Hur Skriver Jag Ut Till En Skrivare Från En Telefon? 27 Foton Hur Skriver Jag Ut Foton, Dokument Och Andra Filer? Hur Konfigurerar Jag Utskrift?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Skriver Jag Ut Till En Skrivare Från En Telefon? 27 Foton Hur Skriver Jag Ut Foton, Dokument Och Andra Filer? Hur Konfigurerar Jag Utskrift?

Video: Hur Skriver Jag Ut Till En Skrivare Från En Telefon? 27 Foton Hur Skriver Jag Ut Foton, Dokument Och Andra Filer? Hur Konfigurerar Jag Utskrift?
Video: How To Print Photos From Smartphone Canon Pixma TS5050 Printer 2024, April
Hur Skriver Jag Ut Till En Skrivare Från En Telefon? 27 Foton Hur Skriver Jag Ut Foton, Dokument Och Andra Filer? Hur Konfigurerar Jag Utskrift?
Hur Skriver Jag Ut Till En Skrivare Från En Telefon? 27 Foton Hur Skriver Jag Ut Foton, Dokument Och Andra Filer? Hur Konfigurerar Jag Utskrift?
Anonim

Med utvecklingen av modern teknik blir vårt liv enklare och enklare. De åtgärder som tog ansträngning för 5-10 år sedan utförs nu på bara ett par minuter. Fotoutskrift är ett sådant exempel. Dem du kan snabbt skriva ut på en skrivare, och du behöver bara en enhet - din personliga telefon.

Grundläggande regler

Till att börja med finns det flera sätt att skriva ut från en mobil enhet. Detta kan göras med:

  • Wi-Fi;
  • Blåtand;
  • speciella applikationer för trådlös utskrift;
  • direktanslutning via USB -gränssnitt;
  • datorn som skrivaren är ansluten till.
Bild
Bild

Här ska man förstå det telefonen och skrivaren måste stödja viss teknik och tjänster , så att du kan skriva ut. När du till exempel väljer en viss utskriftsmetod bör du se till att telefonen har en ny version av operativsystemet som stöder molntryck eller gör det möjligt att installera speciell programvara på smarttelefonen.

Detsamma gäller skrivaren, som måste stödja wifi och bluetooth beroende på vald utskriftsmetod. Om du till exempel vill återställa en fil för utskrift på en gammal skrivare är inte alla ovanstående metoder tillgängliga för dig. Innan du börjar använda en viss typ av utskrift bör du därför se till att alla enheter stöder möjligheten att skriva ut med den valda metoden.

För att dumpa en fil till en nätverksskrivare om den är ansluten till ett lämpligt Wi-Fi-nätverk måste du dessutom konfigurera den för att göra denna funktion tillgänglig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur konfigurerar jag utskrift?

Innan du börjar skriva ut måste du konfigurera utrustningen, annars är det inte möjligt att ta emot foton från din telefon. Låt oss analysera detaljerna för att konfigurera utrustning med hjälp av ett exempel på att använda en virtuell skrivare som heter Google Cloud Print . Det finns flera viktiga punkter här.

  1. Systemtypen "Virtual Printer" måste installeras och aktiveras på mobiltelefonen. Om denna tjänst inte är tillgänglig på mobiltelefonen som standard kan den hittas på Google Play.
  2. Skrivaren måste stödja denna typ av teknik. Det är värt att notera att de flesta moderna modeller har stöd för denna teknik från början.
  3. Användaren måste ha ett aktivt personligt Google -konto.
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss nu gå direkt till konfigurera enheter … Först måste du ansluta tryckutrustning till Google Cloud Print. Om modellen för gadgeten för utskrift är utrustad med Wi-Fi kan den anslutas direkt till routern. Denna process beskrivs vanligtvis i bruksanvisningen för enheten. Den vanligaste metoden för att ansluta en enhet till ett trådlöst nätverk är WPS -protokollet. Men först måste du starta den här tjänsten på routern. Detta görs enligt följande:

  • öppna enhetens Wi-Fi-inställningar;
  • vi hittar ett objekt som heter "Trådlöst nätverk";
  • klicka på raden WPS eller Wi-Fi Protected Setup;
  • vi aktiverar protokollet med samma namn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det händer också att skrivaren inte har en Wi-Fi-modul. Sedan hans kan ansluta till den angivna tjänsten via en dator . För att göra detta måste du först installera en webbläsare som heter Google Chrome, samt skapa ett personligt konto där. Efter det kommer inställningsalgoritmen att vara följande:

  • vi hittar på datorn ett avsnitt med systeminställningar;
  • öppna menyn där skrivarna finns;
  • lägg till en skrivare till datorn;
  • öppna den ovan nämnda webbläsaren;
  • ange frasen chrome: // enheter i sökfältet och tryck på Enter;
  • ett avsnitt som heter "Cloud Printers" öppnas, där du ska klicka på "Lägg till" -knappen;
  • Välj önskad enhet under "Registrerade skrivare".
  • nu måste du klicka på knappen "Lägg till skrivare".

Således kommer enheten att anslutas i molnutskrift. Det återstår bara att starta programmet på en mobiltelefon. Du måste ange inställningarna och hitta objektet "Skriv ut", där du måste aktivera "Virtuell skrivare".

Bild
Bild

Hur skriver jag ut dokument?

Låt oss nu försöka lista ut några av metoderna som gör det möjligt att skriva ut olika typer av material: text, bild, fotografi, bild, biljett, fil och så vidare. Det finns många av dem och de är ofta lämpliga för att skriva ut både text och andra typer av filer, så vi kommer bara att överväga en del av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Text

En av de mest praktiska applikationerna för att skriva ut text med denna metod kan kallas en tjänst som kallas PrinterShare . Användningen gör att du kan skriva ut olika textdokument från SD -kort och Google -dokument direkt från telefonen till ett nätverk och en lokal skrivare.

Även om skrivaren inte stöder möjligheten att skriva ut via Bluetooth, Wi-Fi, USB-kabel utan dator, då du kan installera speciell programvara från programmets officiella webbplats och dela skrivaren med enheten . Det är sant att det bara är möjligt på datorer som kör Windows -operativsystemet. Om du skriver ut till en fjärrskrivare som är ansluten till en dator bör du installera programvara på den och ge den allmän åtkomst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att nackdelen med programmet är att dess fullständiga version är betald. Vid det första försöket att skriva ut kommer användaren att meddelas att den kostnadsfria versionen har ofullständig funktionalitet. Även om det kommer att räcka för en vanlig person att skriva ut text från en telefon.

Bild
Bild

Övrig

Om vi pratar om andra typer av filer, bör det läggas till att en av de ganska populära metoderna är parning via Blåtand … För att göra detta, öppna först sidan i webbläsaren Google Chrome eller hitta önskat foto i enhetens galleri. Klicka nu på knappen "Dela", klicka sedan på Bluetooth -ikonen, hitta din skrivare och skicka dokumentet till utskrift. Men här ska det sägas att inte alla typer av filer kan skrivas ut på detta sätt. Av denna anledning bör du först kontrollera om det finns stöd för denna utskriftsmetod för de filer som du tänker skriva ut. Om det inte finns något sådant stöd kommer du helt enkelt inte att se ikonen Dela.

Bild
Bild

En annan applikation som kan användas kallas PrintHand "Mobile Print ". Dess funktion är ett modernt gränssnitt. Denna programvara gör det möjligt att skriva ut dokument av olika slag direkt från onlinelagret eller en mapp med sparade dokument på en smartphone. Fördelen med programmet är att här kan du justera utskriftsparametrarna och dess storlek. Ytterligare program för återgivning måste laddas ner för att skriva ut filer i olika format. Om du skriver ut via Google Cloud fungerar programmet gratis. Men andra typer av utskriftsfiler kommer att finnas tillgängliga i premiumversionen av programmet.

Bild
Bild

Ansökningar AirPrint och Cloud Print är ganska lika varandra. För att skriva ut olika filer med sådan programvara måste du följa en viss algoritm:

  • installera programmet och starta det sedan;
  • nu måste du trycka på "Välj" -knappen;
  • välj typ av enhet, starta sökningen och vänta tills den slutar;
  • lägg nu till den enhet du är intresserad av;
  • i tidigare versioner av dessa program (om du använder dem), klicka på "växeln" och öppna "Skrivare" -menyn;
  • om den här menyn är tom, välj alternativet "Ej valt";
  • klicka nu på Wi-Fi-objektet.

Efter det har du möjlighet att skriva ut olika typer av filer från din telefon.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ganska bra utskriftsprogram skulle vara Samsung mobiltryck . Det kommer att vara en utmärkt lösning för att skriva ut foton, internetsidor från en surfplatta eller smartphone och olika typer av dokument. Dessutom kan du genom programmet skanna och spara det mottagna materialet i JPG-, PDF- eller.png /> Det är viktigt att denna applikation kan användas på mobila enheter som kör Android och iOS . Förutom applikationen behöver du inte installera ytterligare programvara. Och om skrivaren är kompatibel så upptäcks den automatiskt. Men här pratar vi bara om Samsung -skrivarmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Om vi pratar om möjliga problem som kan uppstå vid utskrift till en skrivare från en telefon, kan vi här namnge följande:

  • felaktig programvarukonfiguration;
  • inkompatibilitet mellan smarttelefonen och skrivaren;
  • programvarufel;
  • felaktigt vald förare;
  • dålig anslutning av kabel och adapter.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att eliminera de beskrivna problemen bör du omedelbart kontrollera skrivaren . Det är viktigt att se till att maskinen är påslagen och redo att användas. Detta följs av kontrollera mängden bläck eller pulver , såväl som se till att du har papper . Dessutom ska indikatorerna inte tändas eller blinka: detta indikerar att det finns fel.

Bild
Bild

Du bör också se till att din smartphone och skrivare är anslutna till samma nätverk. Kontrollera om skrivaren stöder trådlös utskrift.

Bild
Bild

För att felsöka behöver du ladda om alla enheter och försök att skriva ut igen. Se till att avståndet mellan enheterna inte överskrider gränsen. Vanligtvis pratar vi om en indikator på 22 meter för en betongbyggnad med skiljeväggar. Om avståndet är större kommer enheterna inte att känna igen varandra.

Det kommer inte att vara överflödigt och uppdatera enhetens firmware till de senaste versionerna , eftersom det är den föråldrade firmware som ofta är en vanlig orsak till detekteringsproblem. Om du skriver ut via USB, kontrollera kabeln för eventuell deformation. Kontrollera och användbarheten hos OTG -adaptern om den används. Det händer också att enheten för utskrift i vissa fall kan vara inkompatibel med själva smarttelefonen eller den version av Android som telefonen körs på.

Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet ska det sägas att utskrift på en skrivare från en telefon kan göras på ganska många sätt . Det viktigaste är att denna eller den utskriftsmetoden stöds av både smarttelefonen själv och utskriftsenheten. Allt här kommer att bero på specifika modeller av utrustning. Men det finns fortfarande många sätt, så du kan hitta någon form av lösning för utskrift från en smartphone med nästan vilken enhetskonfiguration som helst.

Rekommenderad: