Projektor: Hur Väljer Man För Skola Och Kontor? Hur Fungerar En Presentationsprojektor? Typer Av Professionella Modeller Och Egenskaper. Hur Använder Jag En Takprojektor?

Innehållsförteckning:

Video: Projektor: Hur Väljer Man För Skola Och Kontor? Hur Fungerar En Presentationsprojektor? Typer Av Professionella Modeller Och Egenskaper. Hur Använder Jag En Takprojektor?

Video: Projektor: Hur Väljer Man För Skola Och Kontor? Hur Fungerar En Presentationsprojektor? Typer Av Professionella Modeller Och Egenskaper. Hur Använder Jag En Takprojektor?
Video: Xiaomi 4K laser projector on 120'' Floor Rising ALR Projection Screen 2024, April
Projektor: Hur Väljer Man För Skola Och Kontor? Hur Fungerar En Presentationsprojektor? Typer Av Professionella Modeller Och Egenskaper. Hur Använder Jag En Takprojektor?
Projektor: Hur Väljer Man För Skola Och Kontor? Hur Fungerar En Presentationsprojektor? Typer Av Professionella Modeller Och Egenskaper. Hur Använder Jag En Takprojektor?
Anonim

Projektorer är ryggraden i hemmabiosystem, men de används ofta på kontor av olika företag. Marknaden erbjuder många sorter av sådan utrustning, som är indelade i flera kategorier, var och en skiljer sig åt i dess egenskaper, funktionsprincip och syfte. Du kan bekanta dig med betyget för de bästa projektorerna inom sitt område, samt ta reda på de grundläggande rekommendationerna som hjälper dig att besluta om valet av sådan utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Projektorn är en fristående enhet vars huvudsakliga uppgift är att överföra information från en extern källa till en stor skärm. Den optiska enheten kan konvertera en signal från kameror, videokameror, datorutrustning, videospelare och TV -mottagare . De främsta fördelarna med utrustningen inkluderar kompakthet, låg vikt, enkel användning och anslutning, enkel transport och möjligheten att ersätta en skrymmande TV med den.

När det gäller funktionaliteten finns det ganska många av dem. Projektorn kan manövreras med en fjärrkontroll . De flesta modeller stöder fjärrmarkörstyrning från en dator med en laserpekare. Utrustningen har olika inställningar som gör att du kan välja ljusstyrka, kontrast, färgåtergivning och andra indikatorer. De flesta moderna enheter stöder 3D -teknik. Vissa modeller har ett interaktivt läge, vilket är ett stort plus.

Bilden kan överföras både horisontellt och vertikalt, så att den kan projiceras till taket, om det är bekvämt för användaren. Det finns ett språkval i menyn, liksom automatiska inställningar, vilket är ganska bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera de särdrag som inte finns i alla projektorer, men gör dem mer efterfrågade eftersom de uppfyller höga krav. Ytterligare funktioner för enheten inkluderar tillgången på utbytbara linser som kan ingå i satsen, vilket gör det möjligt att använda ett kort eller långt fokusalternativ . Projicering kan göras inte bara på en vit yta, utan också på en mörk. När du tittar på film kommer frysramfunktionen att vara ett stort plus. Modellerna har en plats för anslutning av ett flash -kort. Enskilda områden på skärmen kan förstoras många gånger med ett elektroniskt förstoringsglas.

En lampa är placerad inuti utrustningskroppen, som fungerar som en ljuskälla . Strålen passerar genom detta system och är uppdelad i tre primära färger, varefter en pixelstruktur skapas i modulatorn. Styrenheten tar emot en signal, reglerar matrisens riktning. Därefter måste linsen samla strömmar i olika färger, på grund av vilka en bild bildas på skärmen. Objektivet utför uppgiften att skala bilden.

Varje typ av projektor är dock utformad på olika sätt och fungerar med vissa skillnader, som du kan lära dig mer om senare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad behövs det för?

Projektorernas syfte och deras många funktioner tilltalar olika konsumenter. Utrustningen är mycket populär, för tack vare den är det möjligt att genomföra professionella presentationer, visa reklam, texter, granska grafer med tabeller mer detaljerat. På många utbildningsinstitutioner används projektorer aktivt för föreläsningar och seminarier . Och ofta används sådan utrustning i presentationer för bildspel.

Filmälskare köper enheter för personligt bruk för att kunna titta på kultfilmer under bekväma förhållanden när som helst . Därför är det säkert att säga att sådan utrustning kommer att vara användbar både för utbildningsändamål, på kontor och för underhållning.

Ingen plasma -TV -skärm kan konkurrera med en projektor, eftersom den inte kan överföra en sådan bildstorlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och deras egenskaper

Denna enhet är indelad i typer med olika egenskaper, funktionsprincip och syfte.

Diaskopisk

I en sådan enhet skapas bilder genom projektion ovanifrån. Detta innebär att ljusstrålar passerar genom det ljusöverförande mediet.

Denna typ av projektor är en av de vanligaste.

Bild
Bild

Biskops

Den använder studsad ljusöverföring för att skapa en bild av ogenomskinliga objekt.

Bild
Bild

Epidiaskopisk

Ett sådant aggregat kombinerar transparenta bilder med ogenomskinliga.

Bild
Bild

Multimedia

Denna enhet dök upp och utvecklades tack vare avancerad utveckling. Enheten tar emot en videosignal i realtid och överför den sedan till ytan, vare sig det är en vägg eller en speciell skärm . Det kan finnas en ljudkanal här.

En annan klass av projektorer av denna typ tar emot en fil från det lokala nätverket med hjälp av inbyggt eller separat media, avkodar den sedan och överför bilden till skärmen, medan det också finns ljud. Således kombinerar denna enhet spelaren och själva projektorn.

Oftast används enheten på universitet, vetenskapliga institutioner och kontor.

Bild
Bild

Laser

Redan från namnet blir det klart att bilden visas med en laserstråle. Denna enhet är klassad som flytande kristallutrustning. Enhetens unika karaktär ligger i det faktum att projektionens kvalitet inte beror på skärmytans form . Varje enskild punkt i bilden spåras av laserpulser som inte kräver fokusering. Således kräver denna typ av projektorer inte ett objektiv - bilden blir skarp i alla fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsprojektorer innehåller all modern utveckling inom sådan utrustning. Sådana enheter kännetecknas av funktionalitet och tillförlitlighet och har också oöverträffad färgåtergivning. En så kraftfull projektor skulle vara ett bra val.

Pekdon är lämpliga för användning i stora klassrum där det finns stora väggar och brädor där du behöver projicera en högkvalitativ bild . Denna teknik kännetecknas av användarvänlighet och mångsidighet. Den största fördelen med enheten är att den stöder driften av skärmen för hand, vilket säkerställer interaktivitet. Vissa modeller har pennor som du kan rita och skriva med under presentationer. När det gäller ljud och ljusstyrka är dessa siffror toppklass.

En videoprojektor av denna typ kan vara widescreen, vilket är en stor fördel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ultra-kort-fokus enheter bör noteras separat . De är utformade för mötesrum och små klassrum. Utstickaren kommer inte in i strålen på grund av enhetens nära installation. Detta avstånd är tillgängligt med ett spegelsystem, så att du kan glömma bländning och skuggor på skärmen.

Många enheter inkluderar en TV -tuner, vilket är ganska bekvämt, men den här funktionen är inte tillgänglig i alla modeller.

Bild
Bild

3D -projektor

Enheten låter dig titta på sportsändningar, filmer, spela spel med effekten av närvaro.

För tillverkning av sådan utrustning används avancerad teknik, dessutom utmärks enheterna av utmärkt kontrast, hög ljusstyrka och stöder ofta superupplösning, så bilden blir alltid tydlig och skarp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer efter plats

Ett tak eller en hängande projektor är mycket efterfrågad i stora utrymmen eftersom den är enkel att montera och strålriktningen kan justeras. Det ska noteras att Sådan utrustning är bekväm att underhålla om du i förväg bestämmer platsen för lampan och filterbytesluckan . Sådana anordningar är monterade i närheten av taket.

En lång hållare håller utrustningen mot undertaket medan den gömmer sig bakom gardinen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa typer av utrustning kan placeras på golvet för att sätta upp en hemmabio. Sådana golvstående projektorer anses vara mer rörliga, de kan bäras var som helst, tas på gatan, placeras direkt framför skärmduken.

Bordsskivan används i utbildningsinstitutioner och överför ofta en utmärkt bild under alla ljusförhållanden . Sådan utrustning kan enkelt installeras och konfigureras av dig själv. Denna typ av projektor är också bärbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Beroende på deras storlek har projektorer olika parametrar som påverkar deras bärbarhet och användbarhet. Till exempel, en bärbar projektor anses vara en teknik i fickform, eftersom den enkelt kan bäras och tas med dig på resor.

Naturligtvis är det värt att notera att denna typ av utrustning inte alltid har högklassiga egenskaper, men den är ganska lämplig för personligt bruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

En stor projektor installeras oftast i stora hallar där en widescreen-skärm finns och en högkvalitativ bild krävs . Sådana enheter är ganska dyra, men kostnaden motiveras av närvaron av utmärkta egenskaper.

Dessutom har den överdimensionerade projektorn effekt, den är mer pålitlig och hållbar.

Bild
Bild

De bästa moderna modellerna

Med alla olika produkter kan inte alla förstå första gången vilket alternativ att välja för vissa ändamål. Därför är det användbart att ta reda på betyget för de bästa enheter som redan har vunnit popularitet av ett antal skäl.

XGIMI H2 -projektor tillhör mellanklass, men anses vara en avancerad modell av LED -enheter. Bildkvaliteten är på högsta nivå, eftersom enheten ger en upplösning på 1920x1080, vilket redan är fantastiskt. Det är viktigt att notera att ägaren inte behöver oroa sig för lampans livslängd, och projektorn kan byta ut bildskärmen på grund av dess sänkt brännvidd. Bilden kommer inte bara att vara klar, utan kontrastfull och ljus.

Ett särdrag hos denna modell är närvaron av inbyggda högtalare, operativsystem och autofokus.

Bild
Bild

Om du är intresserad av ett budgetalternativ kan du säkert överväga Unic GM 60 som säljs till ett överkomligt pris. Denna bärbara enhet erbjuder låg upplösning, enkel skivspelare och stöder de vanligaste formaten.

Byggnaden är utmärkt, men det bör noteras att fläkten är bullrig, men om du har högtalare kommer detta att vara en mindre nackdel.

Bild
Bild

Det är omöjligt att inte nämna den populära tillverkaren av projektorer Epson och en av modellerna EH-TW5650 … Denna representant för sådan teknik kan locka konsumenter. För att skapa ljuskällan användes en egen teknik - vi pratar om en projektionslampa som har ökad ljusstyrka och utmärks av effektivitet, samtidigt som den förbrukar energi ekonomiskt. Bildkvaliteten är så hög att när man tittar på filmerna kommer känslan av personlig närvaro att skapas. Detta företags enhet är mycket efterfrågad bland spelare, eftersom de värdesätter en bra image.

Tillverkaren presenterar många andra alternativ som säkert kan övervägas på grund av företagets utmärkta rykte.

Bild
Bild

Cinema kub ivi CINEMOOD blev en produkt av rysk utveckling. Den här enheten är inte den billigaste, men den stora fördelen är dess låga vikt, så den kan transporteras utan problem. Egenskaperna indikerar djup integration med ivi -tjänsten. I fristående läge kan kuben arbeta upp till 5 timmar. Och även projektorn har ett inbyggt minne på 32 GB.

Detta är ett budgetalternativ för dem som inte kräver hög upplösning, men vill köpa en prisvärd enhet för kontorsarbete eller hemmabruk.

Bild
Bild

Kontorsutrustning kan rankas modell Viewsonic PA503W , som hör till kategorin mellanpris. Ljuskällans resurser når 15 tusen timmar. Upplösningen 1280x800 ger ljusstyrka och kontrast, även om rummet är ganska ljust.

Det bör noteras att denna modell har en kontakt som gamla datorer kan anslutas till, vilket är ett plus.

Bild
Bild

Det taiwanesiska företaget Acer kan också glädja sina användare med projektorer. Till exempel, modell H6517ABD lämplig för hemmabruk, används den ofta för att utrusta hemmabiozoner. Upplösningen 1920 x 1080 ger en bra bild.

En särskild funktion är stödet för 3D -innehåll, men detta kräver speciella glasögon.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Trots att projektorer inte är så populära bland vanliga konsumenter lockar de tillräckligt med uppmärksamhet till sig själva och genererar intresse regelbundet. Dessa enheter erbjuder många fördelar jämfört med de mest fashionabla TV -apparaterna. Men för att hitta en projektor måste du känna till flera kriterier som är viktiga att tänka på under din sökning.

Mobilmodeller kan fungera under olika förhållanden, dessutom har de flesta trådlösa gränssnitt och inbyggt minne med batterier . Därför, om du planerar resor till naturen och du vill ta med dig flera filmer, bör du överväga just sådan utrustning, men samtidigt studera batteriernas kraft. Men det bör också komma ihåg att kompakta modeller inte kan ge en bild av superkvalitet. För professionell film och spektakulära presentationer är det bättre att överväga överdimensionerade projektorer, eftersom deras egenskaper förtjänar uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst måste du studera bildtekniken, lära dig om ljuskällan, eftersom dessa egenskaper påverkar ljusstyrkan. Alla vill ha en utmärkt skärmupplösning, så denna indikator på digital teknik spelar en viktig roll. Kom ihåg att videofilerna måste vara av den kvalitet som du vill se genom projektorn.

Ljusstyrka och kontrast är inte de sista egenskaperna som påverkar uppfattningen av utrustningens prestanda . Var därför uppmärksam på skärmens diagonal, för ju större den är, desto mindre belysning behöver du. Låg skuggning kräver hög upplösning.

Med tanke på alla dessa parametrar kan du självständigt välja en projektor för ett kontor, samlingssal, hem, skola, klassrum eller gatuföreställning.

Bild
Bild

Hur man använder?

Visst uppstår denna fråga för alla som just har förvärvat projektionsutrustning och vill installera den för vidare drift. Att ansluta och konfigurera enheten är inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken, bara läs instruktionerna och följ experternas råd.

Först måste du se till att du har alla nödvändiga ledningar . Det är viktigt att tänka över anslutningen till enheten, för att lösa problemet med fastsättning, om vi pratar om en takanordning. Därefter återstår att beräkna avståndet mellan projektionsytan och själva utrustningen - och du kan börja installera. För en upphängd konstruktion måste du skruva fast fästet i taket och sedan fästa projektorn vid den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är att ställa in videokällan. Varje projektor har sina egna anslutningsegenskaper, så du måste läsa instruktionerna från tillverkaren. När du ansluter enheten till informationskällan måste du justera bildens klarhet med enhetens meny. Du kan behöva byta språk om engelska är valt som standard.

Under hela driftstiden behöver utrustningen underhåll och högkvalitativ vård, det är det enda sättet det kommer att pågå under lång tid . Extern rengöring krävs med en fuktig mjuk trasa för att ta bort damm från höljet. När det gäller projektorns inre fack måste du öppna höljet, rensa brädet och delar.

Rengöring av dina linser är också viktigt, men det är viktigt att vara försiktig så att du inte repas, så använd en mjuk trasa. Lycka till!

Rekommenderad: