Hur Ansluter Jag Min Surfplatta Till En Skrivare? Hur Kan Jag Skriva Ut Filer Från Min Surfplatta Via USB-kabel Och Wi-Fi? Skriva Ut Från Android -surfplattor

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Min Surfplatta Till En Skrivare? Hur Kan Jag Skriva Ut Filer Från Min Surfplatta Via USB-kabel Och Wi-Fi? Skriva Ut Från Android -surfplattor

Video: Hur Ansluter Jag Min Surfplatta Till En Skrivare? Hur Kan Jag Skriva Ut Filer Från Min Surfplatta Via USB-kabel Och Wi-Fi? Skriva Ut Från Android -surfplattor
Video: Kjell-TV - Skriv ut direkt från iPad (Hur funkar det?) 2024, April
Hur Ansluter Jag Min Surfplatta Till En Skrivare? Hur Kan Jag Skriva Ut Filer Från Min Surfplatta Via USB-kabel Och Wi-Fi? Skriva Ut Från Android -surfplattor
Hur Ansluter Jag Min Surfplatta Till En Skrivare? Hur Kan Jag Skriva Ut Filer Från Min Surfplatta Via USB-kabel Och Wi-Fi? Skriva Ut Från Android -surfplattor
Anonim

Att skriva ut dokument från en dator och bärbar dator överraskar nu ingen. Men filer som förtjänar att skrivas ut på papper finns på ett antal andra enheter. Därför är det viktigt att veta hur man ansluter en surfplatta till en skrivare och skriver ut texter, grafik och foton, och vad man ska göra om det inte finns någon kontakt mellan enheter.

Trådlösa sätt

Den mest logiska idén är att ansluta en surfplatta till en skrivare. via Wi-Fi . Men även om båda enheterna stöder ett sådant protokoll kommer utrustningens ägare att bli besvikna. Utan en komplett uppsättning drivrutiner är ingen anslutning möjlig.

Bild
Bild

Det rekommenderas att använda PrinterShare -paketet, som tar hand om nästan allt mödosamt arbete.

Men du kan prova och liknande program (att välja och använda dem är dock mer troligt många erfarna användare).

Potentiellt kan du använda och Blåtand … Den verkliga skillnaden gäller bara vilken typ av protokoll som används. Även skillnader i anslutningshastighet kommer sannolikt inte att upptäckas. När du har anslutit enheterna måste du aktivera Bluetooth -modulerna på dem.

Bild
Bild

Ytterligare algoritm för åtgärder (till exempel PrinterShare):

  • efter att du har startat programmet, klicka på "Välj" -knappen;
  • letar efter aktiva enheter;
  • vänta på slutet av sökningen och anslut till önskat läge;
  • i menyn anger du vilken fil som ska skickas till skrivaren.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterföljande utskrift är mycket enkel - det görs genom att trycka på ett par knappar på surfplattan. PrinterShare är att föredra eftersom det är idealiskt för denna process. Programmet är annorlunda:

  • helt russifierat gränssnitt;
  • möjligheten att ansluta enheter både via Wi-Fi och Bluetooth så effektivt som möjligt;
  • utmärkt kompatibilitet med e -postprogram och Google -dokument;
  • fullständig anpassning av utskriftsprocessen för ett brett spektrum av parametrar.

Hur ansluter man via USB?

Men att skriva ut från Android är möjligt och via USB -kabel . Ett minimum av problem uppstår när du använder prylar som stöder OTG -läge.

Bild
Bild

För att ta reda på om det finns ett sådant läge hjälper den proprietära tekniska beskrivningen. Det är användbart att referera till speciella forum på Internet . I avsaknad av en normal kontakt måste du köpa en adapter.

Om du behöver ansluta flera enheter samtidigt, du måste köpa en USB -hubb . Men i det här läget kommer gadgeten att laddas ur snabbare. Du måste förvara den nära uttaget eller använda PoverBank … Kabelanslutningen är enkel och pålitlig, du kan skriva ut vilket dokument du vill. Mobilitetens rörlighet minskar dock sällan, vilket inte passar alla.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall är det värt att använda HP ePrint -app … Det är nödvändigt att välja program för varje version av surfplattan separat. Det avråds starkt att söka efter programmet någon annanstans än den officiella webbplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste skapa en unik e -postadress som slutar med @hpeprint. com. Det finns ett antal begränsningar att tänka på:

  • den totala storleken på en bilaga med alla filer är begränsad till 10 MB;
  • högst 10 bilagor är tillåtna i varje bokstav;
  • minsta storlek på bearbetade bilder är 100x100 pixlar;
  • det är omöjligt att skriva ut krypterade eller digitalt signerade dokument;
  • du kan inte skicka filer från OpenOffice till papper på detta sätt, samt delta i dubbelsidig utskrift.

Alla skrivartillverkare har sin egen specifika lösning för utskrift från Android. Så det är möjligt att skicka bilder till Canon -utrustning tack vare programmet PhotoPrint.

Bild
Bild

Du bör inte förvänta dig mycket funktionalitet av det. Men åtminstone finns det inga problem med utmatningen av fotografier. Brother iPrint Scan förtjänar också uppmärksamhet.

Bild
Bild

Detta program är bekvämt och dessutom enkelt i sin struktur. Högst 10 MB (50 sidor) skickas till papper åt gången. Vissa sidor på Internet visas felaktigt. Men inga andra svårigheter bör uppstå.

Epson Connect har all nödvändig funktionalitet, den kan skicka filer via e-post, vilket gör att du inte kan begränsas till en eller annan mobil plattform

Bild
Bild

Dell Mobile Print hjälper till att skriva ut dokument utan problem genom att överföra dem över ett lokalt nätverk.

Viktigt: Denna programvara kan inte användas i en iOS -miljö.

Utskrift är möjlig på både bläckstråleskrivare och laserskrivare av samma märke. Canon Pixma utskriftslösningar fungerar bara säkert med ett mycket smalt utbud av skrivare.

Bild
Bild

Det är möjligt att mata ut texter från:

  • filer i molntjänster (Evernote, Dropbox);
  • Twitter;
  • Facebook.

Kodak Mobile Printing är en mycket populär lösning.

Bild
Bild

Detta program har modifieringar för iOS, Android, Blackberry, Windows Phone. Kodak Document Print gör det möjligt att skicka för utskrift inte bara lokala filer utan även webbsidor, filer från onlinelager. Lexmark Mobile Printing är kompatibelt med iOS, Android, men endast PDF -filer kan skickas till utskrift. Både laser- och utgående bläckstråleskrivare stöds.

Bild
Bild

Det är värt att notera att Lexmarks utrustning har speciell utrustning QR -koder som ger enkel anslutning. De skannas helt enkelt och går in i märkesapplikationen. Från tredjepartsprogram kan du rekommendera Apple AirPrint.

Bild
Bild

Denna app är fenomenalt mångsidig. En Wi-Fi-anslutning gör att du kan skriva ut nästan allt som kan visas på smarttelefonens skärm.

Möjliga problem

Svårigheter att använda HP -skrivare kan uppstå om gadgeten inte stöder det proprietära Mopria -protokollet eller har Android OS lägre än 4.4 . Kontrollera att Mopria -läget är aktiverat om systemet inte ser skrivaren. Om detta gränssnitt inte kan användas måste du använda HP Print Service -utskriftslösningen. Inaktiverad Mopria-plug-in leder förresten ofta till att skrivaren finns i listan, men du kan inte ge ett kommando att skriva ut. Om systemet är anslutet för nätverksutskrift via USB måste skrivaren vara noggrant konfigurerad för att skicka information över nätverkskanalen.

Bild
Bild

Allvarliga svårigheter uppstår om skrivaren inte stöder USB, Bluetooth eller Wi-Fi . Vägen ut är att registrera utskriftsenheten med Google Cloud Print. Med denna tjänst kan du tillhandahålla fjärranslutning till skrivare av alla märken var som helst i världen. men det är bäst att använda enheter i Cloud Ready -klassen . Om direkt molnanslutning inte stöds måste du ansluta skrivaren via din dator.

Bild
Bild

Men om du redan har en dator eller bärbar dator är fjärranslutning via tjänsten långt ifrån alltid motiverad. I ett engångsformat kan detta göras genom att vända filen till hårddisken och sedan skicka den till utskrift från din dator. Normal drift är möjlig när du använder ett Google -konto och en Google Chrome -webbläsare . I webbläsarinställningarna väljer de inställningarna och går sedan till avsnittet avancerade inställningar. Den lägsta punkten är Google Cloud Print.

Bild
Bild

Efter att du har lagt till en skrivare måste du i framtiden alltid behålla datorn som kontot skapades på.

Naturligtvis, under den måste du också logga in från surfplattan, som innehåller den nödvändiga filen. Google Gmail för Android har inget direktutskriftsalternativ. Vägen ut är att besöka kontot via samma webbläsare. När du trycker på "print" -knappen växlar den i Google Cloud Print , där inga problem ska uppstå.

Rekommenderad: