Gör Det Själv Sandblästring (57 Bilder): En Hemlagad Sandblästringsmaskin Från En Flaska. Hur Man Gör Det Enligt Ritningarna Själv Från Sprutpistolen Hemma?

Innehållsförteckning:

Video: Gör Det Själv Sandblästring (57 Bilder): En Hemlagad Sandblästringsmaskin Från En Flaska. Hur Man Gör Det Enligt Ritningarna Själv Från Sprutpistolen Hemma?

Video: Gör Det Själv Sandblästring (57 Bilder): En Hemlagad Sandblästringsmaskin Från En Flaska. Hur Man Gör Det Enligt Ritningarna Själv Från Sprutpistolen Hemma?
Video: Amazon $36 Neiko Sandblaster Unboxing Review! Tested on aluminum, steel, powder coat, paint, & rust! 2024, April
Gör Det Själv Sandblästring (57 Bilder): En Hemlagad Sandblästringsmaskin Från En Flaska. Hur Man Gör Det Enligt Ritningarna Själv Från Sprutpistolen Hemma?
Gör Det Själv Sandblästring (57 Bilder): En Hemlagad Sandblästringsmaskin Från En Flaska. Hur Man Gör Det Enligt Ritningarna Själv Från Sprutpistolen Hemma?
Anonim

Korkbrädor kan inte installeras omedelbart efter leverans, de måste öppnas och lämnas i 1-3 dagar (medföljande instruktioner anger anpassningstiden) - en mycket användbar och funktionell enhet som används på många områden. Till salu hittar du ett stort antal modeller av sandblästringsenheter - från budget till mycket dyra produkter. Många användare föredrar att designa en sådan teknik på egen hand, eftersom det inte finns något oöverkomligt komplicerat i detta. I den här artikeln kommer vi att lära dig hur du kan göra högkvalitativ sandblästring med dina egna händer.

Bild
Bild

Huvudkomponenter

Innan du förstår självmonteringen av en pålitlig och effektiv sandblästring är det lämpligt att studera vilka strukturella element den består av. Så, hemgjorda enheter monteras vanligtvis på grundval av typiska scheman, som skiljer sig från varandra i tekniken för att mata sand till den behandlade ytan på basen. Trots att olika enheter har en annan designenhet finns samma "vitala" enheter för alla varianter, nämligen:

kompressor - detta är en anordning som är nödvändig för att luftmassan i apparaten ska kunna pumpas utan problem och i tid;

Bild
Bild

mottagare - denna del behövs så att den nödvändiga tillförseln av luft skapas under driften av utrustningen;

Bild
Bild

tank (reservoar) för slipkomponenten;

Bild
Bild

pistol - huvudenheten, som är utformad för att tillföra slipmedelskompositionen till basens yta;

Bild
Bild

slangar .

Bild
Bild

Oavsett monteringsplan skapar sandblästringsenheter ett inkommande luftflöde i kombination med slipande komponenter . När tryckkretsen är monterad skickas sanden under högtrycksverkan direkt till utloppsröret, där den blandas direkt med luften som överförs från kompressorsidan.

För att bilda det nödvändiga vakuumet i den slipande komponentens vägar används den så kallade Bernoulli-effekten i utrustningen av ejektortyp. Sanden matas till området där den blandas under tryckpåverkan.

Idag finns det många variationer av systemen för sådan utrustning .… På grund av detta har användarna många möjligheter för självmontering av sandblästringsmaskiner. En bra enhet kan till och med erhållas från korrekt utvalda improviserade material som tidigare verkade helt onödiga och värdelösa.

Bild
Bild

Hur gör man av en ballong?

Du kan göra en mycket bra sandblästring med dina egna händer från en vanlig gasflaska. Detta är en av de mest populära tillverkningsmetoderna som används av många hemlagade älskare.

Bild
Bild

En cylinder sandblästringsmaskin är en mycket enkel men pålitlig enhet. För att montera det korrekt behöver guiden följande komponenter:

  • kulventiler - 2 st.;
  • onödig gascylinder;
  • del av röret - en trattformad del kommer att göras från den för att fylla en speciell behållare inuti apparaten med sand (slipande komponent);
  • tees - 2 st.;
  • slangar med passager på 14 och 10 mm, som kommer att användas för att skicka luft från kompressorn och mata ut den färdiga blandningen;
  • klämmor med vilka ärmarna kommer att fästas;
  • speciell röktejp, vilket är användbart för att täta trådarna på olika komponenter i sandblåsaren.
Bild
Bild

Om alla listade komponenter är förberedda kan du börja montera en hemlagad enhet. Låt oss analysera steg för steg hur man monterar det korrekt.

Först måste befälhavaren kompetent förbereda tanken för den framtida enheten . Du måste noggrant ta bort allt som finns från cylindern. Det är nödvändigt att noggrant rengöra strukturens inre ytor. För sådana ändamål kan du använda olika tvättmedel, men bara de som inte innehåller slipande komponenter. Därefter måste du vänta tills arbetsstycket är helt torrt.

Bild
Bild

I den förberedda cylindern måste du göra flera hål . Den översta är att lägga till sand. Man bör komma ihåg att storleken på detta hål nödvändigtvis måste motsvara diametern på röret som är förberett för montering. Det nedre hålet används för att fästa ventilen på cylindern.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I nästa steg måste befälhavaren installera en kran .… Det kan svetsas mycket tätt och tätt, eller du kan helt enkelt skruva det med ett adapterrör - båda alternativen kommer att göra.

Bild
Bild

Efter kranen måste du sätta upp en tee, och med den mixerblocket . För effektiv tätning av gängade fästelement måste du använda fumtejp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cylinderventilen behöver installera en kran , och bakom honom en annan tee är fixad .

Bild
Bild

I det sista skedet av monteringen, sandblästring det rekommenderas att ta hänsyn till dess rörlighet . För att göra detta kan hjul eller handtag svetsas till enheten för mer bekväm rörelse.

För att göra enheten mer stabil är det lämpligt att dessutom svetsa stöddelar från ett hörn, rör eller delar av beslag till den.

Bild
Bild

Efter det kommer befälhavaren att behöva ansluta alla nödvändiga delar för att bilda kanalerna för att mata och mata ut kompositionen. Låt oss dela detta steg i flera steg.

  1. T -skivan längst ner, liksom ballongventilen, måste anslutas med hjälp av beslag.
  2. En luftinloppsslang med 14 mm hål måste placeras noggrant i utrymmet mellan blandarblocket och tee.
  3. En urladdningsenhet måste anslutas till en gren av T-stycket med en koppling som inte är åtdragen.
  4. Den slipande kombinationsslangen ska anslutas till det sista utloppet på tee från botten.

För att strukturen ska visa sig vara helt tät måste ett pålitligt skruvlock installeras på röret som fyller ballongen med sand.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra tillverkningsalternativ

Sandblästringsmaskinen kan byggas med egna händer och av andra komponenter. Så, mycket bra utrustning fås från en bilkompressor, en högtryckstvätt, en mottagare och många andra enheter. Tänk på flera system för tillverkning av sandblästring från liknande strukturer.

Bild
Bild

Från en högtryckstvätt

Hemma kan du samla en mycket högkvalitativ och kraftfull sandblästring från en högtryckstvätt . Till exempel får man mycket bra utrustning från handfat från det tyska märket Karcher. Sådana anordningar, avsedda för effektiv biltvätt, genererar ett mycket högt vattentryck, men under förutsättning av dess låga förbrukning.

För att få ett effektivt arbete, utan onödig damm- och vattenförbrukning, en sandblästringsinstallation, behöver användaren bara montera ett speciellt munstycke som installeras på utrustningens utloppsrör.

Bild
Bild

Detta kräver följande komponenter:

  • ett keramiskt munstycke, tillverkat för hand eller köpt från en specialaffär;
  • förstärkt slang;
  • ett blandningsblock eller en tee med lämplig passformsdiameter;
  • en enhet som reglerar flödet, liksom en cylindrisk dispenser;
  • ett rör utformat för att ta upp ett slipmedel, det är utrustat med en lufttillförselbana till en sluten tank med sand eller annat slipmedel.

Vattenutrustningen från diskbänken kan fungera på grundval av en ejektorkrets. Vatten, under påverkan av högt tryck, som övervinner blandningsblocket med en snabb hastighet, bildar det nödvändiga vakuumet i vägen där slipmedlet tillförs. Sand kan strömma in och ut med vätska under mycket högt tryck.

Bild
Bild

Självgjorda vattenanordningar är mycket praktiska att använda och lätta att tillverka. Sådana enheter har vissa funktioner som måste beaktas.

  1. Flödeshastigheten är mycket hög vid en låg flödeshastighet. På grund av detta kan en självtillverkad installation användas, till exempel för glas, för frostning och annat liknande arbete.
  2. För att kunna upprätthålla ett stabilt foder är det nödvändigt att använda ett slipmedel som kännetecknas av enhetlig spridning och en liten fraktion. Så i en inhemsk miljö kommer siktad flodsand att vara en idealisk lösning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från en blåspistol

Om det är nödvändigt att montera en kompakt och bekvämaste sandblästringsmaskin är det tillåtet att använda en konventionell luftblåspistol som grund. Sådana anordningar erhålls som visar ganska höga effektivitetsindikatorer.

Du kan till och med utföra kroppsarbete med en sandblästringspistol från en blåspistol.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör komma ihåg att prestanda för sådana hemlagade produkter beror direkt på kompressorn. För att montera en högkvalitativ enhet behöver befälhavaren följande komponenter:

  • färdig pneumatisk slagpistol;
  • högkvalitativ VVS-tee;
  • kulventil, som kommer att behövas för att justera tillförseln till slipkomponenten;
  • utloppsmunstycke med kompressionsmutter.

Den färdiga designen kommer inte att vara för komplicerad och invecklad i sin design … Som en reservoar som kommer att användas för att rymma slipmedlet kan du ta en lättcylinder från en liten brandsläckare av pulverform. Om det inte finns någon sådan komponent, kommer en behållare från en flaska att göra.

Bild
Bild

Från en elektrisk sprutpistol

Sandblästringen kan monteras mycket snabbt och enkelt med en konventionell sprutpistol. En sådan enhet kan enkelt byggas hemma på bara 10-20 minuter.

Bild
Bild

Sandblästringen kan monteras mycket snabbt och enkelt med en konventionell sprutpistol

  • en blandningsventil från en enkel sprutpistol;
  • ett handtag i vilket en mekanism för tillförsel av luftmassor finns;
  • en flaska som innehåller slipande blandningar;
  • tee;
  • ventilregulator av kultyp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsordningen för en sådan hemlagad produkt kommer att vara extremt enkel och begriplig. För att samla upp sandblåset från sprutpistolen måste du fortsätta enligt följande.

  1. Först måste du noggrant slipa sprutpistolens pistol för att applicera ett munstycke av rätt storlek.
  2. Därefter måste du fästa en blandnings -tee till pistolen.
  3. I slutet måste befälhavaren fixa de slangar som ansvarar för tillförsel och cirkulation.
Bild
Bild

Vad mer kan du montera en hemgjord sandblästring från?

De listade metoderna för att göra sandblästring är långt ifrån alla. Användare kan göra utrustning från många andra element och delar .… Detta kreativa tema är inte för ett svagt kreativt sinne. Till exempel kan en bra enhet komma ut inte bara från en propan- eller freoncylinder, utan också från en konventionell brandsläckare.

Tillverkningssystemet för anordningar på en sådan grund är i många avseenden liknande.

Bild
Bild

Det är också möjligt att göra olika komponenter i sandbläsningsteknik med egna händer av olika typer av material till hands . Till exempel kan ett högkvalitativt keramiskt munstycke för sådan utrustning byggas av använda tändstift, som ofta finns i många bilisters garage. För sådant arbete krävs att man skruvar loss den centrala delen av ljusen, sedan skärs de från mutterns sida med en kvarn. Du måste göra detta själv så noggrant som möjligt för att inte av misstag förstöra keramiken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa hantverkare tillverkar sandblästringsmaskiner med sina egna händer från en dammsugare.

De flesta alternativen är fullt möjliga att bygga själv, eftersom monteringsprocessen är enkel och okomplicerad.

Bild
Bild

Användbara tips

Om du bestämmer dig för att ta den oberoende produktionen av högkvalitativ och effektiv sandblästring, bör du ta med dig några användbara tips

Experter som tillverkar sådan utrustning hemma hävdar att enheten kommer att fungera mycket längre om den finns fuktavskiljare … Om vi pratar om hemgjord kolvutrustning, rekommenderas det att installera ett system vid inloppsslaget som effektivt filtrerar oljan.

Bild
Bild

Innan egen tillverkning av sandblästring, särskilt om dess konstruktion är tillräckligt komplex, det rekommenderas att göra alla nödvändiga ritningar i förväg . På dem bör befälhavaren ange alla parametrar för den framtida designen, med uppmärksamhet på platsen för alla strukturella detaljer.

Bild
Bild

En hemmagjord sandblästringsmaskin baserad på en sprutpistol kan utrustas med en slipreservoar i form av en vanlig flaska . Som regel är dess volym tillräcklig för rengöring av inte särskilt stora delar och ytor i cirka 20-30 minuter.

Bild
Bild

Du måste arbeta med hemlagade enheter mycket noggrant och följa säkerhetsreglerna … Innan sådan utrustning tas i drift rekommenderas det att se till att utrustningen är tät, liksom tillräcklig styrka för alla leder som finns i dess struktur. Detta test måste göras varje gång!

Bild
Bild

För att göra arbetet med hemlagad sandblästringsutrustning så effektivt som möjligt, vilket ger märkbara resultat, det rekommenderas starkt att en rätt vinkel observeras vid rengöring av absolut alla ytor till exempel bildiskar, karosseri och många andra.

Bild
Bild

Att själv montera en högkvalitativ och pålitlig sandblästringsmaskin, hantverkaren kan använda det vanligaste stålet .

Bild
Bild

Om storskaliga arbeten planeras och du behöver bearbeta mycket stora områden eller strukturer som är svåra att rengöra, är det bättre att inte sätta dig in i affären själv, om du inte har rätt erfarenhet . Sådana procedurer kräver användning av en mycket kraftfull apparat, med vilken det är önskvärt att ha vissa färdigheter. Oerfarna användare rekommenderas att vända sig till proffs om riktigt stort arbete med sandblästring planeras.

Bild
Bild

För hemmagjord eller kommersiell sandblästring är kvartssand lämplig, som kommer att fungera som en slipande komponent . Det kan mycket väl ha en heterogen struktur. Man bör komma ihåg att om högkvalitativ polering av ytor planeras, används vanligtvis endast små och välsiktade fraktioner. Men för att rengöra staketet från spår av korrosion är det lämpligt att använda osiktad sand.

Bild
Bild

För självmontering av den aktuella utrustningen rekommenderas att endast använda material och verktyg av hög kvalitet . Endast i detta fall kan befälhavaren förvänta sig att få bra resultat.

Bild
Bild

Det är ganska svårt att göra en riktigt kraftfull och produktiv enhet på egen hand . Som regel kan hemlagade sandblästringsmaskiner inte skryta med tillräcklig effekt. För att göra tekniken så effektiv som möjligt bör du välja en kompressor med imponerande kraft för den, då kommer sandblästringen att visa sig vara effektiv.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att samla sandblästring med egna händer mycket noga, utan att rusa . Försök att fortsätta strikt i etapper. Du kan lita på steg-för-steg-instruktioner om det är första gången du stöter på sådana verk. Om allt görs korrekt kommer det i slutändan att vara möjligt att få sådan utrustning som inte fungerar sämre än den som produceras vid anläggningen.

Bild
Bild

Om du använder en gascylinder för att montera utrustningen är det första steget att helt avlägsna absolut alla gasrester från den .… Detta bör göras uteslutande i frisk luft. För att frigöra cylindern från alla gasrester är det nödvändigt att skruva loss ventilen med basen. Därefter måste tanken fyllas med vanligt vatten. Med denna procedur förskjuts gasen mycket lätt av vätskan. Därefter måste vattnet tömmas och ballongen torka ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra sandblästringsutrustning med egna händer är det mycket viktigt att välja rätt kvalitetskompressor . Det är osannolikt att det är möjligt att göra det på egen hand, så du måste ägna vederbörlig uppmärksamhet åt valet av denna komponent.

Rekommenderad: