Diskmaskiner För En Familj På 2: är Det Nödvändigt För Två Och Hur Man Väljer Det? Är Det Lönsamt Att Köpa En Diskmaskin?

Innehållsförteckning:

Video: Diskmaskiner För En Familj På 2: är Det Nödvändigt För Två Och Hur Man Väljer Det? Är Det Lönsamt Att Köpa En Diskmaskin?

Video: Diskmaskiner För En Familj På 2: är Det Nödvändigt För Två Och Hur Man Väljer Det? Är Det Lönsamt Att Köpa En Diskmaskin?
Video: KÖK 2 FÖRNYELSER OCH REPARATIONER 3 BYT DISKMASKIN 2024, Maj
Diskmaskiner För En Familj På 2: är Det Nödvändigt För Två Och Hur Man Väljer Det? Är Det Lönsamt Att Köpa En Diskmaskin?
Diskmaskiner För En Familj På 2: är Det Nödvändigt För Två Och Hur Man Väljer Det? Är Det Lönsamt Att Köpa En Diskmaskin?
Anonim

Nyligen uppstår frågan allt oftare: är det värt att köpa en diskmaskin i huset? När det gäller en stor familj är beslutet ganska enkelt. Beslutet att köpa en sådan enhet är svårare för en familj på 2 personer. Det är värt att ta reda på varför det finns en diskmaskin i lägenheten och hur man väljer rätt enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Är det lönsamt att köpa bil?

Den moderna världen är en värld av teknik som syftar till att förbättra människors liv. Diskmaskinens huvuduppgift är att göra livet enklare och ge lägenhetsägare möjlighet att göra sina affärer.

Diskmaskinens särart är att den rymmer många rätter, vilket gör att du kan glömma hur det är att stå nära diskbänken. I det här fallet:

  • diska;
  • rengör det till en glans;
  • torka upp.

Dessutom stängs de flesta moderna modellerna av automatiskt efter att cykeln är klar. Naturligtvis äter en familj på 2 inte så mycket rätter per dag för att prata om att köpa en diskmaskin.

Att köpa en liten enhet som kan automatisera diskningen och spara tid är dock ett bra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lämplig art

Idag tillverkar tillverkarna ett stort antal diskmaskiner. Marknaden för sådana enheter blir bredare för varje år. Företag förbättrar regelbundet befintlig utrustning och producerar nya modeller.

Det är värt att överväga mer detaljerat de populära klassificeringarna av diskmaskiner.

Efter produkttyp

Alla diskmaskiner kan delas in i flera grupper

Helt infälld … Perfekt för nästan alla interiörer. Apparaterna kan enkelt döljas bakom en dekorativ möbelpanel, vilket bevarar attraktiviteten hos rummets design. Maskinens kontrollpanel sitter högst upp på dörren. I moderna modeller projiceras menyn på golvet.

Bild
Bild

Delvis infälld . Skillnaden mot den första gruppen ligger på platsen för kontrollpanelen, som är placerad på framsidan av dörren.

Bild
Bild

Fristående … Sådana maskiner kan inte döljas, men enheten kan enkelt installeras i alla hörn av köket, vilket kommer att göra det bekvämt. Det är bara viktigt att först se till att enheten passar in i det valda interiören.

Bild
Bild

Bordsskiva … Alternativ för små kök. Dessa maskiner är kompakta i storlek, så de är också lämpliga för en familj på 2 personer.

Bild
Bild

En diskmaskin är en användbar enhet om du väljer rätt val

Till storlek

Om du delar enheterna för att diska efter storlek kan du bilda flera grupper

  1. Standard … Enheter i full storlek, vars dimensioner är 60x60x85 cm. Det maximala antalet diskar som maskinen kan tvätta i taget når 12-14 bitar. Ett bra alternativ för stora familjer.
  2. Smal … Designad för installation i små kök där nästan varje kvadratmeter utrymme är upptagen. Höjden på enheterna är standard, men bredden är 45 cm. Det är lätt att gissa att antalet tvättsatser reduceras med 1,5 gånger. Dessa modeller är lämpliga för familjer med ett barn.
  3. Kompakt … Dimensionerna på sådana enheter är 45x55x45 cm. En idealisk lösning för en familj på 2 personer. Den kompakta maskinens kapacitet är 4-6 uppsättningar rätter.
Bild
Bild

Innan du köper en diskmaskin är det värt att bestämma hur många rätter som används per dag, liksom att förvala installationsplatsen för utrustningen.

Toppmodeller

Diskmaskinmarknaden är rik på ett sortiment av enheter av olika utföranden. Och det är ofta svårt att snabbt göra rätt val. För att göra det lättare att hitta pålitlig utrustning är det värt att ta ett exempel på rankningen av populära diskmaskiner av kända märken.

Bosch Silence SMS24AW01R . Modellen har standardmått och rymmer upp till 12 uppsättningar rätter. Tillverkaren ger skydd mot läckage, justering av den övre lådans höjd, ekonomisk vattenförbrukning. Diskmaskinen kommer att återföra renhet till brända kastruller och klarar perfekt att tvätta ömtåliga produkter.

Bild
Bild

Electrolux ESF9552LOX . Den maximala enhetskapaciteten är 13 uppsättningar. Modellen har ett speciellt läge för diskning av tunt glas och porslin. Läckageskydd finns också. Användaren kan starta bilen innan han lämnar huset och enheten stängs av av sig själv.

Bild
Bild

Indesit DFP 58T94 CA NX EU . En invertermotor ansvarar för driften av enheten, vilket minskar ljudnivån och säkerställer diskning av hög kvalitet. Maskinen har 8 program, maxkapaciteten är 14 uppsättningar. Kontrollpanelen sitter högst upp på enheten.

Bild
Bild

Gorenje GS54110W . Smal diskmaskin med 5 funktioner, bland vilka det intensiva programmet sticker ut. Diskmaskinens varaktighet när detta läge är aktiverat är högst 20 minuter.

Bild
Bild

Bosch ActiveWater Smart SKS41E11RU … En kompakt modell som är perfekt för en familj på 2 personer. Det maximala antalet tvättsatser som kan rymmas är 6 stycken. Maskinen är utrustad med en växelriktarmotor, har 4 driftlägen och har en låg ljudnivå. Lastsensorn hjälper till att fördela plattorna jämnt inuti.

Bild
Bild

Detta är bara en liten del av högkvalitativa, pålitliga och hållbara diskmaskiner som kommer att göra jobbet perfekt.

Nyanser av val

Att köpa en diskmaskin är en process som bör hanteras noggrant. Valet av pålitlig enhet beror på många faktorer.

  1. Maskintyp . Det är nödvändigt att tänka i förväg om vilken typ av maskin du behöver: smal, standard eller kompakt.
  2. Organisation av interna utrymmen . Här utmärks bilar med klassisk och modern inredning. Valet av önskat alternativ beror på preferenserna för ägarna till huset, lägenheten, liksom på användarvänligheten.
  3. Topp spraykvalitet och typ . Injektorer ska ges företräde. Älskare av moderna enheter kan välja mer avancerade produkter.
  4. Funktionell … För vissa är hastigheten med vilken enheten tvättar disken viktig, andra uppskattar möjligheten att automatiskt stänga av enheten. I det här fallet bör du vara uppmärksam på modellens funktionalitet, skriven i egenskaperna.
  5. Filtertyp … Om det finns lata människor i familjen, så finns det möjlighet att välja en diskmaskin med ett självrensande filter. Detta alternativ kommer att öka enhetens livslängd och förhindra självutbyte av enhetens komponenter.
  6. Konsumtion … Olika modeller har olika förbrukning av vatten och el. En bra lösning skulle vara att köpa en modern maskin som kan anslutas till varmvatten. Detta kommer att minska energikostnaderna.
  7. Kontrollera … Enkel användning av utrustningen beror på hur bekväm och enkel det är att använda enheten. Om kontrollpanelen visar sig vara obegriplig eller obekväm kommer skrivmaskinen troligen att glömmas bort.
  8. Moderna modeller av diskmaskiner kännetecknas av låga ljudnivåer . Därför kommer enheterna inte att störa invånarna under arbetet. Företräde bör ges till enheter med en ljudnivå på upp till 4 dB.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att köpa en bil för två är inte tillräckligt. Du måste dessutom köpa komponenter som kan förhindra att diskmaskinens strukturelement snabbt slits ut.

Rekommenderad: