Hur Använder Jag En Torr Garderob? Var Ska Man Kasta Avfall I Landet? Service. Hur Fyller Man Den Med Vätska? Användarmanual

Innehållsförteckning:

Video: Hur Använder Jag En Torr Garderob? Var Ska Man Kasta Avfall I Landet? Service. Hur Fyller Man Den Med Vätska? Användarmanual

Video: Hur Använder Jag En Torr Garderob? Var Ska Man Kasta Avfall I Landet? Service. Hur Fyller Man Den Med Vätska? Användarmanual
Video: Jag fixar tvätten: sorterar, tvättar, torkar och stryker kläder 2024, April
Hur Använder Jag En Torr Garderob? Var Ska Man Kasta Avfall I Landet? Service. Hur Fyller Man Den Med Vätska? Användarmanual
Hur Använder Jag En Torr Garderob? Var Ska Man Kasta Avfall I Landet? Service. Hur Fyller Man Den Med Vätska? Användarmanual
Anonim

En resa till dacha är inte en anledning att ge upp den vanliga komforten. En torr garderob hjälper till där det inte finns något centraliserat avloppssystem. Även ett barn kan använda den här enheten. Torra garderober är ganska ekonomiska och kräver inte komplext underhåll.

Grundläggande regler

I utseende påminner enheterna alla om den välbekanta toalettskålen. De består av flera block: det övre är ett säte med lock och det nedre facket där avfall samlas in och återvinns. Modellen kan också ha en vattentank och ventilationssystem. Det är inte svårt att använda en torr garderob, men det finns vissa nyanser som skiljer sig åt beroende på konstruktionstyp.

Det finns tre typer av enheter på marknaden:

  • torv;
  • kemisk;
  • elektrisk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Torv

De använder ett biologiskt fyllmedel. Torv är av naturligt ursprung och bidrar till behandling av avfall, vilket gör att du sedan kan använda den resulterande massan som gödningsmedel. Denna typ av torr garderob fungerar utan att spola vatten. En huva finns i designen för att utesluta jäsning i de nedre facken och förhindra spridning av lukt. Sådana enheter är bättre lämpade för sommarstugor, eftersom de behöver separat ventilation eller ett välventilerat rum.

Bild
Bild

Det är viktigt att inte glömma att hantera avfallet i tid genom att skicka det till komposthögen .… Frekvensen beror på volymen; i genomsnitt behöver en 100 liters tank tömmas varje månad om 3-4 personer regelbundet använder toaletten.

Torvmodeller är de mest prisvärda, men installationen kräver ytterligare manipulationer. På grund av bristen på dränering rengörs toaletten inte särskilt väl, vilket leder till obehagliga lukter och bakterier.

Flytande

Som fyllmedel används kemiska reagenser eller bioföreningar med speciella mikroorganismer. Beroende på detta, Det finns två sätt att slänga avfall:

  • kemiska vätskor är giftiga därför måste de hällas i en speciell grop, bort från platsen eller i avloppet;
  • biologiska fyllmedel är säkra för miljön kan avfall släppas ut direkt i marken.

Det är viktigt att komma ihåg att vanligt toalettpapper inte kan kastas i denna typ av toalett, det bryts inte ner bra, vilket leder till en snabb fyllning av tanken . Den flytande toaletten är helt autonom, den är lämplig för hem, sommarstugor och till och med för att ta en picknick - det finns små modeller på 20-25 liter, som räcker för cirka 50 användningsområden.

Bild
Bild

Vid köpet Tänk på att du regelbundet måste bära en full tank till avloppsgropen . Vissa människor kommer på grund av ålder eller hälsorestriktioner att ha svårt att lyfta en för tung behållare. I det här fallet är det bättre att överväga modeller för 12-25 liter. De måste tömmas oftare, men att överföra är inte så svårt. Om det inte finns några svårigheter att bära, kan du vara uppmärksam på toaletter med en rymligare cistern.

Elektrisk

Dessa är mer komplexa enheter, som namnet antyder, de kräver en nätverksanslutning. Utan tillgång till el kommer en sådan toalett inte att fungera . Vid mottagande delas avfallet i två fraktioner - flytande skickas genom en slang till en dräneringsgrop eller ett speciellt fack, fasta torkas med ventilation till en pulverformig konsistens. Många modeller är också utrustade med en fläkt, så du behöver inte oroa dig för lukt.

Bild
Bild

Det är värt att notera att du bara kan använda toaletten i sittande ställning .eftersom slutaren för att komma åt förvaringsfacket förskjuts av tryck på sätet. Torra garderober av denna typ är lämpliga för ett lanthus med året runt-boende. Deras fördel är att du inte hela tiden behöver tänka på var du ska lägga avfallet, antalet rengöringar är minimala och det finns inga svårigheter med att tömma tanken.

Användarmanual

De mest populära flytande modellerna … Elektriska är för dyra och kräver en nätverksanslutning, medan torv kräver ventilation eller ett separat ventilerat rum. Den flytande toaletten är lätt att underhålla hemma, tankning orsakar inga problem, den är förseglad och hygienisk.

Följ instruktionerna för att använda den här enheten korrekt. Du måste köpa reagenser i förväg och fylla tanken med vätska, och du måste också fylla i vatten separat - det behövs för att tvätta bort avfallet. Om det behövs kan du pumpa ut överskottet med en pump om du planerar att lägga enheten för förvaring.

Glöm inte den tidiga behandlingen av toaletten, då kommer den att tjäna dig längre . Dessutom måste du förutse en plats där du kan tömma avfallet. Avfallstanken kan enkelt tas bort, du måste ta ut den, ta den till avloppsbrunnen, öppna den och tömma den.

Bild
Bild

Träning

Normalt har modellerna två separata sektioner. Den ena är för vatten, den andra är för avfall. Observera att toalettvätska måste tillsättas till båda tankarna . Normalt krävs cirka 150 ml per 20 liter. Använd ett speciellt munstycke för att hälla medlet i den nedre tanken, utan det kan du av misstag skada tätningen. Det är lämpligt att använda bioföreningar … Till skillnad från kemiska reagens är de giftfria, skadar inte miljön och är lättare att kassera.

Bild
Bild

Användande

Toaletten har en speciell ventil som lyfter luckan på den nedre tanken. Innan den används för avsett ändamål måste den öppnas så att avfall kan komma in i tanken. Spolning utförs med hjälp av en pump. Du måste dra i spaken för att tömma vattnet. Att slänga vanligt toalettpapper på toaletten rekommenderas inte . Det sönderdelas inte bra och orsakar blockeringar. Du kan dock köpa papper för torra garderober, som säljs i specialaffärer. Det är lättlösligt, så det kommer inte att vara några problem med dess användning.

Bild
Bild

Tömning av tanken

Vissa modeller är utrustade med en speciell indikator som visar behållarens fullhet. Om det lyser rött är det dags att tömma avfallet. I avsaknad av en indikator måste du övervaka detta själv. Koppla bort hela tanken och ta den till avfallshanteringsplatsen.

För att tömma, sätt in dräneringsröret, peka ner det och tryck på knappen på öppningsventilen - då kommer innehållet inte att spillas ut . Vatten från den andra tanken kan dräneras genom halsen genom att vända behållaren. En pump ska användas för fullständig tömning. Om du inte tänker använda toaletten under en längre tid, kom ihåg att tömma båda tankarna helt.

Bild
Bild

Rengöring

Regelbunden rengöring är viktigt för att upprätthålla hygienen. Det är nödvändigt att använda specialprodukter avsedda för torra garderober … Vanliga hushållskemikalier fungerar inte - dessa föreningar kan skada tätningar och andra strukturella element. Du måste rengöra insidan av toaletten för att tvätta ytan från plack och från utsidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinterapplikation

Inte alla toaletter är lämpliga för användning under den kalla årstiden. Den bärbara modellen kan föras in i ett uppvärmt rum om du vill fortsätta arbeta eller lägga undan för förvaring. Sedan båda tankarna måste tömmas och rengöras . Gummitätningar smörjs med olja före konservering. Om pumpen går på batterier är det bäst att ta bort dem.

Vissa torra garderober är också lämpliga för vintern, om du bara behöver en, kontrollera detta innan du köper. Vid låga temperaturer måste du använda speciella vätskor för att behandla tanken - de fungerar som frostskyddsmedel. Ett liknande medel tillsätts också i vattnet för att förhindra frysning. På vintern är det lämpligt att tömma tanken oftare och rengöra - detta hjälper till att undvika isbildning … Vid särskilt svåra frost, lämna inte en full behållare med avfall över natten.

Bild
Bild

Service

Du måste ta hand om den torra garderoben, detta gör att du kan förlänga dess livslängd och undvika störningar. Bärbara modeller är enkla att serva själv. Underhåll innebär vanligtvis rengöring och smörjning av gummidelarna. Det är viktigt att använda rätt vätska för din modell . Som regel anger tillverkaren vilka verktyg som krävs för underhåll. Olämplig vätska kan korrodera lagringstankens väggar, vilket snabbt gör tanken oanvändbar.

Om toaletten har använts länge kan den behöva mindre reparationer. Oftast går det sönder :

  • pumppumpar;
  • elektriska knappar som reglerar spolning;
  • tanklock.
Bild
Bild

Alla dessa delar kan vid behov köpas i en specialaffär, de är billiga. Det finns också servicecenter som reparerar sådana enheter, så i händelse av en allvarlig störning kan du få hjälp av en specialist.

Rekommenderad: