Hur Man Gör En Gräsmatta Med Egna Händer: Stylingfunktioner (51 Foton): Vilket Gräs För Landskapsdesign Att Plantera I Landet Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Hur Man Gör En Gräsmatta Med Egna Händer: Stylingfunktioner (51 Foton): Vilket Gräs För Landskapsdesign Att Plantera I Landet Med Egna Händer
Hur Man Gör En Gräsmatta Med Egna Händer: Stylingfunktioner (51 Foton): Vilket Gräs För Landskapsdesign Att Plantera I Landet Med Egna Händer
Anonim

Bland sommarboende är allt färre de som inte skulle använda gräsmattan på sina tomter. Alla närmar sig lösningen på problemet på olika sätt: vissa bryter en grön gräsmatta nära lusthuset, andra anpassar gräsmattan för barns lekar, och andra tycker att den angränsande till en rabatt är vacker. Låt oss ta reda på hur vi gör landskapsarbetet med våra egna händer.

Bild
Bild

Särdrag

Så och rulla - det här är huvudtyperna av gräsmattor. Den första är vanligtvis vackrare, hårdare, frodig, men också dyrare. Den andra är mer blygsam, men enkel att skapa - du måste köpa den redo att köpa och göra den rätt. Du sparar dig själv från att vänta på grässkott, vård, vattning, även om du samtidigt förlorar glädjen i processen att skapa den. Din gräsmatta är klar direkt efter läggningen, men det kommer att kosta dig ganska mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du fattar ett beslut måste du bestämma vilken typ av gräsmatta. Alternativen är följande: parterre, sport, park, morisk, universell.

Parterre gräsmatta - utsökta, silkeslen örter, ljus smaragd färg. Omslaget är ceremoniellt, som regel tillåter ägarna inte ägarna att gå på det, eftersom växterna är mycket känsliga och mottagliga för skador. En sådan gräsmatta ligger på landet nära ett hus, rabatt eller alpinskidor för dekorativa ändamål.

Bild
Bild
  • sporter - tvärtom, ett ganska praktiskt alternativ. Sådd med växtlighet, som tenderar att snabbt återhämta sig. Serverar för barnens spel, som ligger nära lusthus, bänkar, fontäner på landet. Lasten på gräset är inte rädd.
  • Park gräsmatta inte lika uthållig som atletisk, men också inte lika nyckfull som parterre. Gräsblandningen som utgör gräsmattan valdes så att det skulle vara möjligt, om inte att springa och välta sig, för att sedan gå barfota på den. I det här fallet kommer gräset inte att påverkas särskilt mycket.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Morisk gräsmatta Är en elegant äng. Örterna här är handplockade blommande. Så du får en doftande, sprudlande matta i färg: majsblommor, Kalifornien vallmo, lavatera, kamomill, seg. Sola är bra i morisk prakt.
  • Universell - gräsmatta för stor användning. Det slits inte, gräset skrynklas inte, samtidigt är det också ett vackert område med speciell växtlighet. Kan användas i skuggan och i solen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av registrering

För att skapa en jämn gräsmatta måste du titta på vanligt grönt gräs med kreativitet och fantasi. Den lata övertygelsen om att gräsmattan är vegetation som bara behöver klippas ibland kommer omedelbart att negera hela saken. Ställ in på allvarligt underhåll av en grön gräsmatta, som bara blir vacker efter ett noggrant underhåll av den.

Gräsmattan framför huset ser lyxig ut om du ordnar en blomsterträdgård mitt på en grön gräsmatta. Den gröna gräsbevuxna bakgrunden kommer att vara en vacker inramning av rabatten och kommer att sätta igång dess eleganta palett. I detta fall bör blomsterträdgården kantas av en remsa av bar jord eller en dekorativ kant så att gräsmattan inte växer in i rabatten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet måste sommarboende arbeta mycket ansvarsfullt med kanten av gräsmattan. Det är trimmat med en spade, och det är bättre om det enligt en mall. Ett 3 cm spår skapas vid underskärningen, som fylls med mulch. Gräsmattan måste ha sin egen tydliga konfiguration. En välskött kant gör gräsmattan mer dekorativ och högtidlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Landskapsarkitekter experter föreslår utspädning av den "gröna sjön" med ljusa accenter efter smak. Till exempel för att bilda fläckar från påskliljor, hyacinter, forsythia. Många hektarägare gillar enstaka exemplar av prydnadsträd eller buskar på gräsmattan. Det kan vara thuja, enbär, minicypress, spirea, hortensia. Här måste du plocka upp föremål som skulle kombineras med varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bra att köra en elegant väg längs gräsmattan längs kanten eller mitten. Stigen kommer att betona gräsmattans estetiska personlighet. Att klippa olika former på gräsmattan - cirklar, rutor eller komplexa mönster - har blivit en trendig trend. Beundrare av unika figurer klipper tassar, löv med sängar, stjärnor och finare mönster på gräsmattor.

Bild
Bild

Vilken typ av gräs att plantera?

För att uppnå en hälsosam, sofistikerad gräsmatta har flera generationer av uppfödare filtrerat olika växtligheter för att skapa den perfekta gräsmattan.

Kraven för gräsmattor är följande:

  • de måste växa på ett ställe i många år;
  • vara resistent mot kallt väder;
  • ha en dynamisk, uppmätt tillväxttakt av unga blad;
Bild
Bild
  • lider inte av konstanta hårklippningar;
  • ha ett lågt, nära marken, centrum för fräsning;
  • ge inte ut hårda långa skott.

Det här är de egenskaper som böjd böjd och rödsvingel har - en utmärkt kombination för en smaragd, känslig parterre gräsmatta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För sportgräsmattan bereds spannmål, vana vid att utvecklas utan fukt, liksom svingel och bluegrass.

För att få en parkgräsmatta sås fårsvingel, vassvingel, böjt gräs, rajgräs, timothy. Dessa är alla skuggälskande, långsamt växande örter som inte kräver frekvent skärning. I en mångsidig gräsmatta har en blandning av olika sorter av rödsvingel och bluegrass visat sig bra.

Bild
Bild

Boende alternativ

När du väljer en plats för en gräsmatta på landet är det viktigt att tänka inte bara på dig själv, utan också på din gröna gräsmatta. När allt kommer omkring måste hon växa, så jordens struktur och örternas "behov" bör beaktas. Till exempel är det logiskt att lägga en engelsk gräsmatta framför huset, den behöver ett väl upplyst område, en skuggad fungerar inte. I allmänhet kommer allt gräs att behöva sol, om än regelbundet, annars kommer grödorna inte att ge en rik grön färg.

Att så en gräsmatta nära ett privat hus är ganska acceptabelt , ta bara inte grödor nära fruktträd. Stora planteringar suger ut alla näringsämnen från jorden. Gräset saknar rätt uppsättning element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om din tomt täcker ett lågt område med hög luftfuktighet kommer det också att vara ett problemval för en gräsmatta. Vi måste ordna dränering. Gräsblandningar tolererar inte våt jord, deras rötter börjar ruttna.

Terrasser och andra höjdförändringar på deras sommarstuga är inte särskilt lämpliga för gräsmattor. De måste förstärkas och slätas ut. Och självklart ska du inte bilda en gräsmatta på platsen där bilen står parkerad eller mellan porten och huset, där det är en konstant rörelse av människor. Han kommer helt enkelt att dö, för även det mest hårda gräset innebär inte en belastning där det trampas oändligt. Som en utväg kan du överväga möjligheten att asfaltera en stig med kakel längs rörelsens väg genom en sådan gräsmatta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En fontän mitt på en grön äng kommer att se charmig ut. Fontänens gräsmatta kommer att skaka dina gäster med smaragdvista och strömmande vattenstrålar. Glittrande droppar som faller på gräsmattans unga grönt är en härlig accent för att dekorera och uppdatera webbplatsen.

Originalen har anpassat sig för att så gräsmattor även på taket på trädgårdshus . För detta är en speciell stativ byggd och lågväxande örter väljs. Miljöaktivister tror att gröna tak är en ytterligare syrekälla och har en gynnsam effekt på människors välbefinnande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Takgräsmattor är praktiska på de breddgrader där regn är frekvent. Nästan 70 procent av fukten absorberas av växternas rötter som du sår över huvudet.

Hur man växer med egna händer: steg för steg instruktioner

Tekniken för att odla en gräsmatta för hand är ganska enkel, men det är mycket viktigt att följa alla regler fullt ut. Bokmärket utförs genom att noggrant gräva jorden ur det blå. Under grävningen måste jorden under gräsmattan jämnas perfekt, rengöras från stenar och rötter samt ogräs. Det kommer att bli mycket svårare att bekämpa rötterna på det odlade gräset. Alla onödiga buskar rotas upp. Om du vill lämna ett träd, gräva försiktigt runt det.

Grävning utförs till ett djup av 15 cm. Om jorden är helt sandig, späd den med leror. Om lera - tvärtom, tillsätt sand. Det är bra att "blanda" kompost under gräsmattan sådd. Nästa steg är att ytterligare gödsla jorden. Lägg till så mycket av specialmassan som anges på Universal Lawn Feed -paketet. Beräkna koncentrationen beroende på det område som du har planerat att utrusta. Ta sedan en rulle och komprimera grävområdet väl. Ansträng dig inte för mycket - bara gå dem över ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett mycket viktigt steg är att så gräs. Om du fortfarande odlar en gräsmatta och inte sprider en färdig rulle på den förberedda jorden. Det är bättre att så frön i lugnt väder, så att de ligger jämnt i marken och inte flyger till angränsande sängar eller rabatter.

Den bästa tiden att bokmärka en webbplats är april . Det är viktigt att göra detta innan jorden är torr. Från sättning till sådd bör minst fem veckor passera (förutsatt att herbicider har applicerats), så tidsfristen för plantering är de två första veckorna i maj.

Efter beredning lossas ytan med en kratta. För optimal placering av gräsmattan används speciella såmaskiner. Om en sådan nödvändig enhet inte är fylld kan du själv komma på en burk med hål. Fröna ska ligga i ett tätt, tätt lager.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanpå fröna måste jorden försiktigt strös, jämnas ut, tampas igen och hällas med ett "lätt regn" med ett svagt vattentryck. De första skotten visas vanligtvis om en vecka. När gräset stiger till 5 cm måste den första klippningen göras. Då måste du klippa gräsmattan regelbundet, oftare under regnperioden, annars tappar grönskan sin charm.

På sommaren och hösten matas gräsmattan . Detta kan göras genom att spruta gödselmedel. För att tillföra luft till tätt växande gräs genomborras det och producerar luftning.

Den vuxna författarens gräsmatta kommer aldrig att tröttna på att glädja dig under hela säsongen. För estetisk effekt kan den dekoreras med rabatter eller en alpin bild. En staty eller blomkruka blir ett originellt dekorationselement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Försök också att anlägga en grönsaks trädgård intill gräsmattan med vackra gröna komponenter - lacy salladsblad, terry basilika, prydnadskål av en violett -lila nyans.

Recensioner

Recensioner om gräsmattan innehåller olika åsikter. Romantiker älskar att det finns en plats att vila ögat på. Utövare berömmer gräsmattan som täpper ogräs väl. De flesta är överens om att gräsmattan inte är ett yrke för lata, det kräver alltid någon form av arbete för att upprätthålla en blygsam gräsmatta i ett estetiskt tilltalande skick.

Man tror att det fortfarande är bättre att välja den vanliga gröna örtblandningen, eftersom blommor inte har samma lugn som ett enhetligt smaragdgrönt område. Men i det här fallet är det nödvändigt att på något sätt ordna gräsmattan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Erfarna landskapsdesigners föreslår att man gör en kant av bulkmaterial längs ängens kanter. Krossad granit, småstenar, speciella chips är lämpliga. I denna form kommer gräsmattan att ha ett färdigt och betonat kulturellt utseende.

För de ägare av webbplatsen, vars själ ber om ljusa inneslutningar i den övergripande bilden, rekommenderar vi små rabatter med eleganta växter. De kommer att illustrera temat cineraria, ringblommor, saxifrage, ageratum. Små dammar nära gräsmattan är i trend - vatten och gräs ger upphov till en unik känsla av fred.

Det är rättvist att säga att negativa recensioner om gräsmattans "karaktär" också äger rum på forumet. Till exempel, om jorden inte komprimeras ordentligt, hakar gräsmattan ofta. Och om bevattning är för aggressiv "läcker" en del av gläntan, varefter oegentligheter bildas. Sedan måste gräsmattan sås igen, praktiskt taget starta allt från början.

Bild
Bild
Bild
Bild

En viss kategori sommarboende klagar på inhemska gräsklippare, som inte fattar gräset bra. Men den perfekta gräsklipparen är huvudprocessen för dess underhåll. Forumdeltagarna kommer fram till att importerad gräsmattaunderhållsutrustning är bättre att använda. Och säkert med funktionen att samla gräs, så att klipptopparna inte samlas upp senare i gräsmattan med en kratta.

Deltagarna i kommentarerna förtydligar att den konstanta klippningen av gräsmattan och promenader på den, även i de mest hårda gräsblandningarna, ger upphov till trötthet, gräset börjar slå rot sämre, rotmassan "krymper". Därför betonar författarna till recensionerna att varje gräsmatta ibland ska vila. För detta ändamål är det fullt möjligt att låta gräsets markdel växa upp till 12 eller till och med 15 centimeter. När allt kommer omkring, för växter är klippning alltid en stor stress.

Bild
Bild

Vackra exempel och alternativ

Det finns en obeskrivlig variation av teman för den ursprungliga layouten av gräsmattor. Fantasinaturer är till exempel mycket imponerade av en så utsökt stil som japansk. Stenar läggs ut på smaragdytan. Det finns en imitation av ett perspektivrum vid foten. Om du också installerar svagt ljus kommer det att lägga till mystik och charm till ett vanligt gräsbevuxet område.

En alpäng på en gräsmatta, täckt med grus, ser väldigt ljus och festlig ut. Det liknar ett visst fragment av en saga som förts in i den vanliga trädgårdsverkligheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

En enhetlig gräsmatta framför ett hus av lågväxande buxbom eller andra buskar ser ovanligt ut, snarare än en "misshandlad" gräsblandning. Landskapsdesigners karakteriserar detta alternativ som en manifestation av den franska stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Miniparken på gräsmattan ser attraktiv ut: bänkar, rabatter, trädgårdsfigurer. Det visar sig en gränd på stadstorget, längs vilket man frestas att gå.

Fans av mattgräsmattor planterar gräs i olika färger på dem och uppnår sin ideala volym. Sedan skärs de ursprungliga figurerna på vegetationens yta.

Rättfärdigad pretentiöshet - så här kan du kalla gräsmattan, på vilken noggrant bearbetade buskar i form av björnungar, torn, stora bollar byggs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte vanliga blommor som effektivt pryder gräsmattan, utan de som visas i krukor eller andra behållare. Varje element kan dekoreras med lergods, kompositionen ändras av rörliga motiv.

Grässkyddet drar också nytta av de vertikala rabatterna i bakgrunden. Till exempel ser en skärm av vävrosor eller bara ett stöd för lockigt lockigt gräs fantastiskt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följ rekommendationerna för att ta hand om den himmelska mattan, och du kommer att ge dig själv en atmosfär av avkoppling, komfort, som bara kommer att orsaka goda känslor.

Rekommenderad: