Botanisk Basrelief (17 Bilder): Hur Man Gör Det Själv Enligt Steg-för-steg-instruktioner? Inramad Basrelief Inuti

Innehållsförteckning:

Botanisk Basrelief (17 Bilder): Hur Man Gör Det Själv Enligt Steg-för-steg-instruktioner? Inramad Basrelief Inuti
Botanisk Basrelief (17 Bilder): Hur Man Gör Det Själv Enligt Steg-för-steg-instruktioner? Inramad Basrelief Inuti
Anonim

Efter att ha behärskat tekniken för botanisk basrelief kan du få ett mycket ovanligt föremål för inredning. En egenskap hos denna hantverkskonst är att bevara alla egenskaper hos naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En botanisk basrelieff är en slags konstgjord konst, vars väsen är att få volymetriska tryck av växter på en gipsyta. Processen är följande: först bildas ett ämne av rå lera, i vilket blommor, löv eller drivved pressas för att bilda ett tryck . I nästa steg fylls lermallen med gipsbruk.

Det bör nämnas att bas-relief botanik innebär användning av endast naturliga element i sin naturliga form . Om befälhavaren under processen korrigerade de resulterande utskrifterna med sina fingrar eller ett verktyg, kan hans skapelse inte längre kallas en botanisk basrelieff. Utan att kunna omvandla tekniken kan konstnären dock skapa ett ovanligt koncept att kombinera växter. Innan arbetet påbörjas är det nödvändigt att inte bara bilda en komposition på ett plan, utan också att bestämma formen på själva basrelieffet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Som redan nämnts, för att skapa en botanisk basrelieff, behöver du, utöver själva växterna, lera för modellering, gips för skulpturellt arbete, en rullpinne av trä och eventuellt pincett. Slingan för att hänga kompositionen på väggen blir lätt att bygga av en tråd . Det är mer bekvämt att skapa formen på basrelieffen med hjälp av en glidande ugnsform.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Endast steg-för-steg-instruktioner för att skapa en botanisk basrelief låter dig behärska den inte helt enkla tillverkningstekniken.

Arbetet börjar med att en rullkavel av trä rullas ut ca 2,5 kg lera . Verktyget ska röra sig både medurs och moturs. I slutet av det första steget bör ett lager bildas, vars tjocklek är cirka 1,5 cm. Färska blommor ordnas på lera, enligt en genomtänkt komposition. Det är viktigt att komma ihåg att när du skapar ett tryck kommer allt som var på höger sida att vara på vänster sida.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare, håller blommorna är det nödvändigt att pressa in de botaniska elementen i lerytan med en kavel placerad i mitten . När detta är gjort kan blommorna avlägsnas försiktigt med en pincett.

Bild
Bild
Bild
Bild

En löstagbar ugnsform med en diameter på cirka 23 cm pressas i leran . Det är bättre att smeta kanterna ytterligare så att inga luckor bildas. Cirka 0,5 kg gips i en separat behållare blandas med 0,5 liter vatten. Efter att ha blandat blandningen tills den är helt homogen kan du hälla den i formen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter cirka 10 minuter sänks en trådslinga i gipset i Paris . När gipset har stelnat måste du använda en spatel för att skilja kanterna på leran från ugnsformen. Dess rester tvättas av basrelieffen med en svamp, varefter ytan rengörs med den hårda sidan av samma verktyg. Gipsdekorationen måste torka ut nästa vecka.

Bild
Bild

Vackra exempel

Interiören kan enkelt kombinera botaniska basreliefer i olika former och storlekar. Till exempel, samma vägg rymmer miniatyr ovaler, medelstora fyrkantiga strukturer och stora runda kompositioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, den färdiga basrelieffen kan målas i vilken färg du vill, men det är bättre att lämna växtelementen själva vita . Och vi får inte heller glömma att växtkombinationen kan ordnas i en ram. För kontrast med vit gips är det bättre att använda lakoniska träramar i naturliga nyanser.

Rekommenderad: