Blommor Basrelief (23 Bilder): Gör-det-själv Gipsrosor På Väggen, Konstgjorda Blommor Basrelief I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Blommor Basrelief (23 Bilder): Gör-det-själv Gipsrosor På Väggen, Konstgjorda Blommor Basrelief I Interiören

Video: Blommor Basrelief (23 Bilder): Gör-det-själv Gipsrosor På Väggen, Konstgjorda Blommor Basrelief I Interiören
Video: Föröka rosor med sticklingar 2024, April
Blommor Basrelief (23 Bilder): Gör-det-själv Gipsrosor På Väggen, Konstgjorda Blommor Basrelief I Interiören
Blommor Basrelief (23 Bilder): Gör-det-själv Gipsrosor På Väggen, Konstgjorda Blommor Basrelief I Interiören
Anonim

Vem som helst kan göra sitt hem mysigt och vackert; för detta är det tillräckligt att tillämpa maximal fantasi och välja lämplig design för dekoration. En intressant lösning i en modern inredning är skapelsen på väggarna blomma bas-relief … För denna typ av ytdekoration kan du använda olika material för att göra ett ovanligt mästerverk med egna händer, det är inte nödvändigt att ha lite erfarenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tomter

Blommig basrelief är ett av de populära alternativen för att dekorera väggarnas yta ., som skapas genom att applicera en volymetrisk relief i form av blommiga ornament. Tack vare denna design kan du skapa en exklusiv interiör i alla rum, eftersom varje verk anses vara unikt kan det inte upprepas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern blommig basrelief representeras av olika ämnen allt från enkla kompositioner av konstgjorda blommor till hela målningar som visar vinstockar av druvor och klätterväxter. Valet av tomt beror till stor del på typen av dekoration, vilket kan vara så.

Dekorativ … Det är en enkel sammansättning av mönster och prydnader. Blommor i detta fall är gjorda i små storlekar.

Oftast väljs rosor, liljor, prästkragar och tulpaner för väggdekoration.

Bild
Bild

Ämne och visuellt . Det är en målning som visar stora blommor, som kan kompletteras med vaser, fjärilar och geometriska element.

Bild
Bild

Utplattad … För att skapa denna typ av basrelief förbereds volymetriska bilder på ett blommigtema separat; i detta fall är det vanligt att observera ett minimiavstånd mellan kompositionens element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flerdimensionell … Ger användning av kontrasterande färger och tygeffekt. Blommor kan tillverkas av olika material, som skiljer sig åt i textur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är nödvändigt?

Oftast, för att skapa en blommig basrelief, använder de gips , eftersom det är lätt att använda och anses vara ett miljövänligt material som gör att du kan göra både enkla och komplexa kompositioner. För att göra vackra element av gips bör du välja en tomt i förväg och förbereda en lämplig skiss. Förutom gips använder hantverkare också dekorativa kitt, alabaster, lera och polyuretan.

För arbete måste du ha en speciell behållare eller hink till hands där du kan förbereda blandningen, sandpapper, knivar, penslar, färger, slipande svampar, en markör, stenciler och handskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

Processen att göra en blomma basrelieff med dina egna händer anses vara ett ganska noggrant arbete som kommer att kräva betydande ekonomiska och tidskostnader . För nybörjare rekommenderar experter att välja det enklaste sättet att skapa en bild från färgad gips … Första gången kanske en vacker bild inte fungerar, men väggarna kommer ursprungligen att dekoreras med en reliefbild. För att göra en blommig basrelief, följ dessa steg i följd.

  1. I det första steget måste du montera en låda med låga väggar från plywoodskivor och lameller, som skulle se ut som en bricka. Dess mått måste exakt matcha måtten på den framtida avlastningsplattan. En sådan låda kan bytas ut mot en vanlig kartong med tidigare limmat glas på den.
  2. Sedan måste den resulterande formen täckas med polyeten, fördelas så att det inte finns några veck ovanpå. Därefter bereds en lösning från kittet, enligt instruktionerna från tillverkaren, och formen hälls. Om du planerar att skapa en blommig prydnad med hög relief, bör ytterligare tråd installeras i plattan för förstärkning.
  3. Efter allt detta måste du lämna formuläret ett tag så att lösningen tar tag i, och sedan kan du säkert börja skapa en basrelief. Det första steget är att applicera blommans prydnad på plattan och sedan gradvis bygga upp volymen från den beredda kittblandningen inuti konturen. Det är önskvärt att öka volymen i lager och vänta på att varje lager hårdnar.
  4. Dekoreringsprocessen avslutas med att fästa den på väggen och måla kompositionen. För färgdesign rekommenderas att välja nyanser som skulle harmoniskt kombineras med andra inredningsartiklar.
Bild
Bild
Bild
Bild

I det fall då det är nödvändigt att skapa en fördjupad bild används flera metoder . I det första fallet är ett bakgrundsskikt uppbyggt runt figuren, som ett resultat visar det sig att alla element i kompositionen kommer att vara i en depression.

I det andra fallet görs fördjupningen av mönstret med hjälp av en mejsel eller snitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Med rätt kombination av volymetrisk relief och dekorativ målning kan du skapa ovanliga dekorativa effekter i form av vackra blomsterarrangemang . Till exempel kommer en blommig att se vacker ut i vardagsrummet. basrelief med växtritningar och belysning … Tack vare LED -bakgrundsbelysning får bilden maximal volym och tydliga konturer. En komposition med rosenknoppar eller orkidéer placeras bäst på en av de tomma väggarna, där hyllor med souvenirer och fotografier blir olämpliga. Väggbildens bakgrund ska vara i harmoni med textilierna i rummet.

Bild
Bild

Om det inre av rummet innehåller dekorativa pelare och italienska motiv, hjälper den ursprungliga designen en basrelieff i form av en vinstock . Om så önskas kan du också avbilda druvor, och längs bildens kanter är mönster med små blommor lämpliga. För att ge interiören ett komplett utseende rekommenderas det att dekorera fönstren med ljusgröna gardiner och sätta en stor inomhusblomma i ett av hörnen.

Bild
Bild

En lika intressant idé blir dekorera sovrumsväggar i japanska färger , för detta måste du skapa en basrelieff med sakura grenar prickade med många känsliga blommor. För större effektivitet kan kompositionen kompletteras med konstgjorda blommor av plast och tyg. Ljusa nyanser bör finnas i paletten.

Rekommenderad: