Hörlurar-översättare: Samtidig översättning Från Engelska Till Ryska Och Annat Utländskt Tal I Realtid. Trådlös Headsetöversättare, Bästa Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Hörlurar-översättare: Samtidig översättning Från Engelska Till Ryska Och Annat Utländskt Tal I Realtid. Trådlös Headsetöversättare, Bästa Modeller

Video: Hörlurar-översättare: Samtidig översättning Från Engelska Till Ryska Och Annat Utländskt Tal I Realtid. Trådlös Headsetöversättare, Bästa Modeller
Video: Microsoft Skype Translator – översätter tal i realtid 2024, April
Hörlurar-översättare: Samtidig översättning Från Engelska Till Ryska Och Annat Utländskt Tal I Realtid. Trådlös Headsetöversättare, Bästa Modeller
Hörlurar-översättare: Samtidig översättning Från Engelska Till Ryska Och Annat Utländskt Tal I Realtid. Trådlös Headsetöversättare, Bästa Modeller
Anonim

Vid den årliga CES 2019 -konsumentelektronikutställningen i Las Vegas, hörlurar som kan bearbeta och översätta talade ord till många språk i världen på några sekunder . Denna nyhet skapade en verklig sensation bland dem som länge drömt om möjligheten till fri kommunikation med representanter för andra språkliga kulturer: det är trots allt nu att köpa trådlösa hörlurar-översättare, och du kan åka utomlands beväpnad.

I vår artikel kommer vi att ge en översikt över de bästa modellerna av hörlurar för samtidig tolkning och prata om vilka som bör föredras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Dessa nya enheter utföra automatisk översättning av ett främmande tal med en viss teknik … Och även om olika system med inbyggd översättning från ett språk till ett annat existerade tidigare, men tack vare den snabba utvecklingen av vetenskap och teknik gör de senaste modellerna av hörlurar-översättare sitt jobb mycket bättre, vilket gör färre semantiska fel. Röstassistenten som är integrerad i vissa modeller ger ännu bekvämare användning av dessa nyheter inom radioelektronik. Detta trådlösa headset är dock fortfarande långt ifrån perfekt.

Bland de användbara funktionerna hos dessa enheter, först och främst bör kallas igenkänning av upp till 40 olika språk beroende på modell . Vanligtvis är ett sådant headset anslutet till en Android- eller iOS -smartphone, på vilken en speciell applikation först måste installeras.

Hörlurarna kan bearbeta och översätta korta fraser upp till 15 sekunder långa, tiden mellan mottagande och utmatning av ljud är 3 till 5 sekunder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

För att starta en konversation med en utlänning, sätt bara in hörlurarna i örat och börja prata . Vissa modeller av ett sådant trådlöst headset säljs dock omedelbart. i två exemplar : detta görs så att du kan ge det andra paret till samtalspartnern och gå med i konversationen utan problem. Enheten tillhandahåller samtidig översättning av den talade texten i realtid, om än inte omedelbart, som tillverkarna av dessa prylar ofta indikerar, men med en liten fördröjning.

Om du till exempel talar ryska och din samtalspartner är på engelska, översätter den inbyggda översättaren sitt tal från engelska till ryska och skickar den anpassade texten på det språk du förstår till dina hörlurar. Omvänt, efter ditt svar, kommer din samtalspartner att lyssna på texten du har talat på engelska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna modeller

Här ett urval av de bästa trådlösa hörlursöversättarna , som blir mer och mer populära på gadgetmarknaden dag för dag.

Google Pixel Buds

Detta är en av de senaste modellerna från Google med samtidig översättningsteknik från Google Translate . Denna enhet kan översätta 40 språk. Dessutom kan hörlurarna fungera som ett enkelt headset, så att du kan lyssna på din favoritmusik och svara på telefonsamtal.

Batteriladdningen varar i 5 timmars kontinuerlig drift, varefter enheten ska placeras i ett speciellt kompakt fodral för laddning. Modellen är utrustad med touchkontroll och röstassistent. Nackdelen är frånvaron av det ryska språket med antalet främmande språk för översättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Piloten

Modellen för in-ear-hörlurar är utvecklad av det amerikanska företaget Waverly Labs .… Enheten tillhandahåller samtidig automatisk översättning till engelska, franska, spanska, portugisiska och italienska. Inom en snar framtid är det planerat att lansera stöd för tyska, hebreiska, arabiska, ryska och slaviska språk, samt språk för folken i Sydostasien.

Funktionen för samtidiga översättningar är också tillgänglig när du tar emot vanliga telefon- och videosamtal. Gadgeten finns i tre färger: röd, vit och svart. För att fungera behöver du en förinstallerad specialapplikation som översätter den talade texten och omedelbart skickar den till hörlurarna.

Batteriets livslängd är en hel dag, varefter hörlurarna ska laddas.

Bild
Bild
Bild
Bild

WT2 Plus

Kinesisk trådlös översättare hörlurar modell från Timekettle , har i sin arsenal mer än 20 främmande språk, inklusive ryska, samt många dialekter. Tillgänglighet 3 lägen arbete skiljer denna enhet från sina konkurrenter. Det första läget kallas "Auto " och är utformad för självbetjäning av denna smarta enhet. Användaren själv behöver inte slå på någonting och lämnar händerna fria. Denna teknik kallas "handsfree". Det andra läget kallas "Touch " och, av namnet att döma, utförs driften av enheten genom att vidröra pekplattan på hörlurarna med ett finger medan frasen uttalas, varefter fingret tas bort och översättningsprocessen börjar. Det här läget är bekvämt att använda på en bullrig plats.

Pekläget aktiverar brusreducering, skär bort onödiga ljud, så att samtalspartnerna kan fokusera på varandras tal. Högtalarläge Det är bekvämt när du inte planerar att gå in i en lång dialog och överföra det andra hörluret till din samtalspartner. Detta händer när du snabbt behöver få lite kort information. Du lyssnar bara på översättningen av svaret på din fråga, ställd med din smartphone. Tack vare det utmärkta batteriet kan dessa öronsnäckor hålla i upp till 15 timmar, varefter de placeras i ett specialfodral, där de laddas igen.

Modellen fungerar också med hjälp av en speciell applikation, men tillverkarna planerar att överföra enheten till offline-läge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mumanu klick

Brittisk modell av trådlösa hörlursöversättare , som har 37 olika språk tillgängliga, inklusive ryska, engelska och japanska. Översättning utförs med en applikation installerad på en smartphone, som innehåller ett av nio språkpaket efter klientens val. Översättningsfördröjningen för denna hörlursmodell är 5-10 sekunder.

Förutom översättning kan du använda den här enheten för att lyssna på musik och ringa telefonsamtal. Headsetet styrs med pekskärmen på hörlurarna. Modellen har bra ljudkvalitet på grund av stödet från aptX -codec.

Batteriladdningen räcker för sju timmars kontinuerlig drift av enheten, varefter den måste laddas ur väskan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bragi dash pro

Denna vattentäta hörlursmodell placerad som en enhet för personer som är engagerade i sport . Hörlurarna är utrustade med en fitness tracker -funktion som låter dig räkna antalet steg, samt övervaka antalet hjärtslag och blodsockernivåer. Enheten tillhandahåller samtidig översättning med stöd för upp till 40 olika språk, den inbyggda brusreduceringsfunktionen låter dig använda hörlurar på bullriga platser, vilket garanterar bekväm förhandling och hög kvalitet på den musik du lyssnar på.

Hörlurens batteritid når 6 timmar, varefter enheten placeras i ett bärbart fodral för laddning. Bland modellens fördelar kan man också notera skyddet mot vatten och närvaron av 4 Gb internminne. Nackdelarna inkluderar ett ganska komplext system för installation av enheten, liksom ett orimligt högt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val

När du väljer ett trådlöst headset för samtidig tolkning, först och främst du bör överväga vilka språk som ska ingå i det önskade språkpaketet , och beroende på detta, stoppa ditt val på en viss modell. Var också uppmärksam på tillgängligheten brusreducerande funktioner , som kommer att ge dig och din samtalspartner en bekväm konversation, samt undvika onödigt ljud när du lyssnar på dina favoritlåtar, även på trånga platser.

Batteriets livslängd spelar också roll: det är mycket bekvämt att använda hörlurar som inte tar slut på länge. Och naturligtvis emissionskursen. Det är inte alltid nödvändigt att köpa en dyr enhet med många funktioner som du personligen inte behöver, till exempel att mäta de resta kilometerna.

Om du inte planerar att spela sport medan du pratar med ett främmande språk, är det fullt möjligt att klara dig med en billigare enhet som stöder en standard uppsättning främmande språk.

Rekommenderad: