Hur Skriver Jag Ut Till En Skrivare Från En Dator? 37 Foton Hur Skriver Jag Ut Bilder Och Dokument? Hur Ställer Jag In Min Skrivare För Att Skriva Ut?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Skriver Jag Ut Till En Skrivare Från En Dator? 37 Foton Hur Skriver Jag Ut Bilder Och Dokument? Hur Ställer Jag In Min Skrivare För Att Skriva Ut?

Video: Hur Skriver Jag Ut Till En Skrivare Från En Dator? 37 Foton Hur Skriver Jag Ut Bilder Och Dokument? Hur Ställer Jag In Min Skrivare För Att Skriva Ut?
Video: GUIDE: Såhär skriver jag ut - hela mitt arbetsflöde för utskrift 2024, April
Hur Skriver Jag Ut Till En Skrivare Från En Dator? 37 Foton Hur Skriver Jag Ut Bilder Och Dokument? Hur Ställer Jag In Min Skrivare För Att Skriva Ut?
Hur Skriver Jag Ut Till En Skrivare Från En Dator? 37 Foton Hur Skriver Jag Ut Bilder Och Dokument? Hur Ställer Jag In Min Skrivare För Att Skriva Ut?
Anonim

Idag förbereds all dokumentation på en dator och visas på papper med specialiserad kontorsutrustning. Enkelt uttryckt skrivs elektroniska filer ut på en vanlig skrivare i olika format. Detsamma gäller bilder och fotografier. Och för att den utskrivna filen ska vara tydlig och fri från defekter måste du konfigurera Skrivare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installera skrivaren

Innan du använder skrivaren, det är nödvändigt att ansluta och konfigurera det . I denna fråga bör du dock inte styras av din instinkt, men det är bättre att använda en specialutvecklad instruktion.

Hittills finns det flera sätt att ansluta till en dator:

  • bekant USB -kabel;
  • trådlös modul Wi-Fi eller Bluetooth;
  • fjärråtkomst till internet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men trots det stora utbudet av anslutningsmetoder, modeller utrustade med USB-kabel.

Därefter uppmanas du att bekanta dig med steg-för-steg-instruktionerna för att aktivera och konfigurera enheten

  1. Slå på datorn och vänta på dess sista start. Du kan ta reda på om datorn har startat upp eller inte genom att vänsterklicka på en genväg på skrivbordet.
  2. Anslut sedan strömmen till uttaget. Upprätta en anslutning mellan enheten och datorn via en USB -kabel.
  3. Så snart enheten är ansluten till datorn visas ett meddelande på skärmen som visar sökningen efter nya enheter. Just nu letar PC -operativsystemet efter de nödvändiga verktygen. Så snart de hittas visar monitorn att enheten är klar att användas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om informationen om att hitta en ny enhet inte visas på bildskärmen måste du installera drivrutinerna för hand … Detta kommer att kräva Cd -skiva ingår i satsen, eller ladda ner motsvarande verktyg från Internet.

Det ska noteras att drivrutiner måste installeras för varje ny enhet som är ansluten till datorn . Tack vare dem fungerar tekniken stabilt.

Om du överväger frågan om drivrutiner för en skrivare eller MFP, bidrar de till att enheten fungerar korrekt och ansvarar för kvaliteten på det färdiga dokumentet.

Bild
Bild

När drivrutinerna har installerats visas "Installationsguiden" på skärmen. Innan installationen är slut uppmanar programmet användaren att göra en testsida för att se resultatet av den konfigurerade enheten.

För att använda en skrivare eller MFP i stora företag måste du installera utrustning över nätverket.

Denna process omfattar 2 steg:

  • konfigurera huvuddatorn där anslutningen kommer att göras;
  • konfigurera andra datorer som ska anslutas via nätverket.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att upprätta en nätverksanslutning måste du ansluta enheten till värddatorn och installera drivrutinerna . Öppna allmän tillgång i menyn på huvuddatorn. För att göra detta måste du gå till avsnittet "Enheter och skrivare" via "Kontrollpanelen". En lista över alla enheter visas på skärmen, bland vilken du ska välja namnet på nätverksenheten. Genom att klicka på höger musknapp går du till avsnittet "Skrivaregenskaper". Markera rutan bredvid "Delning" och klicka på "OK".

Nu måste du konfigurera andra datorer som skickar filer till utdata via nätverket . Först och främst lägger du till namnet på utskriftsenheten i listan över anslutna enheter. För att göra detta, gå till avsnittet "Enheter och skrivare". Välj funktionen "Lägg till skrivare". Tryck sedan på knappen "Lägg till nätverksenhet". Dessutom söker och visar operativsystemet oberoende en lista över nätverksenheter. Denna lista kommer att innehålla den enhet till vilken anslutningen har gjorts. Det återstår bara att välja enhetens namn och klicka på knappen "Nästa", varefter datorns operativsystem installerar verktygen och utför inställningarna.

I slutet av arbetet kommer monitorn att visa information om hur den nya enheten lyckades installeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur förhandsgranskar jag?

Innan du skriver ut en textfil eller bild från en dator, Windows -operativsystemet erbjuder en förhandsvisning av den förberedda filen … Således blir det möjligt att se den färdiga versionen utan att skriva ut den på papper.

Du kan göra en förhandsgranskning när du skickar en fil till utskrift … Varje applikation, vid bearbetning av en dokumentutmatning på skrivbordet, öppnar ett nytt fönster som anger inställningarna. Det är här det är. knappen "Förhandsgranska ".

Användare förhandsgranskar dock sällan sidor när de lägger ut textdokument på papper. Ofta används denna funktion av dem som behöver visa bilder eller foton.

Bild
Bild

Hur skriver jag ut text?

Hittills utvecklat flera sätt att visa text . Användarna väljer dock bara en metod som är mest bekväm för individuellt bruk. Men det betyder inte att det är omöjligt att lära sig andra sätt att skriva ut dokument.

Så du kan skriva ut ett textdokument, till exempel en rapport, abstrakt eller foto från en dator, med en kombination av flera tangenter, snabbpanelen eller snabbmenyn.

Det är värt att notera att var och en av de presenterade alternativen har individuella fördelar.

Bild
Bild

Genvägar

Förstå skrivsystemet med kortkommandon görs bäst i Microsoft Office -program. Denna metod för utskrift av filer är dock också lämplig för andra textredigerare.

  1. Öppna en fil som är avsedd för utmatning till papper.
  2. Tryck samtidigt på tangentbordsknapparna "Ctrl + P". Denna kombination aktiverar utskriftsinställningsmenyn.
  3. I den öppnade listan med inställningar, ställ in parametrarna och klicka på "Skriv ut".
  4. Om det behövs kan du göra en förhandsgranskning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Snabbåtkomstverktygsfält

Alla kan inte lära sig och komma ihåg tangentbordsgenvägen, särskilt när man tänker på att varje kombination är ansvarig för att åberopa vissa kommandon. Mer bekvämt för oerfarna användare är snabbåtkomstpanelen.

  1. Det är nödvändigt att klicka på "File" -knappen i det övre vänstra hörnet. Ett fönster öppnas där användaren kan skapa och spara ett nytt dokument.
  2. Klicka på "Skriv ut" i menyn "Arkiv".
  3. I fönstret som öppnas, kontrollera de nödvändiga parametrarna, nämligen: antalet sidor, orienteringen av arket. Och först då trycker du på bekräftelseknappen.

Det bör noteras att denna metod för utmatning av ett textdokument är mycket vanlig och finns i nästan alla program.

Bild
Bild

Innehållsmeny

Denna metod för att skriva ut ett textdokument kan endast användas när användaren är säker på inställningarna och säkert vet vilken skrivare filen ska skickas till

  1. Om det behövs måste du manuellt aktivera enheten genom att trycka på strömbrytaren.
  2. Högerklicka på ikonen "Slutför" för att mata ut filen.
  3. Välj raden "Skriv ut" i listan som visas.

I det här fallet bör användaren förstå det inställningar kan inte ändras.

Bild
Bild

Hur skriver jag ut andra dokument?

Möjligheten att skriva ut information från en dator är inte begränsad till Microsoft -program. Praktiskt taget alla redigeringsprogram är utrustade med denna funktion . Oftast behöver användare skriva ut PDF -filer. Det är i denna upplösning som arbetsdokumentation, grafiska projekt och mycket mer sparas.

Hittills finns det flera sätt att mata ut pdf-filer från elektroniska medier till papper.

Det vanligaste är Adobe Acrobat Reader Dc, ett gratis program som kan laddas ner från vilken webbplats som helst

  1. Först av allt, starta programmet och öppna filen som är avsedd för utskrift.
  2. Markera ikonen med en karakteristisk bild i programmets arbetsverktygsfält och klicka på den.
  3. Ett fönster med inställningar visas på skärmen. Först och främst bör du välja lämpligt enhetsnamn, ställ sedan in de nödvändiga parametrarna och tryck på bekräftelseknappen.
  4. Direkt efter det kommer dokumentet att köas för utmatning till papper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat sätt att skriva ut en pdf -fil kräver att du installerar programmet Print Conductor . På senare tid var denna applikation inte så populär, men idag, tack vare stöd från många format, har den blivit efterfrågad.

  1. Först måste du öppna programmet. För att ladda dokumentet, tryck på knappen med den dubbla filbeteckningen. Hitta det dokument som krävs för utskrift och klicka på "Öppna".
  2. Välj en skrivare i menyn som öppnas.
  3. Gör ytterligare utskriftsinställningar och tryck på den gröna knappen som aktiverar lanseringen.
Bild
Bild
Bild
Bild

webbsidor

Användare som först ställs inför behovet av att skriva ut en webbsida är förlorade. De väljer hela sidan på Internet, kopierar den valda informationen, klistrar in den i ett Word -dokument. De försöker flytta bilden och komponera texten.

Men det finns faktiskt inga svårigheter att skriva ut internetsidor. Du behöver inte ens ta en skärmdump av skärmen. Det räcker med att trycka på tangenten "Ctrl + P" på tangentbordet . Ange önskade inställningar i fönstret som öppnas, tryck sedan på knappen "Skriv ut ".

Du kan också visa en webbsida på ett annat sätt. För att göra detta har varje webbläsare en utskriftsfunktion. Du behöver bara öppna den nödvändiga sidan, gå till webbläsarinställningarna och aktivera raden "Skriv ut ".

Ställ vid behov in ytterligare parametrar och bekräfta sedan åtgärden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilder och foton

Det är enkelt att skriva ut en bild eller ett foto. Det räcker med att öppna bilden i något av redigeringsprogrammen . Tryck på kombinationen "Ctrl + P" eller använd snabbåtkomstpanelen. I fönstret som öppnas måste du göra några utskriftsinställningar, nämligen : ställ in eller ta bort marginaler, ställ in önskad storlek, i vissa program kommer det att vara möjligt att ändra färgschemat för en bild eller bild och till och med ändra färgen. Gör sedan en bekräftelse.

Du kan visa foton och andra bilder med hjälp av snabbmenyn. Det räcker med att klicka på bildikonen med höger musknapp och välja raden "Skriv ut".

Bild
Bild

Dubbelsidig utskrift

Med duplexutskrift du kan avsevärt minska pappersförbrukningen och minska storleken på ett textdokument . Av denna anledning började de flesta användare vara uppmärksamma på skrivare och MFP: er som är utrustade med denna funktion.

För att göra en dubbelsidig utskrift av en fil, bör du öppna dokumentet, tryck på tangentkombinationen "Ctrl + P " eller på något annat sätt för att komma in i utskriftsmenyn. Välj sedan önskad utskriftsapparat. Markera rutan bredvid funktionen "Dubbelsidig utskrift" och bekräfta åtgärderna.

Bild
Bild

Naturligtvis kan du göra dubbelsidig utskrift på en vanlig skrivare, du måste bara vara försiktig, annars kan du gå vilse

  1. Öppna först det dokument som ska skrivas ut och gå till utskriftsmenyn.
  2. När du ställer in de nödvändiga parametrarna väljer du "Oddssidor" och bekräftar åtgärden.
  3. Utskrivna dokument måste tas bort från utmatningsfacket och läggas i inmatningsfacket. Gå sedan till utskriftsmenyn och välj avsnittet "Jämna sidor".

Det viktigaste är att inte förväxla materialets riktning, annars kommer informationen att se upp och ner på varje sida.

Bild
Bild

Möjliga problem

Förvisso har varje person stött på ett problem när skrivaren helt enkelt inte svarade på utförandet av de tilldelade uppgifterna eller om den inte skrev ut informationen korrekt vid utskrift av dokument. Många tankar uppstod omedelbart: antingen bläcket i patronen tog slut, eller så tappade enheten anslutningen till datorn eller gick helt sönder. Men faktiskt varje problem som uppstår har en lösning, kanske mer än ett.

Om skrivaren slutar ge "livstecken", inte återger dokumentutmatning och inte ger några pip, troligtvis drivrutinerna har konfigurerats felaktigt eller om anslutningen är lös . Först bör du kontrollera USB -kabelanslutningen till datorn, se till att programvaran fungerar korrekt och leta efter drivrutinsuppdateringar. Efter dessa manipulationer kommer enheten definitivt att börja aktivt arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta moderna skrivare meddelar PC -ägaren om låga bläckpatronhalter … Detta kan vara en signal från själva utskriftsenheten eller ett meddelande som dyker upp på skrivbordet. Det finns dock modeller som inte ger denna information. Utskriftskvaliteten kan hjälpa dig att identifiera låga bläcknivåer. Om texten blir blek, nästan genomskinlig, betyder det att du måste byta patron eller tanka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anledningen till att bläckstreck visas på tryckta dokument ligger i strukturens skrivhuvud, mer exakt, i dess kontaminering . För att lösa detta problem måste du gå in i utskriftsinställningarna via huvuddatorn och sedan rengöra skrivhuvudet.

Bild
Bild

För att förlänga kontorsutrustningens livslängd och inte möta problemen med ett skrivarsystemfel är det viktigt att följa några tips

  1. Diagnostisera enheten en gång i månaden.
  2. Under diagnostiken, rengör strukturens inre från ackumulerat skräp och damm.
  3. Håll koll på aktuella drivrutinsuppdateringar.
  4. Om kontorsutrustning går sönder bör du inte varva ner enheten själv och försöka reparera de inre elementen. Det är nödvändigt att kontakta servicecenteret under garantin. Om garantitiden har gått ska du ringa befälhavaren.

Rekommenderad: