SLR -kameror (46 Foton): Hur Väljer Jag En Kamera? Vad Det är? Enheten För Kameror, Grundläggande Fotografering. Hur Tar Jag Bilder Med En DSLR Korrekt?

Innehållsförteckning:

Video: SLR -kameror (46 Foton): Hur Väljer Jag En Kamera? Vad Det är? Enheten För Kameror, Grundläggande Fotografering. Hur Tar Jag Bilder Med En DSLR Korrekt?

Video: SLR -kameror (46 Foton): Hur Väljer Jag En Kamera? Vad Det är? Enheten För Kameror, Grundläggande Fotografering. Hur Tar Jag Bilder Med En DSLR Korrekt?
Video: How to attach a camera to a tripod - Photo Tutorial 101 Take Control of your Camera - Episode 7 2024, April
SLR -kameror (46 Foton): Hur Väljer Jag En Kamera? Vad Det är? Enheten För Kameror, Grundläggande Fotografering. Hur Tar Jag Bilder Med En DSLR Korrekt?
SLR -kameror (46 Foton): Hur Väljer Jag En Kamera? Vad Det är? Enheten För Kameror, Grundläggande Fotografering. Hur Tar Jag Bilder Med En DSLR Korrekt?
Anonim

SLR -kameror är vansinnigt populära idag. Sådan utrustning presenteras i det bredaste sortimentet - det finns kopior av olika priskategorier och med olika funktioner till salu. I den här artikeln kommer vi att lära oss om funktionerna i moderna SLR -kameror och ta reda på hur man väljer rätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Innan du bekantar dig med egenskaperna och egenskaperna hos moderna "DSLR" är det lämpligt att förstå vad de är.

Så en DSLR -kamera (eller SLR -kamera) är en enhet vars sökare fungerar spegelbaserad som ligger precis bakom linsen i en 45-graders vinkel med avseende på dess omedelbara optiska axel.

På grund av sådana funktioner hos den interna enheten blir det möjligt att utföra siktning genom en avtagbar eller extra lins.

Bild
Bild
Bild
Bild

Numera är SLR-kameror mycket populära och efterfrågade, eftersom de gör att du kan få mycket vackra bilder av hög kvalitet med rika och rika färger. Sådana enheter har en enorm arbetsresurs och en ganska enkel kontroll, som är lätt att hantera. Fundera över vilka andra fördelar som är karakteristiska för den aktuella tekniken.

  1. Modern SLR -kamera fungerar effektivt och pålitligt . Att fokusera på ett visst objekt sker så snabbt och tydligt som möjligt. Denna fördel spelar en av de viktigaste rollerna när du väljer en sådan teknik.
  2. Med hjälp av sådan utrustning kommer du att märka det den resulterande bilden överförs omedelbart , utan förseningar, till skillnad från andra enheter.
  3. Speglar är också attraktiva eftersom objektivet i dem kan alltid bytas ut mot ett annat . Ofta kommer en kamera med ett par olika objektiv med olika brännvidd. Dessa komponenter installeras mycket enkelt och tas bort.
  4. Moderna SLR -kameror är multifunktionella . Många enheter ger möjlighet att ändra inställningar, bildkvalitet. Du kan till och med hämta sådana kopior på vilka det är bekvämt även att redigera de tagna fotografierna. Modern utrustning kompletteras ofta med inbyggda moduler för trådlösa nätverk (Bluetooth, Wi-Fi).
  5. Genom att arbeta med en SLR -kamera kan användaren helt kontrollera skjutningen … Du kan självständigt ställa in vissa inställningar, till exempel vitbalans, slutartid, färgmättnad och många andra viktiga parametrar.
  6. De flesta DSLR -enheter skryter Batteri-liv . En enda laddning kan räcka för ett stort antal bilder.
  7. SLR -kameror monterad med modern teknik … Byggkvaliteten på sådan utrustning kan säkert kallas oklanderlig. Kameror är väl skyddade mot fukt och damm. Med hela sitt utseende talar denna teknik om dess tillförlitlighet, styrka och hållbarhet.
  8. Till försäljning kan köpare hitta inte bara mycket dyra, utan också budgetmodeller av högkvalitativa DSLR … Idag producerar många märken billig men funktionell och pålitlig hårdvara.
  9. Moderna SLR -kameror attraktiv och användarvänlig … De flesta modeller är utrustade med informativa och ljusa skärmar. Ett tillräckligt antal knappar finns på kroppen, vilket gör att det är så enkelt och bekvämt att använda utrustningen som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med SLR -kameror är ganska betydande, så denna teknik har erövrat marknaden. Men det finns också några nackdelar som du också bör vara medveten om.

  1. Trots att SLR -kameror finns i en mängd olika priskategorier, fortfarande de flesta är dyra … Skillnaden är särskilt märkbar när man jämför DSLR med så kallade "tvålfat".
  2. Många DSLR -kameror har imponerande vikt … Dimensionerna på sådan utrustning är också ofta betydande. På grund av detta är DSLR inte särskilt praktiska att bära eller lägga i en väska.
  3. En sådan teknik kräver regelbunden laddning .… Även det mest kraftfulla batteriet måste laddas upp och du bör inte glömma det, så att du i ett oväntat ögonblick inte kommer att stå utan vackra foton. Denna funktion kan knappast kallas en allvarlig nackdel, men den måste beaktas.

DSLR -kameror har inga andra stora nackdelar. Naturligtvis, om du analyserar funktionerna hos specifika modeller från vissa företag, kan ytterligare brister märkas, men i allmänhet är detta en populär och högkvalitativ teknik. Det låter dig få tydliga och realistiska foton.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ursprungshistoria

Det första DSLR -fotografiska objektivet utvecklades år 1861 av T. Setton … Vid den tiden blev denna händelse en av de viktigaste i fotografiteknologins historia. Redan på den tiden gjorde det nya objektivet det möjligt att få mycket vackra, tydliga bilder.

Den första SLR -kameran var imponerande i storlek. Det såg ut som en skrymmande låda med lock. Hela strukturen var på ett robust stativ. På grund av lockets närvaro kunde ljuset inte tränga in i utrustningens inre, men observation genom det var möjligt. Fokus kan fångas med ett objektiv på glas. På den, med hjälp av speglar, skapades den önskade bilden.

År 1883 beslutade George Eastman att ersätta glasplattorna med fotografisk film. Efter 5 år gjorde han sin första lätta Kodak -kamera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med systemkameran

DSLR skiljer sig på många sätt från konventionella systemkameror. Låt oss se vad de viktigaste skillnaderna är.

Objektiv för SLR -kameror kan bytas efter behov . I de flesta enkla kameror tillhandahålls inte sådana åtgärder.

Bild
Bild

De flesta DSLR det finns en optisk sökare av hög kvalitet , som är en av de viktigaste delarna av hela maskinmekanismen. Men spegellösa kameror har som regel bara LCD-skärmar, som inte alltid hjälper till att se kompositionen fullt ut.

Några av dem har en sökare, men elektronisk. Den visar en bild från en matris, inte genom ett spegelsystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

DSLR, kontra spegellösa, skryter snabbare och bättre autofokus . Alla komponenter som är nödvändiga för detta i sådana enheter är placerade direkt under spegeln. Konventionella spegelfria kameror är något sämre än DSLR i detta, även om mer avancerade enheter kan hittas på marknaden som fokuserar snabbare och mer exakt.

Bild
Bild

Både konventionella och SLR -kameror ger ett stort antal fotograferingsinställningar . Men de flesta DSLR har fler alternativ och andra funktioner än spegelfria kameror.

Många nybörjarfotografer tycker att det är bekvämare att "få tag på" med SLR -tekniken, eftersom det finns mer nödvändiga automatiska lägen som är enkla och enkla att skjuta med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lejonparten av SLR -kameror har kraftfulla batterier , vilket räcker för 600-800 bilder utan laddning. Enkla kameror i detta avseende är svagare och laddar ur snabbare.

För att ta många bilder måste du fylla på med extra batterier för sådana enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

SLR -kameror är indelade i två huvudkategorier - SLR, TLR. Dessa kameror fungerar på olika sätt. Låt oss titta närmare på dessa typer av DSLR.

SLR

Den största kategorin är kameror med en objektiv . Dessa enheter använder en speciell rörlig spegel som omdirigerar ljus från fotograferingslinsen till bildfönstret eller till sökarens skärm. Det finns sådana modeller där en fast genomskinlig spegel används för att minska slutartiden och eliminera svängningar.

Det är sant att ett sådant schema minskar linsens bländare avsevärt, så det kan inte användas i stor utsträckning.

Bild
Bild
Bild
Bild

TLR

Detta är hur kameror med dubbla objektiv som var mycket populära redan 1940-1950. Denna teknik har ett separat sökarlins. Fokuseringen synkroniseras automatiskt med fokuseringen på själva fotograferingslinsen. Synfältet för dessa komponenter sammanfaller, vilket gör det möjligt att rama in bilden mer exakt och tydligt.

Kameramodifieringar med dubbla objektiv användes ursprungligen för att fotografera på film. Men en kamera med en objektiv motsvarade ursprungligen SLR-enheter.

Bild
Bild

Populära modeller

För närvarande produceras högkvalitativa och multifunktionella DSLR av många välkända varumärken-köpare har mycket att välja mellan. Låt oss titta närmare på några av de populära modellerna och ta reda på vad deras egenskaper är.

Nikon D3300 -kit

Toppmodellen har en matris med en upplösning på 24, 7 megapixlar. Filmer med en maximal upplösning på 6000x4000. Typen av enhetens matris är CMOS. Batteriet på denna SLR-kamera räcker till 700 bilder av hög kvalitet.

I sin klass har denna modell blivit en av de mest populära och sålda. En mycket enkel och intuitiv modell att använda, utrustad med stativfäste. Kameran kan också fjärrstyras, vilket är mycket bekvämt. Det finns en inbyggd blixt som fungerar på ett avstånd av 12 m. Det finns en högkvalitativ och informativ display på kroppen.

Utrustningens struktur ger också en mikrofonkontakt. Det betyder att Nikon D3300 Kit säkert kan användas som en bra videokamera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Canon EOS 100D -kit

En enhet av hög kvalitet med en matris på 18,5 megapixlar. Tar foton med en maximal upplösning på 5148x3456. Sensortypen här är exakt densamma som i Nikon -provet som beskrivs ovan. Fotograferingshastigheten här är 4 bilder per sekund. Batteriet från Canon är något sämre än Nikon D3300 Kit - det räcker för bara 380 foton.

Denna enhet har en användarvänlig pekskärm på kroppen. Sökaren kan täcka minst 95% av ramen. Fotografen kan ändra alla inställningar manuellt. Denna DSLR låter dig ta originalbilder i HDR -kvalitet, du kan ansluta en fjärrkontroll.

Canon EOS 100D Kit lockar med sin kompakta storlek (den är inte för liten, men inte heller skrymmande).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sony Alpha SLT-A58 Body

En välkänd japansk tillverkare producerar underbara SLR-kameror. Så, Sony Alpha SLT-A58 Body har en matris på 20, 4 megapixlar. Fotograferingshastigheten här är 8 bilder per sekund. Batterikapaciteten för DSLR räcker till 690 foton. Den maximala fotostorleken är 5456x3632 och videon är 1920x1080.

Sonys enhet är mer avancerad och modern. Det kan köpas för amatörer att få vackra foton och förbättra sina skjutkunskaper. Detta är en bra lösning för dem som är trötta på att ta enkla amatörbilder och vill lära sig något nytt. Enheten har en utmärkt optisk stabilisator med ett sensorskifte.

Dessutom har den en mycket praktisk svängbar skärmdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild

Canon EOS 600D -kit

En annan populär modell från det berömda Canon -märket med en matrisupplösning på 18, 7 megapixlar. Den maximala bildupplösningen är 5184x3456. ISO här är 100-3200. Batteriet här är inte det mest rymliga och räcker till bara 440 foton. Utan objektiv väger enheten 570 g.

Enheten började säljas tillbaka 2011, men den är än idag populär och är mycket efterfrågad. Detta är en av de bästa SLR -kamerorna som finns. Canon EOS 600D Kit är den perfekta maskinen när det gäller förhållande mellan pris och prestanda.

Utrustad med en bekväm svängbar skärm, utmärks den av en mycket ergonomisk placering av kontrollknapparna på kroppen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pentax K-50-kit

Populär DSLR -modell med 16,5 megapixels matris. Fotograferingshastigheten är 6 bilder per sekund. Batteriet räcker till 480 foton. Den maximala bildupplösningen är 4928x3264 och videon är 1920x1080.

Pentax K-50 Kit skiljer sig från alla andra enheter i närvaro av ett perfekt skyddat fodral, som inte tillåter fukt att passera igenom, och är skyddad från damm och temperaturförändringar. Kameran har fotograferingslägen Time Lapse och HDr. AA -batterier kan användas som strömkälla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nikon D5200 -kit

DSLR -kamera med en matris på 24, 7 megapixlar. Tar foton med en maximal upplösning på 6000x4000. Matris typ - CMOS. Inspelningshastigheten för enheten är 5 bilder per sekund. Utan objektiv väger enheten 555 g.

Mycket hög kvalitet, men billig kamera. Det kan lätt bli en utmärkt assistent för en nybörjare fotograf. Enheten stöder vitbalans och exponeringsfäste och är utrustad med en högkvalitativ roterande skärm. Batteriet räcker till 500 bilder här.

Användaren kan fjärrstyra denna teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att en DSLR -kamera ska glädja användaren och inte medföra besvikelse måste den väljas korrekt. Fundera över vad du ska leta efter när du letar efter din "egen" DSLR -modell.

  1. Först rekommenderas användaren att bestämma vad för vilket syfte han vill köpa en kamera . Detta avgör vilken modell som passar honom bäst. Du måste veta att en högkvalitativ DSLR också kan användas för bra videoinspelning. Konsumenterna kan välja rätt enhet för både professionella och amatörer.
  2. Att välja kamera, du måste vara uppmärksam på matrisens upplösning och storlek . Konstigt nog har mycket ofta ett för stort antal pixlar, när det gäller en DSLR, tvärtom en dålig effekt på bildkvaliteten.
  3. Det är lämpligt att fråga om ljuskänslighet och bildstabilisering . Ju högre ISO, desto bättre bilder kan kameran producera. God bildstabilisering hjälper dig att bli av med onödig oskärpa under fotografering.
  4. Kamerans batterikapacitet måste också beaktas . Olika modeller har olika indikatorer. Du måste välja en sådan källa, vars avgift kommer att räcka för dig för den planerade inspelningen. Om utrustningen har för svagt batteri måste fotografen ha med sig extra batterier.
  5. Det rekommenderas att köpa sådana kameror som kommer att tyckas användaren den mest bekväma, ergonomiska … Innan du köper är det lämpligt att hålla kameran i dina händer, klicka på knapparna på kroppen. Se till att platsen för alla komponenter är bekväm och bekväm för dig.
  6. Att göra ett val till förmån för en viss kamera, det är värt att titta noga på märkesvaror . En kamera från en välkänd tillverkare kommer att hålla längre, vara av bättre kvalitet och mer pålitlig och täcks av tillverkarens garanti. Det rekommenderas inte att köpa för billiga kinesiska kameror från okända företag - sådana enheter väcker inte förtroende.
  7. Det rekommenderas att köpa en SLR-kamera av hög kvalitet i en pålitlig butik . Det kan vara en stor nätarbetare eller ett mono-outlet. Här kan du enkelt kontrollera utrustningens funktion, samt få ett garantikort efter betalning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi väljer rätt fotografisk utrustning blir vi aldrig besvikna på det. Det är bättre att gå till butiken förberedd och veta exakt vad kameran väljs ut för.

Hur man använder?

För att kunna använda en DSLR på rätt sätt är det lämpligt att känna till minst grunderna för fotografering. Med en sådan kamera kan användaren lära sig att ta bilder bättre, bättre. Låt oss ta en titt på några av grunderna för fotografering som du bör bekanta dig med innan du använder en DSLR.

  1. Det finns A (Av) -läge , där en person ställer in vissa bländarparametrar och kameran väljer själva slutartiden.
  2. Fotografen borde alltid håll ett öga på bländaren för vackra bilder … Bländarprioritet indikeras vanligtvis med bokstaven F. Detta är ett läge med vilket du kan ta fantastiska porträtt. Du kan öppna bländaren så mycket som möjligt och få en bokeh -effekt.
  3. Bekväm att använda automatiska lägen , bland vilka det finns "landskap", "porträtt", fotograferingsläge på natten (när du vackert vill skjuta månen eller stjärnhimlen).
  4. Finns i DSLR och slutarprioritetsläge - S (Tv) . I det här fallet ställer fotografen in en viss slutartid och bländarvärdet ställs in av kameran själv. Så om du vill "frysa" några rörliga föremål för att ta spektakulära bilder, måste du ställa in en kort tid (mätt i bråk). Om du vill att objekt ska vara något suddiga (till exempel fallande snö), bör tiden tvärtom ställas in långt.
  5. Oberoende sätt är " manuellt läge " … Här väljer fotografen själv lämpliga värden för både bländare och slutartid. Om du precis har börjat lära dig är det bättre att börja med andra lägen - A och S.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många andra DSLR -inställningar. Det är lättare att förstå, konfigurera och behärska arbetet med en sådan teknik än det verkar.

Rekommenderad: