Snabbkameror (41 Foton): Hur Väljer Jag En Snabbkamera? Granskning Av Kameror Som Omedelbart Skriver Ut Foton, ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Snabbkameror (41 Foton): Hur Väljer Jag En Snabbkamera? Granskning Av Kameror Som Omedelbart Skriver Ut Foton, ägarrecensioner

Video: Snabbkameror (41 Foton): Hur Väljer Jag En Snabbkamera? Granskning Av Kameror Som Omedelbart Skriver Ut Foton, ägarrecensioner
Video: Guide: En kamera tar mycket bättre bilder än din mobil! - Gråbeins Gadget Guide (SE) 2024, April
Snabbkameror (41 Foton): Hur Väljer Jag En Snabbkamera? Granskning Av Kameror Som Omedelbart Skriver Ut Foton, ägarrecensioner
Snabbkameror (41 Foton): Hur Väljer Jag En Snabbkamera? Granskning Av Kameror Som Omedelbart Skriver Ut Foton, ägarrecensioner
Anonim

Med en snabbkamera kan du få ett tryckt foto nästan omedelbart, i genomsnitt tar denna procedur inte mer än en och en halv minut. Detta är den viktigaste kvaliteten på den här enheten, och den gör att den kan användas, till exempel när man utför experiment eller fotograferar naturen - var som helst en ögonblicksbild behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Direktskrivare tillhandahåller den färdiga bilden direkt efter att knappen har tryckts in. Med ett stort utbud av modeller förenas de med en gemensam driftsmekanism. Fotografering sker på två sätt.

  • Den första metoden är att utveckla fotopatronreagenset . Materialen som används för denna typ av kamera består av skyddande, känsliga och utvecklande lager. Faktum är att de är både papper och filmmaterial samtidigt. Filmen, som passerar genom enheten i form av en rulle, visas när en speciell vätska kommer på den.
  • Den andra metoden är med deltagande av speciella kristaller . En speciell film används som förvärvar önskade nyanser med hjälp av en viss temperaturregim och speciella kristaller. Detta är den nyaste och mest lovande tekniken, och bilderna som fås på detta sätt blir ljusa, bleknar inte, de visar inte fingeravtryck och de bryr sig inte om fukt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis finns det plus och nackdelar här. En av de viktigaste fördelarna är den mycket kompakta formen av denna teknik, dessutom överstiger vikten sällan 500 g . Det unika med de erhållna bilderna (de kan inte kopieras igen) kan också hänföras till enhetens otvivelaktiga fördelar. Och det är naturligtvis trevligt att du får ett foto direkt - du behöver inte slösa tid på att skriva ut och leta efter en skrivare.

Av de mest betydande bristerna bör kvaliteten på de resulterande fotona lyftas fram - de kan inte jämföras med professionella skott, ett snabbt skott kommer alltid att vara sämre än ett bra professionellt.

Det höga priset för själva kameran och för utrustningen är inte uppmuntrande. En avtagbar kassett är utformad för i genomsnitt 10 bilder, den förbrukas snabbt och kostnaden är inte alls billig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Innan du väljer den perfekta modellen för dig själv är det värt att ta reda på hur vissa snabbkameror skiljer sig från andra och vilken som är bättre, och överväg sedan alla typer.

Klassiska kameror

När du nämner ögonblicksbild dyker namnet Polaroid upp direkt . Denna modell av enheten fanns i nästan varje familj på en gång. Den släpptes i slutet av 90 -talet, och även nu kommer det inte att vara svårt att köpa ersättningskassetter för den. Ett sådant vintage-föremål kommer att glädja dig med dess problemfria prestanda och perfekta utseende. Polaroidkameran kommer att vara en gåva, eftersom film och kassettkassetter är lämpliga för den. Tidigare tillverkades kassetterna av Polaroid -företaget, varje kassett hade 10 ramar och bilden togs fram inom en minut.

För tillfället har företaget avbrutit tillverkningen av dessa produkter . Utbytbara kassetter produceras av ett annat välkänt företag, men det finns bara 8 ramar i det och utvecklingen fördröjs i 20 minuter. En sak till - att köpa den enklaste klassiska enheten är inte särskilt dyrt i fråga om pengar, men köp av kassetter i framtiden kommer att kosta en ganska slant.

Eftersom emulsionen i Polaroid är ganska oförutsägbar och instabil kommer bilderna alltid att vara unika. Varje nytt foto kommer att skilja sig åt i färg, mättnad och skärpa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också två stora serier, nämligen amatör- och professionella enheter

  • Amatörserien är lämplig för dem som inte planerar att skjuta mycket . En egenskap hos modellen är en fast fokusoptik av plast, ett minsta antal inställningar, en överkomlig kostnad. Denna teknik fungerar snabbt och enkelt, du behöver bara sätta i en flyttbar kassett, trycka på en knapp - det blir inga problem med att ta en bild. När det gäller egenskaper är alla amatörkameror identiska, de kan endast skilja sig åt i extern design.
  • Den mer seriösa Polaroid -modellen tillhör den professionella klassiska serien . Det finns glasoptik med manuell fokusjustering, kroppen är tillverkad av metall och äkta läder, det finns modeller som har en vikbar design. På grund av inställningarna är det möjligt att markera det önskade objektet, vilket är en tveklös fördel. Enheten gör bättre och tydligare bilder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna kameror

Dessa inkluderar helt nya modeller som fortfarande produceras. En av ledarna inom detta område - Japanska företaget Fujifilm , de representerar ett stort urval av kameror för alla smaker och färger, och är också kända för sin serie med dubbla bildstorlekskameror. Du kan välja rätt modell både för ett barn (det finns inställningar som är begripliga för ett barn) och för en professionell fotograf. I enheterna är det möjligt att ta en bild mörkare eller ljusare, samt välja avståndet för motivet. Kassetter för en sådan utrustningsmodell är relativt billiga och fotografier tas fram på några sekunder.

Polaroid bidrog också till skapandet av modern fotografisk utrustning . De släppte en enhet med en förhandsvisning (med en skärm där du kan se ett foto), dessutom kan du använda ett filter på de valda bilderna och först sedan skriva ut. Ytterligare en anmärkningsvärd kamera släpptes av fast omöjligt … Här fanns ett automatiskt läge, ett stort antal subtila inställningar, som kan aktiveras med en förinstallerad applikation på en smartphone. På detta sätt omvandlas telefonen till en fjärrkontroll, "lilla assistenten" hjälper dig att välja nödvändiga inställningar direkt på skärmen på gadgeten.

Priset för denna modell är mycket högt, men även här finns det sanna finsmakare av denna kamera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Smartphone -skrivare

De fungerar som enheter för att skriva ut ett omedelbart foto taget från en mobiltelefon eller surfplatta. Denna moderna skrivare hjälper dig att skriva ut hundratals foton som samlats i din telefon . Denna gadget produceras av nästan alla företag som på något sätt är relaterade till snabbfotografering. Man bör komma ihåg att den här enheten bara skriver ut, du kan välja och redigera en bild, men en sådan enhet kan inte ta bilder. Perfekt för dem som vill få sina pappersutskrifter direkt och skriva ut dem enkelt.

I princip produceras också digitala modeller med inbyggda skrivare, de kan inte bara skriva ut bilder utan också spela in videor

Enheterna kan också skicka önskad information via USB-kabel, Wi-Fi eller Bluetooth.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

En av de första platserna i rankningen av de bästa är upptagen av Instax Mini 90 -modell av det japanska företaget Fujifilm … Det ser lite ut som en retrofilmsmaskin. Patronerna är budgetmässiga, det finns tre typer av fotografering: liggande, normal och makrofotografering. För att få tydliga foton är en unik sensor inbyggd som automatiskt känner igen avståndet till målet. Ramförhandsgranskning ingår inte i den här modellen. Enheten presenteras i klassiska bruna och svarta färger.

Nästa i toppen av populära modeller är en kamera från ett tyskt företag som heter Leica Sofort … Denna kamera kan ses i blått, orange och vitt, levereras med bärrem, batteriet räcker någonstans runt 90-100 bilder. Kameran trivs med olika fotograferingslägen: "fest", "självporträtt", "natur", "människor" och så vidare. På framsidan är den utrustad med en liten spegel. Jämfört med den tidigare modellen är den här redan mer avancerad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fujifilm Instax Mini 70 Minikamera värd det högsta berömmet. Den är liten, dess vikt överstiger inte 300 g, men den är utrustad med modern teknik. Den har en blixt och en selfiespegel, samt manuell fokusjustering, så bilderna är saftiga och levande. Valet av färger är helt enkelt enormt. Perfekt för dig som letar efter ett snyggt och lätt vardagsalternativ. Ytterligare en "baby" som väger 200 g - Polaroid Snap … Den har automatisk fokus och 3 filter (svartvitt, naturligt och med en lila nyans). Lämplig för att skapa ett collage och har möjlighet att ansluta ett minneskort när som helst. Finns i vitt, lila och svart.

Ytterligare en megapopulär snabbkamera - Kodak Mini Shot … Snyggt, kompakt, med blixt, automatisk fokusering, har en egen applikation för applicering av olika filter, kan skriva ut foton i två olika storlekar. Utskriften görs på Kodaks eget papper, vilket är betydligt billigare än att använda papper från andra tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förbrukningsbara material

När du använder enheten, använd endast de förbrukningsvaror som föreskrivs av de tekniska egenskaperna och parametrarna för den valda enheten. Fotopapper behöver inte köpas separat eftersom det redan är inbyggt i ersättningskassetten. Patroner väljs utifrån modellens funktioner, de har alla sina egna individuella egenskaper, och mångsidigheten är olämplig här. Rör aldrig utsidan av filmen med fingrarna när du placerar patronen i specialfacket. Om du följer alla ovanstående försiktighetsåtgärder kommer detta i framtiden att skydda kameran från skador och låta den fungera länge.

När du köper förbrukningsmaterial, se till att utgångsdatumet går ut, eftersom utgångna varor helt enkelt inte kommer att visas. Förvara "förbrukningsmaterial" i direkt solljus, på en mörk och torr plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

  • När du väljer en kamera bör du vara uppmärksam på antalet lägen - ju fler det finns, desto mer intressant blir resultatet. Det är optimalt att ha ett makroläge i din arsenal, med det kommer inte ens små detaljer att förbli i skuggan.
  • Ett annat viktigt urvalskriterium är närvaron av ett minneskort, som gör att du kan lagra många ramar och om så önskas omedelbart skriva ut de nödvändiga.
  • För älskare av selfies har speciella modeller skapats - du bör vara uppmärksam på närvaron av en infällbar spegel på kamerans ovansida. Du behöver bara titta på det, välja önskad vinkel, klicka på slutaren och du behöver inte vänta på den färdiga bilden.
  • Om redigering och retuschering är tillgänglig i modellerna kan du med deras hjälp uppdatera bilderna och lägga till intressanta filter.
  • Det är också nödvändigt att styras av utvecklingstiden - vissa kameror klarar snabbt bildutgivningen, medan för andra tar denna process upp till en halvtimme.
  • Om modellen är utrustad med en ramräknare kan den användas för att avgöra när du ska byta patron, men den här funktionen är inte alls nödvändig.
  • Närvaron av zoomfunktionen gör att du kan zooma in långt borta objekt och objekt.

Det är lika viktigt att uppmärksamma de egenskaper som beskrivs nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typ av mat

Direkt fotoutrustning kan laddas från standardbatterier, liksom från ett avtagbart eller inbyggt uppladdningsbart batteri. Batterier kan köpas i vilken butik som helst, de är lätta att byta ut, men eftersom förbrukningen är hög måste du byta ganska ofta.

Om ett batteri används är det enkelt att ladda om det behövs, varefter du kan fortsätta arbeta. Och en urladdat plug-in-enhet behöver helt enkelt bytas ut mot en plug-in-enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fotostorlek

När du väljer en modell bör du också vara uppmärksam på storleken på själva kameran, eftersom inte bara priset på enheten, utan också den framtida storleken på bilderna beror direkt på detta. Om du vill få stora bilder, bör du inte välja miniatyrmodeller, det är bättre att stanna på en mer dimensionell kopia.

De vanligaste storlekarna är 86 * 108, 54 * 86, 50 * 75 (detta tar hänsyn till den vita kanten runt bilden). Men fotokvaliteten beror inte på något sätt på kamerans dimensioner, så det viktigaste är att det är bekvämt att använda det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fotograferingslägen

För att använda fotograferingslägen korrekt måste du förstå lite om dem

  • Auto -läge används främst av nybörjare inom fotografering, eftersom kameran automatiskt ställer in slutartiden, liksom vitbalansen och inbyggd blixt.
  • Programläge . Enheten låter dig välja vitbalans, blixt, men kommer automatiskt att ställa in bländare och slutartid.
  • Manuellt läge . Här kan du självständigt ändra alla inställningar, kameran gör inga åtgärder automatiskt, vilket gör att du kan styra hela processen med att skapa ett foto.
  • Scenläge . Principen liknar mycket automatiskt läge. Du måste välja önskad scen (till exempel "liggande", "sport" eller "porträtt"), och kameran kommer redan att ställa in inställningarna baserat på den aktuella uppgiften.
Bild
Bild
Bild
Bild

Matrisupplösning

I princip är detta det viktigaste i kameran - kvaliteten på framtida foton beror direkt på upplösningen. Med hjälp av en matris erhålls en bild. I tider när det inte fanns någon digital teknik, i stället för en matris, använde de film, och om bilden sparades på filmen, så finns lagringen i digital fotografering på enhetens minneskort.

När du väljer en kamera rekommenderar experter att bo med en matris på 16 MP och högre, eftersom bilden med en lägre bildpunkt visar sig vara suddig, konturen försvinner. Närvaron av ett litet antal pixlar leder också till att kameran är känslig för handskakningar och en liten förskjutning av kameran i förhållande till motivet.

Du bör vara medveten om att en korrekt vald matris är nyckeln till det perfekta fotot, och när du väljer en kamera bör du börja med det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Nästan alla kameramodeller är mycket lätta och lätta att använda. De är gjorda för snabb fotografering utan svårigheter. Några av dem är utrustade med stativ, så att du kan ställa in önskad ram.

Att ta bilder med sådana kameror är ett nöje, om du vill kan du få ett bra foto med ett klick på en knapp . Ett stort plus är också att det inte finns behov av att köpa fotopapper för att skriva ut bilder separat, allt är utrustat med en patron.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Med tanke på recensionerna av de glada ägarna av denna teknik kan det noteras att hur många människor, så många åsikter, men i ett sammanfaller åsikterna. Ägarna till sådana enheter är enhälliga om att bilderna verkligen är fantastiska . Kanske är de inte perfekta (även om detta med modern teknik redan är osannolikt och bara finns i de billigaste modellerna), men ingen hävdar att fotografierna är unika.

Köpare rekommenderar att inte ta den första kameran som kommer över, utan att tänka noga på hur denna teknik kommer att användas, hur ofta och under vilka förhållanden. Om det här är ett flyktigt nöje för ett par bilder, bör du förmodligen inte investera stora pengar i ett köp och du kan klara dig med ett budgetalternativ . Men om vi talar om långsiktig drift, så behövs en modell, först och främst, på batterier, dessutom är den avtagbar, eftersom det inte alltid är möjligt att ladda den inbyggda enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas också att välja multifunktionella enheter som kan fungera i olika lägen, skapa en kant på fotot och utföra makrofotografering. Dessutom är dessa enheter mycket enkla att använda och kan vara en bra present för både vuxna och barn. Det är bra om modellen har en funktion för att närma sig ett objekt, eftersom nästan alla Polaroid -exemplar reagerar dåligt på ett objekt på avstånd . - ett objekt som kommer att placeras långt bort kommer helt enkelt att visa sig suddigt och otydligt. Om det inte finns någon sådan funktion, ska du inte skjuta på avstånd och räkna med ett bra skott. Recensionerna visar också att när du köper måste du välja modeller med ett utbytbart objektiv. Det finns sådana, du måste bara söka lite på Internet eller i hushållsapparater.

Efter att ha fått ett andra liv har snabbkameror blivit många gånger bättre än sina föregångare . - mindre fel eliminerades, nu har ramarna fler gula och svarta färger, som saknades så mycket tidigare. Ramarna erhålls i fullfärgskala. Av de betydande bristerna noterar konsumenterna ett ganska högt pris på produkten - den varierar beroende på enhetens möjligheter (ju smartare enheten är, desto högre pris för den). Trots detta är användare och glada ägare av en verkligt unik enhet glada. Om vi blundar för den höga kostnaden, annars ger förvärvet bara glädje och levande, minnesvärda känslor.

Rekommenderad: