Motoblock Med Kraftuttagsaxel: Vad är Det? Översikt över Alla Modeller Av Professionella Motoblock Med Kraftuttag Och Lågväxel

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock Med Kraftuttagsaxel: Vad är Det? Översikt över Alla Modeller Av Professionella Motoblock Med Kraftuttag Och Lågväxel

Video: Motoblock Med Kraftuttagsaxel: Vad är Det? Översikt över Alla Modeller Av Professionella Motoblock Med Kraftuttag Och Lågväxel
Video: LIVING OFF GRID in a FOREST CABIN - What We Do at Night | BLOWTORCH & FIRE to PROTECT WOOD - Ep.134 2024, Maj
Motoblock Med Kraftuttagsaxel: Vad är Det? Översikt över Alla Modeller Av Professionella Motoblock Med Kraftuttag Och Lågväxel
Motoblock Med Kraftuttagsaxel: Vad är Det? Översikt över Alla Modeller Av Professionella Motoblock Med Kraftuttag Och Lågväxel
Anonim

Motoblock som har ett kraftuttagsaxel i sin funktionalitet är som regel i pris från erfarna sommarboende. Närvaron av en sådan enhet gör det möjligt att använda olika verktyg i landet. Användningen av ytterligare utrustning kommer utan tvekan att ha en positiv effekt på grödans kvalitet.

Bild
Bild

Huvudsakliga kraftuttagsfunktioner

Först och främst måste du veta att kraftuttagsaxeln är en anordning för överföring av motorenergi till de rörliga elementen i verktyget eller mekanismer som arbetar tillsammans med den bakomliggande traktorn. I maskiner är jordbruksredskapens drivmekanism i de flesta fall ansluten till kraftuttagsaxeln med hjälp av en splined hylsa. Denna anslutningsmetod ökar avsevärt mekanisternas tillförlitlighet och ökar deras livslängd.

Det mesta av hela sortimentet är utrustat med en axel som är installerad på baksidan av den bakomliggande traktorn. Men ibland finns det jordbruksmaskiner utrustade med en kraftuttag på enhetens framsida.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss lista de uppgifter som kraftuttagsaxeln utför

  • Lansering och funktion av anslutningsmekanismer. Det är värt att notera att utrustningsenheter kan drivas både direkt och med remdrivning, växellådor eller kardanaxlar. Från anslutningsprincipen ändras graden av belastning på mekanismen.
  • Ibland kan kraftöverföringsaxeln vara användbar för släpvagnshydrauliska system. I detta fall verkar axeln direkt på hydraulpumpen. Men för sådana funktioner behövs kraftuttaget sällan, eftersom sommarboende sällan använder verktyg med hydrauliska system.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjligheten att genomföra de beskrivna uppgifterna gjorde att gå bakom traktorer med kraftuttagsaxel blev mycket populära bland ägare till stora sommarstugor.

Klassificering

Kraftuttagsaxlar är indelade i klasser beroende på deras driftsprincip. Med tanke på denna nyans, alltså alla mekanismer kan delas in i flera typer.

  • Axlar som arbetar direkt från motorn på den bakomliggande traktorn kallas beroende. Om det inte finns någon koppling mellan kopplingen och motorn, slutar kraftuttaget att rotera.
  • I den oberoende versionen fungerar kraftuttaget i ett mer skonsamt läge på grund av den jämna fördelningen av lasten. Denna typ av drivning gör det möjligt att använda mekanismen när kopplingen är urkopplad.
  • Om kraftuttagets oavbrutna drift tillhandahålls av hjulens rotation, kallas en sådan axel synkron.
  • Asynkrona axlar, enligt driftsprincipen, är motsatsen till mekanismen i den tidigare klassen. Dessa typer av enheter är vanligtvis konstruerade för ett redskap som måste fungera intermittent och vid låga hastigheter.
Bild
Bild

Denna typ av klassindelning gör att ägaren kan välja en bakomliggande traktor med kraftuttag av lämplig typ. Även om en annan typ av axel kan köpas separat och installeras själv om det behövs.

Hur väljer jag en bakomliggande traktor?

Innan du köper enheten måste du fokusera på den komplexa verksamhet som den bakomliggande traktorn måste utföra. Du bör inte köpa de dyraste modifieringarna av enheter som har en komplett uppsättning funktioner i sin arsenal .… Inte alla modeller kommer att klara uppgiften.

Till exempel, i stora områden med en tät jordkomposition, är det bästa alternativet att köpa en tung enhet, medan det i en liten dacha räcker med en lättklippt traktor.

Bild
Bild

Och även när du väljer är det nödvändigt att bestämma vilken typ av bränsle som jordbruksmaskinen ska fungera på. Enheter med bensinmotor är tystare, lätta och lätta att underhålla. Diesel walk-behind traktorer är mer bullriga, men de tar upp sin höga effekt. Nackdelen med en dieselmotor är dess höga pris.

Det bör komma ihåg att ytterligare tillbehör kan ofta levereras av en annan tillverkare … I det här fallet, för att ansluta redskapet till den köpta bakomliggande traktorn en adapter krävs … Detta kan leda till enhetsfel eller arbetsproblem.

Bild
Bild

På marknaden idag är utbudet av motoblock ganska olika. Modeller av sådana företag som Husqvarna, Profi, Hyundai är mycket efterfrågade .… I vårt land och grannländerna presenteras sådana maskiner som "Vitryssland", "Neva", "Salyut-100". Naturligtvis bör man inte rabattera de kinesiska företagen Forte och Wiema, eftersom deras produkter också är ganska efterfrågade.

Om vi jämför utländska modeller med inhemska motsvarigheter kan vi se att deras kostnad inte alltid motiveras av tillförlitligheten och användarvänligheten. Förutom importerade modeller kommer att kräva dyra förbrukningsmaterial och tillgången på erfarna servicetekniker. Båda är mycket svåra att hitta.

Inhemska företag är inriktade på användarvänlighet, låg kostnad. Den avgörande faktorn är förmågan att reparera den bakomliggande traktorn på egen hand.

Bild
Bild

Modellöversikt

För att få en uppfattning om motoblock med kraftuttagsaxel måste du bekanta dig mer detaljerat med vissa modeller.

Bild
Bild

NEVA MB-Compact S-6, 0

Den bakomliggande traktorn av denna modell anses vara en riktig upptäckt för anhängare av professionell teknik. Enheten har stor funktionalitet, trots sin kompakta storlek. Nästan hela utbudet av redskap kan anslutas till kraftöverföringsaxeln, från plogen till snöplogrotorn.

Tack vare växellådans konstruktion med kraftfulla dragegenskaper kan den bakomliggande traktorn plöja mycket hård jord med en lägre växel. Dessutom kan den bakomliggande traktorn användas för att transportera gods som väger upp till 500 kg.

Tillverkaren anger följande specifikationer:

  • vikt - 70 kg;
  • effekt - 6 liter. med.;
  • låg ljudnivå;
  • snabb start och felfri drift i kallt väder;
  • odlingsdjup upp till 20 cm;
  • hög motorresurs;
  • fångstbredd - 86 cm.

Dessutom kan vissa modifieringar av Neva utrustas med en elektrisk startmotor.

Bild
Bild

Agat (hälsning) 5P

Den bakomliggande traktorn används främst för jordbruksarbete på små gårdar. Med hjälp av ytterligare tillbehör kan denna maskin användas som en liten traktor.

Rorkulten kan kulla, ploga, ta bort snö, slå hö, plantera och skörda potatis.

Har en nedväxlingsfunktion. Vid transport av last upp till 500 kg utvecklar den en hastighet på 10 km / h.

Teknisk data:

  • vikt - 78 kg;
  • effekt - 5 liter. med.;
  • plöjningsdjup 25 cm;
  • justerbar bearbetningsbredd upp till 90 cm;
  • rattstången är utrustad med två lägesomkopplare för bekväm kontroll.
Bild
Bild

Vitryssland 09N-01

Modellen är utformad för mångsidig jordbearbetning på ett område på upp till 5 hektar. Enheten kännetecknas av anspråkslöshet mot arbetsförhållanden och tillförlitlighet. Tack vare vikten ger den dragkraft och utmärkt hantering. Den tillhör den tunga typen.

Av ovanstående egenskaper kan det noteras:

  • enhetsvikt - 176 kg;
  • utvecklad kraft - 9, 38 liter. med.;
  • infångningsbredden är justerbar från 45 till 70 cm;
  • antal växlar - 4/2;
  • bärighet - 650 kg;
  • hastighet upp till 11 km / h.
Bild
Bild

Profi 1900

Motoblock utvecklades speciellt av tyska tillverkare för jordbruksverksamhet i områden med tung mark och dålig manövrerbarhet. Tack vare sin effekt på 14 hästkrafter kan denna maskin ge enkla arbetsförhållanden där betydande ansträngningar måste göras med en konventionell bakomliggande traktor. För kvällsarbete är dessa modeller utrustade med en strålkastare.

Bifogade specifikationer:

  • motoblockvikt - 178 kg;
  • effekt - 14 liter. med.(i vissa modeller upp till 18 liter. från.);
  • fångad bearbetningsbredd - 80-100 cm;
  • plöjningsdjup - 15-30 cm.

Dessutom är den bakomliggande traktorn utrustad med en kallstartsmekanism och ett vibrationsdämpande system.

Bild
Bild

Kinesiska jordbruksmaskiner skiljer sig främst från andra märken genom sitt låga pris. Det är bra om kostnadsminskningen uppnås genom att öka mängden produkter. Men ibland sänker tillverkare från detta land kostnaden för varor genom att installera komponenter av låg kvalitet.

När du väljer en bakomliggande traktor från Kina bör du noggrant läsa recensioner både om företaget och om själva enheten.

Bild
Bild

På ett eller annat sätt är det värt att överväga de mest populära modellerna.

Forte 105

Det är placerat som en multifunktionell enhet för att utföra agrotekniska operationer på tomter med en total yta på upp till 1,5 hektar. Den används för odling, skörd av rotgrödor, sådd av frön och många andra uppgifter. Den bakomliggande traktorn klarar höga belastningar under lång tid.

Lämplig för nästan vilken jord som helst, vare sig det är svart jord eller jungfrulig jord.

Några tekniska data:

  • enhetens genomsnittliga vikt är 105 kg;
  • effekt - 7 liter. med.;
  • bearbetad bredd - 105 cm;
  • bearbetningsdjup - 35 cm;
  • utvecklad hastighet - 8 km / h;
  • lastvikt - 350 kg.
Bild
Bild

Weima WM1100BE

Motorblocket, tillverkat enligt västerländska modeller, tillhör de tunga klassenheterna. En kraftfull motor kan fullt ut tillhandahålla högkvalitativ funktionalitet och prestanda för alla uppgifter. Närvaron av en kraftuttagsaxel gör att enheten kan arbeta med redskap för olika ändamål under hela året. En elektrisk start är installerad på denna modifiering, vilket gör det lättare att starta i svår kyla.

Egenskaper:

  • enhetseffekt - 9 liter. med.;
  • vikt - 140 kg;
  • bearbetat djup - 30 cm;
  • fångstbredd - 80-130 cm;
  • bärighet - 300 kg;
  • utvecklad hastighet - 11 km / h.
Bild
Bild

På grund av att alla dessa maskiner är utrustade med ett kraftuttagsaxel är listan över deras funktioner ganska omfattande. Därför anses sådana enheter vara oumbärliga hjälpare i landet eller i trädgården.

Rekommenderad: