Hur Ansluter Jag Hörlurar Från Telefon Till Dator? Hur Kan Vanliga PC -hörlurar Användas? Vilka Modeller Från En Mobiltelefon är Lämpliga?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Hörlurar Från Telefon Till Dator? Hur Kan Vanliga PC -hörlurar Användas? Vilka Modeller Från En Mobiltelefon är Lämpliga?

Video: Hur Ansluter Jag Hörlurar Från Telefon Till Dator? Hur Kan Vanliga PC -hörlurar Användas? Vilka Modeller Från En Mobiltelefon är Lämpliga?
Video: How to Pair Bluetooth Headphones to Smartphone and PC or Tablet at the Same Time! 2024, April
Hur Ansluter Jag Hörlurar Från Telefon Till Dator? Hur Kan Vanliga PC -hörlurar Användas? Vilka Modeller Från En Mobiltelefon är Lämpliga?
Hur Ansluter Jag Hörlurar Från Telefon Till Dator? Hur Kan Vanliga PC -hörlurar Användas? Vilka Modeller Från En Mobiltelefon är Lämpliga?
Anonim

Den moderna marknaden för ljudelektronik ger användaren en mängd olika hörlurar. Bland dem kan du välja både snygga on-ear-modeller för en persondator och kompakta in-ear-hörlurar för en mobiltelefon. Men även om du köpte hörlurar till din smartphone betyder det inte att det är omöjligt att ansluta dem till din dator också. Låt oss ta reda på hur man gör detta på de enklaste sätten.

Bild
Bild

Hur kan jag slå på den trådlöst?

On-ear trådlösa hörlurar - attributet är ganska bekvämt, åtminstone genom att det inte orsakar besvär i form av ständigt trassliga trådar, liksom ett tillstånd av konstant anslutning till ljudkällan. Men hur man ansluter dem till en dator kanske inte alla användare vet.

Många trådlösa enheter (tangentbord, mus eller hörlurar) kommer vanligtvis med speciell adapter att användaren ansluter till sin dator. Enligt driftsprincipen skiljer sig modellerna ofta från varandra eftersom de kan använda olika metoder för att överföra data mellan adaptern och enheten, till exempel infraröd port, Bluetooth eller radiofrekvens . Men även om det inte finns någon sådan adapter med enheten, kan den köpas separat. I det här fallet är det värt att överge onlinebutiker, det är bättre att gå till radiovaror eller någon annan butik på egen hand, där en liknande adapter kommer att väljas för dig individuellt.

Det finns en risk att du köper en enhet över Internet som är oförenlig med dina hörlurar, och i en vanlig butik finns det alltid möjlighet att på plats kontrollera om enheterna passar ihop eller inte.

Bild
Bild

Det är också klokt att veta i förväg vilken typ av dataöverföring ditt tillbehör använder . De flesta moderna tillverkare väljer för dessa ändamål Blåtand . I det här fallet behöver du inte en extra adapter om du använder en bärbar dator med inbyggd Bluetooth.

Bild
Bild

Nu måste du ansluta adapter till datorn … Om din dator har en inbyggd Bluetooth-adapter kan du hoppa över det här steget. Det är nödvändigt att ansluta enheten till en ledig USB -port i fallet med systemenheten. Efter anslutning kommer datorn oberoende att bestämma typen av den nya anslutna enheten och, om det behövs, installera lämplig förare.

Om ett meddelande visas i det nedre högra hörnet på skärmen om att systemet inte kan känna igen enheten måste du installera drivrutinerna själv . Oavsett om den nödvändiga adaptern medföljde hörlurarna eller om du köpte den separat, kommer den med en skiva med alla nödvändiga drivrutiner. Om disken inte är tillgänglig är drivrutinen enkel ladda ner på tillverkarens officiella webbplats och installera med ett enkelt klick på installationsguiden.

Bild
Bild

Det återstår bara att slå på hörlurarna och kontrollera deras prestanda . Om du använder Bluetooth, sätt dem i läget för upptäckt. Välj önskad enhet i motsvarande meny på din dator och utför parning. Nu är allt klart, så att du kan använda hörlurarna.

Bild
Bild

Ansluta trådlösa hörlurar

Trådlösa hörlurar använder oftast inbyggd Bluetooth för parning . Därför, i det här fallet, när du inte använder en bärbar dator eller dator som redan har en inbyggd adapter för denna typ av dataöverföring, måste du köpa en extern. Lyckligtvis kostar det mellan 150-200 rubel och säljs i valfri elektronikbutik.

Anslut adaptern till din dator och vänta tills enheten har identifierats . Gå sedan till meny med tillgängliga Bluetooth -enheter , som vanligtvis finns i det nedre högra hörnet. Här kan du hitta alla enheter som för närvarande är tillgängliga för dig. Sätt hörlurarna i sökläge . De ska visas i den här menyn. Välj dem genom att klicka på vänster musknapp och klicka på knappen "Anslut ".

Hörlurarna är redo att användas. Ta inte bort adaptern från PC -kontakten för att inte avbryta ihopkopplingen.

Bild
Bild

Möjliga problem

När du ansluter vanliga hörlurar från telefonen kan du uppleva vissa problem. Låt oss överväga vilka, liksom sätt att lösa dem.

  1. Anslutningsproblem . Om du använder ett trådbundet headset med en mikrofon står du troligtvis inför det faktum att sådana hörlurar bara har en kontakt, som används för både mikrofonen och högtalarna, och dessa två enheter är anslutna till datorn via olika portar. I det här fallet hjälper en speciell splitter dig. Den har en 3,5 mm port i ena änden och två olika färgade pluggar (rosa och grönt) i den andra. Genom var och en av dem går signalen från mikrofonen respektive hörlurarna.

  2. Inkompatibilitet mellan adapter och hörlurar … Detta är ett ganska vanligt problem om du köpte adaptern separat från ditt headset utan att testa den vid köpet. I det här fallet kan bara byte av adapter lösa problemet.
  3. Datorn kan inte hitta eller para ihop med hörlurarna … Det här problemet uppstår ofta eftersom en av enheterna inte har någon synlighet påslagen. Gå till Bluetooth -inställningarna på din dator eller håll ned knappen med motsvarande ikon på hörlurarna.
Bild
Bild

Ansluta trådlösa telefon hörlurar till en dator är en enkel uppgift som alla kan hantera, även om de inte förstår invecklingarna med installation och anslutning. Ofta hjälper ovanstående metoder i fall där det är omöjligt att ansluta datorhörlurar eller de är helt frånvarande.

Bild
Bild

I den här videon lär du dig hur du ansluter Bluetooth -hörlurar till din dator.

Rekommenderad: