Sköljmedel För Diskmaskin: Vilket Behövs När Du Använder Tabletter? Var Ska Man Hälla Luftkonditioneringen? Betyg Av De Bästa

Innehållsförteckning:

Video: Sköljmedel För Diskmaskin: Vilket Behövs När Du Använder Tabletter? Var Ska Man Hälla Luftkonditioneringen? Betyg Av De Bästa

Video: Sköljmedel För Diskmaskin: Vilket Behövs När Du Använder Tabletter? Var Ska Man Hälla Luftkonditioneringen? Betyg Av De Bästa
Video: Dishwasher Rinse Aid - Why Do I Need It? [REAL LIFE EXAMPLES] 2024, Maj
Sköljmedel För Diskmaskin: Vilket Behövs När Du Använder Tabletter? Var Ska Man Hälla Luftkonditioneringen? Betyg Av De Bästa
Sköljmedel För Diskmaskin: Vilket Behövs När Du Använder Tabletter? Var Ska Man Hälla Luftkonditioneringen? Betyg Av De Bästa
Anonim

En diskmaskin är en hushållsapparat som kan göra berg av smutsiga diskar till mousserande koppar, silver, porslin och lergods. Men för att resultatet inte bara ska bli tillfredsställande utan också utmärkt erbjuder tillverkarna ett specialverktyg - ett sköljmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Diskmaskinens sköljmedel är ett specialformulerat hjälpmedel . Dess uppgift är att helt ta bort rester av tvättmedel från alla ytor: disk och diskmaskinens väggar. Som du vet, i en diskmaskin är mekanisk påverkan på disken utesluten, den är i ett stationärt läge och smutsen kan bara tvättas av med en kraftig stråle av varmt vatten med ett kemiskt medel upplöst i den. Sköljmedlet ger en gnistrande glans till rengöringsredskap, hjälper dem att torka snabbt och helt och är också ansvarig för frånvaron av ränder på ytan.

Sammansättningen av sköljmedel för PMM innehåller kemikalier som skapar den tunnaste filmen som försvagar vattens ytspänning, vilket leder till att droppar rullar av en ren yta.

Men trots den kemiska komponenten är dessa ämnen säkra för hälsan, påverkar inte smak och arom av tillagad mat på något sätt, samtidigt som de ger en glansig glans till vilken blank yta som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sköljfunktioner för PMM:

  • neutralisering och avlägsnande av rester av syror, alkalier och andra komponenter , ingår i tabletter, geler, pulver;
  • eliminering av obehaglig lukt , rester av tvättmedel, mat, fettavlagringar;
  • neutralisering av ränder och fläckar , kvar på glas, porslin, lergods, keramik, metallytor efter interaktion med hårt vatten;
  • inre ytskydd och värmeelement i diskmaskinen mot skala, kalk, korrosion;
  • ger rena rätter med glans , möjligheten att torka snabbt och göra det till uppdaterade produkter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare alla dessa möjligheter håller inte bara rätter utan även dyra hushållsapparater som PMM mycket längre.

Allt detta tyder på det glöm inte fler multifunktionella föreningar när du diskar i diskmaskin . Valet av produkten förenklas av det faktum att komponenterna alltid anges på förpackningen, de är alla helt säkra, eftersom de tvättas helt under sköljningen. Det är dock nödvändigt att följa bruksanvisningen, eftersom de skrevs av en anledning, men är resultatet av lång och noggrann forskning, som syftar till att observera säkra proportioner.

Dessutom, om någon av familjemedlemmarna lider av överkänslighet mot kemikalier, rekommenderar experter dubbla sköljningar - andra gången ska det utföras med rent vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenterna i formuleringarna kan ha några mindre skillnader, men i allmänhet är detta en standarduppsättning:

  • vatten, etanol, ytaktiva ämnen;
  • alkoholer, citronsyra eller mjölksyra;
  • ämnen som skapar en skyddande film på diskens yta.

Det är sköljmedel som avlägsnar ren disk från fläckar på ytan, vilket gör disken ganska oattraktiv att titta på, särskilt de mörkfärgade köksredskapen. Det finns inga problem med inköp av hjälpkemikalier - det finns inte bara i någon järnaffär, utan också i samma butiker där de säljer hushållsapparater. Med förbehåll för rekommendationerna i förbrukningen av medel räcker en halvliterflaska till 10 gånger eller mer. Den perfekta kombinationen är användningen av verktyg och tekniker av samma märke . Instruktionerna och rekommendationerna anger alltid vilket sköljmedel som behövs när du använder tabletterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Innan du köper ett sköljmedel bör du bekanta dig inte bara med populära märken utan även med dess befintliga typer.

Direkt destination

Tack vare denna typ av balsam blir disken blank efter sköljning.

Bortsett från detta kan ett sådant sköljmedel dock inte mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Multifunktionell

Multifunktionell - kompositionen tar inte bara hand om diskens renhet och glans utan ökar också utrustningens livslängd, eftersom den neutraliserar kalkavlagringar . De skyddar delar och ytor på PMM från skala, korrosion och andra negativa faktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hypoallergen

För tillverkning av allergivänliga sköljmedel används miljövänliga, naturliga och säkra ingredienser.

Dessutom kan munvatten vara doftande eller luktfritt, vilket är mycket viktigt för dem som har hälsoproblem, eller snarare, allergiska reaktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompositioner

Ovan har vi redan nämnt huvudingredienserna som utgör sköljmedlet. Det är värt att uppehålla sig mer på denna punkt. Fundera över vad dessa eller dessa ämnen exakt kännetecknas av:

  • vatten - huvudingrediensen i balsamet, i vilken alla följande komponenter är upplösta;
  • Tensid (ytaktiva ämnen) - anjoner och katjoner som binder molekyler av smuts, fett, som kvalitativt tar bort dem från den behandlade ytan;
  • Nonjoniska tensider - det är tack vare dem att lösningen inte "kvävs" med skum, det vill säga har en reducerad skumning;
  • polykarboxylater - skydd av metalldelar mot korrosion och rostskydd;
  • syra (mjölk, frukt, citron) - är ansvariga för att neutralisera den aggressiva effekten av alkali, som ingår i tvättmedel.

Tensider och fettalkoholer - tack vare dem minskar vattens ytspänning och den tunnaste skyddande filmen skapas på diskens väggar. Ibland innehåller balsam eteriska oljor som smakar diskade disk, men inte alla. Detta innebär att det alltid finns ett val av vilken smak som ska användas.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Detta är en mycket viktig fråga, eftersom produkten köps för användning i dyr utrustning. Så när du väljer ett sköljmedel för diskmaskin, oavsett märke, måste du tänka på följande:

  • finns det ett ytaktivt komplex i produktens sammansättning och i vilka proportioner? eftersom dessa komponenter är ansvariga för att ta bort smuts, fett, syror och andra typer av föroreningar, och de bidrar också till att minska energikostnaderna;
  • i vårt land, mestadels hårt vatten , och för att mjuka upp det behövs tvättmedel, och i ökade mängder, och anjoniska sulfater är ett av de mest tillgängliga, men också de mest skadliga ämnena;
  • diskmaskinens inre element mot oxidation och rost skyddar polykarboxylat ;
  • närvaro och mängd syror - neutralisatorer av aggressiva komponenter;
  • lika viktigt är alkalisk närvaro , trots allt, alkali har en vitare effekt och kan mycket ljusare färgade redskap.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar starkt att använda tabletter, pulver, sköljning från en tillverkare.

Betyg av de bästa

Tillverkare och butikskedjor erbjuder ett stort urval av sköljmedel för diskmaskiner, och bland dem finns det många förslag som kombinerar popularitet och rimliga kostnader. Valet av medel för PMM beror på många faktorer, bland vilka varumärket spelar en viktig roll, liksom kvalitet, kostnad, effektivitet. Vi erbjuder de bästa populära balsam-balsam.

Avsluta

Sköljmedel med en volym på 0,5 liter, har många användbara egenskaper. Detta är den fullständiga frånvaron av fläckar och film på rena rätter som dyker upp efter pulvret. Finish förbättrar tvättmedlets effekt, hjälper ägarna av utrustning att glömma den tråkiga processen att diska, har en låg förbrukning, har ett tillfredsställande pris,

Slutför också:

  • lämnar inte märken på disken;
  • skyddar utrustningsdelar från skalens utseende;
  • påskyndar torkning av redskap och ger dem en glans.
Bild
Bild

Glöm inte samtidigt att produkten endast är effektiv i sköljningsläge - tillverkaren rekommenderar att du rengör diskarna från matrester innan du placerar dem i PMM.

Sköljmedlet läggs i ett speciellt fack efter att varningslampan visas på maskinen . Verktyget har många positiva recensioner, och tillverkaren varnar försiktigt om behovet av att förvara produkten på ett säkert ställe utom räckhåll för barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bravix

Luftkonditioneringstillverkare från Tyskland, har en känslig effekt på disken, förhindrar fläckar, ränder som uppträder efter användning av tvättmedel … Efter att du har använt sköljmedlet kommer porslin och glas att återfå sin glans, friskhet och glans.

Bravix finns i 0,5 liters flaskor och ger utmärkt skydd mot kalk och skala. Hur du använder produkten anges i den medföljande instruktionen tryckt på flaskan, samt i rekommendationerna från tillverkaren av hushållsapparater. Sköljmedlet har en optimal kostnad och är mycket populärt bland konsumenten.

Bild
Bild

Somat

Flytande produkt från en tysk tillverkare. Medel för PMM med en volym på 0,75 liter, som ger glans till rena rätter. Dessutom skyddar Somat maskinen perfekt från kalkavlagringar, är ekonomisk i förbrukning och kontrollerar fläckar efter tvättmedel.

Bland komponenterna i balsamet finns dofter, citronsyra, konserveringsmedel . Produkten är absolut hälsosäker om du följer de förbrukningshastigheter som anges i instruktionerna. Det säljs i hushållsapparater till ett mycket rimligt pris. Produkten måste förvaras utom räckhåll för barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sodasan

Mycket effektiv vätska och pulverformulering säker och allergivänlig, tillverkad av en tysk tillverkare, innehåller inte ytaktiva ämnen . Sköljmedlet har allmänt accepterade ingredienser i komponentlistan: eteriska oljor och citronsyra, alkoholer och vatten. Detta gör att du kan göra det själv, om behovet uppstår.

Balsam gör ett utmärkt jobb med sin funktion som sköljmedel - det bekämpar dropp, fläckar, fläckar. Efter applicering av Sodasan finns ingen kalk, våg eller skala kvar på maskinens ytor. Det bör förvaras på otillgängliga mörka platser.

Den största skillnaden mellan Sodasan är dess ganska höga pris, vilket är en betydande nackdel för många användare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Top House

Ett koncentrerat sköljmedel i form av en gel produceras av en tysk tillverkare. Balsamet innehåller inga aggressiva ingredienser - alla komponenter är säkra för användarnas hälsa . De aktiva ingredienserna är ganska traditionella - vatten och konserveringsmedel, citronsyra och nonjoniska ytaktiva ämnen. Produkten saknar lukt av kemi, den är ganska effektiv när det gäller renhet, glans och friskhet, den bekämpar effektivt skala och utseende av kalk. Dess användning förlänger avsevärt PMM: s livslängd. Nackdelarna inkluderar närvaron av en specifik dispenser - det är ganska svårt att anpassa sig till den. Produkten måste förvaras utom räckhåll för barn.

Bild
Bild

Paclan brileo

Ett av de mest budgetalternativ bland det populära sköljmedlet för diskmaskiner, tillverkaren är belägen i Belgien. Det är alltid tillgängligt för försäljning på butikskedjornas hyllor och butiker som specialiserat sig på försäljning av hushållsapparater . Sköljmedlets komponenter innehåller inte mer än 5-15% ytaktiva ämnen och konserveringsmedel, det är perfekt för personer med ökad känslighet för lukt, eftersom det är gjord utan dofter. Produkten är helt transparent, flaskan är utrustad med en bekväm "pip", ergonomisk form. Luftkonditioneringen gör ett utmärkt jobb med uppgifterna - lämnar inte ränder och fläckar, förhindrar saltavlagringar och utseende av kalk.

Personer med allergiska reaktioner bör dock kontrollera att det är kompatibelt med sin egen kropp.

Bild
Bild

Frosch

Sköljmedel, som är inte mindre populärt än andra, placeras av tillverkaren som en miljövänlig produkt, eftersom det innehåller växtbaserade ytaktiva ämnen och naturlig fruktsyra. Förutom, kompositionen innehåller komponenten "Green Power ". Produkten måste användas i den dos som anges av tillverkaren. Recensioner om Froschs effektivitet är ganska blandade, vilket tyder på behovet av att testa det för att uppfylla dina egna kriterier.

Bild
Bild

Rent hem

Detta är ett sköljmedel från en rysk tillverkare, som positionerar det som ett mycket effektivt balsam, säkert för människor och miljö, och en miljövänlig produkt . Men samtidigt har han uttalad lukt av kemi som finns kvar på rena rätter, som inte kan tillfredsställa den kräsne konsumenten. Flaskan är utrustad med en dispenser, produktens sammansättning innehåller komponenter som vatten och citronsyra, polykarboxylater och funktionella tillsatser, konserveringsmedel och dofter, ytaktiva ämnen i en mängd av 5%. Förvara produkten utom räckhåll för barn.

Bild
Bild

Avsluta reckitt benckiser

Luftkonditionering tillverkad i Tyskland, har en effektiv effekt - klarar perfekt de uppsatta uppgifterna, ger en lysande glans till rengöring av disken, motstår aktivt fläckar, ränder och ränder, förhindrar utseende av kalk, kalk på PMM: s inre yta . Produkten innehåller säkra biologiskt nedbrytbara komponenter - ytaktiva ämnen, konserveringsmedel, polykarboxylater.

Sköljmedlet ger rena redskap snabb torkning och lägre förbrukning - en flaska räcker för 4 månaders användning.

Bild
Bild

En relativt ny nyhet, som ännu inte är särskilt populär, men ganska värd att uppmärksammas . Balsamet erbjuds av en tysk tillverkare med växtbaserade råvaror. Produkten är certifierad och uppfyller europeiska säkerhetsstandarder. Listan över komponenter innehåller citronsyra och mjölksyror, alkoholer och växtbaserade ytaktiva ämnen. Sköljmedlet neutraliserar perfekt alkalier i tvättmedel, ger glittrande glans till glas och porslin och hjälper disken att torka så snabbt som möjligt. Bland bristerna noteras en svag förmåga att hantera förorenade metallskålar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Det finns ett känt fel som de flesta användare slår på diskmaskinen för första gången. Detta häller sköljmedel och tvättmedel i ett fack . Troligtvis kommer maskinen inte att drabbas av detta, som disken, men effekten för vilken luftkonditioneringsapparaten utvecklades kommer inte att uppnås. Det finns en separat behållare för sköljmedlet, där det ska hällas.

Förresten, hälls luftkonditioneringen i den maximala mängden, mer exakt, hur mycket kommer in, varefter den nödvändiga flödeshastigheten ställs in på vågen. För att inte misstas med värdena måste du kontrollera instruktionerna där data kan anges . Men om de inte finns där måste du använda trial and error.

Den erforderliga mängden bestäms på detta sätt: om rena diskar har lukten av sköljmedel, reduceras hastigheten, om disken inte är helt ren ökar de.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur byter man ut sköljmedel?

Det nämndes redan ovan om huvudkomponenterna som utgör luftkonditioneringarna för PMM, men för att förbereda produkten med egna händer är det inte alls nödvändigt att montera ett kemiskt laboratorium hemma. För att göra detta räcker det bara att förbereda de nödvändiga ämnena. Du kan göra hemmagjord diskmaskin med två av de mest populära recepten.

Använd 9% äppelcidervinäger - ett nästan färdigt sköljmedel som innehåller samma ingredienser som kompositionen från butiken. En matsked ättika hälls i luftkonditioneringsfacket, varefter det återstår för att aktivera maskinen. Detta är tillräckligt för i genomsnitt 6 inkluderingar.

Bild
Bild

För det andra alternativet behöver du tre komponenter: vilken eterisk olja som helst, citronsyra, glasrenare med en hastighet av 2/5/1. En färdig lösning av dessa komponenter bör tillsättas i mängden 1 tesked. Detta räcker för 8 biltvättar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se är det inte alls svårt att förbereda läkemedlet hemma, men experter rekommenderar att använda färdiga luftkonditioneringar, de säkraste, förberedda i enlighet med teknik.

Rekommenderad: