Vilket är Bättre För Diskmaskinen: Pulver Eller Tabletter? Vad är Mer Lönsamt Att Använda För En Diskmaskin Och Vad är Bättre Att Välja?

Innehållsförteckning:

Video: Vilket är Bättre För Diskmaskinen: Pulver Eller Tabletter? Vad är Mer Lönsamt Att Använda För En Diskmaskin Och Vad är Bättre Att Välja?

Video: Vilket är Bättre För Diskmaskinen: Pulver Eller Tabletter? Vad är Mer Lönsamt Att Använda För En Diskmaskin Och Vad är Bättre Att Välja?
Video: Hur använder jag rengöringsmedlet för diskmaskinen? 2024, April
Vilket är Bättre För Diskmaskinen: Pulver Eller Tabletter? Vad är Mer Lönsamt Att Använda För En Diskmaskin Och Vad är Bättre Att Välja?
Vilket är Bättre För Diskmaskinen: Pulver Eller Tabletter? Vad är Mer Lönsamt Att Använda För En Diskmaskin Och Vad är Bättre Att Välja?
Anonim

Diskmedel är vattenlösliga tvättmedel. Det finns tre vanliga former för närvarande på stormarknadens hyllor, inklusive tabletter, pulver och geler. Vi har berört några skillnader mellan dem i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är skillnaden i sammansättning?

En av fördelarna med diskmaskinstabletter är att de ofta inte bara innehåller tvättmedel, utan även sköljmedel, andra tillsatser som avsevärt kan förbättra diskens rengöring. Den berömda röda Powerball -surfplattan är också en munvatten . Dess åtgärd syftar till att effektivt ta bort tvättmedelsrester från tallrikar och glas. Resultatet är en blank, ren yta.

Diskmedel kan också kombinera komponenter som fungerar inte bara för rengöring, utan också för avfettning.

Det finns många alternativ för smaksättning av diskmaskinstabletter . Om användaren vill ha mer än bara renlighet är detta det bästa alternativet för honom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diskmaskinpulver var det första på marknaden. I dess sammansättning kan du vanligtvis se:

  • enzymer;
  • soda;
  • bleka;
  • dofter;
  • klor;
  • fosfater.

Enzymer är viktiga eftersom de bryter ner fett snabbare och lämnar plattorna. Soda är utformat för att mjuka upp vatten, så mindre avlagringar samlas på värmeelementet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller fosfater är det bättre att leta efter produkter som inte innehåller dem. Även om kvaliteten på tvätten med dem ökar, är de hälsoskadliga.

Vad är mer lönsamt att använda?

Om du jämför tabletter och pulver ur ekonomisk synvinkel är det naturligtvis mer ekonomiskt att använda det senare. Kostnaden är mycket lägre än för tabletter, och dess konsumtion är praktiskt taget densamma.

Jämförelse av andra egenskaper

Diskmaskinstabletter är vanligtvis tillgängliga som små kuber av koncentrerat diskpulver, men vissa kan vara hälften eller till och med alla diskgeler i motsats till pulver. De kan läggas i en behållare eller helt enkelt kastas i diskmaskinens huvudområde.

När det gäller att använda denna produkt kan man inte låta bli att först notera bekvämligheten . Tabletterna ger en exakt dos av tvättmedel och är mindre benägna att spilla. I en situation där för mycket pulver används kan det generera överskott av skum inuti diskmaskinen, vilket alltid leder till läckage och till och med förkortar apparatens livslängd. Genom att noggrant dosera tabletterna kan användaren spara på framtida reparationer.

Användning av pulvermedel rekommenderas i de hus där det finns mindre krav på disk . De kan tillsättas i små mängder. Medan p -piller är strikt doserade.

I sammansättningen av ett sådant verktyg finns ofta ett slipmedel. Det är skadligt för känsligt glas. Användaren kan överväga detta alternativ för grytor och kastruller, på vilka han snabbt tar bort brända fläckar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diskmaskinpulver är i allmänhet den billigaste formen av tvättmedel. Det räcker för en längre period. Dessutom kan användaren använda så mycket som han finner lämpligt, beroende på graden av lastning av utrustningen.

Men du måste alltid komma ihåg att ett sådant verktyg, om det används i stora mängder, inte lätt sköljer av tallrikarna. Även efter slutet av hela cykeln förblir vita blommor och olösliga korn kvar på disken.

Det är besvärligt att städa upp eftersom det ofta vaknar runt . Om det finns nyfikna barn eller husdjur i huset kan det lösa pulvret i lådan också vara farligt för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tabletterna bör dock också tas bort till en otillgänglig plats.

Vad är det bästa valet?

När du väljer diskmedel är det viktigt att ta hänsyn till pris och prestanda. Mycket användbar information finns i bruksanvisningen för diskmaskinen.

Det ökande antalet diskmaskiner på marknaden är ett bevis på deras ökande popularitet för deras bekvämlighet och effektivitet . Priset kan dock få vissa användare att luta sig mot ett annat alternativ. I detta fall är pulvret överlägset billigast.

Det enda alternativet där det är att föredra att använda det är hemma med hårt vatten. Det orsakar kalkavlagringar som skapar vita fläckar, ränder och grumlighet på glaset.

Vattnets hårdhetsgrad påverkar direkt diskmaskinens prestanda . Under extrema förhållanden kan pulver ge bättre prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kanske vill köpa några tvättmedel. Det finns online -rankningar som du kan använda för att jämföra de bästa märkena.

Enligt undersökningen av användarna själva är tabletterna mer effektiva, men de har ett högt pris . Därför bestämmer var och en själv vad han är villig att offra: renhet eller pengar.

Det viktigaste är att inte ta medel som innehåller fosfater. De användes traditionellt i många tvättmedel tidigare, men det har blivit känt att främja mögeltillväxt.

Den goda nyheten är att fosfatfria tvättmedel kan fungera bättre än deras fosfatbaserade motsvarigheter.

Rekommenderad: