Inbyggda Diskmaskiner (51 Bilder): Hur Väljer Jag En Inbyggd Diskmaskin? Fullt Byggt Och Delvis, Maskiner Med Ett Djup Av 50 Cm Och Andra Modeller, Recensioner

Innehållsförteckning:

Inbyggda Diskmaskiner (51 Bilder): Hur Väljer Jag En Inbyggd Diskmaskin? Fullt Byggt Och Delvis, Maskiner Med Ett Djup Av 50 Cm Och Andra Modeller, Recensioner
Inbyggda Diskmaskiner (51 Bilder): Hur Väljer Jag En Inbyggd Diskmaskin? Fullt Byggt Och Delvis, Maskiner Med Ett Djup Av 50 Cm Och Andra Modeller, Recensioner
Anonim

Inbyggda hushållsapparater blir mer och mer populära för varje år. Moderna inbyggda modeller av diskmaskiner är mycket efterfrågade, eftersom de tar minst ett ledigt utrymme, men de har många användbara funktioner. I den här artikeln kommer vi att lära oss allt om denna typ av köksteknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Först och främst är det värt att förstå vad moderna inbyggda diskmaskiner är. Sådana hushållsapparater är avsedda att installeras i en av nischerna i köksenheten. Dessa typer av diskmaskiner skiljer sig från vanlig utrustning i sin kompaktitet, minskade ljudnivå under drift. Enheterna i fråga är mycket väl dolda för barn, vilket eliminerar frestelsen för små fidgets att klicka på något. Inbyggda apparater bryter inte mot det allmänna konceptet med inredning, tar inte bort extra ledigt utrymme, men samtidigt förblir de multifunktionella, de tvättar perfekt diskar.

Den största fördelen med inbyggda hushållsapparater är deras blygsamma storlek .… Sådana enheter installeras ofta i små kök, där varje centimeter spelar en viktig roll. Sådana modeller av diskmaskiner se harmoniskt ut i nästan alla interiörkompositioner.

Inbyggda diskmaskiner tillverkas av många välkända märken idag, så köpare har ett brett urval av sådana enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Högkvalitativa modeller av inbyggda diskmaskiner är indelade i flera sorter. Var och en av dem har sina egna tekniska egenskaper och driftsparametrar. Olika varianter av sådan modern teknik är lämpliga för olika interiörer och köksuppsättningar. Låt oss överväga vad som är huvudkriterierna för inbyggda diskmaskiner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av inbäddning

Moderna modeller av inbyggda diskmaskiner divideras främst med typen av inbyggd. Det finns sådana variationer:

  • helt infälld;
  • delvis infälld.

De nuvarande helt integrerade diskmaskinerna är mycket populära . De tillverkas av många välkända märken. Fullt inbyggda apparater är avsedda för installation i en speciell nisch i en köksuppsättning. Särskilt efterfrågade är kompakta smala exemplar, för vilka den "första nivån" är tilldelad. Ibland placeras dessa versioner högre. Det viktigaste är att använda enheten så bekvämt och bekvämt som möjligt.

Den övervägda kategorin av inbyggda apparater passar perfekt in i de flesta interiörer . Ovanifrån kan den täckas av en bordsskiva och på framsidan - av en fasad.

Framsidan på sådana enheter är gjord av samma material som möblerna. När dörren är stängd är det mycket svårt att förstå att det finns en diskmaskin bakom den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss notera de främsta fördelarna med fullt inbyggda diskmaskiner

  • Sådana enheter är idealiska lämplig för mycket små utrymmen där det inte finns ledigt utrymme för fristående hushållsapparater.
  • Fullt integrerade diskmaskiner kan väljas för absolut vilken inredning som helst eftersom de inte påverkar designkompositionens harmoni på något sätt.
  • Sådana enheter fungerar så tyst som möjligt , eftersom onödiga ljud under deras drift helt enkelt släcks av möbelkonstruktioner och väggar.
  • Använd rätt diskmaskin om den är korrekt installerad. mycket bekvämt .
  • Det här är praktiska och hållbara enheter , som är svåra för små barn att nå.
  • Moderna helt infällda diskmaskiner kännetecknas av en hög tillförlitlighet och rik funktionalitet .
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana hushållsapparater har inga allvarliga nackdelar, men användaren måste komma ihåg att de måste installeras i en särskild nisch för headsetet . Det är inte möjligt att sätta en sådan enhet separat - den har inte dekorativa paneler, varför den har ett oavslutat utseende. Dessutom är modeller av denna typ dyrare än fristående modeller med samma specifikationer.

Delvis inbyggd diskmaskin tillhör en separat kategori. Det skiljer sig från helt infällda modeller genom att dess kontrollpanel är utförd utåt och inte dold bakom fasaden. Den främre delen hängs framför - det kan vara en dörr från ett köksset eller en speciell dekorativ panel som matchar färgschemat och stilen i köket.

Enligt installationsmetoden skiljer sig helt inbyggda och delvis inbyggda diskmaskiner praktiskt taget inte från varandra. Valet av en specifik kategori av teknik beror till stor del på användarnas estetiska preferenser.

Delvis inbyggda enheter väljs oftast av konsumenter som inte vill att deras moderna och fashionabla teknik ska vara helt gömd bakom fasaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till storlek

Moderna inbyggda diskmaskiner tillverkas i olika storlekar. Bredden på sådana hushållsapparater är vanligtvis 45 eller 60 cm. För mycket små rum köps oftast smalare alternativ med en parameter på 45 cm.

Så populära helt inbyggda diskmaskiner har vanligtvis följande parametrar för bredd, djup och höjd:

  • 60x6 x82 cm (kammarens volym i sådana exemplar gör att du kan placera från 12 till 17 uppsättningar rätter, vilket är en mycket bra indikator);
  • 45x60x82 cm (i modeller med sådana dimensioner för en cykel är det vanligtvis möjligt att tvätta högst 11 uppsättningar disk);
  • 55 (56) x45 (50) x59 cm (det här är kompakta alternativ som inte rymmer mer än 6 uppsättningar rätter).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till salu kan du hitta bilar med andra dimensionella parametrar . Höjden på enskilda enheter kan vara 80 cm eller 70 cm. Kunderna kan köpa inte bara standard utan också låga enheter. Grunt och mycket små enheter finns också, vars bredd är bara 42 cm.

En lämplig hög eller låg modell kan väljas för alla inställningar och köksuppsättningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Topptillverkare

För närvarande producerar många välkända företag högkvalitativa och funktionella modeller av inbyggda diskmaskiner. Valet av köpare är ett stort antal både relativt billiga och premium -enheter.

Överväg en översyn av ett antal av de bästa tillverkarna som tillverkar inbyggd diskmaskin av oklanderlig kvalitet

Bosch … Köpare lämnar mestadels positiva recensioner om moderna inbyggda diskmaskiner av detta stora märke från Tyskland. Bosch -produkter kännetecknas av sin rika funktionalitet, närvaron av modern torkning, många extra delar, avtagbara element, skydds- och hygieniska system. Sortimentet av märket låter dig välja den optimala inbyggda modellen för alla interiörer och möbler.

Bild
Bild

Electrolux … De inbyggda diskmaskinerna från detta kända märke kännetecknas av utmärkt kvalitet och attraktiv design. Hushållsapparater Electrolux lockar kunder med sin ekonomi, även om de har höga effektvärden. Enheter av detta märke ger många automatiska program och lägen, har alla nödvändiga indikationer. Även små enheter har en bra kapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Indesit … Rymliga och hållbara inbyggda diskmaskiner erbjuds av denna kända tillverkare. Till exempel rymmer den populära modellen DIF 16T1A upp till 14 uppsättningar fat, vilket visar en vattenförbrukning på högst 11 liter. Ett mycket användbart ekonomiläge finns i märkesvaror. Hushållsapparater av hög kvalitet säljs komplett med extra tillbehör, till exempel glashållare.

Bild
Bild

IKEA … Om du vill köpa en relativt billig inbyggd diskmaskin kan du hänvisa till denna tillverkares sortiment. IKEA gör många bra diskmaskiner. Till exempel är Elpsam -apparaten med en bredd på 45 cm av mycket bra kvalitet. Modellen rymmer upp till 9 uppsättningar rätter, tillhör energiförbrukningsklass A och har en avtagbar korg. IKEA: s sortiment inkluderar också inbyggda diskmaskiner "Rengera", "Lagan", "Medelstor" och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samsung … Diskmaskiner av hög kvalitet erbjuds av denna världsberömda tillverkare. I Samsungs sortiment kan du hitta relativt billiga, men mycket praktiska och funktionella enheter med olika storlek och funktionella parametrar. Märkets teknik lockar köpare med sin genomtänkta design och praktiska drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

SMEG … Inbyggda diskmaskiner från detta italienska märke är av fantastisk kvalitet. En välkänd tillverkare producerar förstklassig utrustning som fungerar så tyst och effektivt som möjligt. Absolut alla modeller av SMEG -diskmaskiner har en utsökt och attraktiv design och tillverkas med innovativ teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

NEFF … Denna tyska tillverkare producerar mycket pålitliga och praktiska diskmaskiner i olika storlekar och typer. De är inte lika tysta som enheterna från SMEG, och deras utseende är enklare och mer minimalistisk. Men tyska diskmaskiner från NEFF är billigare.

Bild
Bild

Weissgauff … I sortimentet av detta märke kan kunderna hitta mycket bra horisontella modeller av inbyggda diskmaskiner med sofistikerade elektroniska kontroller. Tillverkaren producerar många bra variationer av kompakta enheter som är avsedda för trånga boenden. Diskmaskiner från det tyska varumärket Weissgauff har en diskret men snygg och estetisk design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Siemens … De inbyggda diskmaskinerna från detta märke utmärks av utmärkt kvalitet och ultramodern design. Siemens hushållsapparater finns i det bredaste sortimentet. Många modeller av inbyggda diskmaskiner från denna tillverkare är mycket dyra. Köpare kan hämta inte bara klassiskt vitt, utan också snygga svarta alternativ med ett brett utbud av funktioner. Storlekarna på märkesenheter varierar också.

Bild
Bild
Bild
Bild

Midea … Detta märke blir mer och mer populärt för varje år. Midea är en av de största tillverkarna av hushållsapparater i Kina och producerar högkvalitativa, attraktiva och pålitliga produkter som efterfrågas högt. Sortimentet av detta märke innehåller både smala och fullstora enheter som är avsedda för olika rätter. Maskinstyrning är elektronisk och så lätt att förstå som möjligt.

Bild
Bild

Gorenje … Hushållsapparaterna hos denna stora tillverkare är kända inte bara för högsta kvalitet utan också för utmärkt funktionalitet och design som ser snygg ut. Sortimentet av märket inkluderar enheter i olika färger och storlekar. Tekniken kännetecknas av tyst drift, pålitligt skydd mot eventuella läckor. Kostnaden för Gorenje -märkta inbyggda diskmaskiner varierar - du kan välja både en relativt billig och dyr modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Valet av lämplig modell av inbyggd diskmaskin måste göras korrekt. Köparen bör utgå från ett antal grundläggande kriterier när han väljer den optimala hushållsapparaten för sitt kök. Låt oss ta reda på vilka parametrar du behöver bygga på när du letar efter en bra diskmaskin av hög kvalitet.

  • Inbäddningsmetod . Först och främst bör köparen vara uppmärksam på hur hushållsapparater är inbyggda. I denna fråga beror mycket på användarnas personliga preferenser. Om du vill att enhetens kontrollpanel ska vara öppen från utsidan, bör du titta närmare på de delvis inbyggda enheterna. Om diskmaskinen är planerad att vara helt dold bakom headsetets fasader, är det lämpligt att välja en produkt bland de helt infällda.
  • Dimensioner … Var uppmärksam på hushållsapparatens dimensionella parametrar. Idag säljs både kompakta och större versioner av inbyggda diskmaskiner. Olika modeller är lämpliga för olika miljöer och headset. Innan du köper det här alternativet bör du göra alla nödvändiga mätningar.
  • Funktionalitet . Moderna inbyggda diskmaskiner är utrustade med många användbara funktioner, ger ett stort antal program och lägen och har bekväm och genomtänkt kontroll. Köparen bör välja sitt eget alternativ, vars funktionalitet helt passar honom i allt. Det rekommenderas inte att spendera pengar på dyr utrustning med många alternativ som en person helt enkelt inte kommer att använda.
  • Ljudnivå, vatten- och elförbrukning … När du väljer en viss diskmaskin, var noga med att ta reda på ljudnivån under driften, liksom indikatorerna för energi och vattenförbrukning. Det rekommenderas att ge företräde åt mer ekonomiska enheter för hemmet, vilket inte kommer att leda till onödiga månatliga utgifter.
  • Tillverkare … På jakt efter den optimala modellen för den inbyggda diskmaskinen är det viktigt att inte bara titta på dess funktionalitet och kapacitet, utan också på tillverkaren som släppte den. Det rekommenderas att ge företräde åt modeller av hög kvalitet från världsberömda och populära företag. Dessa produkter är vanligtvis motiverade, långvariga, väldesignade och säljs i många järnaffärer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du utgår från alla dessa tips kan du snabbt och enkelt hitta den perfekta modellen av den inbyggda diskmaskinen för ditt hem.

Installation

Det är fullt möjligt att installera en diskmaskin i ett köksaggregat själv, utan att ringa specialister.

Först och främst måste hantverkaren förbereda en uppsättning nödvändiga verktyg:

  • uppsättning skruvmejslar;
  • rycka;
  • tång;
  • borr och flera redskap;
  • avbitartång;
  • nivå;
  • roulett;
  • mejsel.
Bild
Bild

Du behöver också ett antal komponenter:

  • sifon;
  • euro uttag;
  • kulventil;
  • mässing tee;
  • difavtomat;
  • klämmor;
  • packningar;
  • fumband.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I det första steget behöver du rätt elförsörjning. Om det inte finns något särskilt uttag i rummet, är det bättre att ringa en specialist.

Nästa steg är att ansluta utrustningen till vattenförsörjningssystemet. Det rekommenderas att ansluta enheten till en kallvattenkälla eftersom dess kvalitet är högre .… Det är lämpligt att dessutom installera ett grovfilter. Denna del kommer att skydda utrustningen från stora skräp, göra vattnet mjukare, på grund av vilken skala inte kommer att ackumuleras på värmeelementet.

Sedan måste du gå vidare till arbetet med avloppssystemet. Häverten är installerad med två hål för dränering, en dräneringsslang dras 60 cm från golvet och den fästs med klämmor på möbelkonstruktioner . Innan slangänden fästs på sifonen, böj den så att så att vätskan från tekniken går in i sifonen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det händer så att slangens längd inte räcker. I det här fallet ska du inte rusa och bygga upp det. Det är bättre att köpa en ny del med önskad längdparameter. Således kommer användare att kunna undvika eventuella allvarliga läckor medan enheten är i drift.

Efter alla åtgärder återstår det bara att installera diskmaskinen korrekt. Detta görs i några steg

  • Maskinen skjuts närmare skåpet eller installeras omedelbart i ett skåp under ett handfat eller ett pennfodral.
  • En dräneringsslang är ansluten till sifonen.
  • Anslut insugningsslangen på rätt plats.
  • Skjut utrustningen under bänkskivan.
  • Med hjälp av bultar installeras fasadkomponenten i strukturen.

Detta slutför hela det grundläggande installationsschemat. Användaren måste utföra en testkörning av enheten för att säkerställa att anslutningen är korrekt.

Bild
Bild

Kan jag använda den utan att bädda in?

Många användare är intresserade av om det är möjligt att använda inbyggda diskmaskiner utan inbyggd. Drift under sådana förhållanden är tillåtet, men endast under förutsättning av korrekt och högkvalitativ anslutning av utrustning till alla nödvändiga system. Ofta bestämmer människor sig för att sätta sådan utrustning separat. Som regel beror detta på att vänta på tillverkning av ett nytt köksset eller att skicka utrustning för att diska till exempel till landet.

Man bör komma ihåg att en inbyggd diskmaskin som används som fristående kommer att skapa mycket olägenhet. Det kommer att skapa mycket onödig vibration och buller

Användare kan uppleva besvär när de öppnar dörren - de måste anpassa sig för att göra det utan handtag. Dessutom kommer interiörens estetik och själva tekniken att drabbas särskilt hårt.

Bild
Bild

Exempel i interiören

En korrekt utvald och installerad inbyggd diskmaskin kan lätt bli en harmonisk del av köksinredningen. Lyckligtvis kan nuvarande köpare hitta många alternativ för sådan utrustning till försäljning. Låt oss titta på några attraktiva exempel på diskmaskininstallation i köksinredningen.

För en minimalistisk inredning , där det finns en ljus finish på väggarna och golvet, kontrasterande möbler i grafit och svarta färger ser särskilt imponerande ut. Om du integrerar en stor diskmaskin i ett kök som är utformat i en liknande skala, blir den övergripande kompositionen extremt snygg, snygg och modern.

Bild
Bild

Den inbyggda diskmaskinen kommer att vara den perfekta lösningen för en diskret inredning, där det finns ett headset av ljust trä .

I en sådan miljö kan förkromade och glänsande delar av hushållsapparater se disharmoniska ut, så de är bäst inbyggda i ett headset av naturmaterial.

Bild
Bild

En stor diskmaskin kommer att se bra ut om du bygger den till en "ö" i ett rymligt kök, huvudsakligen utformat i vita och gråbruna toner .… I en sådan inredning bör det finnas mycket naturligt ljus, sällsynta detaljer om gröna nyanser.

Rekommenderad: