Vi Målar Väggarna I Lägenheten Med Våra Egna Händer (70 Bilder): Hur Man Tar Bort Gammal Färg Korrekt, Hur Man Dekorerar Väggarna I Badrummet Och Sovrummet På Ett Originellt Och In

Innehållsförteckning:

Video: Vi Målar Väggarna I Lägenheten Med Våra Egna Händer (70 Bilder): Hur Man Tar Bort Gammal Färg Korrekt, Hur Man Dekorerar Väggarna I Badrummet Och Sovrummet På Ett Originellt Och In

Video: Vi Målar Väggarna I Lägenheten Med Våra Egna Händer (70 Bilder): Hur Man Tar Bort Gammal Färg Korrekt, Hur Man Dekorerar Väggarna I Badrummet Och Sovrummet På Ett Originellt Och In
Video: Bio-Strip: Hur man enkelt får bort gammalt vax och färg - How to remove old wax and paint 2024, April
Vi Målar Väggarna I Lägenheten Med Våra Egna Händer (70 Bilder): Hur Man Tar Bort Gammal Färg Korrekt, Hur Man Dekorerar Väggarna I Badrummet Och Sovrummet På Ett Originellt Och In
Vi Målar Väggarna I Lägenheten Med Våra Egna Händer (70 Bilder): Hur Man Tar Bort Gammal Färg Korrekt, Hur Man Dekorerar Väggarna I Badrummet Och Sovrummet På Ett Originellt Och In
Anonim

Idag är väggdekoration med målning mycket populär. Denna metod anses vara budgetmässig och lätt att skapa bekvämligheten i din egen interiör. Innan du avslutar arbetet rekommenderas att du bekantar dig med tekniken för att måla väggar inomhus för att njuta av resultatet i framtiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man starta?

När du börjar måla väggarna i en lägenhet med egna händer måste du ta hänsyn till några av nyanserna och rekommendationerna från experter:

  • Det första steget är att mäta det område som ska målas. Detta är nödvändigt för att inte misstas med den köpta mängden färg.
  • Det är nödvändigt att korrekt förbereda basen för färgning med hjälp av en speciell teknik.
  • Färgen appliceras i ett tunt lager, annars kan den svälla.
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av färg

Det är nödvändigt att bekanta dig med de rekommenderade indikatorerna för en viss produkt.

Det måste uppfylla vissa krav, som inkluderar:

  • Säkerhet.
  • Miljövänlighet.
  • Optimal torktid.
  • Godtagbart pris.

Valet av färg beror på typen av originalyta och var färgen appliceras. När allt kommer omkring är fuktbeständig färg lämplig för badrummet. För köket är det bättre att använda färg med slitstarka egenskaper, eftersom väggytan utsätts för konstant förorening. För korridoren och korridoren behöver du en sort som är resistent mot nötning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande är mycket populära bland köpare:

Olja

Oljefärger är produkter baserade på linolja. Fördelarna med denna typ av färg är hög slitstyrka och fuktbeständighet. Det rekommenderas att använda detta material i badrum, kök. Livslängden kan vara mer än sju år, men detta är endast möjligt med rätt vård.

Den enda nackdelen med oljefärg är en obehaglig, skarp lukt som försvinner länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattenbaserad

Sammansättningen av vattenbaserade färgämnen är baserad på en polyvinylacetatemulsion. Denna finish har ett antal fördelar: det är en miljövänlig produkt som är säker att använda, kännetecknas av en mängd olika färgnyanser, användarvänlighet och snabb torkning av de målade områdena. Denna väggmålning rekommenderas i lägenheter och hus där det finns små barn eller allergiker. Det finns en nackdel: applikationen är möjlig vid en temperatur på +5 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt sina inneboende egenskaper är vattenbaserade färger uppdelade i:

Akryl

Vissa typer av sådan färg är lämpliga för att måla keramiska plattor i badrum, färgmaterialets sammansättning gör att du kan torka av väggarna med en våt trasa. På grund av dess sammansättning kan sådant material användas för att måla MDF, tegel, trä, glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Silikon

Silikonbeläggningen har god andningsförmåga. Sådant material kan tvättas med speciella tvättmedel.

Denna beläggning kan appliceras på väggen med mindre defekter (upp till 2 mm), vilket döljer alla oegentligheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Latex

Latexmaterial är de mest fuktbeständiga. Ytorna efter målning och torkning utsätts inte för vatten, medan de förblir oförändrade. Den enda nackdelen med en sådan produkt är en obehaglig lukt under målning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mineral

Mineralvattenbaserade sorter är tåliga mot smuts. Det är bekvämt att applicera en sådan komposition på ytan av väggar av tegel, betong eller gips. Den släckta kalk och cement som finns i kompositionen hjälper färgen att fästa bättre på arbetsytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och design

Ett stort antal färglösningar gör att du kan förverkliga dina kreativa tankar och skapa en unik inredning i lägenheten. Kameleontfärger som innehåller pärlemor skapar ovanliga effekter under olika ljusförhållanden. Utifrån kan du tro att väggarna är täckta med siden. De tillverkar färgmaterial med en sammetseffekt, som inkluderar enfärgade partiklar av olika material (sand, skal, mineraler, stenar). Efter applicering av en sådan produkt på ytan skapas effekten av ett velourtyg.

Tillverkare lägger gnistrar till en mängd olika dekorationer för att förbättra dekorationen, så att du kan uppnå originalitet och magi i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller färglösningar är möjligheterna för färgkompositioner obegränsade . De lyder efter rummets specifika stil, den allmänna bakgrunden eller kontrasterar med den. Den mest populära är vit färg: denna färg är universell, genom den kan du markera alla delar av rummet, vilket ger det unika, fyller utrymmet med ljus. Denna nyans är särskilt värdefull i interiörer med stilar som florerar i massivt trä. I ett sådant utrymme kan man inte klara sig utan val av plan, annars förlorar trädets struktur dess uttrycksfullhet. I detta fall är vit färg lämplig för att markera taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest värdefulla nyanser av färger idag är naturliga, nära beige och bruna. De låter dig förfina trägolvets struktur. För badrumsväggar bör du använda blå, hav, sand nyanser. En utmärkt lösning skulle vara att dekorera accentområdet genom en enkel ritning med färg. Samtidigt kan materialets nyanser vara olika: genom att lägga till färg kan du idag välja den perfekta tonen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvantitetsberäkning

Innan du målar väggarna måste du beräkna mängden färgmaterial:

  • Det första steget är att mäta ytan på ytan som ska målas (det rekommenderas att mäta den tillsammans med fönster- och dörröppningar och därmed göra en marginal).
  • Beräkningens noggrannhet beror på antalet färgskikt.
  • Multiplicera längden med områdets bredd och korrelera sedan den med den angivna förbrukningen på själva färgens förpackning. Vanligtvis anger tillverkaren hur många kvadratmeter. m. av arbetsytan är tillräcklig volym för en burk.
  • Till den resulterande kostnaden, lägg till ytterligare 15% av materialet för oförutsedda utgifter. Detta eliminerar nackdelen (det är inte alltid möjligt att idealiskt välja det saknade materialet).
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytförberedelse

Att förbereda väggar för målning är ett utmärkt tillfälle att eliminera alla defekter och oegentligheter i väggarnas yta. Innan arbetet påbörjas är det nödvändigt att befria rummet från möbler och inredningsartiklar. Möbler tas ut ur rummet eller täcks med en speciell film. Golven är täckta med tidningar eller kartong.

Alla inredningsartiklar på väggarna måste tas bort, detta eliminerar utseendet av färgstänk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggarnas yta måste rengöras från olika föroreningar med en styv borste (smuts, damm, gipslösningar) . Befintliga sprickor och sprickor repareras noggrant med en kitt- eller gipsblandning med hjälp av en spatel, varefter dessa områden slätas ut med sandpapper för att bilda en glans. Om ytan har en gammal färgbeläggning måste den skrapas bort. Tapeten kan tas bort genom förfuktning med vatten. Om tapeten är ordentligt limmad utan att lämna element kan du lämna den kvar och måla direkt på den. Efter att tapeten har tagits bort måste väggen tvättas med vatten och tvättmedel. Vattentät tapet är mycket svårare att ta bort: för att blöta det måste du göra ett snitt på en viss plats för att hälla vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan målning måste ytan behandlas med en primer. Detta ger bättre vidhäftning av färgen till ytan. Det är nödvändigt att applicera 1-2 lager primer över hela området som ska målas, undvik matta märken. Detta gäller inte bara betongytor utan även gipsväggar.

Om väggen är i gott skick utan brister kan du helt enkelt tvätta och dammsuga den. Måla väggen bör startas efter att primern har torkat helt (tiden kan variera från 2 timmar till en dag). Det sista steget i att förbereda väggarna är att stänga av elen från nätet.

Det rekommenderas att täcka uttagen och omkopplarna med monteringstejp eller tejp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Målningsteknik

För inre målning av väggar i en lägenhet används huvudsakligen vattenbaserad färg.

Den uppfyller alla nödvändiga kvalitetsindikatorer, olika i:

  • kort torktid;
  • säkerhet;
  • en mängd olika nyanser;
  • enkel användning.

Innan du målar bör du fylla på med det viktigaste:

  • måla;
  • Maskeringstejp;
  • skyddshandskar och skyddsglasögon;
  • borste och rulle;
  • bricka för färgmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan färgkompositionen appliceras på väggarna är det nödvändigt att lägga till färg på efterbehandlingsmaterialet. Det är bättre att späda ut all färg, annars fungerar det senare inte att skapa samma färg i alla behållare. I beredda rätter, med en mixer eller manuellt, ska färgen spädas med vatten (om den är tjock) för att få en enhetlig konsistens, sedan ska färg tillsättas i små portioner. Det gradvisa tillägget av färg gör att du kan välja önskad nyans så exakt som möjligt till den önskade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är nödvändigt att färga en liten del av väggen eller applicera flerfärgade ränder, används maskeringstejp för jämn separation. För att hålla det jämnt, använd en nivå (laser eller alkohol). Limhöjden beror på individuella smaker och preferenser. Maskeringstejpen måste limmas fast utan luftfickor, annars läcker färgen och linan blir ojämn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att börja måla väggar från dörröppningar eller fönster med en liten rulle . När du applicerar oljefärg är det bäst att använda en mängd naturliga borstar. För att inte fläcka dörrmaterialen är det bättre att måla ytan runt kanterna med en liten pensel. Små borstar används för att få raka linjer inom området elektriska apparater. När du har applicerat färg på problemområden och hörn i rummet kan du gå vidare till resten av väggytorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggmålning görs med en stor rulle. Försök att applicera färgmaterialet i ett jämnt lager, undvik ränder och droppar. Rullens rörelse ska vara vertikal. När luckorna dyker upp är det dags att doppa rullen i färgen. Det rekommenderas att använda en stor rulle med färgbricka för att påskynda målningsprocessen. Facket måste fyllas en tredjedel med färgämnet, annars går det inte att doppa rullen. Detta för att förhindra att bläck lämnar brickan. För att den ska fördelas jämnt över rullen bör du skjuta den fram och tillbaka över färgen och sedan i samma rörelse längs brickans utsida.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applicering av det andra färgskiktet är endast möjligt efter det föregående har torkat helt. Annars blir färgningen av väggarna ojämn och skiljer sig åt i luckor. Alla resulterande defekter under målning korrigeras med en rulle. Efter att ha kontrollerat färgningen för enhetlighet och enhetlighet kan du börja ta bort monteringstejpen. Detta måste göras innan lagren av färgmaterialet torkar. Normalt är lackhärdningstiden 24 timmar, men den kan variera beroende på temperaturen i rummet och typen av färg. Undvik att få damm och smuts på de målade ytorna vid härdning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Det rekommenderas att testa produkten innan färgämnen appliceras på de nödvändiga ytorna. Prova att måla på ett litet område av väggen. Om resultatet efter att färgen har torkat helt tilltalar dig kan du applicera produkten på hela väggytan. För att snabbt neutralisera dålig lukt, häll destillerad vinäger i en skål.

Förvara färgburkar och målningsverktyg utanför vardagsrummet . Om detta inte är möjligt är det värt att slå in materialet i en plastpåse och binda det. Väggmålning bör utföras strikt i ett ventilerat område. För detta ändamål måste du öppna alla fönster och dörrar.

Du kan använda en fläkt som är riktad mot fönstret och skapa ett drag i lägenheten.

Bild
Bild

Innan du målar väggarna i badrummet är det nödvändigt att behandla ytorna med ett speciellt antiseptiskt medel så att mögel och mögel inte bildas i framtiden. Applicera inte färgen i ett för tjockt lager, annars sprider den sig och vågor kommer att dyka upp efter torkning. Om defekter och oegentligheter i det första färgskiktet upptäcks kan de spacklas, rengöras, följt av målning. Rost från väggarnas yta avlägsnas med varmt vatten, varefter planet behandlas med kopparsulfat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta exempel i inredningen

Fantastiska effekter kan uppnås genom att applicera färg på väggar på olika sätt. Tänk på de mest populära idéerna i inredningen som du kan skapa själv.

Kombination

Du kan använda en kombination av olika nyanser. Det viktigaste är att färgerna kombineras med varandra. När du använder knappt märkbara övergångar är det bättre att ta en färg som grund, med flera av dess nyanser, eller måla ytan med två kombinerade nyanser (till exempel beige och ljusgrå). Gradientfärgning är mycket populär, vilket är en smidig övergång från ljusa nyanser till mörkare, eller en övergång från en färg till en annan (till exempel blå och röd, vit och svart, grön och gul). Gradientfärgning kommer att se helt annorlunda ut när den appliceras med böjda linjer och mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gränser

Att skapa vissa gränser på väggarna ser modernt, sofistikerat och elegant ut. Gränser låter dig också dela upp ett stort rum i separata områden. Det händer ofta att gränserna är ojämna. För att dölja brister används dekorerade element (paneler, kanter, ränder). Denna färg är lämplig för alla rum. Om du applicerar inredning i form av en blank remsa får du en original minimalism eller högteknologisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Horisontell uppdelning

I det här fallet är det tillåtet att använda olika färger. Till exempel vit botten svart topp. Gränsen ska dras vid 2/3 av golvet. För att visuellt öka väggarnas höjd är det bättre att använda mörka färger för att måla botten och måla toppen i ljusa färger (ett bra alternativ är vitt). Det är möjligt att använda ett stort antal horisontella smala ränder, som visuellt ökar rummets bredd, men i detta fall kan taket verka lågt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Accentuerar väggen

Att framhäva en vägg är ett urval av en specifik vägg.

Detta alternativ används i interiören på två sätt:

  • Med en mörkare nyans av samma färg som resten av väggarna.
  • Applicera en annan färg som matchar basen.

På grund av denna färgningsmetod kommer all uppmärksamhet att ägnas exakt åt väggen. I sovrum är det bättre att använda mjuka nyanser; i barnrum rekommenderas att använda ljusa färger som barn gillar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stencils

Ett enkelt sätt att applicera målning utförs med hjälp av speciella schabloner som kan köpas i alla järnaffärer. Du kan göra dem själv. Stencilritningar appliceras på grundlagret av färg, vilket kan vara ett tillägg till bilden av inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rum

Att måla väggarna och välja en färgpalett beror på syftet med rummet. För småbarns rum är det bättre att använda känsliga ljusa nyanser. Det är bättre att inte applicera prickiga nyanser i sovrummen; mjuka lugna toner som skapar komfort är lämpliga här. För matsalen och köket rekommenderar vi att du använder ljusa färger (till exempel orange, vitt och rosa). Väggmålningsteknik kan kallas kreativ. Med dina egna händer, med färg, kan du skapa olika konstverk och lägga till unikhet i interiören.

Rekommenderad: