Ta Bort Filmen Från Polykarbonat: Ska Den Tas Bort Och Hur Man Tar Bort Den Om Den är Torr? Hur Tar Man Snabbt Bort En Gammal Skyddsfilm?

Innehållsförteckning:

Video: Ta Bort Filmen Från Polykarbonat: Ska Den Tas Bort Och Hur Man Tar Bort Den Om Den är Torr? Hur Tar Man Snabbt Bort En Gammal Skyddsfilm?

Video: Ta Bort Filmen Från Polykarbonat: Ska Den Tas Bort Och Hur Man Tar Bort Den Om Den är Torr? Hur Tar Man Snabbt Bort En Gammal Skyddsfilm?
Video: Hur du avmonterar en kassett 2024, April
Ta Bort Filmen Från Polykarbonat: Ska Den Tas Bort Och Hur Man Tar Bort Den Om Den är Torr? Hur Tar Man Snabbt Bort En Gammal Skyddsfilm?
Ta Bort Filmen Från Polykarbonat: Ska Den Tas Bort Och Hur Man Tar Bort Den Om Den är Torr? Hur Tar Man Snabbt Bort En Gammal Skyddsfilm?
Anonim

Polykarbonat är en termoplastisk polymer som ofta används vid konstruktion av lusthus, balkonger, markiser, växthus och andra vindtäta, genomskinliga och stöttåliga strukturer. På grund av sin mångsidighet används den i stor utsträckning inom olika områden. Under installationen av polykarbonatarket är det viktigt att inte glömma att ta bort skyddsfilmen från ytan.

Ibland tar byggare helt enkelt inte bort det, och sedan fäster det stadigt vid det släta materialet. Det är ganska svårt att ta bort filmen senare, eftersom slarv kan leda till repor och andra skador på polykarbonatduken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Behovet av att dra sig tillbaka

Polykarbonatets beskaffenhet är sådan att det är instabilt för ultraviolett strålning, därför appliceras ett skyddande lager på dem för en hållbar service av polykarbonatark i produktionen. Dessutom tillsätts speciella föroreningar till polymermassan. En speciell film appliceras på alla ark för att förhindra skador på materialet under transport, lossning och installation.

På utsidan av polykarbonatarket på filmen anges märke, garantitid, tillverkare och information om solskydd . Filmen är färgad och ofta till och med med någon form av teckningar. På insidan av duken är filmen som regel helt transparent. Det måste också tas bort för bättre ljusöverföring av materialet.

Filmen måste avlägsnas från polykarbonatet i tid, annars om ett år kommer det att förstöra utseendet på strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att ta bort den skyddande beläggningen från båda sidor av plastarket vid slutet av allt installationsarbete . Om du lämnar den, sedan över tiden från exponering för solvärme, "fastnar" den till polykarbonatet. I framtiden blir det ganska problematiskt att bli av med filmen. Speciellt ofta kan en liknande situation observeras när strukturen med polykarbonat monterades på sommaren och skyddsskiktet inte avlägsnades i tid.

Om du inte tar bort den skyddande beläggningen från utsidan av den cellulära termoplasten löds de mörka områdena i mönstret helt enkelt på polykarbonatytan. Med tiden kommer filmen att få ett fult utseende och förvandlas till trasor, det blir väldigt svårt att ta bort den.

På vintern kommer den kvarvarande filmen att bli ett hinder för snö, eftersom utan den skulle den ackumulerade snön lättare glida av polykarbonatytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att på förhand avgöra var framsidan av polykarbonatet är. Detta är inte särskilt svårt med tanke på att filmerna alltid skiljer sig åt i färg. I detta fall kan filmen appliceras och märkas på olika sätt.

  • Den transparenta filmen är limmad på båda sidor - duken är helt skyddad från de destruktiva effekterna av ultravioletta strålar.
  • Ensidig folieapplikation med markeringar på baksidan. Att bestämma vilken sida av polykarbonatet som är yttre är ganska enkelt - arket läggs med den markerade sidan uppåt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tar man snabbt bort filmen?

Vad ska jag göra om du glömde att ta bort den skyddande beläggningen i tid och den sitter fast vid polykarbonatet? Det finns flera sätt att lösa detta problem . Vilken av dem som ska tillämpas bestäms oberoende, beroende på en specifik situation.

Om plåtarna av polymerplast har varit i solen länge och beläggningen har bakats till ytan är det oönskat att göra något . Det finns ingen anledning att skjuta den, för på bara en säsong kommer den yttre filmen att försvinna av sig själv. Det kommer att ta mer tid att förstöra beläggningen från insidan. Det är oacceptabelt att skrapa bort och skala bort polykarbonatfilmen - detta kommer bara att förvärra situationen och leda till skador på materialet. Även naglar kan inte användas för detta ändamål. Risken att lämna märken på duken är fortfarande hög.

Ta bort filmen korrekt från det cellulära polykarbonatet, börja från kanten till mitten, försiktigt och långsamt . Om du skrapar bort den speciella beläggningen från UV -skyddssidan är det lätt att förstöra UV -skyddet. Det är ganska enkelt att avgöra på vilken sida detta skydd ligger: inskriptioner eller någon form av servicepiktogram tillämpas alltid på denna sida.

Det rekommenderas inte att värma filmskiktet (vissa konsumenter försöker värma det med en hårtork), annars fastnar det mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På den sömlösa sidan av duken är beläggningen helt transparent. Det måste också tas bort. Om det inre filmskiktet lämnas intakt, kommer beläggningen att försämras med tiden, vilket påverkar strukturens utseende negativt.

Följande metod hjälper till att ta bort filmen: ytan på polykarbonatduken fukta med varmt vatten utspätt med eventuellt tillgängligt diskmedel . Efter några minuter, när filmen är genomblöt, kan du försöka ta bort det skyddande lagret. En mjuk skumsvamp är lämplig för detta. Riv av filmskyddet långsamt.

Du kan försöka ta bort skyddsfilmen med ett lösningsmedel … Det bästa sättet att klara denna uppgift är "White Spirit", som erbjuds till ett överkomligt pris i varje byggbutik. Detta lösningsmedel har ingen skadlig effekt på strukturen hos polymertermoplasten, men har en destruktiv effekt på den självhäftande filmen och främjar dess lossning från banan .… Efter applicering av lösningsmedlet måste du försiktigt dra filmen i något av hörnen och försiktigt ta bort beläggningen från plastmaterialets yta. I detta fall är användning av metall- eller träföremål strängt förbjudet för att undvika skador på det transparenta polykarbonatet.

Det är anmärkningsvärt att filmen "fastnat" under solen ibland kan rivas av utan hjälpmedel, om man väntar tills den flagnar av sig själv. Detta händer ofta under den långsiktiga driften av en polykarbonatstruktur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Potentiella avinstallationsproblem

Det skadade UV -skyddande skiktets integritet kan påverka arkets genomskinlighet negativt, vilket i framtiden kommer att leda till grumling av ytan och efterföljande sprickbildning. Efter repor kan det uppstå sprickor på materialet. Därför kommer det att hålla mycket mindre än det borde vara och kommer att förlora sina visuella egenskaper.

Om filmen fastnar på plastskivan är alla värmeanordningar med liknande effekt inte lämpliga för att ta bort den . Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt detta krav för hantverkare som bestämmer sig för att ta bort den torkade filmen med hjälp av en hårtork. Användningen av uppvärmningsanordningar främjar vidhäftning av material, på grund av vilken filmen fastnar ännu starkare, och då blir det orealistiskt att ta bort den. Polykarbonatarket som filmen har vidhäftat kommer att se dåligt ut, och det är inte längre möjligt att återställa det i framtiden.

Rekommenderad: