Torr Garderob För Ett Sommarresidens (46 Bilder): Vilken Torr Garderob är Bättre Att Välja? Betyg. Hur Fungerar Han? Installation Och Underhåll. Fördelar Och Nackdelar

Innehållsförteckning:

Video: Torr Garderob För Ett Sommarresidens (46 Bilder): Vilken Torr Garderob är Bättre Att Välja? Betyg. Hur Fungerar Han? Installation Och Underhåll. Fördelar Och Nackdelar

Video: Torr Garderob För Ett Sommarresidens (46 Bilder): Vilken Torr Garderob är Bättre Att Välja? Betyg. Hur Fungerar Han? Installation Och Underhåll. Fördelar Och Nackdelar
Video: Trendy Lab - Гардероб Алёны Водонаевой 2024, April
Torr Garderob För Ett Sommarresidens (46 Bilder): Vilken Torr Garderob är Bättre Att Välja? Betyg. Hur Fungerar Han? Installation Och Underhåll. Fördelar Och Nackdelar
Torr Garderob För Ett Sommarresidens (46 Bilder): Vilken Torr Garderob är Bättre Att Välja? Betyg. Hur Fungerar Han? Installation Och Underhåll. Fördelar Och Nackdelar
Anonim

En torr garderob för ett sommarresidens är en optimal lösning som gör att du kan erbjuda en ganska hög sanitetsnivå under en semester på landet. Fördelarna med sådana system uppväger väsentligt nackdelarna, installation och underhåll tar en minimum av tid, och betyget på färdiga modeller löser enkelt problemen med att välja när man köper. För att förstå vilken landstorlek som är bättre att välja, hur dess olika alternativ fungerar, hjälper en översikt över de tillgängliga systemen för att skapa en latrin på webbplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Om du väljer en torr garderob för ett sommarresidens kan du lösa de flesta av problemen relaterade till att upprätthålla en hög hygiennivå i badrummet. Oavsett om det är en torvmodell eller en version av flytande typ har de alltid en viss uppsättning fördelar och nackdelar. De uppenbara fördelarna inkluderar följande.

  1. Användarvänligheten . Bekvämligheten med att använda toaletten ökar avsevärt, särskilt för äldre och barn.
  2. Sanitetsnivå . Torra garderober är lätta att underhålla. De har tvättbara konstruktionselement.
  3. Möjligheten att använda säsong . Denna punkt är särskilt relevant för torvalternativ, eftersom deras biologiska fördelar vid låga temperaturer reduceras till noll: nyttiga bakterier förökar sig inte.
  4. Inga begränsningar för plats . Du kan göra en toalett inne i ett lanthus eller i en fristående byggnad.
  5. Möjlighet till senare användning av avfall vid produktion av kompost.
  6. Sällsynt tömning . Vid oregelbunden användning ska tanken rengöras 2-3 gånger i månaden.
  7. Val av stationära och mobila alternativ .
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa typer av torra garderober har nackdelar. Dessa inkluderar behovet av att köpa förbrukningsmaterial, elkostnader i vissa modeller. Dessutom kan avfallshantering kräva viss fysisk ansträngning. Torvmodeller tar inte bort lukten helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Funktionsprincipen för varje typ av toaletter för ett sommarresidens har sina egna egenskaper .… Vissa människor föredrar stationära alternativ med pumpning, luktfri, spolning, mer liknande dem som används i stadslägenheter. Andra är mer praktiska bärbara modeller som läggs undan för förvaring på vintern eller plastmodeller för barn.

En trädgårdstorr garderob är också torr, med fyllnadsinnehåll som absorberar lukt. Varje sort är ordnad och fungerar på sitt eget sätt, så det är värt från början att studera vad toaletter i landet är, för att överväga deras funktioner.

Bild
Bild

Flytande

Denna kategori inkluderar bärbara torra garderober som inte behöver konstant kommunikation. De har en enkel struktur med fem huvuddelar.

  1. Avföringsbehållare . Denna tank rymmer 12-24 liter avfall.
  2. Ren vattentank … Den är avsedd för 15 liter vätska och är utrustad med en spolningsanordning med doseringssystem. Särskilda sanitära vätskor hälls i denna tank.
  3. Full indikator . Det är nödvändigt för att rengöra den nedre tanken i tid.
  4. Sitt och lock . De liknar vanliga VVS -tillbehör.
  5. Kontrollventil att separera olika fraktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana torra garderober kräver inte ventilation eller annan kommunikation. Vattentanken fylls manuellt. Flytande torra garderober är lämpliga för inomhusinstallation, lämna ingen lukt. En speciell lösning som återvinner avfall hälls också i behållarens nedre del. De är miljövänliga - med möjlighet att slängas i en komposthög, i grön och blå förpackning, och även på basis av formaldehyd. Det andra alternativet kräver att den torra garderoben ansluts till det centrala avloppssystemet, eftersom sådana lösningar är giftiga för miljön.

Bild
Bild

Torv

Utåt kan denna typ av torr garderob se ut som en vanlig lanttoalett med en avfallsbehållare inuti och en lagringstank. Men i stället för ett spolsystem finns det en behållare med en torr återfyllning - finmald torv. Historiskt sett kallades sådana toaletter pulverskåp; de uppfanns i europeiska länder för flera århundraden sedan. Deras design inkluderar ett ventilationsrör för att undvika stagnation av förångade gaser inuti rummet. Den ska vara rak, minst 2 m hög om endast naturligt drag används.

Bild
Bild

Torvtoaletter har vanligtvis en speciell enhet som du kan hälla pulverformiga ämnen i uppmätta doser efter att ha använt badrummet för avsett ändamål . Sådana strukturer har en stor fördel - miljösäkerhet. Torv klarar framgångsrikt deodorisering av lanttoaletten och absorberar också fukt, minskar volymen av tankens innehåll och torkar avföring. I sådana modeller tillhandahålls avfallsseparation från varandra, medan vätskan dräneras in i sumpen genom en slang. Kasserade torvrester förvaras i komposthögen i minst 2 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk

Den dyraste modellen som finns på marknaden . De installeras sällan i hus på landet, de kräver anslutning till kommunikation. I sådana utföranden har bottenbehållaren en separation som gör att du omedelbart kan sortera olika fraktioner utan att blanda dem. Avföring kommer in i en speciell kammare, där de torkas och förstörs vid hög temperatur. Flytande avfall släpps ut i rörledningssystemet och sedan i avloppssumpen.

Bild
Bild

Vissa torra garderober fungerar på en annan princip. De avdunstar helt fukt från avfallet som kommer in i avfallstanken. De återstående massorna fylls med en speciell komposition från dispensern. Ekskrementer tar minst ett utrymme och kräver inte ofta bortskaffande.

Elektriska torra garderober städas bara några gånger om året. De är miljövänliga och kräver inte inköp av dyra förbrukningsmaterial . Elektriska torra garderober är billiga att underhålla, men i ett första skede måste de anslutas till kraftsystemet, ventilation och avlopp.

Bild
Bild

Vid strömavbrott är det dessutom inte möjligt att använda toaletten för avsett ändamål.

Betyg av de bästa modellerna

Betyg av torra garderober sammanställs traditionellt på grundval av kundrecensioner, samt genom att jämföra egenskaperna hos specifika modeller … Det billiga alternativet är inte alltid värre än det dyra. För att förstå vilka moderna modeller som förtjänar att ligga i toppen, hjälper en översyn av marknaden för torra garderober.

Bild
Bild
Bild
Bild

Torv

Miljövänligt, prisvärt, men inte alltför spektakulärt i utseende - så kan torvmodeller av lanttoaletter karakteriseras. Kostnaden beror direkt på lagringstankens storlek och dess design. Det är därför kostnaderna för att köpa allt du behöver till en början kan vara imponerande. Anmärkningsvärda förslag i denna kategori inkluderar följande.

Piteco 905 . Den tydliga ledaren i betyget när det gäller design och utförande. En 120-liters förvaringstank på hjul räcker för en familj på 2-3 personer under hela sommaren. Modellen är mycket lätt att använda, torven matas genom att trycka på spaken. Denna modell kostar cirka 11 000 rubel.

Bild
Bild

Biolan Biolan Eco … Storformat torr garderob med torvpåfyllning, helkropp, med säte och lock ovanpå. En dräneringsslang är ansluten till tanken för att tömma vatten. Resten av avfallet kan samla upp till 200 liter. Det kan vara svårt att tömma behållaren.

Bild
Bild

" Tandem Compact-Eco " … En torr garderob av rysk produktion med en trevlig design och kompakta dimensioner, gjord av hygienisk polystyren. Inuti finns en avskiljare med ett vätskedräneringsrör och ett avföringsfack. Ventilationssystemet har en stor diameter, vilket garanterar bekvämligheten att ta bort överflödig lukt. Förvaringstanken på 60 l kräver en handburna, den är inte utrustad med hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flytande modeller

I denna kategori är marknadsledande europeiska märken från Italien, Tyskland och andra länder. Huvudbetoningen läggs på kompakthet, rörlighet, enkelt underhåll. Följande alternativ är bland de bästa modellerna i sin klass.

Thetford Porta Potti 565E . Ultrakompakt bärbar toalett med en stilren design, paketet väger bara 5,5 kg. Modellen är utrustad med en elektrisk pump som drivs av en batterikälla, en behållarfyllningsindikator och är lätt att använda. Bottenbehållaren har en kapacitet på 21 liter. En sådan konstruktion kostar cirka 15 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sanitation Equipment Limited Mr. Little Ideal 24 . Denna modell är märkbart sämre än ledaren inom design, men den tål mer användarvikt. Den nedre tanken på 24 liter behöver inte tömmas oftare än en gång i veckan, den är avsedd för en familj på upp till 4 personer. Designen använder en kolvhandspump, vilket komplicerar oberoende användning av denna modell av barn och äldre. Kostnaden för satsen är cirka 8 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bioforce Compact WC 12-20VD . En universell lanttoalett av hållbar beige plast, den har en trevlig design och ett överkomligt pris - drygt 5500 rubel. Hela setet väger cirka 6 kg, tankarnas små volymer gör det enklare att serva. Detta är ett bra val för de flesta sommarstugor, där antalet vanliga användare av badrummet inte överstiger 1-2 personer.

Kolvspolningsmekanismen lämnar inga”blinda fläckar” inuti toalettskålen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk

Torra garderober av denna typ är dyra, den genomsnittliga kostnaden för en uppsättning börjar från 55 000 rubel och kan nå 200 000 och mer . De flesta tillverkarna är baserade i Italien och andra EU -länder. I sådana modeller skiljer sig utseendet lite från den klassiska VVS -utrustningen; de passar bra in i det inre av ett lanthus med säsongs- eller permanent bostad. Torra garderober gör att du snabbt och enkelt kan lösa problemet med avfallshantering.

Bland de anmärkningsvärda modellerna i denna kategori finns två

BioLet 65 … Funktionell modell med centraliserad urinurladdning. Den torra garderoben väger bara 35 kg, skålen har en höjd av 50 cm, vilket är bekvämt att plantera. Fekala massor dräneras av en kompressor, sedan mals de till kompost, flytande avfall släpps ut i avloppet. Modellen har låg strömförbrukning.

Bild
Bild

Separett Villa 9020 . En mellanstor modell som bara väger 13 kg. Avfall i processen för att komma in separeras, vätskan släpps ut i dräneringen, de fasta fraktionerna torkas. Modellen har utmärkt utrustning, det finns till och med en barnstol. Tömning av behållaren krävs inte mer än 6 gånger om året.

Elektriska stationära torra garderober kräver betydande kostnader i ett första skede, men i framtiden visar de på hög miljövänlighet och energieffektivitet. Det är det bästa valet för bostäder.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Att välja en lämplig torr garderob för ett sommarresidens är inte så svårt. I de flesta fall är det ganska enkelt att korrekt utvärdera en viss modell enligt huvudkriterierna.

Rörlighet … Installationsmetoden - stationär eller mobil - bestäms av tillgängligheten för kommunikation och andra faktorer. Till exempel, i ett ouppvärmt hus med säsongsboende, är det bättre att köpa en kompakt torr garderob av flytande typ. Den är mer mobil, efter tömning kan den förvaras till våren. Det är bättre att omedelbart installera en stationär modell på en dacha med ett besök året runt.

Bild
Bild

Budget … De dyraste torra garderoberna är elektriska. Torv- och flytande modeller i det inledande skedet är ganska jämförbara i pris. Men i tjänsten är det andra alternativet klart dyrare på grund av inköp av förbrukningsvaror för fyllning av behållare.

Bild
Bild

Konstruktionstyp . Torvtorkskåp är de enklaste, men de kräver ett utlopp för ventilation, naturligt eller tvingat. Elektriska modeller är också ganska svåra att ansluta. Det finns inte alltid ett fullvärdigt avloppssystem och energiförsörjning i landet, organiserat utan avbrott.

Bild
Bild

Rengöringsfrekvens . En stor tank med en torvtoalett kommer att rymma mycket avfall, men då måste den tömmas - det är bättre att ta en modell på hjul och placera själva badrummet nära cesspoolen. Vid aktiv användning rengörs flytande alternativ upp till 2-3 gånger i veckan. De mest sällan tömda torra garderoberna är elektriska. De är lämpliga även för äldre som inte kan lyfta tunga tankar.

Bild
Bild

Miljösäkerhet … Här är torvbaserade torra garderober klart att föredra, eftersom de inte skadar miljön. Detta är det bästa alternativet för sommarboende som är vana vid att gödsla trädgården med organiskt material. I flytande versioner kan endast vissa typer av avfall släppas ut i komposten. I elektriska, beroende på metod för bortskaffande av avföring, erhålls gödselmedel i form av aska eller en pulverformig blandning, det finns inte så många av dem, men energiförbrukningen för sådana modeller kan knappast kallas ekonomisk.

Bild
Bild

Dimensioner … Storleken på den torra garderoben är viktig om det finns problem med det lediga utrymmet inne i lanthuset. Du kan välja det mest praktiska alternativet om du i förväg bestämmer platsen för installationen.

Bild
Bild

Möjlighet till transport och lagring … Om du planerar att ta bort toaletten från dacha för vintern är mobila vätskemodeller som enkelt kan passa in i bagageutrymmet på en bil lämpliga. Torvalternativ i stora storlekar måste transporteras på specialfordon. De kommer att behöva bevarande för vintern. Om du lämnar en sådan toalett i kylan kan den spricka och gå sönder.

Bild
Bild

Utrustning … Flytande toaletter kompletteras ofta med skåp som till och med kan installeras "i ett rent fält". Det är ett bra val för byggarbetsplatser. Resten av modellerna kräver konstruktion av en separat plats för installationen, med ett utbud av kommunikation och stöd för en lagringstank (i torv).

Bild
Bild

Slangar och kopplingar ingår inte alltid i satsen, och det är ganska svårt att hitta en ersättare för dem, så du bör vara uppmärksam på deras tillgänglighet.

Med tanke på dessa rekommendationer kan du enkelt välja och köpa torra garderober för ett sommarboende, med hänsyn till behoven hos en viss familj, ägarnas önskemål.

Bild
Bild

Installation och underhåll

Installationen av en torvtorkskåp orsakar vanligtvis inga svårigheter, men med de mest populära flytande modellerna bland sommarboende kan svårigheter uppstå. Du kan installera och montera en sådan struktur även i ett bostadshus. Det kräver ingen anslutning till ventilationssystemet.

Det räcker med att montera alla delar av strukturen. I detta fall behöver sanitära säkerhetsstandarder inte beaktas, och valet av plats för installation kommer att begränsas endast av ägarens egna preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Proceduren för att förbereda en sådan torr garderob för drift kommer att bestå av 4 steg

  1. Montering av konstruktionen med beaktande av tillverkarens rekommendationer … Ordningen kan variera beroende på modell.
  2. Lossa toppen … Det fixas vanligtvis med en knapp. Ett klick räcker för att koppla bort elementen.
  3. Fyll reservoaren med en speciell vätska tillsammans med vatten … Liknande åtgärder utförs med behållarens nedre del. Varje tank använder en annan typ av vätska.
  4. Montering av strukturen .
Bild
Bild

Efter det är den torra garderoben helt klar för användning. Genom att trycka på en speciell spak eller knapp kan du spola. När ventilen öppnas skickas avfallet till en behållare med en bearbetningslösning. Vätskan doseras i portioner. Därefter stängs ventilen.

Bild
Bild

Efterföljande vård av en torr garderob av flytande typ är inte heller svårt. Det räcker med att bara övervaka vattennivån i ventilen - den ska vara minst 1 cm.

I det här fallet fungerar det som en vattentätning och förhindrar att lukt kommer ut. Efter tömning av behållaren tvättas den varje gång, sedan hälls nya komponenter.

Rekommenderad: