Odlare Tillverkare: Egenskaper Hos Modeller Tillverkade I Tyskland. Funktioner Av Ryska, Vitryska Och Franska Märken

Innehållsförteckning:

Video: Odlare Tillverkare: Egenskaper Hos Modeller Tillverkade I Tyskland. Funktioner Av Ryska, Vitryska Och Franska Märken

Video: Odlare Tillverkare: Egenskaper Hos Modeller Tillverkade I Tyskland. Funktioner Av Ryska, Vitryska Och Franska Märken
Video: Multi5 2024, Maj
Odlare Tillverkare: Egenskaper Hos Modeller Tillverkade I Tyskland. Funktioner Av Ryska, Vitryska Och Franska Märken
Odlare Tillverkare: Egenskaper Hos Modeller Tillverkade I Tyskland. Funktioner Av Ryska, Vitryska Och Franska Märken
Anonim

Odlare är en mycket användbar enhet i en personlig gård, om gården är ganska stor, till exempel en gård. Man bör dock uppmärksamma mer än rent tekniska överväganden. Ursprungslandet och produktens specifika märke spelar en viktig roll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inhemska produkter

Kultivatorer tillverkade i Ryssland efterfrågas mycket av konsumenterna, trots den ökade konkurrensen från utländska företag. Många fabriker i Ryska federationen tillverkar jordbruksmaskiner baserade på erfarenheten av att skapa strids- och specialfordon. Detta har en positiv effekt på kvaliteten på den färdiga produkten.

Det är värt att ge företräde åt de produkter från ryska maskinbyggare, som beskrivs i detalj på företagswebbplatser. I allmänhet, om ett företag inte brydde sig om att skapa en portal på Internet, är det ingen idé att lita på det.

PJSC "Red October - Neva ", vars produktionsanläggningar ligger i S: t Petersburg, producerar MK 200 -kultivatorer. Denna enhet tillhör hushållsklassen, som kan arbeta på relativt stora ytor. Kultivatorn är utrustad med en 5 hk Briggs -ände Stratton -motor. med. Det finns 2 växlar framåt och 1 bakåt. Den totala vikten av konstruktionen är 65 kg.

Dessutom har denna kultivator:

  • förbrukar AI-92 och AI-95 bensin;
  • bearbetar en jordremsa från 65 till 100 cm;
  • kan klättra 16 cm djupt;
  • utrustad med en växellåda i ett aluminiumhus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland andra märken av ryska odlare uppmärksammas det på sig själv produkter från anläggningen "Tarpan " … Modellerna "03", "031", "04" från denna tillverkare kan behandla tomter upp till 0,2 hektar.

De största dimensionerna av enheterna är:

  • längd 130 cm;
  • bredd 70 cm;
  • i höjd 106 cm.

Sådana modeller kan samtidigt hantera landremsor 56 cm breda; skärarens diameter är 32 cm. Under normala förhållanden, om jorden är relativt lätt, och lossningen utförs till ett djup av 18 cm, är det möjligt att arbeta 0,06 hektar på en timme. Det största djupet av jordlossning är 20 cm. Enheterna är utrustade med en fyrtakts förgasarmotor med en arbetskammarvolym på upp till 190 cm3. Odlarens högsta effekt når 5,5 liter. med., maximal bränsleförbrukning i 1 timme - 1, 1 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska många människor kommer att behöva skördas i Smolensk -regionen enhet "Mobile K MKM-1-GP160 " … Det är en mycket lätt och praktisk modell.

Med dess hjälp bearbetas tomter av ett litet område. Experter rekommenderar att man köper en sådan odlare när den ska gradvis odla marken och plantera enskilda grödor vid olika tidpunkter.

Enheten är utrustad med en japansk GP160 -motor från Honda -företaget. Fyrtaktsmotor med en kapacitet på 163 cc se utvecklar en insats på 5, 5 liter. med., överför den vidare till bälteskopplingen. Kultivatorn körs på bensin AI-92, enhetens vikt är 45 kg. Den bearbetar markremsor 67 cm breda, skär med en diameter på 31,5 cm är nedsänkta i marken. Vissa modifieringar är utrustade med en ratt som kan justeras i det vertikala och horisontella planet.

Var uppmärksam på produkterna från PJSC "Kaluga Engine " … Odlingsmodellen sticker ut bland henne " Trädgårdsmästare TT " … Den kan odla marken till ett djup av 33 cm, odlingsremsan är 90 cm. Fräsarnas rotationshastighet är tillräcklig för att fullt ut odla ganska svår jord. Enheten är utrustad med fräsar med sabelknivar.

Trädgårdsmästaren väger 55 kg. Enheten stör enkelt bagageutrymmet i en personbil. Rörelsen förenklas ytterligare tack vare det speciella tvillinghjulet. Kultivatorn drivs av en kedjedämpare och remdrivning.

Förutom de listade märkena är det bra att uppmärksamma:

  • Perm "Academy of Instruments";
  • JSC Salyut;
  • "Mol".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyska produkter

Odlare tillverkade i Tyskland förtjänar också konsumenternas uppmärksamhet, åtminstone på samma nivå som ryska produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Amerikanska produkter

Bland de odlare som tillverkats i USA förtjänar bra betyg modeller från MTD -företaget … Företaget har redan varit verksamt i 84 år, under denna tid har det blivit en av de ledande tillverkarna av trädgårdsredskap. Hennes kultivatorer kör på både bensin och el (beroende på version). Av recensionerna att döma har MTD lyckats uppnå en attraktiv balans mellan kostnad och kvalitet på färdiga produkter ..

Kännare rekommenderar versioner som T380 / M Eco, T380 / B 700.

Alternativ lösning - kultivatorer av varumärket Craftsman … Detta företags fabriker har tillverkat trädgårdsutrustning sedan 1927. Motoriserade modeller dök upp i sortimentet 1948. Bästa beprövade modellerna 29802 och 99206 B end S … Alla Patriot Garden -produkter fungerar felfritt under ryska förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Franska mönster

Det handlar främst om produkter under varumärket Stafor … Tack vare kvaliteten på sina produkter har den lyckats inta en ledande position på den europeiska kontinenten. Förutom odlarna själva har det franska företaget startat tillverkningen av extra redskap. Dess produkter är utrustade med motorer från ledande världstillverkare. Eftersom all produktion är koncentrerad till Frankrike behöver du inte oroa dig för problem.

Bra odlare levereras också av Pubert … Dess produkter har varit bekanta för ryska konsumenter i över 20 år, och under denna tid har deras fasta kvalitet upprepade gånger bekräftats. Ingenjörer designar modeller från början för att passa de mest krävande bönderna. Till skillnad från ett antal billigare utländska tillverkare är Pubert-produkter kompromisslösa .… Detta är viktigt, eftersom användarna kan välja exakt de extra tillbehör som behövs för specifika serier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Odlare från vitryska tillverkare

Ganska bra resultat, att döma av recensionerna, ger modell "KTD-1.3 " … De gör det på Smorgon Aggregate Plant. Enheten får över 70% av de positiva recensionerna. Den är utrustad med lansetttassar, som gör att du kan lossa marken utan att linda in skiktet, samt klippa ogräs. Den täckta remsan av mark når 129 cm, med ett penetrationsdjup av verktyg upp till 13 cm. På 60 minuter, beroende på arbetsförhållanden, är det möjligt att odla upp till 0,5 hektar.

Experter rekommenderar att uppmärksamma ångodlingsmodellen KP-9 … Den tillverkas i Grodno, på företaget "Oblselkhoztekhnika". Skivanordningen kommer att kunna bearbeta markremsor upp till 90 cm breda. Den är utformad för att bearbeta olika typer av jord, på 60 minuter täcker den från 7, 2 till 9 hektar. Naturligtvis är endast en traktor lämplig som drivning; djupet för verktygets inträngning i marken varierar från 6 till 14 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

USMK-5.4-modellen är väl lämpad för bearbetning av radavstånd. Han tillhör också gruppen ångodlare. Tillverkare - Belagromash. Kultivatorn bearbetar remsor upp till 5,4 m breda. Enheten är utformad för rader med en bredd på 45 cm.

Vad kan Tjeckiens fabriker erbjuda

Tjeckiska företag företaget "Farmet "leverera kultivatorer för förberedande bearbetning av Kompaktomat -modellen.

För varje pass kan denna teknik utföra flera manipulationer:

  • initial och slutlig inriktning;
  • förstörelse av markblock;
  • odla mark till ett exakt specificerat djup;
  • kompostering;
  • packning efter slipning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kultivatorn kör med en hastighet upp till 14 km / h. Det kan återställa kapilläregenskaperna hos den behandlade jorden. Som ett resultat växer groningskapaciteten för alla grödor. De viktigaste arbetsorganen skyddas automatiskt mot skadliga påverkan. Utjämning av fältets yta i enlighet med tekniken uppfyller alla nödvändiga krav.

Ett bra alternativ är SWIFTER SM … En sådan anordning kan ge en utmärkt såbädd i ett pass, även om furen initialt är grov. Fördelarna med produkterna från detta märke är en betydande täckning av området och en ökad körhastighet.

Efter att ha övervägt alla märken som presenteras är det lätt att se att var och en av dem är bra på sitt eget sätt.

Valet beror till stor del på de uppgifter som odlaren är avsedd för, liksom på de kostnader som kan göras vid köp av den.

Rekommenderad: