När Ska Man Hälla Kokande Vatten över Vinbär? Hur Ska Man Hälla över Det Tidigt På Våren? Rätt Vattning. Varför Behandla Buskar? När Ska Man Spraya Vinbär Från Skadedjur I Moskva -

Innehållsförteckning:

Video: När Ska Man Hälla Kokande Vatten över Vinbär? Hur Ska Man Hälla över Det Tidigt På Våren? Rätt Vattning. Varför Behandla Buskar? När Ska Man Spraya Vinbär Från Skadedjur I Moskva -

Video: När Ska Man Hälla Kokande Vatten över Vinbär? Hur Ska Man Hälla över Det Tidigt På Våren? Rätt Vattning. Varför Behandla Buskar? När Ska Man Spraya Vinbär Från Skadedjur I Moskva -
Video: Beskär ett körsbärsträd | Första beskärningen inom företaget 2024, April
När Ska Man Hälla Kokande Vatten över Vinbär? Hur Ska Man Hälla över Det Tidigt På Våren? Rätt Vattning. Varför Behandla Buskar? När Ska Man Spraya Vinbär Från Skadedjur I Moskva -
När Ska Man Hälla Kokande Vatten över Vinbär? Hur Ska Man Hälla över Det Tidigt På Våren? Rätt Vattning. Varför Behandla Buskar? När Ska Man Spraya Vinbär Från Skadedjur I Moskva -
Anonim

Behovet av att ta reda på hur och när man ska spruta vinbär från skadedjur i Moskva -regionen och i Ural, när man ska vattna det med kokande vatten, varför i allmänhet att bearbeta buskarna uppstår absolut för alla trädgårdsmästare. Denna opretentiösa buske är mycket sårbar för insektsangrepp, så korrekt och snabb applicering av insekticider är mycket viktigt här. Det är vanligt att hälla över vinbär tidigt på våren, efter att tidigare ha studerat funktionerna i korrekt användning av kokande vatten i kampen mot en fästing som infekterar växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Behovet av ett förfarande

Vinbär är en av de mest populära buskarna som odlas i Ryssland. Men hon har specifika skadedjur som kräver särskilda bekämpningsåtgärder. Vinbärsnjurmiddet är miniatyr i storlek - dess kroppslängd överstiger inte 2 mm. Men skadan som orsakas av detta skadedjur kan vara riktigt kolossal. Parasiten infekterar växtens knoppar och suger sedan ut saften från den under hela växtsäsongen.

Även vården av högsta kvalitet kommer inte att rädda vinbär från:

  • gulning av bladen;
  • stopp i utvecklingen;
  • minska fruiting;
  • torkning av bär;
  • hela buskens död.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att bekämpa njurmidd med konventionella insekticider . Men det kan förstöras genom att doppa med varmt vatten, utfört på våren, innan saftflödet börjar. Sådana drastiska åtgärder kommer definitivt att behövas om tecken på infektion redan är synliga på växten under hösten. De manifesterar sig som en onaturlig förstoring av njurarna. Det är värt att notera att denna parasit inte bara finns på alla typer av vinbär utan även på krusbär.

Rätt vidtagna åtgärder hjälper till att rädda trädgården från total förstörelse . Det är möjligt att skålla vinbär med kokande vatten för profylaktiska ändamål, för att förhindra eventuell infektion. Om du ignorerar tecknen på parasiters utseende kommer kolonin av fästingar att börja växa i en enorm hastighet. Skållning hjälper till att stoppa denna process. Faktum är att kvalster är känsliga för plötsliga temperaturförändringar, och för växter är sådan "chockterapi" ett bra sätt att härda.

Behandling med kokande vatten är också effektivt mot andra skadedjur. Bland dem finns bladlöss, liksom patogener av svampinfektioner, farliga mikroorganismer. Den bearbetade busken vaknar snabbare på våren, tillsammans ger unga skott.

Bild
Bild

Tidpunkt

Det är nödvändigt att bearbeta vinbär med kokande vatten med hänsyn till de regionala egenskaperna hos buskens tillväxt. Den huvudsakliga referenspunkten är det smältande snötäcket. Bearbetningen utförs tidigt på våren, när dess höjd reduceras till 5-10 cm. Lufttemperaturen har liten effekt på valet av tid för skållning av buskar efter vintern, men du bör definitivt inte vara sen.

Den optimala månaden och terminen, med hänsyn till den regionala faktorn

  1. 10-15 mars - för vårbearbetning av vinbär i Moskva och Moskva -regionen.
  2. Det första decenniet av april i västra och östra Sibirien. I Ural kan du också fokusera på dessa termer.
  3. 12-17 mars - för Vladimir, Yaroslavl, Tula regioner. Samma datum gäller för hela Centralregionen.
  4. I söder utförs skållning av buskarna under de första tio dagarna i mars. Dessa termer är relevanta både för Astrakhan -regionen och för Krasnodar -regionen.

Det är viktigt att veta att kokande vattenbehandling uteslutande bör utföras tidigt på våren, när det finns en tät och hård skorpa på njurarna som utför naturliga skyddande funktioner.

På hösten kommer det inte att fungera att förstöra skadedjur på detta sätt. Och på sen vår och sommar kommer kokande vatten att skada redan blommande löv och aktivt växande skott stor skada.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattningsmetoder

Du måste också kunna hälla kokande vatten ordentligt över buskarna. Om det vanligtvis är tillräckligt att spruta plantorna mot sjukdomar måste njurkvalsterna hanteras annorlunda. Det är nödvändigt att hälla över buskarna från skadedjur för att träffa knopparna exakt, där farliga parasiter gömmer sig . Så du kan bearbeta svarta, röda och vita vinbär av alla sorter, inklusive gamla planteringar som redan är hårt drabbade. För att öka effektiviteten av den insekticida effekten kan ytterligare ingredienser tillsättas till kompositionen.

Oftast använder sommarboende en lösning med mangan, urea eller kopparsulfat . Ibland bereds en svag blandning av vatten och salt i en andel av 5 g per hink kokande vatten. Sådana lösningar förlorar inte sina egenskaper vid kontakt med varmt vatten. Bearbetningsteknik är också värt att överväga. Det rekommenderas att buskens grenar dras ihop först, om förtjockade höstknoppar finns på dem tas de bort och bränns.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudproceduren för skållning av vinbär med kokande vatten ser ut så här

  1. Trimning . Det kan göras på våren eller hösten, i förväg. Det är viktigt att busken är tillräckligt gles, fri från torra eller skadade grenar.
  2. Rensa webbplatsen på bearbetningsplatsen . Det är nödvändigt att ta bort skräpet, rensa vägen.
  3. Utför nödvändiga skyddsåtgärder .
  4. Beredning av kokande vatten eller en speciell lösning baserad på det . Det är viktigt att varmvattenkällan är tillräckligt nära vinbärsbuskarna planterade i rad.
  5. Mät temperaturen på lösningen . När den träffar buskarna bör den ha indikatorer i intervallet + 70-80 grader Celsius. Detta är tillräckligt för att döda insekter, men inte bränna busken.
  6. Ångbehandling . Vattningen kan sticka över busken. Kokande vatten tillförs från den centrala delen till kronans kanter. Vattenflödet hålls på ett ställe i högst 5 sekunder. Förbrukning för 1 anläggning är cirka 3 liter färdig lösning. En fullt fylld vattenkanna räcker för 2-4 buskar.

I vissa fall måste ren vattenånga serveras utan vanliga trädgårdsredskap, kompletterat med ingredienser som förstärker effekten. Det finns också alternativa lösningar för områden som inte har tillgång till vatten tidigt på våren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med urea

Urea löst i varmt vatten, vid bearbetning av vinbär på våren, utför funktionen av bladkväve, vilket stimulerar tillväxten av grön massa.

För att bereda blandningen späds den kristallina substansen först ut i en mängd av 700 g i 3 liter varmt men inte kokande vatten, tillsätts 50 g kopparsulfat . Därefter fylls lösningen med kokande vatten till 10 liter.

Vid kontakt med ångor är det viktigt att ta hand om andningsskydd med andningsskydd.

Bild
Bild

Ångtvättare

Om platsen har tillgång till strömförsörjningssystemet kan modern teknik användas för ångbehandling. Ånggeneratorn är fylld med vätska, ansluten till nätverket. Därefter behandlas varje buske individuellt med en riktad ångstråle. Det är nödvändigt att hålla avståndet från munstycket till grenarna i intervallet 30-50 mm.

En liknande effekt tillhandahålls genom att installera en hink med varmt vatten i rotzonen - det räcker att täcka busken med en film i 5 minuter för att behandlingen ska lyckas.

Bild
Bild

Med kaliumpermanganat

För bearbetning bereds en lösning med flera kristaller av kaliumpermanganat per 10 liter vatten. Vätskan blir rosa. Detta är en bra lösning om du inte bara behöver ta bort fästingen med het ånga, utan också för att desinficera växterna . Evenemanget kan kombineras med sanitär beskärning av övervintrade buskar.

Denna metod är mycket bra för att röja en gammal trädgård som en förebyggande åtgärd för sjukdomar.

Bild
Bild

Brinnande

Det finns en "populär" metod för att bekämpa en njurkvalster på vinbär, vilket inte kräver användning av kokande vatten. För att använda den behöver du en bärbar gasbrännare. Behandlingsproceduren utförs omedelbart efter vårbeskärning, men innan saftflödet börjar. Det är viktigt att busken redan tunnas ut. I det här fallet behöver du inte länka grenar.

Bränning utförs på alla grenar med knoppar och håller brännaren 80-100 mm från barken . Alla sektioner passeras 2-3 gånger. Barkens yta blir lättrökt. Metoden är bra eftersom den är lämplig för höstbruk, medan resten av exponeringsalternativen endast är lämpliga för våren.

Dessutom kommer en gasbrännare att rätta till situationen om det inte finns möjlighet till kokande vatten på platsen.

Bild
Bild

Användbara tips

Sprutning med varmt vatten är en allvarlig uppgift som kräver noggrann förberedelse för proceduren. Du bör börja med att noggrant planera arbetsområdet. Eftersom kokande vatten svalnar snabbt i kall luft måste du agera utan onödigt dröjsmål . Det är också värt att ta hand om att skydda rotsystemet från de skadliga effekterna av varmt vatten. Som en säkerhetsåtgärd kan du använda markens täckning med brädor, plywoodskivor. På detta sätt kan det ytliga rotsystemet undvika skador.

Verktyget för arbete måste också väljas korrekt . Den bästa lösningen skulle vara en klassisk metallkanna med en grund avdelare. I en plastbehållare kommer kokande vatten att svalna för snabbt. Dessutom kan polymera material deformeras från varmt vatten.

Vatten för bevattning måste hållas kokande under hela proceduren . Det är värt att använda en utomhus spis, spis eller spis. Om det finns ett badhus på territoriet kan du smälta det genom att fylla lagertanken och sedan ta vatten från det.

Det är mycket viktigt att vattna buskarna jämnt utan förseningar på mer än 5 sekunder. Det är nödvändigt att hälla vatten inte på jorden, utan direkt på skotten, där skadedjur gömmer sig.

Bild
Bild

Försiktighetsåtgärder skadar inte heller . Från kokande vatten kommer metallen som vattenkannan är gjord att snabbt värmas upp. Det är viktigt att ta hand om handskyddet med tjocka handskar. Silfästet är också värt att kontrollera så att det inte av misstag lossnar under arbetet. Det är bättre att skydda dina fötter med gummistövlar med en stark, tjock sula, präglade nog för att utesluta glidning när du rör dig på platsen.

Rekommenderad: