Kinesiska Walk-behind-traktorer (35 Bilder): En Genomgång Av De Bästa Tunga Walk-behind-traktorerna Med Kraftuttagsaxel Tillverkade I Kina. Urval Av Motorer, Spärrhakar Och Andra R

Innehållsförteckning:

Video: Kinesiska Walk-behind-traktorer (35 Bilder): En Genomgång Av De Bästa Tunga Walk-behind-traktorerna Med Kraftuttagsaxel Tillverkade I Kina. Urval Av Motorer, Spärrhakar Och Andra R

Video: Kinesiska Walk-behind-traktorer (35 Bilder): En Genomgång Av De Bästa Tunga Walk-behind-traktorerna Med Kraftuttagsaxel Tillverkade I Kina. Urval Av Motorer, Spärrhakar Och Andra R
Video: Traktor,6 × 4 traktor,Dong Feng traktor,Kina fabrik,Tillverkare,Leverantör,Pris 2024, Maj
Kinesiska Walk-behind-traktorer (35 Bilder): En Genomgång Av De Bästa Tunga Walk-behind-traktorerna Med Kraftuttagsaxel Tillverkade I Kina. Urval Av Motorer, Spärrhakar Och Andra R
Kinesiska Walk-behind-traktorer (35 Bilder): En Genomgång Av De Bästa Tunga Walk-behind-traktorerna Med Kraftuttagsaxel Tillverkade I Kina. Urval Av Motorer, Spärrhakar Och Andra R
Anonim

Motoblock är de mest populära enheterna bland jordbrukare för jordbruksarbete. Ofta finns tekniken i sommarstugor. Motoblock kan arbeta som ogräs, plantering och skörd och transport av varor. De används vid grävning och plöjning av jord. Ofta används extra bilagor för att utöka utrustningens funktioner. Kinesiska walk-behind-traktorer är bland de mest köpta . De är inte sämre i kvalitet än europeiska motsvarigheter och säljs till ett överkomligt pris. Dessutom kan du alltid hitta reservdelar till sådan utrustning.

Bild
Bild

Särdrag

Kinesiska walk-behind traktorer är mest lämpliga för våra klimatförhållanden och jord. Från yttre faktorer kännetecknas de av kompakthet, effektivitet och snyggt utseende.

Tekniken har 4 växlar: två framåt och två bakåt . Det finns en ratt som roterar åt olika håll. Det finns två typer av motoblock på marknaden för jordbruksmaskiner. Den första typen är motoblock som körs på bensin. Den andra typen är dieseldrivna enheter. De senare har ett antal fördelar, som uttrycks i hög effektivitet och bränsleekonomi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustningen har följande konfiguration:

  • bränsletank med en volym på 4 till 6 liter;
  • reducerare;
  • skivkoppling;
  • kylsystem;
  • hastighetsomkopplare;
  • hjul på pneumatik.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa bakåtgående traktorer har en rorkult för jordbearbetning . Deras bredd kan vara upp till 100 mm.

Utrustningens vikt är 200 kg. Livslängden når 3 tusen timmar. En annan fördel med kinesiska motoblock är användarvänlighet och manövrerbarhet. De rör sig bra på vilken jord som helst. Hjulen är stabila. Bekvämt på jobbet, låg vibration och ljudnivå.

De odlar upp till 3 hektar markområden.

Bild
Bild

Den bakomliggande traktorns arbetsfunktioner:

  • hilling;
  • grävning;
  • landning;
  • skörd;
  • strimla grenar;
  • slåtter och samla hö;
  • snöborttagning;
  • transport av gods.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av plattskärare, potatisplanterare, kullar, harvar, soptippar och andra anordningar utökar ägarna utrustningens arbetsfunktioner. Motoblock är ett bra alternativ till en dyrare minitraktor.

Med alla fördelar finns det också nackdelar. Tekniken har många plastdelar som ofta går sönder. Motorer slits snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken

Kina övervakar ständigt konsumenternas efterfrågan genom att släppa sina modeller till marknaden. Det är inte förvånande att det bara finns nästan 80 märken av motoblock, bland dem finns analoger av ryska och europeiska tillverkare.

I den allmänna översikten ger Yandex -sökmotorn att det mest populära kinesiska varumärket, när det gäller antalet förfrågningar, är ZUBR.

Multikultivatorn från Kina presenteras i tre typer. En av dem är i en typisk byggnad. Den andra kännetecknas av en växellåda, som utvecklarna har förbättrat avsevärt. Den tredje typen kompletteras med vattenkylning, en förbättrad växellåda och har en fräs.

De två sista typerna har ytterligare effekt, vars frekvens är 2, 6 tusen varv per minut. ZUBR har en motor med en effekt på upp till 8 liter. med. Den har ett vattenkylningssystem, har en differential upplåsning. Skillnader i manövrerbarhet. Det visade sig vara utmärkt i jungfruliga markförhållanden, där det inte krävs ett viktmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat populärt märke är ZIRKA … Kraftiga walk-behind-traktorer tillverkade i Kina kännetecknas av hållbarhet. Vid tillverkningen av växellådan används en mycket hållbar aluminiumlegering av märket AC4B. Gjutjärnlegering används för att göra en växellåda som tål olika belastningsändringar. Den legerade legeringen används vid tillverkning av kugghjul. Tekniken kännetecknas av sin smidighet och kraft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat populärt märke är KIPOR … Enheten uppgraderas med ett luftfilter och ett oljebad. Dessa egenskaper gör att teknikern kan arbeta under dammiga förhållanden. Ratten roterar 180 grader, vilket betonar dess manövrerbarhet. Växellådan är utrustad med sexkantiga axlar. De är utformade för att rymma flerhålsaxlar. Tack vare detta finns det en unik möjlighet att ändra bredden på hjulspåret till både brett och smalt. En annan fördel med KIPOR är närvaron av de så kallade arbetsorganen. Hjulen är utrustade med klackar.

Det finns kultivator-och-rotatorfräsar och andra funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande märken är också populära: Kentavr, Aurora, Forester, SADKO, FORTE, Rotex, MUSTANG, WEIMA, Parma, Magnum, etc.

Hur man väljer en bakomliggande traktor

Innan du köper är det värt att analysera igen för vilket ändamål utrustningen köps. Till exempel, för bearbetning av tomter på upp till 8 hektar, är det värt att titta på budgetmodeller, inklusive walk-behind traktorer " Centaur " … De kännetecknas av styrkan i metallen som de är gjorda av och motorernas goda prestanda. Tekniken överför lugnt lasten under hela dagen. Rekommenderad modell " Centaur 3060B ".

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en tomtyta på upp till 20 hektar rekommenderas det att titta närmare på halvprofessionella walk-behind traktorer. Det finns också en walk-behind traktor av märket " Centaur 2060B " … De utgör hans företag Sadko M 900 och Aurora 105.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När tomtarnas areal är flera hektar, kommer professionella bakomliggande traktorer för att hjälpa bönder. Bland dem finns också närvarande " Centaurs": 1081D och 1013D.

Väl beprövad inom stora områden och teknik " Aurora MT-101DE" och "Aurora MT 125 D ".

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är praktiska rekommendationer från användare som har upplevt rätt val av utrustning med erforderlig effekt.

I allmänhet utförs valet av utrustning enligt följande schema:

  • upp till 15 tunnland - kraften hos den bakomliggande traktorn är 3,5 liter. med., med bearbetning av ett spår med en bredd på upp till 60 cm;
  • upp till 60 tunnland - 5 liter. s. 80 cm;
  • upp till 1 ha - 7 liter. s., 90 cm;
  • upp till 5 hektar - 9 liter. från., 100 cm.

Det viktigaste är att det måste finnas tillförlitlighet inom teknik. Det är på detta att tidig uppfyllelse av alla planer, tidsfrister, kvaliteten och kvantiteten på jordbruksproducentens produkter beror.

Utvärdera därför omedelbart utrustningens allmänna tekniska skick vid köp.

Titta noga på spärrarna, bakaxelns skick, motorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motorerna i dieselmotorblock är en av de viktigaste i den övergripande designen . Med andra ord är det maskinens hjärta. Det är inte svårt att ändra det, särskilt eftersom komponenterna för kinesiska bakomgående traktorer alltid är tillgängliga. Men för att utrustningen ska fungera omedelbart är det bäst att köra in den innan du använder den bakomliggande traktorn. De "svaga" punkterna i det allmänna tillståndet kommer omedelbart att komma fram, vilket kan repareras inom en tidsfråga. Om förgasaren fastnar är det tillräckligt att justera ventilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket är bättre: diesel eller bensin

Om vi överväger denna fråga, ur prissynpunkt, så vinner bensintraktorn. En annan fördel är dess enkla underhåll. En bensinmotor är lättast att börja med en manuell start. Alla bensinbilar har tvingad luftkylning.

Bild
Bild

Dieselmotorblock har dessutom vattenkylning. Dieselbilar är väl lämpade för tung last. Hennes motor går väldigt ekonomiskt. Men vid service kräver det mer uppmärksamhet.

Diesel-bakomgående traktorer tillverkade i Kina kan gå på tomgång . Ofta leder denna omständighet till att utrustningen går sönder. För att undvika dessa problem rekommenderas att du kör motorn med full effekt i 3 timmar.

En av fördelarna med dieselbilar är deras tunga vikt.

Bild
Bild

Fräsarna sitter stadigt i marken.

De flesta dieseldrivna motoblock har ett kraftuttag. Denna omständighet ökar deras funktioner och ökar enhetens mångsidighet.

När du köper bör du också vara uppmärksam på typen av överföringsoperation . Det är av två typer: torr friktion och vätska. Det senare ökar hållfastheten hos den mekaniska transmissionen.

Alla kan välja en enhet för sitt pris och sina uppgifter. Traktorer med kraftuttag är i alla fall utmärkta hjälpare vid trädgårdsarbete och fältarbete. Diesel- och bensinaggregat hjälper bonden att lösa många problem.

Rekommenderad: