För- Och Nackdelar Med Diskmaskiner: Behöver En Familj På 4 Diskmaskiner? Ska Du Köpa För En Familj På 3? Funktioner För Att Använda Maskinen I Köket I Huset Och I Lägenheten

Innehållsförteckning:

Video: För- Och Nackdelar Med Diskmaskiner: Behöver En Familj På 4 Diskmaskiner? Ska Du Köpa För En Familj På 3? Funktioner För Att Använda Maskinen I Köket I Huset Och I Lägenheten

Video: För- Och Nackdelar Med Diskmaskiner: Behöver En Familj På 4 Diskmaskiner? Ska Du Köpa För En Familj På 3? Funktioner För Att Använda Maskinen I Köket I Huset Och I Lägenheten
Video: 86 TIMMAR KVAR I STUGAN!!! VI VILL FLYTTA IN!! 2024, April
För- Och Nackdelar Med Diskmaskiner: Behöver En Familj På 4 Diskmaskiner? Ska Du Köpa För En Familj På 3? Funktioner För Att Använda Maskinen I Köket I Huset Och I Lägenheten
För- Och Nackdelar Med Diskmaskiner: Behöver En Familj På 4 Diskmaskiner? Ska Du Köpa För En Familj På 3? Funktioner För Att Använda Maskinen I Köket I Huset Och I Lägenheten
Anonim

En aktiv och stressande livsrytm tvingar många människor att skaffa hemhjälpare till sig själva. Tvättmaskiner, dammsugare, mikrovågsugnar - allt detta gör livet mycket enklare. Diskmaskinen stod inte heller åt sidan. Många tvekar om de ska köpa det eller inte, vilket innebär att vi borde prata mer om detta ämne.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna

En diskmaskin köpt för hemmabruk har ett antal obestridliga fördelar

  • Sparar tid . Onödigt att säga hur lat efter en hård dags arbete är att tvätta disken. Diskmaskinen kommer att göra det åt dig, och under tiden kan du fortsätta med ditt företag.
  • Helt rena rätter . Vissa rätter är svåra att rengöra. Matpartiklar täpps till mellan handtaget och knivbladet, i bitar av teskedar. Maskinen tvättar bort sådan smuts med framgång. Glasögon och glas ser ut som om de just kommit från affären och skedar och tallrikar gnistrar rent.
  • Sparar pengar och nyttokostnader . Diskmaskinen fungerar även med kallvattentillförsel och tvättar bort smuts perfekt. Dessutom slösas mindre vatten bort än handtvätt. Detta plus är dock relativt, eftersom maskinen förbrukar elektricitet, men handtvätt inte.
  • Hjälp för allergiker . Människor är ofta allergiska mot hårda kemikalier som finns i diskmedel. Med en diskmaskin kan onödiga problem undvikas. Och för damer som tittar på händerna blir det mycket lättare att underhålla en manikyr länge.
  • Låg ljudnivå . Enhetens arbete är nästan ohörbart, och detta är till stor hjälp för unga föräldrar. Det är svårt att tyst diska för hand, för när som helst kan en kopp eller tallrik falla ur dina händer eller ringa. Maskinen tvättar disken i nästan fullständig tystnad.
  • Desinfektion . Även efter den noggrannaste handtvätten kan bakterier ligga kvar på disken. Enheten rengör dem snabbt vid höga temperaturer. Disken blir steril efter tvätt. Detta är också ett bra plus för unga familjer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att notera att diskmaskinen kan muntra upp dig i många situationer . Många tycker inte om att ordna semestrar hemma, för bara tanken på att de i morgon måste tvätta berg med disk blir dåligt. Nu kan detta problem helt lösas.

Dessutom kommer enheten för alltid att eliminera olikheter i äktenskapet om vem som ska diska ikväll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar med att använda

Trots ett så stort antal nackdelar har diskmaskinen fortfarande sina nackdelar, och det finns många av dem också

  • Maskinen tar plats i köket . Naturligtvis finns det också kompakta modeller, men ibland passar de inte heller i ett litet rum.
  • För att inte köra enheten förgäves är det nödvändigt att samla en viss mängd rätter . Om det finns två personer i familjen, kommer de smutsiga disken att stå i diskbänken i minst en dag. Detta kan bli irriterande. Lösningen på frågan i det här fallet blir halvlastfunktionen. Utan det räknar köparen med en stor vattenförbrukning.
  • Alla typer av maträtt kan inte tvättas i maskin . Till exempel är trä eller ömtåliga föremål samt antika rätter förbjudna.
  • Problemet kommer också att skapas av det faktum att innan du startar enheten måste du fortfarande rengöra matrester från disken . Maskinen klarar inte alltid för feta kokkärl med kolavlagringar, den tar inte bort den gamla placken från krukornas väggar heller.
  • Strukturen kräver underhåll . Det måste hållas rent. Du kommer också att behöva tvättmedel. Allt detta kommer att medföra ytterligare finansiella kostnader. Och diskmaskinen i sig är inte alls billig.
  • Om disken är målade eller har logotyper på sig, kan de mycket väl tvättas bort på kortast möjliga tid . Sådana rätter bleknar snabbt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vem behöver det?

Trots att diskmaskinen har många fördelar är den inte alltid förvärvad. En sådan enhet finns inte alltid även på dyra kaféer och restauranger, eftersom ägarna föredrar att anställa personal för att tvätta disken . I huset, om en person vill spara tid, är en diskmaskin ett bra köp.

Oftast köps det av familjer med 3, 4 eller fler personer . I sådana familjer ackumuleras rätter direkt. Det vore lämpligt att köpa en diskmaskin i ett stort kök med en ny renovering. Om du har medel, kommer en sådan maskin att vara en bra assistent även för en person. Det viktigaste är att välja rätt enhet. För att göra detta rekommenderas det att besluta om tillverkaren innan du köper och läser recensioner om den föredragna modellen. Och, naturligtvis, kommer designen att vara helt oersättlig i familjer som ofta är värd för gäster och ordnar hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vem ska överge ett köp?

Om en person bor i lägenheten är köp av diskmaskin inte alltid en klok affär, särskilt om du inte har extra pengar. Men detta är fortfarande allas sak, för det finns människor som helt enkelt hatar att tvätta och polera diskar. Men en person som bor ensam kommer definitivt inte att behöva en diskmaskin om han nästan aldrig är hemma . En kopp kaffe på morgonen och en tallrik på kvällen är allt som behöver tvättas för hand.

Detsamma kan sägas om familjer. Om en familj på två eller tre personer ofta inte är hemma (arbete, resor), kan frågan om att köpa en diskmaskin ifrågasättas . Detsamma gäller små familjer som sällan tar emot gäster. Dessutom får kökets storlek inte glömmas bort. Det är nödvändigt att tänka på platsen för skrivmaskinen först, annars kan det helt enkelt inte finnas någon plats för den i köksuppsättningen, och du måste placera den någonstans. Vilket naturligtvis inte kommer att tillföra glädje. Och du måste också tänka på vattenförsörjningen, och detta kommer också att vara onödigt slöseri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna köpfrågor

När man väljer en diskmaskin tänker många köpare inte bara på fördelarna och nackdelarna. Det finns andra viktiga frågor som ska besvaras.

Sköljs diskarna effektivt?

En diskmaskin kan hantera en mängd föroreningar eftersom den använder kemikalier som inte är säkra för huden . Dessutom ställer många hemmafruar in ett högt temperaturläge för att göra tvätten ännu mer framgångsrik. Tvätta inte disken för hand vid dessa temperaturer.

Tvättens effektivitet beror dock inte bara på produkterna och temperaturen . Billiga enheter från okända tillverkare är ett lotteri, och det kommer att vara möjligt att ta reda på om du har köpt en bra enhet först efter en viss användningstid. Mycket beror också på vården: om det bildas skala, kommer maskinen att rengöra tallrikarna och glasen mycket värre. Det är därför det är viktigt att övervaka statusen för ditt köp: använd endast professionella produkter, rengör, mjuka vattnet i tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvättmedelssäkerhet

Som regel har ett antal nödvändiga produkter utvecklats för diskmaskiner

  • Salt. Ämnet mjukar upp vatten, skyddar mot skalbildning. Det konsumeras mycket ekonomiskt.
  • Biljard. Det är ett diskmedel.
  • Sköljmedel. Detta verktyg är inte nödvändigt för användning, men det är det som ger själva effekten av nyhet i glas.

Diskmedel får inte användas för handtvätt. De innehåller starka kemikalier som kan orsaka irritation, utslag och till och med brännskador. För en skrivmaskin är medlen helt säkra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa recensioner klagar kunder från olika företag på att de efter tvätt ser rester av medel på disken. Detta händer bara i vissa fall:

  • initialt enhet av låg kvalitet;
  • felaktig dosering av produkten;
  • defekt bil;
  • fel laddning eller fel läge.

För att undvika sådana problem rekommenderas att noggrant studera bruksanvisningen. Köp bra, beprövade produkter, jaga inte efter billigheten.

Om problemet fortfarande uppstår, var noga med att skölja disken och häll över dem med kokande vatten. Det kan vara värt att kontakta ett servicecenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mögelbildning

Mögel är ett problem som många diskmaskinägare står inför. Mögel bildas där det är fuktigt och fuktigt nästan 100 procent av tiden. Du kan ta bort den med speciella rengöringsmedel. Men det är mycket lättare att förhindra utbildning genom att anta bara några regler:

  • rengör maskinkammaren en gång i månaden;
  • kontrollera avloppet regelbundet;
  • lämna inte smutsiga diskar inuti enheten i flera dagar;
  • efter tvätt, stäng inte dörren så att insidan av strukturen torkar ut.

Rekommenderad: