Vad Kan Man Göra Från Skenorna Med Egna Händer? Rack Och Hängare, Bänk Och Stol, Rabatter Och Krukor, Hyllor Och Stolar, Andra Möbler Och Hantverk

Innehållsförteckning:

Video: Vad Kan Man Göra Från Skenorna Med Egna Händer? Rack Och Hängare, Bänk Och Stol, Rabatter Och Krukor, Hyllor Och Stolar, Andra Möbler Och Hantverk

Video: Vad Kan Man Göra Från Skenorna Med Egna Händer? Rack Och Hängare, Bänk Och Stol, Rabatter Och Krukor, Hyllor Och Stolar, Andra Möbler Och Hantverk
Video: DIY stone flower pots easy at home | Project craft with pebbles | Amazing Ideas for your garden 2024, April
Vad Kan Man Göra Från Skenorna Med Egna Händer? Rack Och Hängare, Bänk Och Stol, Rabatter Och Krukor, Hyllor Och Stolar, Andra Möbler Och Hantverk
Vad Kan Man Göra Från Skenorna Med Egna Händer? Rack Och Hängare, Bänk Och Stol, Rabatter Och Krukor, Hyllor Och Stolar, Andra Möbler Och Hantverk
Anonim

Trälister - ett utmärkt material som gör att du enkelt kan skapa olika hantverk och inredningsartiklar. Rack och hängare, bänk och stol, rabatt och krukor, hyllor och stolar, andra möbler i denna design ser snygga och moderna ut. En översikt över olika alternativ för sådana strukturer hjälper dig att förstå vad som kan göras från skenorna med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man möbler?

Beslutet att göra möbler av lameller med egna händer fattas vanligtvis i de fall där du behöver skaffa en vara av icke-standardstorlekar eller med en originaldesign. På grund av att konstruktionsdelar vanligtvis har ett fyrkantigt eller rektangulärt tvärsnitt är de lätta att foga ihop, det är inte nödvändigt att använda ritningar . Du kan skära delar till önskade dimensioner med hjälp av de enklaste mättillbehören och handverktygen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kuggstång

Det enklaste förvaringssystemet av trälister är ganska enkelt att göra med egna händer. Du kan rita ett diagram i förväg, räkna ut önskade dimensioner på det framtida stället. För användning är monteringsskenor med en storlek på 20 × 40 eller 15 × 30 mm lämpliga, beroende på de planerade lasterna. Av verktygen behöver du:

  • såg på trä eller sticksåg;
  • borra;
  • skruvmejsel;
  • roulett;
  • fil.
Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av en kvarn gör att du snabbt kan förfina den färdiga produkten, ge den en glans, men detta är inte en förutsättning. Racken tillverkas i en specifik ordning.

  • Sågar delar i storlek . Klippning görs bäst för alla element samtidigt, med hänsyn till deras mängd.
  • Avsluta bearbetning … Snittet arkiveras med en stor fil, kanten tas bort i en vinkel på 45 ° för att undvika flisbildning.
  • Slipning … Det kan göras för hand med fint sandpapper, men det blir mycket snabbare att hantera med en slipmaskin. Kanterna kan rundas eller hållas vassa.
  • hopsättning … Det enklaste sättet är att göra det med en skruv eller självgängande skruv. I det första fallet måste du dessutom borra hål med en borr. Deras diameter bör vara mindre än hårdvarans. Först monteras hyllor och andra horisontella överdrag, sedan fixeras de på ramen.
  • För att stärka strukturen fixa de nedre och övre nivåerna med hörn .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det färdiga stället är målat eller lackerat . Träet kan färgas med träfläck eller behandlas med en impregnering med skyddande egenskaper. Applicera den dekorativa ytan försiktigt, utan brådska, och torka den under de förhållanden som rekommenderas av tillverkaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bänk

Från lamellerna kan du göra en originalbänk för hallen eller använda i stugans interiör. Säker, basen bör väljas mer hållbar: från ett metallrör för gatan, från massivt trä för hemmabruk . Ramdelen är gjord av en stång med en sektion på 50 eller 100 mm, ovanpå den spikas eller skruvas fast på lamellernas självgängande skruvar. Bänken kan vara utan ryggstöd eller med stödstöd. Den färdiga produkten kan målas eller skyddas med speciella impregneringar, särskilt om produkten ska användas utomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtölj

När det gäller rack och pinion strukturer är det bättre att omedelbart överväga hybridalternativet i form av en schäslong - solstol … Andra designalternativ i interiören kommer att se för grova ut.

Bärbar lätt design med tygrygg är lätt att montera och bekväm att bära. De bärande elementen rekommenderas att vara gjorda av lönnträ, överliggarna på sätet är gjorda av körsbär, bok, tall.

För att göra stolen måste du förbereda benen: 2 delar 20 × 40 × 800 mm och 2 delar 20 × 40 × 560 mm vardera. De nedre tvärbalkarna är också ihopkopplade, 10 × 50 × 380 mm vardera. Övre 1, mått 20 × 40 × 380 mm. Tvärstången för sittande behövs också i en enda kopia, 20 × 40 × 300 mm. Och du behöver också 5 lameller 20 × 40 × 400 mm och en bit tyg på baksidan av 600 × 500 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringsordern kommer att vara följande:

  • byglar är fästa på ett par långa ben upptill och nedtill;
  • tyget för ryggen dras på den resulterande delen;
  • sätet går: en bygel är fäst vid de korta benen upptill, sedan 5 förberedda lameller;
  • montering av stolen: det andra benparet passerar mellan de nedre hopparna på den långa delen, fixerad med en rörlig led.

Du kan förmåla eller täcka solstolens ram med impregnering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stol

För en sommarstuga eller ett loftstil kan barstolar tillverkas av lameller. Faktum är att de är en högbenad pall med hoppare vid basen och en lätt rygg. Lamellerna på sätet är lättast att fixa från ände till ände, men på baksidan placeras de vertikalt eller horisontellt, beroende på den valda designlösningen . För konstruktionens bas är träelement 40 × 50 mm lämpliga, för rygg och sits - 20 × 40 eller 30 × 40 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blomma säng dekoration

Trots att trädet knappast kan kallas ett material som är resistent mot olika väderförhållanden, gör många sommarboende staket för rabatter från det. Det räcker att ta lameller med en sektion på 20 × 40, 30 × 50 eller 40 × 50 mm och stänger 50 × 50 mm för ramen. Basen kan ha vilken form som helst - rektangulär, fyrkantig, du kan göra ett alternativ med en botten eller ihålig, installerad ovanpå en befintlig säng . Montering av ramen utförs analogt med konventionella lådor, sidoväggarna kan göras fasta och med luckor, målade, täckta med skyddande föreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra en rackhängare

Det är lätt att göra en enkel hängare i korridoren av trälister genom att ansluta långa horisontella remsor och korta vertikala. Designen kan stiliseras som ett staket eller helt enkelt målas, tonas och sedan kompletteras med färdiga metallkrokar för kläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Annat hantverk

Trälister är ett mångsidigt material som enkelt kan användas i inredningen eller i deras sommarstuga. Bland hantverk som är lätta att skapa med egna händer finns det flera intressanta idéer och lösningar.

Hängande planter för blommor … I utformningen av verandaområdet i landet kommer träprodukter att se väldigt attraktiva ut. Krukorna är gjorda efter krukans storlek, du kan göra botten av nätet för att inte hindra utflödet av vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor … I det här fallet kan du göra vanliga ställningar eller helt enkelt fixa flera skenor på metallhörn, efter att ha slipat och tonat dem tidigare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Windowsill … Rack- och pinjongesigner kombineras ofta med en batterirasterskärm. I det här fallet är den horisontella delen solid, vertikalen monteras med ett mellanrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskrona lampskärm … Det kommer att komplettera interiören i ett sommarhus eller lantligt hus i lantlig stil. En rundad ram kan tillverkas av en aluminium- eller kromfälg, ett plaströr och korta lameller kan fixeras runt omkretsen.

Bild
Bild

Golvlampor … Golvlampor av lameller passar perfekt även i estetiken i högteknologisk stil; du kan göra en struktur av valfri höjd och storlek.

Bild
Bild

Panel på väggen . Sådan inredning fungerar ofta som ett strukturellt element på väggen. Reiki kan användas som en skärm i rymdzon, som bufflar vid sängens huvud, i TV -området ovanför skrivbordet.

Bild
Bild

Skohylla … Den är gjord i analogi med hyllor, du kan göra en bänk ovanpå för att sitta. Rackskoracket ser enkelt och lakoniskt ut, det passar bra med dacha-interiören och med en stadslägenhet i Provence-stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bild ram . Det är väldigt lätt att göra det själv. För att ansluta elementen är snittet i hörnen snett. I detta fall kan lamellerna täckas med sniderier eller andra typer av inredning.

Bild
Bild

Het ställning … Flera stumsvetsade eller, i fallet med en tunga / spår, kan skenor förvandlas till en rundad, rektangulär, fyrkantig eller lockig yta för installation av vattenkokare och grytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skjutdörrar till förvaringssystem . En ram av önskad storlek monteras av 40 × 50 mm skenor, tunnare element fästs horisontellt eller vertikalt på den. Den färdiga strukturen installeras på speciella guider, fixerar den i en given position eller flyttar den åt sidan vid behov.

Bild
Bild

Belysningssystembox … Med dess hjälp kan du mer intressant slå en del av zonen med konstgjorda LED -lampor. Det är optimalt om samma lamelldekoration finns på ytan av väggarna på sidorna.

Bild
Bild

Reiki är väl lämpad för att bygga sommarhus för barn, solskjul, sandlådor och andra strukturer som kan användas för att dekorera en sommarstuga. De kan användas för att göra ett ljust växthus eller växthus, men bärkraften för sådana skydd för växter kommer inte att vara för stor.

Rekommenderad: