Häftapparater För Möbler (35 Bilder): Hur Man Väljer En Häftapparat För Hemmabruk? Hur Använder Man Elektriska Modeller? Hur Fungerar Det?

Innehållsförteckning:

Video: Häftapparater För Möbler (35 Bilder): Hur Man Väljer En Häftapparat För Hemmabruk? Hur Använder Man Elektriska Modeller? Hur Fungerar Det?

Video: Häftapparater För Möbler (35 Bilder): Hur Man Väljer En Häftapparat För Hemmabruk? Hur Använder Man Elektriska Modeller? Hur Fungerar Det?
Video: Cheap China Made Electric Nail Gun - Test and Review 2024, April
Häftapparater För Möbler (35 Bilder): Hur Man Väljer En Häftapparat För Hemmabruk? Hur Använder Man Elektriska Modeller? Hur Fungerar Det?
Häftapparater För Möbler (35 Bilder): Hur Man Väljer En Häftapparat För Hemmabruk? Hur Använder Man Elektriska Modeller? Hur Fungerar Det?
Anonim

Möbelhäftapparater används aktivt i processen att skapa interiörartiklar. De är nödvändiga för att fästa en del till en annan med ett metallfäste. Det finns ett stort antal modeller på den moderna marknaden som skiljer sig åt i utseende, kostnad och tekniska egenskaper, vilket gör att varje person kan välja den optimala enheten.

Bild
Bild

Särdrag

Häftapparater förenklar processen med att skapa möbler mycket. Om du behöver täcka en soffa, fåtöljer, banketter och andra produkter, kan du inte klara dig utan häftapparat . Varje modell har en viss kraft, vilket direkt påverkar verktygets förmåga att arbeta med vissa typer av material. Till exempel, för att arbeta med naturliga träprodukter, behövs häftapparater som kännetecknas av maximal effekt.

Dessutom är sådana verktyg extremt oumbärliga när det är nödvändigt att utföra klädseln med tätt tyg.

Kraft har en direkt inverkan på kraften i häftapparatens slag, så detta ögonblick är också oerhört viktigt när du väljer det optimala verktyget . Varje modell på marknaden har unika egenskaper, förmågan att arbeta med en specifik typ av spik och häftklamrar och arbetets hastighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Ett stort antal modeller av möbelhäftapparater presenteras på den moderna marknaden, som skiljer sig åt i deras funktionalitet.

Mekanisk

När det gäller kostnad är mekaniska häftapparater bland de mest prisvärda. De arbetar med den vanliga pressningen med ett finger, men på grund av att det är nödvändigt att utföra vissa ansträngningar är det inte särskilt bekvämt att arbeta med sådana enheter, särskilt när man använder tätt och hårt material.

Andra väsentliga nackdelar med mekaniska häftapparater inkluderar det minsta antalet häftklamrar, varför du hela tiden måste ladda om kassetten.

Det finns dock fortfarande positiva aspekter av användningen av sådana verktyg . De är ganska billiga och skryter också med imponerande hållbarhet, vilket gör att de sticker ut från andra produkter. Dessutom kan mekaniska handhäftapparater hantera enorma laster, varför de ofta används av privata hantverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppladdningsbar

Sladdlösa häftapparater är en separat typ av elektriska verktyg som skryter med sin rörlighet och sin lilla storlek. Det beror på frånvaron av några ledningar att sådana verktyg kan användas nästan överallt utan ansträngning . Den enda nackdelen är att batterierna är ganska tunga, vilket också påverkar storleken och vikten på själva verktyget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nätverk

Professionella möbeltillverkare föredrar nätmöblerhäftapparater, som har lyckats etablera sig som optimala och effektiva i arbetet.

Ett särdrag hos elektriska modeller är att efter att avtryckaren har dragits in aktiveras mekanismen omedelbart av el, och det är inte nödvändigt att anstränga sig. Detta förenklar arbetsprocessen avsevärt och påskyndar det även när det är nödvändigt att bearbeta täta material.

De unika tekniska egenskaperna hos nätverksmodeller gör dem så produktiva som möjligt, vilket på ett fördelaktigt sätt skiljer sådana verktyg mot bakgrunden av mekaniska och batterialternativ. Kostnaden för näthäftapparater är högre än mekaniska häftapparater, men arbetsproduktiviteten kommer att vara betydligt högre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

För att den köpta häftapparaten för möbler ska klara sina arbetsuppgifter fullt ut är det nödvändigt att ägna stor uppmärksamhet åt processen vid valet. Det är värt att överväga det stora antalet tekniska egenskaper hos enheten för att se till att den passar ägarens behov.

Vid valet av strömförsörjning är det nödvändigt att ta hänsyn till att sladden för nätverksmodeller kan störa driften.

Förutom, du kommer att behöva en ständig närvaro av ett eluttag, eftersom utan el kommer sådana modeller inte att kunna fungera . Samtidigt väger batterienheten mycket på grund av batteriet och är också mycket dyr. Om du köper sådana modeller är det bäst att hitta ett verktyg med maximal batterikapacitet, eftersom du annars måste ladda mycket ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

I processen för att skaffa en näthäftapparat är det viktigt att uppmärksamma dess elektriska kraft, eftersom slagkraften och djupet av igensättning beror på denna indikator.

Det är bäst att välja de lättaste modellerna, eftersom de är extremt praktiska vid användning . Du bör först tänka över exakt vilka funktioner i verktyget som behövs, och först efter det väljer du en specifik modell. Mycket ofta visar det sig att en möbelhäftapparat köps med ett stort antal ytterligare funktioner som inte används i framtiden. Detta påverkar inte bara produktens kostnad utan också dess vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag på marknaden kan du hitta modeller där du kan använda inte bara häftklamrar, utan också spikar, vilket avsevärt ökar användningsområdet för dessa verktyg . Den maximala längden på spikar och häftklamrar som kan sättas in i kassetterna är också viktigt. Det är bäst att välja verktyg med en spiklängd på 25-30 mm, eftersom detta kommer att räcka för de flesta produkter. Magasinets kapacitet är också oerhört viktig. Det är bäst att välja verktyg med maximal kapacitet, eftersom detta påverkar produktivitet och produktivitet. Ju fler bpm desto bättre, särskilt med nätverksenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

I processen att välja den optimala enheten är det viktigt för vilket ändamål verktyget kommer att användas . Om det är nödvändigt att transportera möbler hemma kan du begränsa dig till det mekaniska alternativet, som är känt för sin lätthet och billighet. Men om du behöver utföra professionell möbelreparation löpande kan du köpa en liten elektrisk häftapparat, av vilken det finns många på marknaden.

Bild
Bild

Vissa modeller är utformade för att fungera med clapboard . Den kan genomborras med både häftklamrar och naglar, vilket måste beaktas när du väljer en häftapparat. Beroende på vilken typ av teknik som kommer att användas, väljs en specifik häftapparat. Det är bäst att föredra modeller som har förmågan att reglera slagkraften, vilket avsevärt minskar risken för att foder splittras. Dessutom kommer ett sådant verktyg att vara universellt, och med dess hjälp kommer det att vara möjligt att arbeta med nästan vilket material som helst.

Om en person är engagerad i reparation eller tillverkning av möbler löpande och professionellt är det bäst att köpa lämpliga modeller.

De kännetecknas av oöverträffad tillförlitlighet och hållbarhet och klarar kolossala belastningar . Dessutom har många professionella elektriska häftapparater en mängd funktioner som sträcker sig från automatisk återanvändbar stans till pulsfrekvenskontroll, vilket har en positiv inverkan på produktiviteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

På den moderna marknaden finns ett stort utbud av möbelhäftapparater med olika funktioner, ytterligare egenskaper och kostnader. Ett antal modeller kan särskiljas bland de mest populära och efterfrågade enheterna.

Stanley 6-TR250 . En populär möbelhäftapparat, som med rätta anses vara en av de bästa i sin priskategori. Enhetens särdrag är närvaron av en stark spak, liksom förmågan att slå i både häftklamrar och spikar. Denna modell är tillverkad i ett metallfodral, vilket har en positiv effekt på hållbarhet och tillförlitlighet. Dessutom finns det ett system för att reglera slagkraften, som gör att du kan använda häftapparaten för att arbeta med en stor mängd material.

Bild
Bild

Bosch HT 14 . En av de mest populära modellerna från en välkänd tysk tillverkare. Längden på häftklamrarna som används här är upp till 14 mm, vilket gör enheten till en utmärkt lösning för hemmabruk eller i en liten fabrik. Kroppen är helt metall och chockjusteringssystemet låter dig hantera en mängd olika material.

Bild
Bild

Tvinga fram 06-09-42 . Denna modell är en av de mest populära bland proffs, den kännetecknas av en mekanisk typ av inkludering och kan fungera med häftklamrar och naglar. Standardpaketet innehåller en blister med 40 häftklamrar, vilket är tillräckligt för produktivt arbete.

Bild
Bild

Ryobi R18N18G-0 . Professionellt sladdlöst verktyg som kan fungera med både häftklamrar och naglar. Tack vare dess höga prestanda kan denna modell köra in cirka 60 spikar per minut, vilket utmärker den från andras bakgrund. En laddning räcker för att använda 1600 spikar. Ett särdrag hos modellen är en liten vikt på 3 kg, vilket förenklar ansökningsprocessen avsevärt.

Bild
Bild

Bosch PTK 3, 6 . En annan modell från det tyska märket, som ständigt faller i betyg för de mest efterfrågade bygghäftmaskinerna. På en minut kan den köra in 30 spikar, och dess vikt är bara 800 g. Detta faktum gör verktyget till en utmärkt lösning för att stoppa möbler av mjukt trä.

Bild
Bild

Milwaukee M12 BST-0 . Ett verktyg för professionellt bruk som har en imponerande 3-årig tillverkargaranti. På grund av dess unika designegenskaper och egenskaper är den här modellen perfekt inte bara för möbelklädsel utan även för byggnadsarbete. Prestanda är 140 slag per minut, vilket fördelaktigt skiljer modellen mot bakgrunden från andra på marknaden. En laddningscykel varar för 2000 naglar eller häftklamrar.

Bild
Bild

Kolner KES 650 . En bekväm elektrisk apparat som med rätta anses vara en av de bästa i sin kategori. Det är perfekt för att arbeta med trä, plast, läder och andra material. Trots sin överkomliga kostnad erbjuder denna modell en imponerande prestanda på 30 slag / min.

Bild
Bild

ZUBR ZSP-2000 . Enheten kan anses vara det bästa valet för professionellt bruk. En funktion hos enheten är ett avancerat system för att justera slagkraften, så att du kan utföra den optimala inställningen av verktyget för olika material. Denna möbelhäftapparat kan arbeta med både häftklamrar och naglar, och produktiviteten är 20 slag per minut. Verktygets huvuddrag är en rymlig tidning som rymmer 50 spikar. Trots detta är häftapparatens massa bara 1,5 kg, så den ser kompakt ut, vilket förenklar användningen avsevärt.

Bild
Bild

Hur man använder?

För att den förvärvade modellen ska fungera så länge som möjligt och vara mycket effektiv är det nödvändigt att följa användarreglerna

  • Efter att verktyget har utförts måste du alltid slå på säkringen så att enheten inte avfyras av sig själv. Det är ganska lätt att bli skadad när du använder en elektrisk häftapparat, vilket resulterar i att du måste se en läkare.
  • Det är nödvändigt att förvara sådana verktyg utom räckhåll för barn, eftersom de kan vara skadliga för deras hälsa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att agera snabbt så att enheten inte hinner lossna från ytan . Mekanismen bör tryckas in flera gånger med en speciell spak. Om processen gick så bra som möjligt kan du höra vissa ljud och se hur fästet såg ut på en förutbestämd plats.

Den största fördelen med häftapparaten är att alla kan utföra manipulationer med detta verktyg utan att ha några seriösa färdigheter för detta.

Det är viktigt att ladda kassetten ordentligt och följa tillverkarens rekommendationer . Instruktionen berättar alltid steg för steg hur du korrekt ställer in hemma, öppnar, öppnar, justerar och använder enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Således används en mekanisk, batteri eller elektrisk häftapparat - både litet hem och stor industri - oftast när man drar möbler, när man sträcker klädseln. Funktionsprincipen för alla enheter som visas i toppen är densamma, så att alla kan hantera häftapparaten.

Rekommenderad: