Polyuretan Stuckaturgjutning (57 Bilder): Installation Av Dekorativ Stuckaturdekoration Av Polyuretanskum, Färg För Stuckgjutning, Exempel På Stuckaturer På Väggarna I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Polyuretan Stuckaturgjutning (57 Bilder): Installation Av Dekorativ Stuckaturdekoration Av Polyuretanskum, Färg För Stuckgjutning, Exempel På Stuckaturer På Väggarna I Inredningen

Video: Polyuretan Stuckaturgjutning (57 Bilder): Installation Av Dekorativ Stuckaturdekoration Av Polyuretanskum, Färg För Stuckgjutning, Exempel På Stuckaturer På Väggarna I Inredningen
Video: Foam Stucco Trim DIY 2024, April
Polyuretan Stuckaturgjutning (57 Bilder): Installation Av Dekorativ Stuckaturdekoration Av Polyuretanskum, Färg För Stuckgjutning, Exempel På Stuckaturer På Väggarna I Inredningen
Polyuretan Stuckaturgjutning (57 Bilder): Installation Av Dekorativ Stuckaturdekoration Av Polyuretanskum, Färg För Stuckgjutning, Exempel På Stuckaturer På Väggarna I Inredningen
Anonim

För att inredningen ska se elegant ut, väcka en känsla av stolthet, måste dekorativa element användas vid inramning av korridoren, vardagsrummet, sovrummet. Gjutgips i polyuretan är optimalt för att skapa en palatsstil i ett vardagsrum för lite pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Stoppgjutning i polyuretan är en utmärkt lösning på frågan om hur man stilfullt och billigt kan dekorera inredningen i en lägenhet, ett lanthus . Utländska, inhemska företag producerar ett brett utbud av dekorativa tillbehör som är utformade för att förbättra utseendet på bostadsutrymmet.

Produkter av polyuretanskum har ett stort antal positiva egenskaper, så de används ofta av kreativa dekoratörer för att dekorera en mängd olika interiörer.

Bild
Bild

Modern stuckaturgjutning i polyuretanskum är ett stort sortiment av otroligt vackra, dekorativa fragment:

  • korniser;
  • lister;
  • hörn;
  • fästen;
  • pilaster;
  • kolumner, halvkolumner;
  • skulpturer;
  • portaler;
  • sandriks;
  • kupoler;
  • överliggande element - mönster, basreliefer, modilioner, friser, uttag etc.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stuckgjutningen av polyuretan skapar en högtidlig, sublim atmosfär i vardagsrummet, betonar den magnifika estetiska smaken, önskan om en ljus individualitet.

Moderna dekoratörer med stuckaturer härligt dekorera tak, innerväggar, dörröppningar . De använder sina egna designidéer eller förlitar sig på välkända koncept när de lyckas skapa klassisk stil i barock, rokoko, apmira, gotisk anda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stuckformning av polyuretan är ett värdigt alternativ till alla nymodiga fasadmaterial av glas och stål. Det dominerar fortfarande stilhierarkin för klassiska, traditionella, vintageinredningar. De uppenbara fördelarna med att använda inredning i ett vardagsrum:

  • låg kostnad;
  • miljösäkerhet;
  • motståndskraft mot mögel och mögel;
  • placering av ikoniska accenter;
  • maskering av väggfel, elektriska ledningar;
  • öka stilen på alla interiörer;
  • möjligheten att färga i önskad nyans;
  • lång livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Sådan stuckgjutning är en utmärkt ersättning för gipsfragment . På grund av dess oöverträffade kvaliteter används den intensivt av nybörjare och proffs inom modern design. Med hjälp av lyxiga dekorativa element i alla bostadsutrymmen kan du uppnå otrolig pomp och aristokrati. Det är värt att betona det när de exponeras ordentligt kombineras stuckaturfragment underbart med traditionella inredningsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av dekorativa stuckaturelement är mycket varierande och beror på konceptet med den ledande dekoratören, som leder designförbättringarna som syftar till att skapa en lyxig stil, samt följer en av de populära riktningarna (barock, art deco, klassiker, rokoko), om arbetet utförs självständigt. Som exempel finns det flera traditionella lösningar för att visa stuckaturtillbehör.

Användningen av dekorativa lister i taket . De flesta finsmakare av sofistikerade stilar föredrar följande förbättringar - dekorera taket med caissons, modillons, kupoler, fästen, baseboards. Det bör dock komma ihåg att en sublim design kommer att kräva uppoffring, eftersom sådan dekoration i alla bemärkelser minskar takplattornas höjd. Det vill säga den optimala lösningen för en sådan pompös inredning är rymliga rum med högt i tak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använda stuckaturfragment på väggen … I listan över vanliga stilförbättringar är sådan inredning bland de prioriterade. För att uppnå pomp, högtidlighet bör smala eller breda lister användas. Du kan också framhäva inredningens aristokrati med alla typer av överliggande element - basreliefer, friser, rosetter, hörn. Väggarna är perfekt dekorerade med geometriska mönster skapade av stuckaturer, liksom halvkolonner, pilastrar med vackra baser, flöjter, huvudstäder, som personifierar olika beställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekoration av portaler, dörrar, välvda, fönsteröppningar med stuckaturer … Här använder moderna dekoratörer intensivt breda filéer, pediment, pilastrar, medaljonger, friser, arkitraver, dekorativa element gjorda av polyuretan, dekorerade med mönster, ornament och basreliefer. Tillsammans betonar de den härliga stilen som bildas i interiören, ger estetik och individualitet. Det bör dock komma ihåg att inredningen av stuckfragmenten bör sammanfalla med inre riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exponering av polyuretan stuckaturlister . Tillsammans med tak- och väggdekor är det omöjligt att uppnå en uttalad stil i inredningen utan att dekorera vardagsrummet. I ett rum där en av de underbara palatsstilarna framgångsrikt har bildats, är det nödvändigt att ge en plats för installation av pelare, skulpturer och andra individuella element av polyuretan stuckatur. Sådana fragment framhäver uppmärksamhet, förbättrar visuellt konceptet med en vintage -riktning i interiören. Speglar, eldstäder, portaler, inramade med dekorativt stuckatur, ser inte mindre estetiskt tilltalande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Stuck dekoration av polyuretanskum skiljer sig från andra moderna beklädnader otroligt tilltalande, vilket återspeglas levande i en mängd olika stilfragment . I gesimser, lister, filéer - dessa är stegade övergångar av olika bredder, höjder, rundade utsprång, grunda spår. Vid tillverkning av kolumner, halvkolonner, pilastrar används tekniker som har varit kända sedan urminnes tider - att göra inredning i den doriska, korintiska, joniska ordningens anda med karakteristiska baser, pelare, huvudstäder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggdekorationer är kända för sin överklagande på grund av uttalade, släta linjer, böjningar som visar önskan om aristokrati, lyx, sofistikering.

I detta avseende kompletterar utställningen av olika basreliefer, rosetter, hörnfragment, tillsammans med andra polyuretanprodukter, inte bara den raffinerade stilen, utan utgör kriterierna för fullständighet vid skapandet av inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiörkonceptet, som ofta används av ledande dekoratörer i utformningen av lyxiga stilar, tillåter användning av färger och lacker i slutskedet . För att förbättra den visuella upplevelsen av en härlig designriktning, färg används . Taklister, lister, figurer, dekorativa element är målade i guld och silver. Attraktiva färgtoner förbättrar visuellt estetiken hos enskilda stuckaturer. I några exempel är de helt enkelt nödvändiga för att elegant betona palatsstilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att färga alla typer av dekorativa element är inte det enda sättet att visuellt förbättra stuckaturfragmentens attraktivitet. Om lister, gesimser är gjorda av trä, tillgriper de en annan välkänd teknik - artificiellt åldrande … I detta avseende har många alternativ uppfunnits för att uppnå ikonisk estetik inom inredning, men den mest populära och ofta använda är borstning. Metoden består i att applicera flera lager färg på inredningen, följt av bearbetning med slipande partiklar. Nyanserna i teknikapplikationen beror på åldringsobjektet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter i installationen

Den utbredda användningen av olika bitar av polyuretan stuckaturer för att dekorera moderna interiörer förklaras också av en enkel och prisvärd installationsmetod. Varje kännare av sublima stilar kan vackert och snabbt dekorera ett vardagsrum, arbetsrum, sovrum, hall. Allt du behöver - verktyg, lim - kan köpas billigt i webbutiker eller på byggmarknader.

Polyuretan, från vilket vackra stuckaturtillbehör är gjorda, i motsats till gips, trä, skum, är utrustad med vissa egenskaper, och vid användning av dekorativa element från detta material bör de inneboende egenskaperna beaktas. Modern polymer tolererar perfekt:

  • mekanisk stress;
  • temperatur sjunker;
  • hög luftfuktighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är immun mot bildning av mögel och mögel och kommer att hålla länge. Installation av polyuretanprodukter är enkelt och enkelt.

Innan du installerar stuckaturfragment på taket, väggarna, rekommenderas att köpa nödvändiga verktyg:

  • en hacksåg med fina tänder;
  • limpistol;
  • lim, flytande naglar;
  • häftapparat;
  • trafikstockningar;
  • självgängande skruvar;
  • stansare;
  • måttband, fyrkantig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du behöver också en geringslåda för att kunna uppnå vissa vinklar i dekorlistarna med hög precision.

Bild
Bild

De grundläggande reglerna för installation av stuckaturtillbehör av polyuretan är följande:

  • element måste vara i rumstemperatur före användning, det vill säga efter köpet kan du inte direkt använda inredningen;
  • limmet måste förvaras vid rumstemperatur;
  • väggarna bör förberedas före installationen: kitt, nivå;
  • du måste måla, limma tapeten efter installationen av stuckaturer.

Polyuretanprodukter är lätta, smulas inte och har samtidigt en lägre densitet än tränslister och lister. därför du kan fixa dekorativa fragment med självgängande skruvar i korkar.

Bild
Bild

Vårdtips

Stoppgjutning i polyuretan kräver inget särskilt och noggrant underhåll. För att hålla profilprodukterna rena räcker det med att borsta det ackumulerade dammet från basreliefer, skulpturer, lister en gång i veckan. En fuktig svamp eller trasa fuktad i vatten är lämplig för dessa ändamål. Använd inte tvättmedel, liksom formuleringar med slipande partiklar, vilket kommer att skada den dekorativa ytan.

Bild
Bild

Listan över vårdtips kan också innehålla ett föremål som t.ex. restaurering av skadade områden . I princip kan du återställa polyuretanelement för inredning på egen hand om du har den nödvändiga kunskapen i en så svår fråga. Men utan speciella färdigheter, om något fragment av inredningen skiljer sig åt vid sömmarna, exfolierar, rekommenderas att söka hjälp från en professionell restauratör.

Bild
Bild

En annan nyans när det gäller att upprätthålla renheten hos polyuretanprodukter - vård av de färgade fragmenten . Om inredningen är täckt med förgyllning, silverpläterad med en speciell färg, bör sådana tillbehör skötas med särskild omsorg för att inte ta bort det dekorativa lagret.

Om du tar hand om stuckaturelementen, var inte ivrig i rengöringsprocessen, de kommer att hålla mycket länge, de kommer att glädja dig med sin oöverträffade attraktionskraft i flera decennier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Moderna inredare använder polyuretan stuckaturelement för att skapa snygga inredningar

Lyxigt vardagsrum . Takhöjden och den otroligt vackra ljuskronan betonas av en graciös kupol, liksom smala lister och vackra hörnelement som ligger längs takets omkrets. De bildar perfekt en atmosfär av rikedom, högtidlighet.

Bild
Bild

Sovrum i barockstil . På väggarna i inredningen kan du se den eleganta användningen av lister och på duken - en lyxig kupol med utsmyckade dekorativa element. Tillsammans med graciösa stilar ser denna finish extremt sublim ut.

Bild
Bild

Ett slående exempel på klassisk stil i inredningen - användning av fästen, pilaster, halvkolonner i vardagsrummet, samt dekoration med vackra fragment av valv, dörröppningar, portaler, speglar.

Otroligt snygg och härlig inredning kan inte lämna dig likgiltig.

Rekommenderad: