Varför Behöver Sångare Hörlurar Under En Föreställning? Varför Har Sångare På Scenen Hörlurar I öronen? Varför Bär Musiker Hörlurar När De Uppträder På En Konsert? Krav På Hörlurar

Innehållsförteckning:

Video: Varför Behöver Sångare Hörlurar Under En Föreställning? Varför Har Sångare På Scenen Hörlurar I öronen? Varför Bär Musiker Hörlurar När De Uppträder På En Konsert? Krav På Hörlurar

Video: Varför Behöver Sångare Hörlurar Under En Föreställning? Varför Har Sångare På Scenen Hörlurar I öronen? Varför Bär Musiker Hörlurar När De Uppträder På En Konsert? Krav På Hörlurar
Video: Vlogg | Är lite med en ny personal 2024, April
Varför Behöver Sångare Hörlurar Under En Föreställning? Varför Har Sångare På Scenen Hörlurar I öronen? Varför Bär Musiker Hörlurar När De Uppträder På En Konsert? Krav På Hörlurar
Varför Behöver Sångare Hörlurar Under En Föreställning? Varför Har Sångare På Scenen Hörlurar I öronen? Varför Bär Musiker Hörlurar När De Uppträder På En Konsert? Krav På Hörlurar
Anonim

Musik är en evig konst, den har sitt ursprung i antiken och kommer att fortsätta att utvecklas i många årtusenden. Varje person kommer på ett eller annat sätt i kontakt med denna typ av konst. Olika musikstilar bidrar till bildandet av nya sångartister och musikaliska grupper.

Tillsammans med musikens ökande popularitet ökar också konkurrensen bland sångare. Varje artist måste inte bara ha sångkunskaper och konstnärskap, utan också högkvalitativ teknisk utrustning. Även små detaljer kan bära en enorm funktionell belastning, en av sådana små men viktiga tekniska enheter är hörlurar, som används direkt under föreställningen.

Bild
Bild

Utnämning

Nästan alltid under en föreställning har sångare små hörlurar i öronen, vilket hjälper till att förbättra kvaliteten på konsertnumret. De är en del av övervakningssystemet och på yrkesspråk kallas de bildskärmar. I allmänhet består systemet av en signalsändare som ansluts till kostymen och hörlurarna, samt en kabel som ansluter sändaren till bildskärmarna.

Det finns också trådlösa enheter, men de anses vara mindre tillförlitliga, eftersom signalen kan försvinna när artisten rör sig på scenen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monitorer behövs av artister när de sjunger på storskaliga scener, på elektriska konserter. De hjälper, trots den enorma våg av buller från publiken och ljuden från musiken från högtalarna, att framföra röstdelen rent och effektivt .… Detta sker tack vare en viss mekanism, medan melodin som går från högtalarna till aula kopieras till bildskärmen i artistens öra, med en noggrannhet på en sekund.

Ibland sänder den andra bildskärmen ljudet av artistens egen röst i mikrofonen, vilket gör att artisten kan styra ljudets noggrannhet och volymen under rösten.

Bild
Bild

Användningen av bildskärmar betyder inte att artisten är mindre begåvad eller inte professionell. Detta är en nödvändig åtgärd, eftersom artisten under stora föreställningar kanske inte ens hör melodin som måste matas in eller stämma.

Vid kammare, akustiska konserter, används monitorer sällan ., eftersom ljud i en sådan atmosfär inte kan störa sångaren.

Förutom, övervakningssystemet används inte bara av sångare, utan också av musiker vid en konsert … Varje artist hör sin egen melodi i monitorn, vilket hjälper till att spela rollen på hans musikinstrument med hög kvalitet och renlighet. Oumbärliga bildskärmar vid rockkonserter , där mycket kraftfulla musikinstrument spelas live, eftersom det höga ljudet från högtalarna och den inspirerade publikens skrik skapar en mycket hög ljudvåg.

Men underhållare använder ofta också detta användbara tekniska element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krav på hörlurar

Eftersom funktionsbelastningen för detta tekniska system är mycket hög, ställs höga krav på det.

  • Du behöver tydligt ljud i bildskärmar … Detta är mycket viktigt för sångarens rena röstframträdande och hans komfort, eftersom hörlurar i örat, när de låter problematiska, kan orsaka obehag eller smärta i örat.
  • Ingen störning … Modeller med en kabel anses vara mer populära och pålitliga av en anledning, de tappar inte signal, till skillnad från trådlösa mönster, som är känsliga för störningar.
  • Bra ljudisolering Det är också ett av de grundläggande kraven, eftersom olika buller, som är mer än tillräckligt på konserter, kan förstöra antalet för artisten.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att maximera ljudisoleringen behöver du rätt form på hörlurarna. Ofta är detta tekniska element gjord för konstnärens individuella egenskaper, så att monitorn sitter tätt och bekvämt i örat .… Sändarens fästen måste vara starka, annars finns det en risk att den helt enkelt faller ut under en konsertföreställning, vilket får negativa konsekvenser. Oavsett hur liten hörlurarna är kan du fortfarande se den, vilket är särskilt viktigt om det finns videoinspelning.

Det är därför designen också är viktig, den väljs utifrån färg, form, samtidigt som den noggrant kontrollerar om den är i harmoni med konstnärens allmänna utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val

Valet av ett övervakningssystem beror främst på den ekonomiska förmågan hos den person som vill köpa denna utrustning. Standardmodeller är in-ear-hörlurar med dynamiska sändare. Som regel skiljer sig sådana alternativ inte åt i olika former, de är standardiserade och enkla att använda. Ljudkvaliteten när du använder dem kommer att vara tillfredsställande, liksom korrekt återgivning av alla musikaliska nyanser.

Det är bättre att välja ett liknande alternativ än att inte använda något alls, men det är betydligt sämre i kvalitet än förstärkning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Armatur hörlurar förtjänar förtjänt en ledande position bland professionella övervakningssystem. De uppfyller alla krav på ljudkvalitet: ljudets renhet och kontinuitet, ingen störning och fullständig ljudisolering. Dessutom kan denna typ av hörlurar ha en mycket annorlunda design, det finns modeller av mycket små storlekar, nästan osynliga, det finns modeller med en kreativ design, varje artist kan välja efter sin smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Villkor

Det är inte svårt att använda övervakningssystemet, även en nybörjarsångare kan behärska färdigheterna. Först måste du sätta på ett block, som är en sändare. Den är utrustad med pålitliga fästelement, tack vare vilka det är enkelt att fixa den på kostymen. Sedan sätts hörlurarna in direkt, vilket i inget fall tas bort under föreställningen. Om du tar ut hörlurarna medan låten spelas är det troligt att ljudvågen hindrar sångaren från att fortsätta låten som planerat.

Mellan låtarna kan artisten ta bort monitorn från örat, till exempel för att höra och kommunicera med publiken .… Ibland kan hörlurarna trycka på örat, artisten tar ur det en stund när han inte spelar en sång, och sedan sätts enheten på igen. Denna enhet används inte bara för sitt avsedda syfte, utan också i nödfall, till exempel om det är nödvändigt att snabbt informera artisten om något. I det här fallet hörs meddelandet av artisten via hörlurarna, och han har nödvändig information.

Övervakningssystemen förbättras varje dag, kanske kommer det inom en snar framtid att bli nya, mer kraftfulla och pålitliga modeller som gör sångarnas uppträdanden ännu mer bekväma och av hög kvalitet.

Rekommenderad: