Ryska Ljuskronor (32 Bilder): Smidda Och Mässingstaklampor Tillverkade I Ryssland

Innehållsförteckning:

Video: Ryska Ljuskronor (32 Bilder): Smidda Och Mässingstaklampor Tillverkade I Ryssland

Video: Ryska Ljuskronor (32 Bilder): Smidda Och Mässingstaklampor Tillverkade I Ryssland
Video: Så här diskuterar man med muslimer i Ryssland 2024, April
Ryska Ljuskronor (32 Bilder): Smidda Och Mässingstaklampor Tillverkade I Ryssland
Ryska Ljuskronor (32 Bilder): Smidda Och Mässingstaklampor Tillverkade I Ryssland
Anonim

För flera decennier sedan var till och med fasta och välgjorda hushållsartiklar av samma typ och fula. För lite uppmärksamhet ägnades åt deras utseende och design. Men moderna elektriska produkter tillverkade i Ryssland har upphört att vara sämre än utländska motsvarigheter både i funktionalitet och utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Takkronor är utformade för lågt i tak och ser attraktiva ut i alla rum.

Geometriska konfigurationer är utbredda, till exempel:

  • parallellpiped;
  • bollar;
  • rutor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lampor i jugendstil är mycket mer efterfrågade än andra. När allt kommer omkring har inte alla råd med en klassisk armatur, och en modernistisk ljuskrona kommer att kunna passa in i de flesta stilar utan att orsaka några klagomål.

En betonad lyxig lampa i en enkel minimalistisk inredning och stilar nära den i andan kommer att se främmande ut. Kombinationen av vitt och stål passar enkelt in i alla miljöer, men om du vill kan du köpa en ljuskrona i valfri nyans.

Modernistiska ljuskronor fokuserar på ägarnas originalitet, skapar en känsla av harmoni och skönhet, men ger samtidigt inte den minsta antydan till pompa. Kubiska nyanser av monotona nyanser, "knoppar", stiliserade floristiska ämnen - det här är bara några exempel på vad som kan vara ljuskronor tillverkade i Ryssland.

De passar perfekt in i de mest avancerade interiörerna, kombineras med högteknologisk stil och eklekticism.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De senaste designprojekten involverar ofta ljuskronor med en enda bas, som fungerar som ett stöd för strängar med nyanser. De kan placeras på samma höjd (i form av ett "kluster"), men de flesta designers föredrar strukturer på flera nivåer, eftersom de är de mest intressanta och originella bland alla. Det finns också alternativ för att arrangera nyanser i form av en balk, med hjälp av ljusinstallationer.

Bild
Bild

Konstföremål kan mycket väl bli vardagsrumets semantiska centrum och locka allas uppmärksamhet, späda ut den vanliga och alltför strikta atmosfären.

Ljusstyrkan i taklampans design uttrycks ibland inte i färgens färg, utan i icke-standardiserad geometri och fantasifulla dekorationer.

Ljuskronor med minimalistisk design blir mer och mer populär - enkel geometri, avvisning av hängande delar och monotoni gör att du kan skapa ett lakoniskt föremål som inte ser sämre ut än de mest utsökta proverna. Du kan alltid köpa inhemskt producerade taklampor, gjorda i ekostil med maximal användning av naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk stil

Klassiska ljuskronor kännetecknas av ett högtidligt, festligt utseende som skapar en förhöjd atmosfär. En obestridlig fördel är att en sådan stil efterfrågas under alla tider, inte föremål för snabbt föränderligt sätt.

Och du kan inte vara rädd för att du regelbundet måste uppdatera belysningsarmaturen, det kommer garanterat att hålla den inställda perioden.

I vardagsrummet visar klassiska ljuskronor utmärkta estetiska egenskaper, även när finishen är neutral, inredningen är blygsam och det finns små eller inga dekorativa element.

För tillverkning av sådana lampor används kristall oftast, och glas, metallkonstruktioner och tyger spelar en hjälproll. Man bör komma ihåg att en klassisk ljuskrona inte tolererar de minsta misstagen i utformningen av interiören och måste vara i strikt harmoni med det omgivande rummet. Antika motiv uttrycks ofta i imitation av ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska fabriker producerar också klassiska ljuskronor med blommotiv, nyanser och dekorativa element som liknar växter och blommor. I provensalsk stil, shabby chic och vissa landstrender är en subtyp av klassiska lampor lämpliga, från vilka onödiga inredningsdetaljer och hängande glasdetaljer har tagits bort. Designers älskar att skapa originalkompositioner där en traditionell ljuskrona kombineras med unika designelement.

Klassiska armaturer kan användas i de mest moderna interiörerna, inklusive eklektiska eller minimalistiska, om de är inredda så ljust som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsakliga tillverkare

Moderna ryska ljuskronor är inte på något sätt sämre än utländska produkter vare sig när det gäller stabiliteten hos de företag som producerar dem eller vad gäller designegenskaper.

  • Du kan köpa ljuskronor för olika ändamål från företaget Avantgarde verksam sedan 1998. Denna produktion ligger i Rostov -regionen. Ett antal modeller från denna tillverkare har vunnit utmärkelser på tematiska utställningar och finns med i listan över "Hundra bästa varor i Ryssland".
  • Växtens produkter är också tillräckligt bra " Foton ", producerat sedan 1993, och detta märke kan erbjuda både massivt använda och originaldesigner.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fast " Nordlig färg " ger också sina kunder möjlighet att beställa belysningsenheter av hög kvalitet till överkomliga priser, dessutom har de utvecklat och framgångsrikt drivit ett rabattprogram som är fördelaktigt för kunderna.
  • Företag " Svetresurs " erbjuder konsumenterna originallampor "Tiffany", dekorerade med antika brons- eller blommotiv.

Elektriska apparater som produceras i staden Gus-Khrustalny är mycket olika

Bild
Bild
Bild
Bild

Smidda modeller

Efter att ha köpt en ljuskrona, vid tillverkning av vilken smide användes, kan du lägga till sofistikering och adel till din inredning.

Designers har lyckats skapa många alternativ för smidda lampor. Varierande linjer och kurvor, de uppnår både delikatess och svårighetsgrad, både lätthet och majestät. I kontor och vardagsrum visar sig moderna ryska lampor med smidda delar vara lika attraktiva, väl kompatibla med trä och sten. Genom att använda dessa ljuskronor i ett modernt rum kan du uppnå en eklektisk känsla.

Smidda ljuskronor kan ha mycket komplexa former och kurvor, alla slags prydnader som gör lampan unik. Trots det ibland gammaldags utseendet på ljuskronor, utrustar ryska tillverkare sådana enheter med den senaste tekniken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mässingsprodukter

Gjutna mässingskronor kan tillverkas halvantika och utåt kan de inte skiljas från dem som hängde i de mest utsökta husen för flera århundraden sedan. Nu kan alla lägga till aristokratiska anteckningar till sitt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antalet fästen och "ljus" kan vara mycket olika, tillverkarna är redo att erbjuda mässingskronor med patina, det finns till och med alternativ som kompletteras med kristall. Det poleras och bearbetas med en speciell teknik för att uppnå maximal jämnhet, vilket eliminerar ansamling av damm. Lampan kommer alltid att lysa, och utformningen av papilloner för anslutning av kristallhängen är praktiskt taget inte utsatt för deformation.

Den otvivelaktiga fördelen med mässing är en mängd olika nyanser, dess relativa styrka och lätthet.

Polerade och borstade mässingsartiklar är mycket efterfrågade. Många ljuskronor är utrustade med ett termiskt lager som gör att de kan installeras säkert på ett sträcktak. Avtagbara reflektorer hjälper till att öka belysningen avsevärt och fördela ljuset jämnt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska företag är inte begränsade till taklampor, i sitt sortiment kan du också hitta ljuskronor på upphängningar

Fördelen med denna lösning är dess kompatibilitet med undertak och sträcktak. Duken kommer inte att smälta eller riva, men belysningen i rummet kommer att vara riklig.

Mångfalden av mönster är också allmänt representerad - det finns modeller av lampor utrustade med två eller tre lampor samtidigt, det finns sexarmade modifieringar. Formerna är utsökta: "rattar", "liljor", "lås" och andra modifikationer som är lämpliga för olika stilar av inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den ryska elektroteknikindustrin har verkligen tagit ett jättesteg framåt. När det gäller produkternas stilistiska och tekniska egenskaper har den kommit ikapp sina utländska konkurrenter och håller sig ganska tryggt i nivå med dem.

Rekommenderad: