Formar För Stuckaturer: Flexibla Silikon- Och Plastformar För Gjutlister För Konstruktionsbehov, Formar För Uthängare Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Formar För Stuckaturer: Flexibla Silikon- Och Plastformar För Gjutlister För Konstruktionsbehov, Formar För Uthängare Och Andra Modeller

Video: Formar För Stuckaturer: Flexibla Silikon- Och Plastformar För Gjutlister För Konstruktionsbehov, Formar För Uthängare Och Andra Modeller
Video: Hur man monterar en stuckatur - Pattex 2024, April
Formar För Stuckaturer: Flexibla Silikon- Och Plastformar För Gjutlister För Konstruktionsbehov, Formar För Uthängare Och Andra Modeller
Formar För Stuckaturer: Flexibla Silikon- Och Plastformar För Gjutlister För Konstruktionsbehov, Formar För Uthängare Och Andra Modeller
Anonim

Historien om uppkomsten av stuckaturer är cirka 1000 år gammal, varje nationalitet, med hjälp av ett sådant element, betonade sin egen designstil . Stuckformning pryder visuellt byggnadens inre och yttre fasad, vilket ger den en estetisk och sofistikerad bild. Med hjälp av en sådan dekorativ teknik döljs också olika anslutningar, kommunikationer och vattenledningar.

Särdrag

Stuckformning idag - en av de bästa dekorationsteknikerna.

Bild
Bild

Nästan alla delar av huset är föremål för installation. Under installationen är det dock värt att uppmärksamma alla detaljer, annars kan de orsaka problem (sprickor, för tidig missfärgning). Följande fördelar med stuckaturgjutning utmärks:

  • snabb installation;
  • praktiskhet;
  • brett utbud av dekorationsstilar;
  • vattentålighet;
  • varaktighet.

Oftast använder människor stuckatur för dekoration av tak och yttre fasader på hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specialverktyg krävs inte i installationen, livslängden är obegränsad, och om du vill uppdatera designen uppstår inga problem. Det övergripande skicket på stuckaturen kan vara bra med åren och se ut som en helt ny finish.

Dock materialet används vid tillverkning av stuckatur, antänds snabbt, därför är installationen strängt förbjuden i rum med höga temperaturer - Dessa inkluderar köket. Och om vi pratar om solen är produkten ganska värmebeständig i detta avseende. En annan fördel med stuckaturgjutning av moderna material är vattenbeständighet.

Bild
Bild

När den installeras på den yttre fasaden av en byggnad, kommer stuckaturen inte att deformeras även vid hårt väder.

Typer och former

Ursprungligen gjordes stuckaturer huvudsakligen av gips … Den byttes snart ut polyuretan och polystyren de gäller dock inte i alla fall. Gipsgjutning kännetecknas av dess naturlighet. Den är gjuten av traditionell lera, vilket är en indikator på hög miljövänlighet. Därför är materialet faktiskt ofarligt för hälsan vid reparation i alla rum. Den enda nackdelen är bristen på vattenbeständighet, under förhållanden med hög luftfuktighet utsätts materialet för ytterligare tappning av gips.

Bild
Bild

Moderna, tekniska gjutlister av polystyren innehåller polystyren i sin sammansättning, på grund av vilken fukt inte stör dem … Denna typ används främst i badrummet. I sådana små rum kan installationen också utföras oberoende, vilket gör det möjligt att spara budgeten. Polyuretanföreningar ger stuckaturen lätt vikt jämfört med gipsprodukter. Fördelen ligger i elasticitet, vilket gör att produkten kan formas med största precision.

Genom former skiljer sig stuckaturer av följande typer:

gips

Bild
Bild

silikon

Bild
Bild

flexibel plast

Bild
Bild

trösta

Bild
Bild

för byggbehov

Bild
Bild

Vad är det bästa valet?

För närvarande är stuckaturlister för byggnadsarbeten huvudsakligen tillverkad av gips, plast och fribärande . Sådan gips har en tät konsistens och kräver inte mycket förberedelsetid. Formar av silikon och plast är perfekta för att arbeta med trädekorationer, medan utskjutande formar används för att installera fasadprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du väljer storleken på stuckaturen bör du ta hänsyn till den. kompositionens densitet och konsistens … Till exempel har gips ett mer stabilt molekylsystem, vilket är fördelaktigt när man arbetar med massiva dekorer. Det är bäst att inte göra stora storlekar av silikon stuckaturlister, eftersom de kan sönderfalla med stark mekanisk klämning. Flexibla plastmaterial kommer inte att kollapsa, men de kan inte hålla sin ursprungliga form under fysisk påverkan under lång tid.

Hur man gör det?

Stuckformning kan göras oberoende hemma , huvudvillkoret är tillgången på specialutrustning och material.

Bild
Bild

Markera följande lista över nödvändig utrustning

  1. Ett bord med en plan yta . Produkten måste torka, ojämnt område leder till dålig tillverkning.
  2. Filma … Det ska läggas på ett bord, det ska vara tätt och transparent, eftersom gips är mycket damm och silikon tenderar att fastna.
  3. Uppsättning verktyg … Spatlar i olika storlekar, verktygskniv, smal borste, staplar, linjal eller måttband.
  4. Byggnad plasticine och bäst av allt lera .

Om du ännu inte har erfarenhet av tillverkning rekommenderas att du arbetar med en silikonprodukt.

Bild
Bild

Du kommer också att behöva bearbeta materialet separerande vätska . Till att börja med måste du först förbereda en form för att fylla själva stuckaturen. Därefter måste du hälla het silikon eller lera (andel av 10 delar torrt material till 7 delar vatten) i formen, samtidigt som du jämnar ut ytan med spatlar. Efter slutlig torkning (efter 24 timmar) tar vi bort den resulterande inredningen.

Rekommenderad: