TV: N Svarar Inte På Fjärrkontrollen: Varför Ser TV: N Inte Fjärrkontrollen Och Vad Ska Jag Göra? Varför Fungerar Inte Den Nya Fjärrkontrollen?

Innehållsförteckning:

Video: TV: N Svarar Inte På Fjärrkontrollen: Varför Ser TV: N Inte Fjärrkontrollen Och Vad Ska Jag Göra? Varför Fungerar Inte Den Nya Fjärrkontrollen?

Video: TV: N Svarar Inte På Fjärrkontrollen: Varför Ser TV: N Inte Fjärrkontrollen Och Vad Ska Jag Göra? Varför Fungerar Inte Den Nya Fjärrkontrollen?
Video: Så här ansluter du fjärrkontrollen till din LG TV. LG Magic Remote fungerar inte. 2024, Mars
TV: N Svarar Inte På Fjärrkontrollen: Varför Ser TV: N Inte Fjärrkontrollen Och Vad Ska Jag Göra? Varför Fungerar Inte Den Nya Fjärrkontrollen?
TV: N Svarar Inte På Fjärrkontrollen: Varför Ser TV: N Inte Fjärrkontrollen Och Vad Ska Jag Göra? Varför Fungerar Inte Den Nya Fjärrkontrollen?
Anonim

Många TV -ägare har länge glömt den tid då de, för att byta TV -kanal, göra ljudet högre eller justera ljusstyrkan, måste resa sig från den bekväma soffan. Numera är fjärrkontrollen till stor hjälp i denna fråga, så när utrustningen plötsligt slutar svara på signalerna från den här fjärrkontrollen, medför det ett visst obehag. I den här artikeln kommer vi att titta på anledningarna till att detta händer och ge rekommendationer om hur du återställer enheten.

Bild
Bild

Orsaker

Om TV -mottagaren inte svarar på fjärrkontrollen, då här är ett av två alternativ möjligt: problemet ligger direkt i TV: n eller i fjärrkontrollen . Kontrollera först båda enheterna för synliga skador. Om du tror att problemet med sammanbrott är i TV -utrustningen, kan orsakerna till detta vara följande punkter.

Spänningssteg … Om ditt område nyligen har upplevt kraftiga åskväder med blixtnedslag kan de leda till plötsliga kraftöverskott. Studera noggrant tillståndet för strömförsörjningsenheten - som regel lider den i första hand av ökade elektriska belastningar och slutar omedelbart svara på fjärrkontrollens signaler.

För att förhindra att detta händer i framtiden, var noga med att installera skydd mot nätspänningar - en sådan enhet stänger av utrustningen under elektriska överspänningar och bevarar därmed dess funktionella tillstånd.

Om inga väderkatastrofer inträffade, då du bör se till att det inte finns några mikrosprickor i moderkortet på strömförsörjningen . Tänk på att det är mycket svårt att löda dem. Och det är långt ifrån ett faktum att en icke-professionell kommer att kunna göra det korrekt, det är alltid bättre att köpa en ny bräda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kanske, orsaken till störningen ligger i fel på fjärrkontrollmottagaren … Denna enhet ansvarar för att ta emot sändningssignalen från fjärrkontrollen. Om TV -mottagaren har skadats mekaniskt, kommer en sådan mottagare sannolikt inte att fungera. Dessutom, på grund av lågkvalitativ lödning på brädorna, börjar kontakter ofta lossna i den. Tyvärr, om du inte vet hur du arbetar med lödning själv, är det troligt att du måste söka hjälp av en specialist.

Är det möjligt att utbränd processor … Denna mikrokrets är ansvarig för alla aritmetiska och logiska operationer i tekniken, nämligen: kanalval, bildöverföring och ljudintensitetsjustering. Om elementet inte ger ett skydd och kylsystem av hög kvalitet kan det förr eller senare brinna ut. Du kan köpa en ny processor via onlinesajter eller i radiodelbutiker.

Bild
Bild

Om du är övertygad om att allt är i sin ordning med själva tv -utrustningen, då det är fjärrkontrollen som inte klarar sina uppgifter … TV: n kanske inte svarar på den om dioden i den senare är utbränd eller batterierna är slut. Signalöverföringen störs också av mekanisk skada. Undersök tillbehöret noggrant - om du märker repor, chips och andra defekter är det möjligt att de var orsaken till att TV: n inte uppfattar fjärrsignalen.

Som du vet beror signalen från fjärrkontrollen på infraröd strålning. Vår vision kan inte se den med en enkel blick, men signalen kan tydligt ses på fotot. Försök att ta en bild av honom just nu när du trycker på knappen - om du på bilden märker att det inte finns något starkt ljus på dioden, därför är fjärrkontrollen ur funktion, den är felaktig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som praktiken visar, i de flesta fall tar batterierna slut Därför måste du ha ett par uppsättningar i lager - de kan antingen läcka eller sitta ner när som helst. Observera att sådana problem kan uppstå även om batterierna är helt nya. Dessutom finns det ofta situationer när defekta varor säljs i butiker - sådana batterier slutar fungera efter några dagar efter köpet. Var noga med att lämna ett kvitto och i denna obehagliga situation, kräva att de defekta produkterna ersätts med nya.

Det händer det TV -mottagaren i sig svarar inte på fjärrkontrollen . Till exempel noterar användare att Samsung ofta inte svarar på signaler från en fjärrkontrollenhet. Samtidigt är det omöjligt att byta kanal via fjärrkontrollen - knapparna klarar helt enkelt inte deras funktioner.

Extern störning är extremt sällsynt, men du ska inte helt utesluta dem: se bara till att ingenting stör fjärrkontrollens funktion … Detta kan vara en fungerande enhet, till exempel en mikrovågsugn eller blinkande lysrör. Ganska ofta uppstår en liknande situation i en situation när en TV placeras i köket, till exempel lägger många hemmafruar helt enkelt på en mikrovågsugn, utan att ens tänka på om det är möjligt att göra det. Det är möjligt att sådana åtgärder leder till att utrustningen inte startas från fjärrkontrollen.

Bild
Bild

Hur man fixar?

Om urladda batterier är orsaken till haveriet är detta det enklaste alternativet. I det här fallet behöver de bara bytas ut mot nya . Detsamma gäller för eventuella yttre störningar, de måste helt enkelt elimineras - och utrustningen fungerar som tidigare.

Det händer att indikatorn är på, men TV: n startar inte med fjärrkontrollen . Enligt statistik sker sådana störningar oftast med produkter från LG och Sony -märken. Försök att kontrollera enhetens funktion för signalens renhet på motsvarande modeller med dina vänner eller släktingar. Du kan kontakta servicecentret, kvalificerade tekniker kommer att diagnostisera och återställa enheten till ett fungerande tillstånd.

Det händer att TV -mottagaren inte slås av och på via fjärrkontrollen, medan indikatorn reagerar, men inte utför någon åtgärd . Eller så reagerar tekniken bara på signaler efter upprepat tryck på någon av knapparna. Försök i så fall att åtgärda problemet med samtidigt som du trycker på knapparna Program och Volym på TV: ns framsida - oftast löser det problemet. Men om situationen inte ändras kommer du troligtvis att behöva ladda om fjärrkontrollens mikrokrets till den senaste mjukvaruversionen, varefter TV: n kommer att kunna slå på första gången.

Som praktiken visar, uppstår sådana störningar oftast med utrustning från Samsung och Philips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du märker att TV: n inte svarar på fjärrkontrollens kommandon - var noga med att kontrollera hur den reagerar på andra signaler … När bara en knapp inte fungerar, har kontakten troligtvis lossnat eller den har slitits ut. För att återställa kontaktens funktionalitet är det nödvändigt att ta bort fjärrkontrollen eller knapplocket och arbeta med ett lödkolv. Sådant arbete kräver inte speciella arbetskunskaper, om du förtränar på det gamla brädet kan du enkelt och enkelt återuppta signalen i tv-mottagaren.

I alla andra fall den gamla fjärrkontrollen kan behöva repareras … För att göra detta kan du ta det till ett servicecenter eller göra jobbet själv. Ofta är reparation av en fjärrkontroll mycket dyrare än att köpa en ny. Om du känner till modellen för din tv -mottagare behöver du bara komma till en specialaffär och namnge varumärket - säljkonsulten väljer snabbt den nödvändiga enheten för dig. Om modellen är okänd för dig eller om den är föråldrad, då du kan använda en universell fjärrkontroll , som möjliggör synkronisering med motstånd från alla versioner och tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur byter jag ut en felaktig fjärrkontroll?

Om du stöter på problem med ett tillbehör, i 99% av fallen är det bättre att byta ut den . Det är dock inte alltid möjligt att gå till affären direkt efter att ha upptäckt en störning. För att lösa situationen med fjärrkontroll av TV: n kan du använda en smartphone, som nästan alla har.

Allt du behöver göra är att bara ladda ner motsvarande app , som gör att du kan göra gadgeten till en universell fjärrkontroll för alla hushållsapparater. Efter det är det bara att rikta din gadget mot TV -panelen, synkronisera och fixa inställningarna.

En sådan improviserad fjärrkontroll kommer att vara driftsäker. Han kommer inte att ha några av de svårigheter som anges ovan.

Rekommenderad: