Styrofoam Stuckaturgjutning: Styrofoam Stuckaturgjutning För Ljuskronor Och Eldstäder, Dekorativ Fasadstuckdekoration

Innehållsförteckning:

Video: Styrofoam Stuckaturgjutning: Styrofoam Stuckaturgjutning För Ljuskronor Och Eldstäder, Dekorativ Fasadstuckdekoration

Video: Styrofoam Stuckaturgjutning: Styrofoam Stuckaturgjutning För Ljuskronor Och Eldstäder, Dekorativ Fasadstuckdekoration
Video: Stucco Moulding Manufacturing 2024, April
Styrofoam Stuckaturgjutning: Styrofoam Stuckaturgjutning För Ljuskronor Och Eldstäder, Dekorativ Fasadstuckdekoration
Styrofoam Stuckaturgjutning: Styrofoam Stuckaturgjutning För Ljuskronor Och Eldstäder, Dekorativ Fasadstuckdekoration
Anonim

När en renovering påbörjas i en lägenhet vill du alltid ändra något i design och inredning. Och om en modern stil eller en klassisk är tänkt, kan du tänka på ett sådant element som stuckgjutning. Samtidigt kan du fortfarande välja ett material som är ganska prisvärt. Därför kommer det att vara användbart att veta allt om gjutning av frigolit.

Bild
Bild

Särdrag

Som ett alternativ till gips används skumplast för tillverkning av dekorativa element, som i själva verket är skummat gummi med låg densitet. Skumgjutning har ett antal fördelar, som inkluderar följande:

  • inte brandfarligt;
  • orsakar inga problem under installationen;
  • har en mycket låg vikt;
  • bekvämt för transport;
  • motståndskraftig mot fukt;
  • behåller sitt ursprungliga utseende under lång tid;
  • hon är inte rädd för för höga eller omvänt låga temperaturer;
  • lämplig för inomhus- och utomhusbruk;
  • har ett attraktivt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns också några nackdelar. Till exempel går materialet lätt sönder. Det måste hanteras försiktigt under transport och reparation. Alltför komplexa element kan inte tillverkas av detta material. Vanligtvis används gjuten gjutning av polystyren i moderna, klassiska stilar, men med originallösningar kan den också appliceras i andra riktningar - provence eller högteknologisk. Det viktigaste är att välja rätt designelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Många skumelement används för att dekorera olika rum och utomhusdekoration. Dessa inkluderar följande detaljer:

  • plint -en detalj som krävs så att golv-till-väggfogen eller trådarna inte syns
  • gesims behövs att utrusta övergången mellan taket och väggarna;
  • eluttag placerad på den plats där lamporna eller ljuskronan är utrustade;
  • gjutning representerar en bred stapel på vilken volymetriska mönster placeras;
  • basrelief sticker ut över planet i form av en volymetrisk del;
  • Kolumn väggmonterad;
  • skum nisch fäst på väggen, och olika dekorativa element placeras på den;
  • element för eldstäder används som en ram för en dekorativ eldstad;
  • sandrik - den främre delen av inredningen, som ligger under fönstret;
  • paneler kan placeras på separata delar av fasaden, oftast längst ner används sten- eller tegelfinish i stor utsträckning.

Alla dessa är enkla element och säljs färdiga. Men vilken som helst av dem kan göras med egna händer från skumplåt, om det finns ett sådant behov.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Dekorativ frigolitformning ger inga speciella svårigheter i arbetet. Därför väljs det ofta för arrangemang av lokaler. Polyfoam är tillräckligt flexibelt, och det är bekvämt att använda det när du dekorerar bågar och burspråk. På grund av det faktum att denna typ av material inte är känslig för fukt och är lätt att rengöra, kan det användas vid design av kök och badrum.

Både konventionella skumalternativ och de som bearbetas med en speciell film för att ge en slät och blank yta finns tillgängliga . I grunden används stuckatur för att dekorera tak och väggar. För att alla element ska se mer presentabla ut lackeras, målas eller behandlas med ett skyddande lager. Ytan blir då mjukare. Och ibland är det till och med svårt att gissa att det är polystyren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid montering på en vägg, använd ett tunt nät för bästa grepp , och alla efterbehandlingar av målning och täckning med olika föreningar utförs när strukturerna redan är fixerade på byggnadens vägg, tak eller fasad. När det gäller utomhusarbete bör sådana element vara täck med ett fuktsäkert lager.

När du dekorerar taket med stuckaturer ser olika ljuskronor och LED -remsor bra ut. När du tänker på utformningen av väggar med stuckaturer måste du observera en känsla av proportion. För många detaljer kommer att se smaklösa ut. Därför måste du göra rätt accenter: om det kommer att vara dekorativa kolumner, en nisch, element som inramar eldstaden.

Det är bättre att placera alla dessa element så att människor oavsiktligt inte kan röra dem med några föremål, och så att inredningen inte är tillgänglig för barn och djur. Det kan lätt skadas om det hanteras vårdslöst. Förresten, inte bara stuckaturer kan tillverkas av polystyren, utan också olika dekorativa element kan skapas: figurer, paneler etc. Allt beror på fantasi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Stucko -inredning i inredningen används ofta i alla rum med olika stilar. Detta bevisas av exemplen som presenteras nedan.

Rummet ser ljust och luftigt ut med hjälp av pelare och stuckaturer i taket. Vitt och beige ser perfekt ut i detta utrymme

Bild
Bild

Så elegant kan du dekorera taket och väggarna och skapa en högtidlig och lyxig atmosfär

Bild
Bild

Enkla och strama former ser lakoniska och snygga ut, men samtidigt kan de dekorera rummet

Bild
Bild

Att dekorera en öppen spis med skum kan förvandla ett rum. Det är värt att lägga till några dekorativa element för att liva upp interiören lite

Bild
Bild

I ett mycket rymligt rum ser både kolumnerna och takets dekoration med hjälp av stuckaturer harmoniska ut och överbelastar inte utrymmet

Bild
Bild

Skumgjutning används också utanför byggnaden. Du kan till exempel designa ett fönster. Byggnaden får ett helt annat utseende

Detaljer med ett mönster av en liknande plan kan också dekorera huset och ge ljusa och graciösa anteckningar.

Rekommenderad: