Reparation Av TV -mottagare: Funktionsstörningar På Tuners I TV: N, Reparation Av Jacken På Tunern Samsung Och Andra Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Reparation Av TV -mottagare: Funktionsstörningar På Tuners I TV: N, Reparation Av Jacken På Tunern Samsung Och Andra Med Egna Händer

Video: Reparation Av TV -mottagare: Funktionsstörningar På Tuners I TV: N, Reparation Av Jacken På Tunern Samsung Och Andra Med Egna Händer
Video: Samsung tv protection mode problem 2024, Maj
Reparation Av TV -mottagare: Funktionsstörningar På Tuners I TV: N, Reparation Av Jacken På Tunern Samsung Och Andra Med Egna Händer
Reparation Av TV -mottagare: Funktionsstörningar På Tuners I TV: N, Reparation Av Jacken På Tunern Samsung Och Andra Med Egna Händer
Anonim

Många regioner i vårt land har uppskattat fördelarna med digital -tv. TV rankas först i nöjesvärlden. Antalet användare är enormt. Och om sändningen plötsligt slutar, "stannar" livet. En vanlig orsak till funktionsstörning är just nedbrytningen av mottagaren, som vi nu kommer att överväga. Det finns olika modeller av satellitmottagare, men de vanligaste felen är desamma för alla.

Bild
Bild

Diagnostik och eventuella funktionsstörningar

Först och främst måste du se till att det är TV -mottagaren som verkligen är felaktig. Vi kommer att utföra diagnostik med våra egna händer. Vad exakt kan hända med TV: n från de mest populära märkena - Sony, Samsung och Philips?

Större störningar:

  • det finns ingen kanalsökning (kontakten mellan ingången till mottagaren eller utsignalen från omvandlaren kan brytas);
  • störningar på skärmen, oavsett vädret utanför fönstret (försök ändra parabolantennens position eller byt till en maträtt med en annan optimal diameter);
  • det är inte alltid ljud (du måste kontrollera volymen på TV: n och mottagaren);
  • istället för bilden, symboler på skärmen (starta om utrustningen);
  • kanaler är otillgängliga eller kräver avkodning (även omstart);
  • antennkabeln är felaktig (när den är bortkopplad försvinner inskriften på skärmen).
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra möjliga orsaker till haverier:

  • ändra plattans läge;
  • mottagaren är inte ansluten till TV: n;
  • trasig strömförsörjning;
  • registreringen av mottagaren har avslutats;
  • omvandlaren är ur funktion;
  • störningar i signalmottagning på grund av väderförhållanden;
  • kränkning av driftsförhållandena;
  • ingen satellitsignal.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, strömförsörjningen kan brinna ut - när den är ansluten till ett nätverk blinkar skärmen eller slås inte på alls. I det här fallet är det nödvändigt att byta ut eller reparera enheten.

Om mottagaren slås på tänds alla symboler på skärmen, men det finns ingen sändning på TV: n, du måste byta ut moderkortet eller blinka.

Om tunern är defekt måste den bytas ut.

Bild
Bild

Hur repareras?

Att reparera TV -mottagare efter att garantin är slut kostar vanligtvis mycket pengar . Om garantin fortfarande är giltig måste säljaren göra diagnos, åtgärda skadan eller byta ut delar gratis. Om du är klar med registreringen måste du kontakta teknisk support för en ny aktivering.

En nybörjare kan dock också eliminera mindre haverier . Först och främst är det nödvändigt att fastställa felet - oftast är det störningar på skärmen eller otillgängliga kanaler.

Du kan självständigt återställa sökningen efter kanaler, ta bort störningar på skärmen eller ersätta tecken med en bild, samt korrigera antennkabeln och öka ljudet.

Bild
Bild

För att göra detta måste du kontrollera kontakten för ingången till mottagaren och utgången från omvandlaren, ändra parabolantennens position, starta om utrustningen och kontrollera ljudet på mottagaren och TV: n.

Dessutom kan strömkretsen återställas. Oftast är det en sådan situation när säkringen har gått. Den måste bytas ut, kontrollera sedan ingången för strömförsörjning och du kan fortsätta titta på TV.

Alla element i mottagaren kan kontrolleras för kortslutning, i detta fall måste brända element ersättas med nya . När du byter ut är det viktigt att agera försiktigt, koppla bort enheten från elen, annars kan du bli elektrostötad.

Bild
Bild

Om skicket på TV -kabeluttaget är dåligt kan bildkvaliteten vara dålig. Att byta ut ett uttag är mycket svårare än något annat. I det här fallet är det bättre att kontakta en professionell.

Om det är ett fel i gränssnittssystemet krävs en enkel uppdatering . Vanligtvis kan instruktionerna ses på infokanalen.

Vi kontrollerar utsändningen av signalen från satelliten i huvudmenyn, i inställningarna (manuell sökning) på nivåskalan. Om den visar noll procent, så är detta problemet. Ingen signal kan orsakas av felaktig inriktning av den mottagande enheten. Fästelementen kan lossna med tiden och plattans läge ändras.

Bild
Bild

Om strukturen är stor kan en stark vind också ändra riktning.

Vi kontrollerar omkopplaren på en parabolantenn (en liten låda som har en utgång och flera ingångar) för rost. Den oxiderade omkopplaren måste bytas ut. Det är den mest ömtåliga komponenten i satellitutrustning och den mest sårbara för fukt.

Vi kontrollerar alla kablar . Vi roterar lederna och letar efter tecken på oxidation.

Skador på tunern uppstår på grund av damm och smuts, mekaniska skador. Det måste rengöras och enheten fortsätter att fungera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan mottagaren överhettas från långvarig visning eller helt enkelt kopplas bort från TV: n. Om allt är ok, försök att kontrollera om paketet har betalats. Förebyggande underhåll kan utföras. Det finns inget att göra, du måste vänta.

Mottagaren är en ganska komplex enhet med flera element. Även den mest pålitliga och högkvalitativa utrustningen kan gå sönder på grund av dåligt väder och elektriska problem.

Allvarligt arbete - byte av programvara eller fast programvara, reparation av moderkortet och dyra delar - måste anförtros befälhavaren.

Bild
Bild

därför om du har en dyr digital set-top-box är det mer ändamålsenligt att överlämna den till servicecenterets specialister . Det finns fördelar med specialiserade reparationer. Du ges en garanti för en viss period och alla orsaker till skada är fastställda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

I avsaknad av korrekt erfarenhet kan du inte vara säker på kvaliteten på din diagnostik och reparationer som utförs, därför är det bättre att kontakta en specialist. Men om du har identifierat problemet kan du åtgärda det inom några minuter.

För att undvika störningar måste du följa några enkla regler:

  • endast behörig personal ska installera och ansluta utrustningen;
  • skydda redskapet mot mekanisk skada;
  • bryter inte mot bruksanvisningen.

Rekommenderad: