Vita Fläckar På TV -skärmen: Varför Visades Lamporna På Den Nya TV: N Och Vad Ska Jag Göra?

Innehållsförteckning:

Video: Vita Fläckar På TV -skärmen: Varför Visades Lamporna På Den Nya TV: N Och Vad Ska Jag Göra?

Video: Vita Fläckar På TV -skärmen: Varför Visades Lamporna På Den Nya TV: N Och Vad Ska Jag Göra?
Video: DIY Room Decor! 10 DIY Room Decorating Ideas for Teenagers (DIY Wall Decor, Pillows, etc.) 2024, April
Vita Fläckar På TV -skärmen: Varför Visades Lamporna På Den Nya TV: N Och Vad Ska Jag Göra?
Vita Fläckar På TV -skärmen: Varför Visades Lamporna På Den Nya TV: N Och Vad Ska Jag Göra?
Anonim

Det händer att på TV -skärmen kan du märka något slags ljus, som är mest synligt vid kanterna på skärmen och i hörnen. Många användare störs mycket av sådana fynd. I dagens artikel kommer vi att prata om var vita fläckar kommer ifrån på en TV -skärm och vad man ska göra med dem.

Bild
Bild

Orsaker till utseendet

Fläckar på en LCD -skärm eller flytande kristall visas oftast under drift av utrustning. Inte en enda skärm, inte ens det dyraste företaget, är immun mot ett sådant fel. Huvudorsaken till att sådana fel uppstår anses vara ett fabriksfel.

Men fläckarna är olika. Det händer att när du tittar på TV i vissa delar av skärmen (om det finns en viss färg i något område) kan du se knappt märkbara vita höjdpunkter.

Bild
Bild

Denna situation kan hända med alla LCD-, LED- eller plasmaskärmar. Men skynda dig inte för att slå larm, en sådan bild kan vara en egenskap hos den här modellen, och inte dess defekt.

I sällsynta fall är sådana "fläckar" en designfunktion . De kan också innehålla tunna ränder längs skärmens kanter ett par toner ljusare än resten av ytan. Vissa människor som inte frestas med en bra bild kanske inte märker sådana brister i åratal, och en kräsen användare kommer omedelbart att upptäcka dem. I andra fall sådana fläckar kan visas under användning av TV: n, och varje typ av skärm kan ha olika orsaker till deras utseende.

Bild
Bild

LCD- och LED -skärmar

Anledningen till att vita områden visas på denna typ av skärm kan vara:

  • felaktig montering av enheten - om matrisen är snett installerad kan sådana defekter dyka upp;
  • fysisk påverkan på skärmens yta (tryck eller tryck på den).

I något av de beskrivna fallen måste du helt ändra matrisen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plasma

En plasmapanel har också sådana brister, bara här ligger problemet i fel på blocken som är ansvariga för bildens konstruktion. I sällsynta fall kan detta vara en defekt i själva matrisen. För att åtgärda detta problem måste du byta bildenhet.

Så snart du märker problem med bilden och om garantitiden ännu inte har löpt ut är det lämpligt att omedelbart skicka produkten till ett servicecenter för reparation eller utbyte. Det är värt att notera att ibland mycket små och inte särskilt iögonfallande fläckar inte alltid kan betraktas som ett garantiärende och kommer att nekas reparation.

Bild
Bild

Hur bli av med?

Områden med ojämn ljusstyrka kan ibland korrigeras på två sätt:

  • lätt tryck;
  • justerbar ljusstyrka och kontrast.

Låt oss titta närmare på var och en av metoderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Manuell fix

För att åtgärda detta problem manuellt behöver vi en mjuk trasa. Stäng av TV: n och börja försiktigt gnugga skärmen från mitten till kanterna.

Upprepa proceduren flera gånger tills området med defekten försvinner.

Bild
Bild

På vissa modeller är de bakre skruvarna som håller frontramen tillsammans med baksidan åtdragna i fabriken, vilket gör att skärmen vrider sig och tänds runt omkretsen. För att åtgärda detta, lossa alla skruvar runt omkretsen med cirka ¼ varv. Ta alltså bort onödig belastning från matrisen.

Bild
Bild

Justera ljusstyrkan i inställningarna

Öppna inställningsmenyn med fjärrkontrollen. Nu måste du gå till avsnittet som är ansvarigt för att justera bildens ljusstyrka. Därefter måste du ställa in bakgrundsbelysningsnivån till den lägsta acceptabla nivån.

På vissa TV -modeller kan bakgrundsbelysningen stängas av helt utan att bildkvaliteten försämras. Stäng av alla inställningar som justerar ljusstyrkan baserat på belysningen i rummet . Detta kommer att inaktivera kontrollalternativet, vilket är nödvändigt för att minska synligheten av fel på skärmen under visning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland visas små prickar på skärmen. Mest troligt är det damm som fastnar mellan lagren . Och sådana situationer uppstår väldigt ofta under reparationer i ett rum där TV: n är placerad, eller under en flytt. Detta är inte alltid ett fabriksdefekt, eftersom alla skärmar är utrustade med ett ventilerat mellanrum mellan lagren - det händer att alla små skräp kommer in på detta avstånd. För att inte demontera skärmen har användarna hittat flera sätt att ta sig ur denna situation.

Den första metoden strider mot alla regler för användning av sådana enheter, men många använder den hemma och är nöjda med resultatet. Kärnan i denna metod är att försiktigt slå ut en dammfläck från skärmen. För att inte skada enheten måste du ta något som dämpar påverkan och fördela det jämnt. En ull halsduk eller tröja kommer att göra. Efter att ha lindat den runt din hand måste du börja applicera lätta slag på skärmen nära platsen där främmande kropp är.

Bild
Bild

Denna metod kan kallas "barbarisk", men den används och ganska framgångsrikt.

Ett mer skonsamt alternativ - genom att extrahera ett främmande föremål från skärmens lager, kom de också på det hemma . Objektet tas bort med en dammsugare, bara som med den tidigare metoden, det viktigaste här är att inte överdriva det och hålla dammsugarslangen på avstånd.

Bild
Bild

När är en skärmbyte nödvändig?

Oftast krävs byte av skärmen efter allvarliga mekaniska skador, när reparation är opraktisk eller är mycket dyrare än en ny matris. Detta händer i händelse av en stark inverkan på skärmen eller dess fall. Sådana fläckar har en tydlig slaggräns, liksom spår av sprickor. Vissa nya skärmar kan visa suddiga konturer, det beror på närliggande pixlar börjar brinna ut från överspänning.

Rekommenderad: