Ugn Med Diskmaskin: Kan En Diskmaskin Placeras Bredvid Ugnen I Ett Pennfodral? Vilket är Det Bästa Sättet Att Installera Och är Det Möjligt Att Ansluta Utrustningen Till Ett Uttag?

Innehållsförteckning:

Video: Ugn Med Diskmaskin: Kan En Diskmaskin Placeras Bredvid Ugnen I Ett Pennfodral? Vilket är Det Bästa Sättet Att Installera Och är Det Möjligt Att Ansluta Utrustningen Till Ett Uttag?

Video: Ugn Med Diskmaskin: Kan En Diskmaskin Placeras Bredvid Ugnen I Ett Pennfodral? Vilket är Det Bästa Sättet Att Installera Och är Det Möjligt Att Ansluta Utrustningen Till Ett Uttag?
Video: KÖK 2 FÖRNYELSER OCH REPARATIONER 3 BYT DISKMASKIN 2024, April
Ugn Med Diskmaskin: Kan En Diskmaskin Placeras Bredvid Ugnen I Ett Pennfodral? Vilket är Det Bästa Sättet Att Installera Och är Det Möjligt Att Ansluta Utrustningen Till Ett Uttag?
Ugn Med Diskmaskin: Kan En Diskmaskin Placeras Bredvid Ugnen I Ett Pennfodral? Vilket är Det Bästa Sättet Att Installera Och är Det Möjligt Att Ansluta Utrustningen Till Ett Uttag?
Anonim

Arrangemanget av möbler och vitvaror i köket är inte bara en fråga om personlig preferens. Så ibland kräver förordningar att vissa typer av utrustning ska vara på avstånd från varandra. Därför är det värt att överväga vad du ska tänka på när du placerar diskmaskinen och ugnen, och hur du följer tillverkarens rekommendationer och specifikationerna för anslutning till elnätet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarens krav

Man tror att placeringen av diskmaskinen bredvid ugnen kan vara farlig för båda apparaterna. Vatten som kommer in i hällen kommer att skada apparaten. Och värmen från spisen kommer att påverka el- och gummitätningarna i diskmaskinen negativt. Därför bör installationen följa de regler som tillhandahålls av tillverkarna. De föreslår:

  • installation av diskmaskin och ugn med ett minimum av tekniskt avstånd på 40 cm (vissa tillverkare minskar avståndet till 15 cm);
  • vägran att installera end-to-end;
  • placera diskmaskinen under ugnen med en spis när den placeras vertikalt;
  • uteslutning av det extrema lådheadsetet för den inbyggda diskmaskinen;
  • ett förbud mot att placera PMM under diskbänken eller nära den;
  • placera hällen direkt ovanför diskmaskinen, oavsett närvaron av ett värmeisolerande underlag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa regler är lätta att följa i ett rymligt kök. Men situationen är inte så rak i ett begränsat utrymme. Men även här bör layouten beräknas med hänsyn till det tekniska gapet. Detta kommer att öka enheternas livslängd och hantverkarna har ingen anledning att vägra reparationer. För att göra detta kan du använda följande rekommendationer:

  • ge företräde åt produkter från pålitliga tillverkare, utrustade med högkvalitativ värmeisolering och ett tangentiellt kylsystem, som skyddar angränsande möbler och apparater;
  • lämna åtminstone ett litet gap mellan enheterna;
  • om avståndet är för kort kan det fyllas med skummat polyetenskum, vilket minskar risken för extern uppvärmning av diskmaskinen.

Om enheterna är placerade nära varandra rekommenderar experter att de inte används samtidigt, även om de inte är anslutna till samma uttag.

Bild
Bild

Boende regler

I trånga utrymmen kan ägaren ha flera alternativ

  • Köp apparater separat . I det här fallet är det värt att se till att de separeras av en bordsskiva eller ett pennfodral. Du kan lösa problemet med ett minimum avstånd genom att välja enheter av en mer blygsam storlek.
  • Placera diskmaskinen och ugnen vertikalt i pennfodralet . Detta alternativ hjälper till att spara utrymme samtidigt som du behåller önskat avstånd. I detta fall måste PMM placeras under ugnen. I annat fall kommer vattnet att sprängas så att hällen översvämmar och stigande ånga riskerar diskmaskinens el.
  • Installera inbyggda apparater horisontellt . För detta tas ett pennfodral med flera sektioner avsedda för en teknisk enhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på att det är svårt att följa tekniska krav i ett litet kök har tillverkarna föreslagit ett nytt alternativ. Kombinerade enheter säljs nu. Två-i-ett-modeller inkluderar en ugn med diskmaskin . Även om båda facken är måttliga i storlek, räcker de för att förbereda populära rätter, samt att diska efter en enda måltid i en liten familj. I 3-i-1-versionen kompletteras uppsättningen med en spis, vilket ökar enhetens funktionalitet. Det är bekvämt att placera den bredvid bänkskivan för att skära mat.

Bild
Bild

Den mest tekniskt avancerade lösningen är installationen av en induktionsspis, vars yta bara värms om det finns en viss typ av köksredskap på den . När du planerar installationen av PMM är det viktigt att ta hänsyn till dess placering i förhållande till andra enheter. Så att installera en diskmaskin bredvid en tvättmaskin anses vara ett felaktigt beslut. Förenklade vatten- och avloppsanslutningar verkar vara en fördel. Men vibrationer och svajningar som följer med tvättmaskinens drift kommer att förstöra PMM inifrån.

Dessutom anses grannskapet med en diskmaskin med mikrovågsugn och andra hushållsapparater vara oönskat. Ett undantag är närheten till kylskåpet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansluter till nätverket

Diskmaskinens installation är konventionellt uppdelad i 3 steg. Om vi pratar om inbyggda apparater måste du säkert fixa enheten i den förberedda nischen . Detta följs av att ansluta enheten till elnätet, vattenförsörjningen och avloppet. Jämfört med hällen är diskmaskinens strömförbrukning en storleksordning lägre (2-2,5 kW jämfört med 7 kW). Därför anses anslutning till nätverket inte vara en svår uppgift.

För att lägga en extra kraftledning behöver du en trekärnig kopparkabel, ett uttag med jordkontakt, en jordfelsbrytare eller en differentialmaskin . Även om en separat linje rekommenderas för diskmaskinen kan du i avsaknad av möjligheter använda befintliga uttag som skyddas av en jordfelsbrytare.

Om enheterna är planerade att anslutas till samma uttag är det bara möjligt att använda dem en efter en, även om minimiavståndet iakttas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller anslutningen till vattenförsörjnings- och avloppssystemet har användaren 2 alternativ

  • Om all utrustning är installerad på avvecklings- eller översynningsstadiet är det vettigt att lägga separata rör.
  • Om en anslutning krävs i en lägenhet med en färdig renovering måste du hitta ett alternativ för anslutning till kommunikation med minimala ändringar. Således kan systemet anslutas till en mixer och en handfat. Det rekommenderas inte att ansluta diskmaskinen direkt till ett avloppsrör. Annars måste ägaren hantera obehagliga lukter under driften av enheten.

Bland de fel som uppstår vid anslutning av PMM till nätverket bör de viktigaste noteras

  • Anslutning av systemet till en vanlig 220 V. panel. Detta kommer att äventyra liv och hälsa för invånarna i lägenheten. För säkerhets skull bör du använda en automatisk maskin + en jordfelsbrytare eller en difavtomat.
  • Installera ett uttag under diskbänken. Denna plats verkar attraktiv eftersom det inte är nödvändigt att dra sladden långt. Alla läckor kan dock leda till kortslutning.

Rekommenderad: