Skrivaren Skriver Inte Ut (37 Foton): Varför Skriver Den Inte Ut Från Datorn, Men Köar Den, även Om Den är Ansluten? Vad Händer Om Han Skriver Att Utskrift Pågår, Men Inte Skriver

Innehållsförteckning:

Video: Skrivaren Skriver Inte Ut (37 Foton): Varför Skriver Den Inte Ut Från Datorn, Men Köar Den, även Om Den är Ansluten? Vad Händer Om Han Skriver Att Utskrift Pågår, Men Inte Skriver

Video: Skrivaren Skriver Inte Ut (37 Foton): Varför Skriver Den Inte Ut Från Datorn, Men Köar Den, även Om Den är Ansluten? Vad Händer Om Han Skriver Att Utskrift Pågår, Men Inte Skriver
Video: GUIDE: Såhär skriver jag ut - hela mitt arbetsflöde för utskrift 2024, April
Skrivaren Skriver Inte Ut (37 Foton): Varför Skriver Den Inte Ut Från Datorn, Men Köar Den, även Om Den är Ansluten? Vad Händer Om Han Skriver Att Utskrift Pågår, Men Inte Skriver
Skrivaren Skriver Inte Ut (37 Foton): Varför Skriver Den Inte Ut Från Datorn, Men Köar Den, även Om Den är Ansluten? Vad Händer Om Han Skriver Att Utskrift Pågår, Men Inte Skriver
Anonim

Förr eller senare står alla skrivare ägare inför utskriftsproblem. Och om enheten plötsligt slutar svara på utskrift verkar det som att det är dags att byta ut den. Denna typ av fel är dock ofta lösbar, och utrustningen kan fungera i flera år till. Från materialet i den här artikeln lär du dig om orsakerna till problemet och hur du löser det.

Möjliga orsaker

I många fall har skrivarens misslyckande med att skriva ut ingenting att göra med skrivarens nedbrytning eller själva datorn. Det kan finnas flera anledningar. De är konventionellt uppdelade i 2 kategorier: teknisk och programvara. De förra är anslutna med kabeln och utrustningen, de senare med programvaran . Samtidigt kan problemet vara annorlunda.

Ofta skriver skrivaren inte ut ett dokument / bild från en dator / bärbar dator, utan lägger det i utskriftskön. I vissa fall ser han inte ens utskriftsenheten. Programvarufel är relaterade till Windows, drivrutiner och applikationer . Hårdvaruproblem rapporteras med enheter, ström, papper och bläck / pulver.

Bild
Bild

Bland de vanligaste orsakerna är flera värda att notera:

  • det finns ingen anslutning mellan datorn och PU;
  • det var en upphängning av utskriftskön;
  • den nödvändiga skrivaren är inte vald för utskrift;
  • det fanns en förarkonflikt;
  • drivrutinerna är inte korrekt installerade eller inte alls installerade.
Bild
Bild

Dessutom vägrar skrivaren ibland skriva ut på grund av patronproblem, pappersstopp eller utskriftsproblem. Programvaran ansvarar för skrivarinställningarna i Windows. Ibland nekar säkerhetspolicyn helt enkelt åtkomst till utskrift . Fel på OS -element, drivrutinsfel, virusinfektion är komplexa fall.

Nätverksskrivaren vill inte skriva ut Word -dokument, PDF -filer, texter på internetsidor, foton, om porten är blockerad på fjärrdatorn väljs fel nätväg, nätverksåtkomstdata är felaktiga.

Först och främst måste du ta reda på om problemet är med skrivaren eller om problemet ligger i datorn.

Bild
Bild

Vad ska man göra

Dessa instruktioner är lämpliga för skrivare från olika företag (t.ex. Canon, HP Epson, Brother, Ricoh, Samsung) som kör Windows 7 till 10. Lösningen på problemet beror på typen av problem. Det är relevant för både lokala och nätverksanslutningar. Datorn kan se skrivaren, ge ett meddelande om redo att skriva ut. Ibland visar han till och med den första testsidan på den.

Bild
Bild

Det händer att enheten inte svarar på kommandon, visar meddelandet "Det var ett problem med konfigurationen. "Det händer att MFP: n hänger direkt i utskriftsprocessen. I andra fall ger enheten ut tomma ark, skriver inte alls ut vad som behövdes. Låt oss överväga lösningar i olika fall.

Bild
Bild

Om du har problem med installationen och driften av utskriftssystemet

Inledningsvis bör du kontrollera om datorn / bärbara datorn, skrivaren är ansluten till det elektriska nätverket. När datorn är på men skrivaren inte kan det visas ett meddelande om att dokumentet inte har skrivits ut.

Det är värdelöst att skicka dokumentet eller bilden igen för utskrift - du måste kontrollera anslutningen.

Bild
Bild

Det finns flera lösningar:

  • du måste kontrollera om nätsladden är ansluten till uttaget;
  • om sladden är ansluten, men enheten inte fungerar, är det nödvändigt att kontrollera pluggens anslutning till porten.
  • om kontakten har flyttat bort eller kabeln är trasig under vårdslös hantering måste du byta ut USB -kabeln;
  • för att en nätverksskrivare ska fungera krävs ett lokalt nätverk - enheten är ansluten via USB till önskad dator;
  • en klassisk omstart av skrivaren / datorn hjälper dig att snabbt lösa problemet.
Bild
Bild

När skrivaren är påslagen tänds lysdioderna på skrivarens framsida . Det är inte svårt att avgöra beredskapen för utskrift av dem. Om allt är i ordning är indikatorn grön. När något är fel tänds den röda knappen.

Bild
Bild

Kontrollerar enhetens anslutning

När skrivaren är korrekt installerad finns den i listan över de enheter som finns på datorn. Du kan kontrollera det enligt följande schema: "Kontrollpanelen" - "Hårdvara och …" - "Enheter och skrivare ". När fliken öppnas kommer det att se om skrivaren är ansluten eller inte. Om det finns en anslutning visas en grön bock på ikonen, statusen "Klar" visas.

Bild
Bild

För att snabbt öppna önskad flik håller du Windows och R samtidigt och anger sedan "kontrollskrivare ". Välj därefter önskat prov i listan som öppnas. Om den inte finns där betyder det att den inte laddades ner till datorn. Således krävs installation. Efter det måste du starta om båda enheterna.

Bild
Bild

Ogiltigt skrivarval

Windows kan ha flera skrivare. Innan du skickar ett dokument eller foto för utskrift måste du dock välja en specifik enhet. Inte allt från listan som öppnas är relaterat till den befintliga utskriftsenheten . För att åtgärda felet kan du göra standardinstallationen.

Bild
Bild

För att göra detta, öppna fliken "Kontrollpanelen", gå till "Hårdvara", klicka sedan på "Enheter och skrivare" och ring upp snabbmenyn genom att klicka på ikonen med skrivarbilden. Sätt en bock i fönstret som öppnas framför objektet "Använd som standard ".

Om flera utskriftsenheter är anslutna till din dator (bärbar dator) måste du välja den du behöver varje gång du behöver skriva ut något.

Bild
Bild

Utskriftskön hänger

Nästan varje datoranvändare står inför det faktum att en fil som skickas till utskrift hänger länge eller inte skrivs ut alls . Ett andra försök att skicka till utskrift är också ineffektivt. Anledningen till detta är programkraschen, och ju fler försök att skriva ut, desto fler dokument kommer att köas. Detta händer sällan när anslutningen mellan skrivare och dator är lokal. När det gäller nätverksteknik möts detta ständigt. Vi måste vända oss till att städa just denna kö.

Bild
Bild

Alla dokument, utan undantag, måste tas bort från listan . Välj "Enheter och skrivare" på kontrollpanelen. Klicka på "Visa utskriftskön" i den aktiva skrivarens snabbmeny.

Bild
Bild

Rensa utskriftskön i den öppnade avsändaren … Detta kan göras på två sätt. Till exempel kan du markera önskat dokument och klicka på kategorin "Ångra". I det andra fallet väljs kategorin "Rensa utskriftskön". Efter att ha klickat raderas alla dokument i listan. Därefter ska enheten fungera normalt utan fel.

Bild
Bild

Ofta är det nödvändigt att starta om utrustningen för korrekt och oavbruten funktion . Om tjänsten fortsätter att hänga, gör så här: öppna kontrollpanelen genom administration (Egenskaper - Utskriftshanterare), hitta stoppobjektet i fönstret som öppnas, ta bort filer från system32 / spool / printers / katalogen i Windows -mappen.

Bild
Bild

Ibland säger den anslutna skrivaren att utskrift pågår, men skriver faktiskt inte ut . Detta beror på att skrivaren inte är installerad som standard. Datorn använder en virtuell skrivare som kan konvertera dokumentet till ett annat format.

Bild
Bild

Förarproblem

En drivrutin är ett program som krävs för att skrivaren ska vara ansluten för att fungera korrekt. Utan det ser inte huvudtekniken utskriftsenheten. Vanligtvis ingår en drivrutinsskiva och fungerar utan fel . Fel kan uppstå när du uppdaterar eller installerar om Windows, liksom att återställa systemet till en vald punkt.

Bild
Bild

Förutom, fel i drift kan bero på programvarufel eller installation av en ny enhet . Det händer att det finns en konflikt med skrivaren, mindre ofta är problemet associerat med virus. Som ett resultat kan skrivaren inte bara utfärda tomma ark utan också spontant avbryta utskriften.

Bild
Bild

Innan du fattar ett beslut måste du se till att det inte finns några konflikter mellan operativsystemet.

För att göra detta, öppna fönstret "Kontrollpanelen", gå till "Alla kontrollpanelens objekt", klicka på "Enhetshanteraren" och växla visningsläget till "Små ikoner". Om det finns förarproblem kommer detta att markeras med utropstecken . Deras färg är röd och gul.

Bild
Bild

I det här fallet måste du avinstallera och sedan installera om skrivardrivrutinen. Installation är oumbärlig i detta fall . Du kan ta bort dem via kontrollpanelen genom att leta efter kategorin Lägg till eller ta bort program. Det är bättre att ladda ner det nya paketet på tillverkarens officiella webbplats för en specifik ändring.

Bild
Bild

Bläckpatronproblem

Den första anledningen är bristen på bläck. När tonern tar slut tänds den röda knappen, maskinen kan inte skriva ut det valda dokumentet och stannar . Ett meddelande visas på monitorn om att byta patron.

Bild
Bild

Detta problem är vanligt för både bläckstråleskrivare och laserskrivare. Vanligtvis, det kan bestämmas en stund innan utskriften stannar, eftersom meddelanden till PC -användaren kommer att visas upprepade gånger . Om de ignoreras och skrivaren inte skriver ut dokumentet, kontrollera bläck- eller tonernivån. Flytande bläck / toner tillsätts vid behov.

Om bläckstråleskrivaren skriver att det fortfarande finns tillräckligt med bläck måste du kontrollera bläckmatningssystemets integritet . Det händer att bläck torkar ut på grund av en lång stilleståndstid för skrivaren. Återblinkning räddar inte alltid situationen. Oftast måste du köpa originalbläck.

Bild
Bild

Trasig skrivarhårdvara

Funktionsfel i skrivaren kan visa sig på olika sätt. Skrivaren kanske inte skriver ut en viss färg (till exempel svart), färgade fläckar visas på papperet. Detta kan också hända efter tankning. Samtidigt fungerar både patronen och skrivaren är kompatibel med datorn. Försök att byta bläck är ineffektiva.

För skrivarproblem:

  • sidor kan bara skrivas ut delvis;
  • toner kan inte fästa vid ark;
  • tomma ark fångas inte upp från facket;
  • enheten kan inte spela teckensnitt.
Bild
Bild

Om skrivaren fungerar eller inte fungerar kan du försöka lösa problemet med de medföljande instruktionerna . Normalt förser tillverkaren sina produkter med fuskblad för att själva kunna bestämma typ av fel. Ibland är problemet löst genom att starta om skrivaren själv. I detta fall kan åtgärdssekvensen för varje modell av skrivaren variera.

Bild
Bild

Om problemet kvarstår måste du kontakta servicecenteret . Ta inte isär enheten, mycket mindre rengör trumman själv. Skador på beläggningen kräver att delen byts ut. Hårdvaruavbrott kan inte elimineras utan lämplig kunskap.

Bild
Bild

Pappersproblem

Skrivaren kan inte skriva ut något när det inte finns något papper i behållaren. Här är den enklaste lösningen att lägga nytt papper i facket. Den ska ligga i en jämn hög, men du kan inte fylla facket till toppen med den.

Bild
Bild

Utskriften fungerar inte även om papperet har fastnat. Ofta beror detta på den banala besparingen av papper. Redan använda ark sätts in i skrivaren och skriver ut dem från den andra sidan. Som regel är de inte släta och drar ofta med andra.

Skrivaren indikerar ett papperstrassel genom att blinka med den röda knappen . Detta problem är lätt att lösa. Dra ut det papper som fastnat ur skrivaren. Detta måste göras mycket försiktigt, du kan inte dra det i ryck. Från detta kan en del av det avrivna arket dröja kvar i kroppen, på grund av vilket du i framtiden måste pilla mycket. Ibland, på grund av slarv, måste du demontera skrivaren helt och hållet.

Bild
Bild

När det fastnade arket inte syns måste du öppna enhetens lock och ta bort kassetten . De flesta modeller har rullar bakom sig som hjälper till att mata papperet. Om sylt inte rensas kommer arket att finnas där. Det måste dras ut helt utan att ens de minsta bitarna av sönderrivet papper finns kvar på axeln. Det får inte vara kvar på rullarna.

Bild
Bild

Moträknare

Denna funktion är typisk för många utskriftsenheter. Vissa enheter är utformade för ett visst antal sidor. Efter att den erforderliga mängden har räknats utlöses blockeringsräknaren . I det här fallet visas ett meddelande om behovet av att byta patron. Det finns dock ofta mycket toner i behållaren.

I det här fallet är den enklaste lösningen att delvis demontera patronen och installera sensorn korrekt. I olika modifieringar görs detta enligt olika scheman . För att välja rätt måste du känna till skrivarmodellen och den patron som är avsedd för den. I genomsnitt tar proceduren cirka 10-15 minuter. Efter installation av räknaren placeras patronen på plats, skrivaren slås på, räknaren utlöses. Tekniken är nu klar för utskrift.

Bild
Bild

Rekommendationer

Om en korrekt fungerande skrivare, efter tankning eller uppdatering av Windows, vägrar skriva ut dokument från en dator, bärbar dator eller surfplatta, avbryts utskriften och tekniker skannar dokumentet utan att skriva ut eller fryser, först avgöra var problemet ligger. Kom ihåg att starta om systemet om du behöver stoppa utskriftskön.

Bild
Bild

Om bläckstråleskrivaren inte fungerar måste du kontrollera korrekt fyllning för att utesluta möjligheten att bläck torkar i skrivhuvudet eller bildas luftstopp i CISS -slingan. Dessutom måste du se till att den icke-originalpatronen inte är blockerad.

För att undvika att täppa till huvudet med torkat bläck, låt inte skrivaren vara inaktiv under en längre tid . Det är bättre att köpa originalfärg till skrivaren, de torkar långsammare än icke-originalfärger. Om blockeringen redan finns är det nödvändigt att rengöra munstycksinloppshålen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan bli av med en liten sylt med ett specialverktyg i själva skrivaren . Varje märke kan ha ett annat namn för det ("Rengöring av skrivhuvudet", "Rengöring", "Djuprengöring"). Under rengöring spolas plymen med tryckfärg under tryck. Detta gör att du kan bli av med airlock eller måla klumpar.

Bild
Bild

men även om installationsskivan har pumpstöd har inte alla skrivare den … Du måste bli av med blockeringen manuellt genom att blötlägga och skölja med en speciell vätska. När det gäller typ av huvud, i moderna bläckstråleskrivningsmodeller är det inte inbyggt i patronen, utan i själva skrivaren. Om det misslyckas är det lättare att köpa en ny enhet eftersom det blir mycket dyrt att byta ut.

Bild
Bild

Om orsaken till utskriften är en "skadad" fil måste du avbryta utskriften och rensa kön för att återställa skrivarens funktion. Du måste inaktivera den även när skrivaren är överbelastad med uppgifter. … Om enheten går offline på egen hand måste du kontrollera anslutningen och strömmen.

Rekommenderad: