Avsluta Diskmaskinstabletter: 50-100 Diskmaskinskapslar, Deras Sammansättning. Hur Ska Man Använda Och Ska Man Ta Bort Filmen? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Avsluta Diskmaskinstabletter: 50-100 Diskmaskinskapslar, Deras Sammansättning. Hur Ska Man Använda Och Ska Man Ta Bort Filmen? Recensioner

Video: Avsluta Diskmaskinstabletter: 50-100 Diskmaskinskapslar, Deras Sammansättning. Hur Ska Man Använda Och Ska Man Ta Bort Filmen? Recensioner
Video: УДИВИТЕЛЬНЫЙ BRAVIARY XL УРОВЕНЬ 50 100% IV В MASTER GO BATTLE LEAGUE! - POKÉMON GO PVP 2024, Maj
Avsluta Diskmaskinstabletter: 50-100 Diskmaskinskapslar, Deras Sammansättning. Hur Ska Man Använda Och Ska Man Ta Bort Filmen? Recensioner
Avsluta Diskmaskinstabletter: 50-100 Diskmaskinskapslar, Deras Sammansättning. Hur Ska Man Använda Och Ska Man Ta Bort Filmen? Recensioner
Anonim

Diskmaskinen gör livet utan tvekan mycket enklare. Efter att de dök upp började de producera olika diskmedel för dem. Pulver, gel- och tablettformuleringar säljs på marknaden idag.

I vår artikel kommer vi att berätta allt om Finish -tabletter - de mest annonserade och populära . Vi hjälper dig att ta reda på om dessa kapslar är lika effektiva och ofarliga som de är, och hur du använder dem korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Tillverkaren av surfplattor Finish för diskmaskiner snålade inte med att annonsera sina produkter, och idag vet även de som är långt ifrån att diska eller de som inte använder en automatisk enhet om det här verktyget.

Finish -tabletter är en mycket ovanlig form av komprimerat tvättmedel med en gel inuti . Två lager kuber är förpackade i naturfilm.

Före användning behöver den inte avlägsnas, eftersom organiskt material löser sig väl i vatten och skapar en tvättmedelskomposition för att ta bort fettrester och andra fläckar på disk. I det här fallet är användarna skonade från direktkontakt med kemi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Finish Soluble Individual Packing Tablets ger skydd för händerna på diskmaskinförare. Verktygets sammansättning inkluderar:

  • tvätt- och rengöringskomponent - polykarboxylat;
  • Tensider (icke-joniska skummedel);
  • syreblekmedel (det är han som fungerar som grund i Finish för att bryta ner matrester och andra föroreningar på disken);
  • proteinföreningar i form av enzymer (aktivera kemiska reaktioner);
  • aromatiska ämnen;
  • fosfonater för att neutralisera föroreningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se är det naturliga skalet i detta fall motiverat, det behövs för att skydda händerna när du rör tabletterna. Och hur är det med disken, hur man reagerar på att de måste tvättas med en sådan kemisk sammansättning? Tillverkaren har bråttom att lugna: sammansättningen av Finish -tabletterna är inte så aggressiv som den verkar, eftersom kapslarna inte innehåller klor och liknande aktiva substanser.

Ja, och ingen avbröt sköljningen, och med tanke på att i de flesta modeller är denna funktion i förbättrat läge, allt faller på plats. Finishtabletter är mycket effektivare än deras ekologiska motsvarigheter och gör ett utmärkt jobb med att rengöra alla slags föroreningar i köksredskap.

De innehåller salt för att mjuka upp vattnet, vilket också tar bort de vita avlagringarna på disken. Samtidigt rekommenderar tillverkaren fortfarande att tillsätta Finish salt parallellt med tabletterna och separat, för att säkert få en diskbänk av hög kvalitet.

Tabletter är i huvudsak en analogi av diskmedel för pulver och gel . De är att föredra när man väljer tvättmedel på grund av deras användarvänlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I fallet när vattenhårdheten är mer än 26 enheter tillsätts salt till tablettkompositionen i ett speciellt fack på maskinen.

Du kan också lägga till diskmedel i kapslarna - detta hjälper huvudprodukten att bättre diska, köksartiklar och särskilt glasprodukter (sköljning tar bort fläckar). Finish -tabletter finns i olika kompositioner, det finns också en kombinerad form.

Förresten, den senare behöver inte salt eller sköljmedel - det här är en komplex tablett som består av lager. I den, enligt principen om en häckande docka, verkar alla komponenter i sina separata skal passa in i varandra: till exempel är sköljmedlet "inbäddat" i tjockleken på pulvret och saltet i sköljningen hjälpa.

Varje komponent löses gradvis upp i tvättkammaren i rätt tid . Flerskiktstabletter är mycket populära bland konsumenter och efterfrågas mycket. Men vissa experter tror att detta är resultatet av en reklamkampanj. Och innan du köper ett stort paket kan du bara köpa en kapsel, som de säger, för ett prov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

När man väljer måste man ta hänsyn till den olika sammansättningen och aktiviteten hos de ämnen som ingår i tabletterna. Finish Diskmaskinskapslar finns i tre smaker, från budgetalternativet till de dyrare. Förresten, inte alltid en billig produkt betyder att produkten är av dålig kvalitet.

Tillverkaren av produkten Finish erbjuder produkter med ett klassiskt fokus och med tillsatser som stärker grundkompositionen och gör deras effektivitet mer kraftfull. Naturligtvis leder ytterligare element till högre produktionskostnader.

Men konsumenten ges rätt att välja, i det här fallet erbjuds minst tre typer av diskmaskinstabletter. Låt oss överväga en beskrivning av vart och ett av dessa verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Lämplig för dem som fokuserar på inköp från kategorin budgetalternativ. Minimikostnaden för en kapsel är cirka 15-20 rubel. Denna mångsidiga produkt innehåller en speciell additiv StainSoaker, som eliminerar förrengöring och blötläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kvant

Enligt tillverkaren är denna typ av trippelverkande surfplatta mycket populär bland konsumenter. Kompositionen fungerar enligt "3 i 1" -principen:

  • tar effektivt bort fett och andra fläckar;
  • ger extra glans vid sköljning;
  • eliminerar fläckar och droppar på glasögon.

Dessutom har produkten korrosionsskyddande egenskaper, vilket är särskilt bra för själva utrustningen. Finish Quantum finns antingen i sin ursprungliga form eller med en citron doft, och det finns också flera lager gröna gelkapslar med en äppel-lime doft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ett sådant piller måste du betala minst 30 rubel.

Allt i ett

Universella "rundor" av denna typ av Finish -produkt innehåller enzymer och många aktivatorer som enkelt klarar av mat även torkad på tallrikar och andra rester. Sammansättning av tvärvetenskaplig åtgärd:

  • tar enkelt bort fettfläckar och annan smuts på disken;
  • får rätter att glittra;
  • har korrosionsskyddande egenskaper;
  • skyddar bestick, bakplåtar, pannor, diskmaskinen själv från rost och skalbildning;
  • lämplig för tvättning av silver- och cupronickelprodukter.

När du behöver en snabb tvätt är Finish Allt-i-ett-tabletter det perfekta tvättmedelsalternativet. Kostnaden för en sådan kapsel börjar vid 23 rubel. Experter avråder från att köpa ett stort paket med Finish -tabletter på en gång.

Bild
Bild
Bild
Bild

En kapsel tas när produkten först testas, eller när något nytt dyker upp i raden. Men om du har hittat ditt lämpliga alternativ och litar på denna tillverkare, köp omedelbart en stor sats, till exempel 100 stycken.

Ett grossistköp ger dig besparingar på varje kapsel inom 3-5 rubel, det vill säga att du sparar upp till 50 rubel på ett paket . För daglig användning är det också fördelaktigt att ta förpackningar med 50 eller 65 stycken. Och om du bara måste diska i automatiskt läge på helgdagar eller när ett stort företag går, köp en påse med 14 tabletter så att du kan använda produkten inom produktens utgångsdatum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

För att uppnå maximal tvätteffekt måste du packa upp förpackningen med Finish -tabletter och använda dem korrekt enligt instruktionerna. Packa upp mycket noggrant för att inte skada innehållet, och viktigast av allt, gör det inte med våta händer. Vi erbjuder några viktiga tips från dem för vilka Finish redan har blivit en "vän ".

  • Du behöver inte ta bort filmen från tabletterna och se till att kapslarna faller i ett rent och torrt fack (de måste också vara torra). Annars löser skalet upp sig mycket snabbt, Finish mjuknar och förblir på fackets väggar, en liten del av produkten kommer in i tvättkammaren och disken kommer inte att bli särskilt ren vid utgången.
  • För att tvättmedlet (i det här fallet Finish -tabletten) ska fördelas jämnt mellan disken, lägg smutsiga föremål som inte ligger nära varandra och lägg dem i lämpliga brickor och korgar, enligt tillverkarens anvisning (det genomsnittliga tillägget av diskmaskiner är 10-12 uppsättningar, europeiska standarder innehåller upp till 11 artiklar i uppsättningen). Överbelasta inte maskinen, täck inte tvättfacken med brickor eller stora kokkärl. Inget hinder bör störa kapselns "arbete": tvättmedlet måste komma in i tvättkammaren helt, så att processen inte behöver startas om.
  • Applicera Finish med angivet tvättmedel och sköljmedel. Det hälls i ett speciellt fack. Det "hjälper" huvudpersonal att tvätta disken med hög kvalitet. Men, förutom att lägga till extra glans, deltar sköljmedlet också i torkningsprocessen av köksartiklar. När tvättprocessen tar slut tillförs den sista delen vatten ganska varmt och sköljmedlet påskyndar avdunstningen av droppar genom att minska vätskans ytspänning. En ekonomisk effekt av kondensationstorkning erhålls.
  • Var noga med att tillsätta salt från samma tillverkare till Finish -tabletterna för att mjuka upp vattnet. Om det inte finns salt av samma märke, rekommenderar experter att lägga till vanligt bordsalt. Detta är nödvändigt för att mjuka upp vattnet, och ingen plack finns kvar på disken (det är särskilt synligt på kaffe- och tekoppar). Finish -tillverkningsföretaget hävdar att salt finns i tabletternas sammansättning, men erfarna personer i denna fråga rekommenderar fortfarande att tillsätta salt separat, så det är säkert, som de säger. Häll salt i ett speciellt fack (det finns ett i nästan varje diskmaskin) genom en tratt eller direkt i behållarens hals, men aldrig i tvättkammaren i själva maskinen.
  • Men att stärka sammansättningen av den komprimerade produkten med citronsyra eller vinäger för att få rätterna att lysa mer är inte värt det. Finish har gott om liknande substitut som är mer effektiva än citron och vinäger, och glasen lyser ändå. Allt Finish -glas kommer ur diskmaskinen som nytt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förresten, använd Finish -tabletter för att förhindra diskmaskinen. Kör enheten "torr" (utan disk) 2 gånger per år, men med det pressade Finish -agenten. Var säker på att detta bara är till fördel för tekniken - så kommer det att hålla längre.

Men varken för diskning eller för förebyggande rengöring av diskmaskinen, använd inte ett tvättmedel som har passerat utgångsdatumet. Experterna varnar för detta mycket allvarligt och betonar att Finish innehåller aktiva kemikalier.

Ta därför hand om din egendom - köksredskap och diskmaskin: följ bruksanvisningen från tillverkaren . Det är bättre att kasta en föråldrad produkt i enlighet med miljöstandarder och säkerhetsregler för människor och miljö.

Det är dock osannolikt att någon annan har att göra med återvinning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Finish-tabletter är en långtidslagringsprodukt och de används som regel alla för avsett ändamål utan att skada disken, apparaterna och alla familjemedlemmar där diskmaskinen finns.

Granska översikt

Nästan alla användare gillar Finish -produkter. Tilldela en lång hållbarhet, överkomlig kostnad, till och med kompakt förpackning och möjlighet att köpa ett annat antal kapslar åt gången: från 14 till 100 i ett paket.

Nästan alla kunder rapporterar positivt om effekten av Finish Compressed Dishwashing Liquid (tabletter). De är nöjda med tvättens kvalitet, notera att föremålen efter tvätten lyser och behåller sin färskhet - ett utmärkt alternativ till produkter i pulverform. Många lyfter fram Finish Quantum och Finish All-in-One-tabletter.

Kapslar med frukt- och citrusarom hyllas - detta är en extra bonus i form av trevlig friskhet , observera att närvaron av gelén gör handfatet mjukt och mjukt. Men det finns de för vilka Finish -produkterna verkar dyra och inte överkomliga för alla.

Bland kritikerna finns också miljöaktivister, som ångrar det faktum att tillverkaren inte uppmärksammade miljöaspekten i kapselapplikationen mycket. Finishs supportrar överklagar dock: deras förmågor, säkerhet, effektivitet och högkvalitativa produkter från denna tillverkare har bekräftats under laboratorieförhållanden genom vetenskaplig forskning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plus ett rykte på ett halvt sekel på marknaden talar också för sig själv.

Det är också värt att undersöka expertråd . De flesta av dem hävdar att tablettkomprimerat tvättmedel med en gelcirkel i mitten är ett mångsidigt alternativ som har visat utmärkta resultat under en mängd olika förhållanden: vid tvätt i varmt och kallt vatten, med en hög halt av vattenhårdhet osv..

Ingen bestrider detta faktum att diskmaskiner är en stor prestation för mänskligheten. Och eftersom en sådan teknik har dykt upp, förbättras också de relaterade produkterna för dess arbete. I allmänhet uppskattade konsumenterna utseendet på marknaden för tabletter för att diska i ett automatiskt läge.

Enligt enskilda uttalanden är det klart att inte alla gillar att hantera pulverprodukter, om det bara är för att när de somnar i facket måste du svälja kemiskt damm. Och dessa partiklar kan "fastna" i andningsorganen och orsaka allergier.

Som det blev, Komprimerade produkter i form av tabletter och kapslar blir mer och mer populär bland konsumenterna på grund av deras gradvis blötläggning inuti tvättkammaren - många tror att denna metod är mer effektiv vid tvätt, den lämnar mindre fläckar på disk.

Rekommenderad: