Skrivaren Ser Inte Patronen: Varför Ser Den Inte Den Nya Patronen? Varför Upptäcker Den Inte Patronen Efter Påfyllning? Vad Ska Man Göra?

Innehållsförteckning:

Video: Skrivaren Ser Inte Patronen: Varför Ser Den Inte Den Nya Patronen? Varför Upptäcker Den Inte Patronen Efter Påfyllning? Vad Ska Man Göra?

Video: Skrivaren Ser Inte Patronen: Varför Ser Den Inte Den Nya Patronen? Varför Upptäcker Den Inte Patronen Efter Påfyllning? Vad Ska Man Göra?
Video: Watch this video if cartridge doesn't work after refilling | 100% Working | hp printers 2024, April
Skrivaren Ser Inte Patronen: Varför Ser Den Inte Den Nya Patronen? Varför Upptäcker Den Inte Patronen Efter Påfyllning? Vad Ska Man Göra?
Skrivaren Ser Inte Patronen: Varför Ser Den Inte Den Nya Patronen? Varför Upptäcker Den Inte Patronen Efter Påfyllning? Vad Ska Man Göra?
Anonim

Skrivaren är en oumbärlig assistent, särskilt på kontoret. Det kräver dock skicklig hantering. Det händer ofta det produkten slutar känna igen patronen . Oftast händer detta efter installation av ett nytt prov eller tankning av ett gammalt. Det är lätt att förstå detta, eftersom informationen visas på skärmen på enheten att bläcket har tagit slut. Du kan åtgärda detta problem själv. Men först måste du ta itu med orsaken till problemet.

Bild
Bild

Huvudsakliga skäl

Om skrivaren inte ser patronen bör du först ta reda på vad som orsakade detta. Dessutom kan detta hända både med en ny bläckbehållare och efter tankning. Det finns ett antal problem med samma meddelande om att skrivaren har slut på bläck eller att patronen är slut.

  1. Oftast orsakas felet av en felaktigt installerad patron. När du placerar ett element i önskat fack kanske vissa delar inte är korrekt anslutna. Det händer ofta att ventilen inte har satts helt på plats.
  2. Installation av utrustning av ett annat märke. Oftast skapar olika företag speciella låssystem. Detta görs för att säkerställa att konsumenterna ständigt köper delar och material av endast ett visst märke.
  3. Produktens märke och bläktyp kanske inte matchar. Detta leder till att skrivaren inte ser patronen och till och med kan misslyckas under drift.
  4. Använd bläck som appliceras på papperet på ett annat sätt. Vissa tekniker använder bara en viss mängd färg.
  5. Skada på sensorn, vilket signalerar att enheten är redo att skriva ut.
  6. Skada eller kontaminering av chipet på patronen. Chippet kan också installeras snett.
  7. Några av stegen var felaktiga när en patron byttes ut mot en annan.
  8. Det finns ingen färg i ventilen.
  9. Programvarufel.
  10. Chippet som övervakar bläcknivån i enheten fungerar inte.
  11. Skrivaren kan inte identifiera den svarta eller färgpatronen.
  12. Patronen är full men har nått slutet av sin livslängd.
  13. CISS -fel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Felsökning

Oftast ligger anledningen till att patronen inte syns för skrivaren i chipet . Som regel beror detta på att chipet är smutsigt eller att det inte vidrör kontakterna i skrivhuvudet. Och här skador på kontakterna i själva skrivaren - det här är det sällsynta som kan göra patronen osynlig för enheten. Det är värt att notera att det finns ett antal specifika åtgärder om en bläckstråleskrivare ger information om frånvaron av en bläckbehållare . Du bör börja med stänga av enheter i en minut eller två. Därefter ska den slås på igen och initialiseras.

När utskriftstekniken är på bör du ta bort och sätt tillbaka färgbehållaren på plats. För att göra detta, öppna luckan till enheten. Du måste vänta tills vagnen är i en viss position. Efter det kan du göra en ersättare.

Vidare, med korrekt installation måste ett klick höras som bekräftar att behållaren sitter fast i vagnen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att se till att patronkontakterna är rena när du byter kassetten . De måste vara fria från spår av färg eller resultat av oxidativa processer. För rengöring kan du använda vanligt suddgummi … Det är också lämpligt att kontrollera och vid behov också rengöra kontakterna med alkohol som finns på enhetens skrivhuvud. Efter tankning är det viktigt att göra återställ räknare , annars tror enheten att det inte finns bläck. Om du använder en påfyllningsbar patron måste du tryck på knappen På honom. Om det inte finns någon så kan du nära kontakter . Ibland räcker det med att nollställa bara få bläckbehållaren och sätt sedan in den på plats.

I det kontinuerliga bläckförsörjningssystemet för nollställning måste det finnas speciell knapp … Det är värt att notera På vissa skrivarmärken, till exempel Epson, kan du återställa bläcknivån med ett program som heter PrintHelp . Det händer ofta att enheten ser de ursprungliga bläckbehållarna, men det finns ingen PZK eller CISS. I det här fallet bör du kolla chipsens kontakt patron med kontakter på skrivhuvudet. För att eliminera detta problem kan du använda vikta papper som måste placeras på baksidan av bläckbehållarna.

Lösningen på detta problem är också installationen av en original ny patron.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig punkt är jämn position av chips på patroner … Ofta när du rengör dem med ett suddgummi rör de sig. I det här fallet måste chipet justeras och sedan bytas ut. Ibland måste man byt ut chip på nytt.

Färgförsörjningen kan också avbrytas på grund av långvarig inaktivitet hos enheten utan användning. Detta gör att bläcket kvar på munstyckena och klämmorna stelnar. Elimineringen av detta problem är rengöring av munstycket … Detta kan göras manuellt eller automatiskt. För att skrivaren ska se patronen är det tillräckligt fixera klämmorna korrekt brukade begå. Du bör också kontrollera hur tätt stängt locket ovanför tryckmaskinerna. Om det finns en skyddande klistermärke på patronens sensorer, var noga med att ta bort den.

Den gamla versionen av chipet är ofta ett fel. Eliminera hennes omslag vid köp av en ny patron … Oförmågan att känna igen bläckflaskan kan ibland gömma sig i en inkompatibilitet av sin typ med tonern. Lösningen blir köpa en lämplig CISS eller PZK … Det är viktigt efter att ett försök har gjorts att åtgärda felet, varje gång att starta om enheten.

Man bör komma ihåg att de flesta moderna skrivarmodeller har ett inbyggt felsökningssystem. Ofta kan detta system självständigt korrigera några typiska fel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Det första du ska tänka på när skrivaren inte hämtar patronen är tips som ges i instruktionerna . Om patronen är gammal är det troligtvis nödvändigt att bestämma bläcknivån i den. När bläckbehållaren är ny och av ett lämpligt märke och installationen görs som den ska är det bäst att ta råd från en specifik tillverkares officiella supporttjänst … Vissa märken har sina egna egenskaper som måste beaktas vid byte av patron.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lämpligt att köpa CISS eller PZK från auktoriserade återförsäljare annars finns det en chans att köpa en förfalskad patron. Ofta kan en liknande bläckflaska från en annan tillverkare skickas bort som originalet. I det här fallet uppstår det ofta problem på grund av chips. När du sätter i patronen i maskinen, tryck aldrig på den med överdriven kraft. Klämning av behållaren i munstyckena är mer sannolikt att det leder till mer brott . Ta inte ut bläckbehållaren innan den återgår till sin ursprungliga position. Det kan skada skrivaren och även den som drar ut patronen.

Bild
Bild

Om patronen fylls på för första gången bör du först fråga råd från proffs. Det är lämpligt att i förväg veta vilken typ av bläck eller toner som ska användas före tankning . Som regel ges denna information i instruktionerna för enheten. Försök inte fylla på behållare som inte är avsedda för detta. Om bläckbehållaren inte är påfyllningsbar är det bättre köp en ny … Vissa CISS ger ström från en USB -kabel eller batterier. I det här fallet är det viktigt att se till att det serveras korrekt. Ofta har systemet en särskild indikator när den drivs från USB. När du använder batterier kan du helt enkelt försöka ersätta dem med nya.

Patroner, liksom alla delar av skrivaren, har sina egna livstid . Det är värt att göra en regelbunden inspektion av hela enheten för att i tid identifiera problem som uppstår i detta sammanhang. Om det finns andra skador på insidan av skrivaren än bläckbehållaren, kontakta ett specialiserat servicecenter . Självreparation kan leda till irreversibla konsekvenser.

Sällan, men det händer att långvarig användning av skrivaren leder till att den misslyckas. I det här fallet är den bästa lösningen att köpa en ny utskriftsenhet.

Rekommenderad: