Snöfläktreparation: Hur Reparerar Jag En Snöfläkt Med Egna Händer? Reparation Av Elektriska Och Andra Snöslungor, Deras Hjul Och Växellåda

Innehållsförteckning:

Video: Snöfläktreparation: Hur Reparerar Jag En Snöfläkt Med Egna Händer? Reparation Av Elektriska Och Andra Snöslungor, Deras Hjul Och Växellåda

Video: Snöfläktreparation: Hur Reparerar Jag En Snöfläkt Med Egna Händer? Reparation Av Elektriska Och Andra Snöslungor, Deras Hjul Och Växellåda
Video: Snowblower Auger Not Turning? — Snowblower Troubleshooting 2024, Maj
Snöfläktreparation: Hur Reparerar Jag En Snöfläkt Med Egna Händer? Reparation Av Elektriska Och Andra Snöslungor, Deras Hjul Och Växellåda
Snöfläktreparation: Hur Reparerar Jag En Snöfläkt Med Egna Händer? Reparation Av Elektriska Och Andra Snöslungor, Deras Hjul Och Växellåda
Anonim

En snöslunga är en speciell enhet som tar bort snö på ytor. Genom att köra en snöblåsare kan du ta tag, slipa och kasta snö över en lång sträcka. Snöplogen har speciella anordningar i sin design, tack vare vilken du enkelt och effektivt kan utföra rengöring.

Bild
Bild

Konstruktion av snöslungor

För att lära dig hur en snöslunga fungerar måste du först förstå vad den är gjord av. Huvudelementen är några detaljer.

En motor som har en fyrtaktsmotor . Dessa motorer är föranpassade för vinterfrost med temperaturer på -31 grader. I de flesta fall är motorer från kända företag som Briggs & Stratton, Tecumseh efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om snöblåsaren inte har ett luftfilter är detta en karakteristisk egenskap hos en vintermotor, eftersom filtret kan bli igensatt av snö, frysa till och bli en plugg. Snöblåsaren får inte användas året om, eftersom enheten inte bara kan misslyckas från vinterdamm, utan också från vanligt damm. En hylsmotor anses underhållsbar; den är installerad på professionella snöslungor.

Bild
Bild

Bensinmodellen har en handstart med snodd . Lågeffektbilar har en manuell start, medan de mer kraftfulla har en elektrisk start. Den elektriska startmotorn i sig har två typer - drivs från ett hushålls elnät och från ett inbyggt batteri. Det första alternativet kan startas genom att ansluta motorn till ett uttag och trycka på knappen. För att starta en kall motor behöver du en elektrisk startmotor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snöslungor kan vara självgående och icke-självgående . Ofta är en manuell växellåda installerad på snöslungor. Vissa modeller har CVT och hydrostatiska transmissioner med olika antal hastigheter. Snöslungor har 5 växlar fram och en växel bak.

Bild
Bild

Skruvarnas kant kan ha två former: tandade och släta

Tvåstegs snöslungan har en stark, kraftfull skruv. Dess funktion är att krossa vidhäftande snöklumpar; det kan också skjuta snö mot skopans mitt där snön avgår till pumphjulet. Pumphjulet i sig kommer inte att kunna krossa snön. Dess uppgift är att ställa in hastigheten för den inkommande snön. Snö kastas åt sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

I enstegstyper kan skruvarna vidröra marken under rotation, så de är gjorda av metall eller gummiplast. Tack vare gummi-plastmaterialet kan skruven enkelt motstå kollisioner med småsten; kommer inte att gå sönder eller deformeras. Och skruven i metall kan gå sönder i det här fallet.

Bild
Bild

Däcken är märkta med slitbanemönster X och V. Dessa däck har bra grepp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utloppsrännan har två alternativ: metall och plast . Metall har praktiskt taget ingen vibration. Det är mer hållbart och mer exakt för att kasta snö. Men plastrännan förhindrar att snö fastnar på enheten, den är mycket billigare och kommer inte att kunna rosta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växellådan kan överföra vridmoment från axeln till skruvarna . Längdskidor ger bra glid. De stöder enhetens framsida. De kan justeras i höjd genom att ställa in graden av snöröjning. Det finns vändbara skidor som enkelt kan vändas när de bärs. Skärbladet, som är placerat längst ner på skopan, får inte vidröra marken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snöslungor har chassi med hjul eller spår . Hjul på hjul rör sig utan att slå på motorn. Spåren är mer motståndskraftiga mot is och backar. Ramen kan innehålla cirkulära tvärsnittsrör. Det finns märken med rektangulära rör, de kan ge enhetens styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snöblåsarna har också de nödvändiga strålkastarna som laddas med en inbyggd generator. Alla snöslungor har ett styrprogram med vilket du kan justera motorvarvtalet, koppla in eller ur växellåda och hjuldrift, du kan justera höjden, styra snöutsläppet och så vidare.

Bild
Bild

För att ställa in riktningen måste du vrida utloppsrännan . Vanliga modeller har ett handtag för detta. Du kan ofta hitta en mask mask. För att göra en sväng måste du vrida ett speciellt handtag.

Bild
Bild

Det är mycket sällsynt att hitta snöslungor som har en elektriskt driven riktad design. Professionella maskiner har spakar på panelen. Med hjälp av en sådan spak kan du ändra höjden utan att avbryta rörelsen.

Bild
Bild

Ofta funktionsstörningar

Felaktig användning kan orsaka att snöslungan går sönder. Dessutom innehåller enheten delar som kan misslyckas till följd av smuts och rost. Innan du slår på enheten måste du läsa instruktionerna väl.

Bild
Bild

Markera några av de största haverierna i snöslungan

Det vanligaste problemet är trasiga nycklar, dvs. skjuvbultar. Med hjälp av dem förstärks skruvdelarna. Bultmaterialet är mjuk metall. Om snöslungan av misstag träffar något hinder kommer bultarna att skära av och mekanismen ska stanna. Dylarna är en nödvändig förbrukningsvara. De bör hållas i lager av varje ägare av en snöslunga.

Bild
Bild

Om du sparar på köp av skjuvbultar och ersätter dem med vanliga bultar kan snöslungan misslyckas helt. I det här fallet måste du köpa en ny enhet. Skjuvbultar kan tjäna ett säkerhetssyfte, det vill säga de kan skydda huvudelementen - motorn och rotorstrukturen.

Bild
Bild

Bland haverierna finns det också ett fel på remmarna att fungera. När du köper en snöslunga kan du köpa ett nytt drivrem. Om snöblåsaren ständigt rensar snön kan själva bältet bli väldigt slitet och få det att gå sönder. Bälten kan gå till hjulbas och kan köras för skruvkonstruktion.

Bild
Bild

Trasiga friktionsskivor är ett annat vanligt problem . De kan köra hjul. Det finns ett speciellt friktionshjul, det pressas mot skivan. När den börjar rotera kan den överföra rörelse till hjulen med hjälp av kugghjul. Om belastningen på hjulkonstruktionen överskrids kan hela friktionsringen misslyckas och stålfriktionshjulet kan skada aluminiumfälgens mjuka struktur.

Bild
Bild

För det mesta leder dessa haverier till att snöslungan inte startar och inte fungerar normalt. För att enheten ska fungera måste du antingen byta ut komponenterna eller göra en fullständig reparation.

Bild
Bild

Reparera

Vissa komponenter och arbetsenheter kan gå sönder, och som ett resultat kan olika märken av snöslungor fungera fel. Enheten har sina egna individuella egenskaper och design. Men reparationer kommer att vara desamma för alla modeller av snöslungor.

För att göra hemrenoveringar måste du följa några tips. Det finns snöblåsare vars urladdningsränna inte fungerar bra, det vill säga inte kan kasta snö. För att reparera det måste du:

  1. kontrollera om säkerhetsbultarna är avskurna;
  2. koppla bort skopan på ramanordningen;
  3. dra ut växellådan, öppna och kontrollera snäckan på axeln;
  4. om problemet ligger i axeln, måste du köpa nya snäckväxelpar och stärka dem.
Bild
Bild

Om motorn gnisslar under arbetet, eller om motorn inte kan starta, ligger problemet i förgasaren. För att fixa det måste du utföra flera steg.

  • Ta bort vevhusets avluftningsrör och kontrollera om det finns vakuum.
  • Det är nödvändigt att hitta skruvarna för att reglera blandningen av blandningen och skruva in dem tills motorn börjar låta.
  • Om motorn fungerar aktivt måste du sluta vrida skruvarna, eftersom motorn kan stanna.
  • Det är nödvändigt att skruva loss skruvarna ett helt varv bakåt. Enhetens motor fungerar bra och ger inga onödiga ljud.
Bild
Bild

Om det finns problem med skruvens rotation kan orsakerna vara: skärning av skyddsbultarna, låg spänning, en trasig växellåda i skruvapparaten. Om skruven inte roterar måste skjuvbultarna bytas ut. För detta behöver du:

  • matcha hålet på skruven och hålet på axeln;
  • sätt in en bult i den och säkra med muttrar.
Bild
Bild

Om snöslungan inte är bra på att kasta snö, måste du först kontrollera stabiliteten hos skruven. Kanske nyprullen med bålen fäst vid den inte trycker bra på drivremmen. Kabeln kan gå sönder och stoppa snöfläktskruven. I det här fallet behöver du bara byta ut den. Kabeln måste tas bort från mekanismens handtag och sedan kopplas bort från tryckvalsen.

Bild
Bild

Om hjulen inte rör sig betyder det att friktionsringen har försämrats . För att denna ring inte ska försämras är det nödvändigt att efter allt arbete utföra profylax för att rengöra smuts och snö. Annars kommer ringen att rosta, smula, och kopplingen slutar fungera. Om ringen och hjulen är slitna måste du byta ut kopplingen helt.

För att byta gummiringen måste du skruva loss fyra bultar, ta bort det slitna elementet och sätt in en ny del i skivan. Efter det kan du dra åt fästelementen.

Bild
Bild

För att reparera friktionsskivan med egna händer behöver du:

  • placera snöslungan i ett läge som är bekvämt för underhåll;
  • skruva loss bultarna och flytta bottenhöljet;
  • ta bort hjulen;
  • dra sidostödsflänsarna från ramen, skruva loss 3 bultar, ta bort flänsarna från lagret;
  • det är nödvändigt att placera den sexkantiga axeln på vänster sida för att ta bort friktionsskivan från mitten;
  • om friktionsskivorna har gummiringar måste de bytas ut.
  • om skivorna har lödt gummi måste du skruva loss skivan från lagerfästdonet;
  • när det kommer att vara nödvändigt att installera skivan måste lagerstoppen komma in i växellådans styrning, skivan måste lätt röra sig längs axeln;
  • justera kopplingen.
Bild
Bild

Om motorn inte kan starta är det nödvändigt att inspektera enhetens kompression med en kompressor. Kompressorn ska läsa mellan 7 och 10 atmosfärer.

Om problemet är med startmotorn måste sladden bytas först . Startmotorn har en returmekanism och ett hål där du behöver trä tråd. För att få startmotorn att fungera måste du klippa ut en gammal sladd, lossa en sladdknut inuti startmotorn som tål den. Du måste rotera enheten moturs och göra 8 fulla varv. För att blockera enhetens returrörelse måste du sätta in en skruvmejsel mellan revbenen. Sladden måste passeras genom hålet, och en stark knut måste knytas i dess ändar. Det är nödvändigt att ta bort skruvmejseln med vilken sladden hölls. Själva rekylenheten kommer att kunna linda spetsen på spolen.

Bild
Bild

Om snöslungan ger dåliga vibrationer bör motorfästena kontrolleras och dras åt vid behov.

Om växellådan inte fungerar bra måste du byta växeln (den sitter inuti växellådan). Växeln får mekanismen att fungera då den ständigt slits ut, så du behöver bara köpa en ny del och fästa den.

Bild
Bild

I slutet av vintern, töm olja och bränsle från snöslungan innan du tar bort den. Torka sedan av hela apparaten med en torr trasa och lämna den på en torr plats.

Bild
Bild

Snöslungor är bra hjälpare för människor på vintern . Funktionalitet och liv beror på korrekt användning av denna enhet. Det viktigaste är att hantera den här enheten korrekt och undvika eventuella driftstörningar och reparationer.

Rekommenderad: