4K -actionkameror: Ultra HD Och Andra Med Bildstabilisering, Hur Man Använder Och Ställer In, Betyg På De Bästa Modellerna

Innehållsförteckning:

Video: 4K -actionkameror: Ultra HD Och Andra Med Bildstabilisering, Hur Man Använder Och Ställer In, Betyg På De Bästa Modellerna

Video: 4K -actionkameror: Ultra HD Och Andra Med Bildstabilisering, Hur Man Använder Och Ställer In, Betyg På De Bästa Modellerna
Video: Not 20 Ultrakamera: Bästa inställningar 2024, April
4K -actionkameror: Ultra HD Och Andra Med Bildstabilisering, Hur Man Använder Och Ställer In, Betyg På De Bästa Modellerna
4K -actionkameror: Ultra HD Och Andra Med Bildstabilisering, Hur Man Använder Och Ställer In, Betyg På De Bästa Modellerna
Anonim

I den moderna världen är vi alla vana vid att fånga de ljusaste händelserna i våra liv med kameran. Oavsett om det är en semester, en promenad i parken eller bara en födelsedag - då kan människor inte längre klara sig utan att filma. För att skapa högkvalitativa och vackra foton eller videor behöver du dock utrustning av lika hög kvalitet. Efter att ha köpt en lämplig enhet uppstår ibland många problem med dess installation och vidare användning. Du kan lösa dessa problem på egen hand med hjälp av tipsen i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vad är actionkameror och hur är de? Actionkameror är en av de typer av digitala videokameror som är avsedda för högkvalitativ fotografering medan du är på resande fot eller under "icke-standardiserade" förhållanden . Sådana enheter är små i storlek och vikt, de är ursprungligen utformade för ökad fysisk aktivitet (stark skakning, stötar, nedsänkning under vatten). Sådana kameror produceras i olika varianter, som oftast bara skiljer sig i grundläggande egenskaper, styrka och konfiguration.

De viktigaste parametrarna som kamerans pris och kvaliteten på dess arbete beror på: linsvinkel, matrisupplösning ("antal megapixlar"), antal bilder per sekund, videoupplösning (4K Ultra HD, Full HD, HD), samt närvaron av olika moduler (NFC, Wi-Fi, Bluetooth). För närvarande anses kameror av högsta kvalitet spela in från 60 bps i 4K -upplösning. Enheter med genomsnittlig prestanda kan spela in 4K 30fps, FullHD 60fps, HD 120fps. Ytterligare moduler som NFC, Wi-Fi eller Bluetooth hjälper enheten att överföra bilder trådlöst.

Dessutom har de flesta moderna modeller av actionkameror flera driftsätt: fotoläge, nattläge, "kvalitet" och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Efter att ha analyserat populära betyg och recensioner fick vi de bästa bästa modellerna för tillfället.

Prolike PLAC001

En av de billigaste amatörkamerorna. Dess maximala upplösning för 4K -videoinspelning är 30fps, och betraktningsvinkeln är så mycket som 170 grader, vilket är ganska bra för sin priskategori. Kameran stöder SD-kort upp till 64 gigabyte och är utrustad med en Wi-Fi-modul. Prolike-kameran är utrustad med en vattenlåda som skyddar elektroniken och optiken från skador och gör att du kan ta fullfjädrad undervattensfotografering på 30 m djup.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eken h9r

Ännu en actionkamera av intresse för amatörer. Det är något dyrare än Prolike PLAC001, men kvaliteten matchar priset . Minikamerans videoupplösning är densamma - 4K 30fps, men batterikapaciteten är mycket högre (så mycket som 1050 mAh, tack vare vilken kameran kan arbeta tyst i 3 timmar vid maximala inställningar). Dessutom är den maximala upplösningen i "fotografering" -läget 3840x2160, vilket är en utmärkt indikator även för dyr utrustning. Jämfört med tidigare versioner, Eken H9R har en minskad kroppsstorlek, en 2-tums skärm och otrolig optik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Xiaomi Yi 4K Action Camera

Den hedervärda 3: e plats i vår topp upptar denna modell. Denna kamera överträffar de tidigare i alla egenskaper .… Till exempel har kapaciteten för det inbyggda batteriet ökats upp till 1400 mAh. Kameran är utrustad med Wi-Fi (både 2,4 och 5 GHz), NFC och Bluetooth-moduler. Xiaomi Yi 4K har hela 2 inbyggda mikrofoner, vilket ger den bästa ljudkvaliteten utan utrustning från tredje part och har många andra fördelar.

Xiaomi Yi 4K -videokameran kan spela in i TimeLaps -läge . Hon tar självständigt högupplösta bilder med ett visst intervall och kombinerar dem sedan till en video som har en fascinerande effekt. Trots det intuitivt enkla gränssnittet har actionkameran från Xiaomi en enorm funktionalitet som kommer att vara användbar även för en professionell.

Med en sådan enhet blir hela fotograferingsprocessen mycket enklare och mer effektiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

DJI Osmo Action

En av de mest populära professionella kamerorna. Denna enhet kan säkert hänföras till klassen dyra, eftersom dess genomsnittliga pris är 30 000 rubel … Alla egenskaper hos denna actionkamera indikerar dess syfte - professionell fotografering under extrema förhållanden. Den har en hög klass av vattenmotstånd (utan fodral), ett rymligt internt batteri som gör att du kan arbeta i de mest allvarliga väderförhållandena vid de bästa inställningarna i minst 2,5 timmar.

Således, den maximala SD-kortkapaciteten som stöds är 256 GB, och med automatisk fokusering kan du automatisera videofotograferingsprocessen fullt ut under de svåraste förhållandena . Den maximala inspelningshastigheten är 240 bilder per sekund. Kameran har en bildstabiliseringsfunktion, men på grund av 155-graders betraktningsvinkel kan det ibland vara problematiskt att använda den.

Bild
Bild
Bild
Bild

GoPro HERO7 Svart

Actionkamera som erövrar alla toppar … I nästan alla analyserade recensioner och betyg får hon maxpoängen. Den här videokameran, liksom den föregående, är klassad som "professionell". Hur konstigt det än är, GoPro HERO7 överträffar Osmo Action i alla avseenden, även om det kostar lite mindre . Denna kamera är en av få som har tre inbyggda mikrofoner och till och med en 3,5 mm-port för anslutning av en extern stereomikro.

En annan faktor som inte alla kameror kan skryta med är kvaliteten på videospåret: 4K 60fps, 2.7K 120fps, Full HD 240fps. Till skillnad från den tidigare modellen har GoPro HERO7 en helt enkelt enorm betraktningsvinkel som kan justeras (normal, vidvinkel, SuperView), liksom sin egen unika stabiliseringsmetod-HyperSmooth tre-axlig stabilisering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Det finns så många olika actionkameror på marknaden idag att även proffs ibland blir förvirrade om dem, än mindre nybörjare. Om du inte är säker på vilken enhet som passar dig hjälper tipsen nedan dig.

  • Du måste bestämma för vilket syfte kameran krävs . Om du vill bli proffs behöver du en lämplig kamera (när det gäller förhållandet pris / kvalitet, kommer GoPro HERO7 att passa dig, och om budgeten inte tillåter så stora utrustningskostnader, köp Xiaomi Yi 4K, det låter inte du ner). Om du vill köpa en pryl för ett barns present eller för personligt amatörbruk, då är Eken H9R det bästa alternativet för dig.
  • Tänk på användarvillkoren för videokameran . Om du gillar att ägna dig åt extremsport eller bara vill vara säker på produktens kvalitet och hållbarhet behöver du motsvarande styrka. DJI Osmo Action är den mest pålitliga kameran i listan ovan, så det är den bästa lösningen för dig.
  • Den sista viktiga faktorn är kapaciteten hos det inbyggda batteriet .… Beroende på dina uppgifter kan denna parameter vara avgörande när du väljer en actionkamera. Om du behöver en enhet för att skapa vackra tidsförlopp (till exempel måste du fånga solens rörelse eller stadstrafik för bilar under dagen), då måste du välja den mest "sega" prylen.

Av ovanstående enheter har Xiaomi Yi 4K Action det mest rymliga batteriet, och betraktningsvinkeln för att skapa TimeLapse -video är den mest lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

Efter att ha köpt en videokamera måste du följa några åtgärder för att säkerställa att den kommer att tjäna dig länge. Absolut alla enheter i satsen levereras med instruktioner som hjälper användaren att hantera gadgeten och sköta den ordentligt. Det första du ska göra efter köpet är att sätta upp kameran och genomföra en "test" -undersökning för att kontrollera kvaliteten på den köpta produkten.

Det rekommenderas att skjuta från 2 klipp (vid högsta och lägsta inställningen) till det nummer som motsvarar gadgets huvudlägen. Efter filmning måste allt material ses på kameraskärmen och sedan på datorn för att se till att det inte finns några defekter i skärmen och videokodec.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande instruktioner för att”ta hand om” din kamera

  • Försök inte att överskrida kamerans standard "hållbarhet " (om tillverkaren har angett en maximal nedsänkning på 11 meter, ska enheten inte användas på 12 meter).
  • Förvara din gadget på fritiden på en torr plats med rumstemperatur .
  • Torka rutan helt efter varje dyk och torka av skyddsglaset så att det inte kommer in vatten i enheten.
  • Överanvänd inte kameran medan den laddas . Batterierna i sådana enheter är inte särskilt hållbara och kan lätt gå sönder.
  • Innan du fördjupar kameran på ett djup, alltid använd en silikonblockerare för USB, HDMI och andra portar .

Med dessa enkla tips kommer du att kunna använda din kamera i många år framöver.

Rekommenderad: