Hur Mycket Salt Ska Jag Lägga I Diskmaskinen? Hur Ofta Ska Du Lägga Den I Diskmaskinen? När Ska Du Tillsätta Salt Till Maskinen? Hur Mycket Ska Läggas Till Innan Den Används Första

Innehållsförteckning:

Video: Hur Mycket Salt Ska Jag Lägga I Diskmaskinen? Hur Ofta Ska Du Lägga Den I Diskmaskinen? När Ska Du Tillsätta Salt Till Maskinen? Hur Mycket Ska Läggas Till Innan Den Används Första

Video: Hur Mycket Salt Ska Jag Lägga I Diskmaskinen? Hur Ofta Ska Du Lägga Den I Diskmaskinen? När Ska Du Tillsätta Salt Till Maskinen? Hur Mycket Ska Läggas Till Innan Den Används Första
Video: Hur använder jag rengöringsmedlet för diskmaskinen? 2024, April
Hur Mycket Salt Ska Jag Lägga I Diskmaskinen? Hur Ofta Ska Du Lägga Den I Diskmaskinen? När Ska Du Tillsätta Salt Till Maskinen? Hur Mycket Ska Läggas Till Innan Den Används Första
Hur Mycket Salt Ska Jag Lägga I Diskmaskinen? Hur Ofta Ska Du Lägga Den I Diskmaskinen? När Ska Du Tillsätta Salt Till Maskinen? Hur Mycket Ska Läggas Till Innan Den Används Första
Anonim

Enligt vissa användare är diskmaskinsalt identiskt med vanligt bordsalt som finns i köket. Detta är en vanlig missuppfattning. Diskmaskinens tvättmedel kännetecknas av sin stora granulatstorlek och utsätts också för ytterligare rengöring från överflödiga föroreningar. Hur mycket salt som ska hällas i diskmaskinen och hur ofta man ska tillsätta det kommer att diskuteras i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsfrekvens

Efter eget gottfinnande lägger olika tillverkare till vissa komponenter i PMM -saltet för olika ändamål:

  • natriumbikarbonat och disilikat;
  • natriumcitrat för att döda bakterier och bakterier;
  • smaker;
  • natriumpolyaspartat;
  • natriumperkarbonat.

Tillägget av alla slags ämnen gör det möjligt för tillverkare att fokusera på eventuella särskilda fördelar med sina egna produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa hävdar antibakteriella egenskaper, medan andra pratar om effekten av ytterligare rengöring och ger en behaglig doft.

Moderna diskmaskiner är utrustade med en speciell indikator som visar hur ofta saltet ska bytas. Användare som inte skräms av kostnaden för en relativt dyr diskmaskin behöver inte oroa sig för hur ofta produkten ska läggas till . När indikatorlampan tänds måste du omedelbart lägga saltet i önskat fack på PMM. För en ny bil kan det vara nödvändigt att byta salt efter några tvättar.

Om apparaten inte har en indikator som indikerar behovet av att byta ut saltet, bör du vägledas av kvaliteten på tvättbestick och tallrikar . Utöver dessa faktorer kan frekvensen för användning av pulvret påverkas av antalet startar och kvaliteten på diskvattnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur förstår du att du behöver lägga produkten?

Det enklaste sättet att kontrollera påfyllningen av bilen med salt är att övervaka blinkandet av lampan på instrumentbrädan. De flesta tillverkare gör indikatorn i form av en ikon som liknar den engelska bokstaven S . Indikatorlampor finns i ljusgul och ljusröd.

Indikatorikonen tänds på kommando av en speciell sensor som finns i PMM -jonbytaren och utformad för att övervaka mättnadsgraden för lösningen med salt. Sensorn innehåller koncentrationsvärdena för kompositionen . När mängden salt är under det inställda värdet tänds indikatorn och informerar om behovet av att tillsätta medlet.

I avsaknad av en indikator måste frågan om spårning av koncentrationen av medel i kompositionen hanteras av husets ägare . Ett bevisat och effektivt sätt är att placera en dekal med utbytesdatum på pulverförpackningen, skåpdörren eller kylskåpet. Den andra indikatorn är en minskning av kvaliteten på rengöring av disk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Här är de viktigaste tecknen du behöver för att lägga till en produkt i diskmaskinen.

Mjölkavlagringar på disken, grumligt glas, vitaktiga droppar dyker upp . För att eliminera dessa tecken är det tillräckligt att tvätta disken manuellt. I detta fall blir det uppenbart att saltkoncentrationen i lösningen är för låg för att regenerera jonbytarhartset.

Flerskiktade tabletter rengör inte disken ordentligt . Om vattnets hårdhet är mer än 21 ° dH, tillsätt salt till de kombinerade diskmedlen, eftersom koncentrationen i tvättmedlet inte är tillräcklig för att mjukna.

Observanta användare, som märker en försämring av utseendet på bestick och disk som tvättas i diskmaskinen, tillsätter omedelbart tvättmedlet till maskinen . Samtidigt är det omöjligt att nämna en specifik tidsperiod för att fylla på salttillförseln, eftersom tekniken kan användas med olika frekvenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur mycket salt ska du tillsätta?

Innan du häller salt i diskmaskinen bör du noggrant läsa instruktionerna som medföljer hushållsapparaterna . De flesta PMM -tillverkare placerar natriumkloridfacket i de mest populära modellerna i en speciell arbetsbehållare som ligger bredvid pumphjulssprinklern.

Fyll facket med en liter vatten innan du använder diskmaskinen för första gången och tillsätt sedan salt i den mängd som behövs för att fylla behållaren helt. I detta fall kommer överflödig vätska att spolas ner i avloppet.

Tanken rymmer cirka 1 kg natriumklorid, vilket är 2/3 av en standardförpackning på 1,5 kg . I olika modeller kan volymen på tanken där du behöver ladda salt variera från 700 gram till 1,3 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna mängd natriumklorid ger den rätta nivån av vätskemjukning under en längre period - från en och en halv till 3 månader - med daglig användning av apparaten. En speciell saltkoncentrationssensor informerar dig om tiden för tillsats av agenten genom att tända indikatorlampan.

Saltförbrukningen beror ofta på kranvattnets hårdhet. Om du använder vatten med hög hårdhet för att diska, kommer diskmaskinen att använda mer mjukgörare.

I vårt land är det vanligt att mäta vattnets hårdhet i grader . Värdet av en grad bestäms av koncentrationen av kalcium- och magnesiumsalter i mängden 0,5 millimol per liter vätska. Det är viktigt att komma ihåg att hårdhet mäts olika i olika länder. Den ryska hårdhetsgraden motsvarar 2,8 grader i Tyskland. Andelen magnesium- och kalciumföreningar kan variera beroende på landets region. Anslutningsnivån bestäms av platsen för flodbäddar, bäckar och sjöar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av kranvattenhårdhet:

  • mjuka (mindre än 3 ° F salter i kompositionen);
  • medelhårda (från 3 till 6 ° F salter för varje liter);
  • hårt (6-10 ° F i en liter vatten);
  • mycket hårt - från 10 ° F och högre.

På grund av det hårda vattnets skadlighet för VVS -system och hushållsapparater är det förbjudet att använda det.

Du kan självständigt bestämma kranvattnets hårdhet på flera sätt.

Definition "med ögat" är inte det mest vetenskapliga, men ett bevisat och effektivt sätt som är tillgängligt för alla. För att visuellt bedöma vätskans sammansättning måste du skumma en liten trasa med vanlig tvätttvål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om tyget inte tvålar bra indikerar detta en hög nivå av flytande hårdhet.

En metod för övervakning av hushållsapparater och VVS. Om en vit beläggning utvecklas på VVS -artiklar, där vattendroppar ständigt faller, kräver vattnet i kranarna troligen ytterligare mjukning.

Att använda speciella testremsor är den mest exakta metoden för att mäta önskad indikator, vilket inte kräver mycket ansträngning . Efter att ha doppat remsan i ett glas vätska bör du observera förändringen i dess nyans. En ljusblå ton indikerar en hög vattenkvalitet, en mörkblå version är en indikator på förekomsten av en hög koncentration av magnesium- och kalciumsalter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan köpa testremsor speciellt utformade för hemvattenanalys på vilket apotek som helst. Ett antal tillverkare lägger sådana remsor i ett kit med en hushållsapparat.

Baserat på testresultatet och de data som finns registrerade i diskmaskinens instruktioner bör du bestämma mängden natriumklorid för att mjuka upp kompositionen . Moderna modeller av maskiner är utrustade med enheter för inställning från 1 till 7 värden, som varierar från kompositionens mättnad med kalcium- och magnesiumsalter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med rätt vård kommer hushållsapparater att hålla länge.

Rekommenderad: