Hur Skriver Jag Ut Till En Skrivare Från En Bärbar Dator? 22 Foton Hur Ställer Du In Det För Att Skriva Ut Och Skriva Ut Foton, Bilder Och Dokument?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Skriver Jag Ut Till En Skrivare Från En Bärbar Dator? 22 Foton Hur Ställer Du In Det För Att Skriva Ut Och Skriva Ut Foton, Bilder Och Dokument?

Video: Hur Skriver Jag Ut Till En Skrivare Från En Bärbar Dator? 22 Foton Hur Ställer Du In Det För Att Skriva Ut Och Skriva Ut Foton, Bilder Och Dokument?
Video: GUIDE: Såhär skriver jag ut - hela mitt arbetsflöde för utskrift 2024, April
Hur Skriver Jag Ut Till En Skrivare Från En Bärbar Dator? 22 Foton Hur Ställer Du In Det För Att Skriva Ut Och Skriva Ut Foton, Bilder Och Dokument?
Hur Skriver Jag Ut Till En Skrivare Från En Bärbar Dator? 22 Foton Hur Ställer Du In Det För Att Skriva Ut Och Skriva Ut Foton, Bilder Och Dokument?
Anonim

Få människor idag vet inte vad en skrivare är och har ingen aning om hur de ska använda den. I en tid av modern teknik kan denna typ av utrustning finnas på alla kontor och i de flesta hem.

Skrivaren används av alla som har en dator eller personlig bärbar dator.

Trots den utbredda användningen av sådana enheter förstår människor inte alltid hur man skriver ut texter, bilder eller hela sidor från Internet på en skrivare. Det är värt att överväga denna fråga mer i detalj.

Hur ställer jag in min skrivare för att skriva ut?

Oavsett vilken modell skrivaren har och vilka funktioner den har, principen för att ansluta enheten till en bärbar dator kommer att vara densamma för alla.

Bild
Bild

Detta kräver följande steg

  1. Slå på den bärbara datorn.
  2. Anslut ledningarna som kommer från skrivaren till lämpliga kontakter. Det är viktigt att skrivaren är avstängd. Annars är det inte möjligt att säkerställa att den fungerar korrekt.
  3. Anslut skrivaren till strömförsörjningen med hjälp av sladden.
  4. Slå på enheten genom att trycka på knappen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När båda enheterna slås på visas ett fönster på den bärbara datorn med en sökning efter nödvändiga drivrutiner. Oftast hittar Windows den programvara den behöver, men det bästa alternativet är att installera drivrutiner som är specifika för modellen för den installerade skrivaren.

Sådana drivrutiner finns på en skiva i förpackningen som medföljde utskriftssatsen. Programvaruinstallation utförs enligt följande.

  1. Du måste slå på enheten först ."Installationsguiden" ska starta direkt efter det.
  2. Om den inte startar bör den kallas manuellt .… För att göra detta, öppna mappen "Den här datorn" och hitta namnet på enheten. Du bör klicka på den och klicka på "Öppna" -menyn som dyker upp. Detta hjälper till att starta startfilen där det nödvändiga tillägget finns.
  3. Lanserade "installationsguiden" kommer att utföra det klassiska förfarandet för att installera drivrutiner , som praktiskt taget inte kräver deltagande av datorägaren.
  4. Om nedladdningen misslyckas och filen inte kan installeras helt betyder det förarkonflikt … I det här fallet rekommenderas att kontrollera om annan skrivarprogramvara är installerad på den bärbara datorn.
  5. Lyckad installation visar en ikon med en ansluten enhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att börja skriva ut måste du först ange nödvändiga parametrar som kan ställas in i programmet med dokumentet. Skrivaregenskaperna har olika funktioner som kan förbättra utskriftskvaliteten, skärpa bilder med mera.

Hur skriver jag ut texten?

Microsoft Office innehåller program som har en utskriftsfunktion. Det finns tre sätt att börja skriva ut ditt dokument.

  1. Tryck på "File" -knappen i huvudmenyn.
  2. Klicka på skrivarikonen. Det är högst upp i verktygsfältet.
  3. Tryck på tangentkombinationen Ctrl + P.
Bild
Bild

Det sista alternativet kommer att skriva ut filen omedelbart, och de två första kommer att ringa till inställningsfönstret, där du kan ställa in önskade parametrar. Du kan till exempel definiera antalet och positionen för sidor som ska skrivas ut, ändra textens placering eller ange arkstorlek. En förhandsgranskning finns också tillgänglig i fönstret.

Varje alternativ har sina egna fördelar och nackdelar. Användaren bestämmer själv vilken metod för att ringa dokumentutskriften som verkar mest bekväm för honom.

Hur skriver jag ut andra dokument?

Det är inte alltid nödvändigt att bara skriva ut texten. Därför ger skrivaren möjlighet att arbeta med andra filer och tillägg. Det är värt att överväga mer detaljerat varje fall.

Bilder och bilder

Många anser att utskrift av fotografier är en svårare fråga, så de riskerar inte att genomföra ett sådant förfarande på egen hand. Utskriftsprocessen är dock praktiskt taget densamma som vid utmatning av textdokument till enheten.

Bild
Bild

När denna utskriftsmetod är vald ändras endast inställningarna och programmet som filen behandlas i innan utskriften. Du kan visa bilden både på vanligt papper och på fotopapper med en behaglig beläggning.

Om en utskrift av en högkvalitativ bild krävs, bör det andra alternativet vara att föredra . Fotopapper har specialstorlekar som påminner om A5 -formatet.

Bild
Bild

Själva papperet är:

  • matt;
  • glansig.

I det här fallet beror valet på smaken av bildens ägare. Om du vill, om möjligt, kan du prova båda alternativen och välja det som du gillar bäst.

När bildens egenskaper har justerats kan du börja skriva ut. Proceduren utförs med hjälp av programmet. Om vi pratar om Windows, används en vanlig bildredigerare som ett program. Att ringa programmet är detsamma som när du skriver ut ett dokument.

Bild
Bild

Utskriftsinställningarna är också identiska. Efter att de nödvändiga parametrarna har ställts in kan du därför skicka bilden för utskrift.

webbsidor

Ofta finns det ett behov av att skriva ut en webbsida, men det finns ingen önskan att skapa en ny fil. Därför undrar många om det finns ett sätt att skriva ut internetsidor utan att behöva kopiera text och översätta den till ett dokument.

För att besvara denna fråga bör du överväga populära webbläsare

Google chrome … Ger användaren möjlighet att överföra information från den bärbara datorns skärm till papper. För att göra detta måste du öppna en webbläsare, hitta det dokument som krävs och öppna en meny - 3 punkter som finns i det övre högra hörnet. I listan som visas måste du välja utskriftsalternativet och processen startas. Om det behövs kan du också trycka på tangentkombinationen Ctrl + P och sedan startar skrivaren omedelbart.

Bild
Bild

Opera . Det gör det också möjligt att skriva ut webbsidor från en bärbar dator. För att visa dokumentet måste du klicka på kugghjulet som öppnar huvudinställningarna i webbläsaren. Annars är allt klart, du måste välja en tätning och bekräfta proceduren.

Bild
Bild

Yandex … En webbläsare som liknar Google Chrome. Därför är det inte förvånande att den också har funktionen att skriva ut en webbsida på en skrivare. Procedurens sekvens är identisk, så det kommer inte att vara svårt att skriva ut dokumentet på papper.

Bild
Bild

Det ska noteras att De senaste uppdateringarna av de välbekanta webbläsarna Mozilla Firefox och Internet Explorer (eller nu Microsoft Edge) innehåller också ett utskriftsalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Processen startas enligt samma regler som beskrivs ovan. Därför kommer att klara uppgiften snabbt och enkelt.

Dubbelsidig utskrift

Vissa jobb kräver att material skrivs ut på båda sidor av papperet. Därför är det värt att lära sig hur man utför proceduren. Allt är väldigt enkelt. Tidigare förklarades det redan hur man skriver ut text till skrivaren. I det här fallet är det nödvändigt att agera enligt samma steg-för-steg-instruktioner som gavs.

Bild
Bild

Den enda skillnaden är att innan du skickar dokumentet till skrivaren måste du kontrollera utskriftsläget . Det finns flera av dem i systemet, varav en kan du organisera dubbelsidig utskrift. Om du inte tar hand om detta ögonblick kommer dokumentet att skrivas ut normalt, där texten kommer att finnas på ena sidan av arket.

När de nödvändiga parametrarna har ställts in kommer det att vara möjligt att skriva ut den befintliga texten utan problem, med hänsyn till alla önskemål. Det är bara viktigt att vända arket i tid och sätta in det med den sida som behövs för att applicera färg.

Bild
Bild

Det bör noteras att på vissa modeller underlättas processen med att vända arket med speciella bilder. Om inte, placera slutet av den utskrivna texten på pappersutmatningsfacket för att produkten ska fungera korrekt.

Rekommendationer

Det finns flera riktlinjer, med hjälp av vilket det blir möjligt att göra proceduren för att visa text eller bilder på papper snabbare och mer effektivt.

  • Word låter dig skapa ett dokument av vilken komplexitet som helst. För att inte redigera utskriftsinställningarna kan du omedelbart ge sidan önskat utseende i programmet.
  • Utskriftstiden beror på skrivarmodellen. Denna parameter kan specificeras i egenskaperna.
  • Syftet med skrivaren spelar en viktig roll. Hem- och professionella enheter skiljer sig från varandra, så det är värt att bestämma i förväg vilken utrustning som krävs.
Bild
Bild

Att ta hänsyn till dessa krav hjälper dig att välja rätt enhet och organisera pålitliga utskrifter av dina filer.

Rekommenderad: