Hur Gör Jag Min Standardskrivare? Hur Sätter Jag Skrivaren Som Den Viktigaste Och Hur Tar Jag Bort Den? Hur Byter Jag Till En Annan Skrivare?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Gör Jag Min Standardskrivare? Hur Sätter Jag Skrivaren Som Den Viktigaste Och Hur Tar Jag Bort Den? Hur Byter Jag Till En Annan Skrivare?

Video: Hur Gör Jag Min Standardskrivare? Hur Sätter Jag Skrivaren Som Den Viktigaste Och Hur Tar Jag Bort Den? Hur Byter Jag Till En Annan Skrivare?
Video: Epson-skrivaren slås inte på - byt diod 2024, April
Hur Gör Jag Min Standardskrivare? Hur Sätter Jag Skrivaren Som Den Viktigaste Och Hur Tar Jag Bort Den? Hur Byter Jag Till En Annan Skrivare?
Hur Gör Jag Min Standardskrivare? Hur Sätter Jag Skrivaren Som Den Viktigaste Och Hur Tar Jag Bort Den? Hur Byter Jag Till En Annan Skrivare?
Anonim

Mycket ofta på kontor kan flera skrivare anslutas till en dator samtidigt. Användaren, för att kunna skriva ut på vissa av dem, måste gå till "filutskrift" -menyn varje gång. Dessa steg är tidskrävande och enkla att hantera - du behöver bara installera standardskrivaren på din dator.

Hur man installerar?

De flesta datorer körs på Windows -operativsystemet, så instruktionerna ges för just en sådan teknik. Så, det finns ett antal specifika steg du måste vidta för att göra din skrivare till standard.

Klicka på "Start" -knappen, gå till "Inställningar" -menyn och välj där en flik som heter "Kontrollpanelen". Även för en ny datoranvändare finns det inget svårt i dessa åtgärder

Bild
Bild

Välj "Skrivare och fax" på "Kontrollpanelen"

Bild
Bild

Där måste du välja önskad skrivare, klicka på den med musen och markera rutan "Använd som standard"

Bild
Bild

Efter de utförda åtgärderna skrivs utskrift från den här datorn uteslutande ut till den valda skrivaren.

Om datorn kör Windows 7 måste du också göra dessa steg . Den enda skillnaden är att namnen på flikarna här kan vara olika. Så i avsnittet "Hårdvara och ljud" måste du hitta en flik som heter "Visa enheter och skrivare".

Bild
Bild

Där måste du välja fliken "Skrivare" och ställa in motsvarande kryssruta "Använd som standard" på den.

I det relativt nya Windows 10 -operativsystemet kan du också ställa in skrivaren som den huvudsakliga

  • I avsnittet Inställningar finns en flik Skrivare och skannrar. Där måste du välja önskad skrivarmodell och klicka sedan på "Hantera".
  • Välj "Använd som standard" i fönstret som öppnas.
Bild
Bild

Inget komplicerat heller. Det tar bara 2-3 minuter att sätta på skrivaren.

Hur man ändrar?

Om en standardskrivare redan är installerad på persondatorn kan du också ändra den om det behövs. För att göra detta måste du gå till kontrollmenyn med ovanstående metoder, avmarkera kryssrutan "Använd som standard" från den valda skrivaren och installera den på önskad enhet.

Att byta en utskriftsenhet till en annan är inte svårt. Hela proceduren tar inte mer än 5 minuter, även för en nybörjare. Det bör komma ihåg att endast en skrivare kan göra den huvudsakliga för en dator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast krävs byte av skrivaren när enheter med svartvitt och färgutskrift är anslutna till datorn . Om du behöver byta skrivare hela tiden är det bättre att välja en skrivare varje gång än att ställa in standard 2 enheter flera gånger om dagen.

Möjliga problem

Ibland är det inte möjligt att ställa in standardskrivare på vissa datorer. Samtidigt ger själva tekniken vid försök ett fel 0x00000709 som är obegripligt för användaren.

Bild
Bild

Följaktligen skrivs inte heller ut utskrift till den här skrivaren.

Detta problem kan lösas i några enkla steg

Gå till fliken "Kör" genom "Start" -knappen

Bild
Bild

Därefter måste du ange kommandot Regedit. Windows -editor kommer att kallas

Bild
Bild

I fönstret som öppnas måste du hitta den så kallade Hkey aktuella användargrenen, som finns i panelen på vänster sida

Bild
Bild

Efter det måste du klicka på fliken Software, sedan Microsoft och sedan Windows NT

Efter stegen måste du gå till fliken CurrentVersion och sedan hitta Windows där.

Bild
Bild

Nu måste du rikta uppmärksamheten mot de öppna fönstren till höger. Där måste du hitta en parameter som heter Enhet. Det bör innehålla namnet på den skrivare som för närvarande är vald som standard. Denna parameter måste tas bort med tangenten Delete.

Bild
Bild

Datorn kommer då att behöva en standardstart. Det uppdaterar registerinställningarna. Därefter måste användaren gå till fliken "Enheter och skrivare" och välj standarddator med en av de kända metoderna.

Detta är långt ifrån den enda anledningen till att en dator kan vägra att ställa in den valda enheten som den huvudsakliga. Så, problem kan också uppstå på grund av andra funktioner.

Inga drivrutiner är installerade på den valda datorn. I det här fallet kanske datorn helt enkelt inte inkluderar enheten i listan över tillgängliga. Lösningen på problemet är enkel: du måste installera drivrutinen. Enheten visas i listan över tillgängliga. Allt som återstår är att markera kryssrutan "Standard"

Bild
Bild
Bild
Bild

Utskriftsenheten är inte ansluten till nätverket eller fungerar inte korrekt. Ibland ligger orsaken till otillgänglighet inte i datorn, utan i själva enheten. För att rätta till situationen måste du kontrollera att skrivarutrustningen är korrekt ansluten och sedan försöka göra ett nytt försök att ställa in skrivaren som den huvudsakliga

Bild
Bild

Skrivaren är korrekt ansluten men är defekt. Det är möjligt att användaren i detta fall kommer att kunna ställa in det som standard, men det kommer fortfarande inte att skrivas ut på det. Här bör du redan förstå orsakerna till att skrivarenheten inte fungerar

Om du inte självständigt kan identifiera och eliminera orsaken till problemet rekommenderas att du kontaktar en specialist inom detta område. Ibland händer det att tekniken helt enkelt är oförenlig med varandra.

Genom att följa dessa enkla steg kan du bli av med de onödiga stegen att ständigt välja en skrivare när du behöver skriva ut lite information. Detta minskar avsevärt den tid det tar att skriva ut dokument, och all information kommer att visas på samma utskriftsenhet.

Rekommenderad: