Hushållsbruk Av Diskmaskinstabletter: Hur Kan De Användas I Tvättmaskiner? Använd För Toalettcistern Och Andra Livshackar

Innehållsförteckning:

Video: Hushållsbruk Av Diskmaskinstabletter: Hur Kan De Användas I Tvättmaskiner? Använd För Toalettcistern Och Andra Livshackar

Video: Hushållsbruk Av Diskmaskinstabletter: Hur Kan De Användas I Tvättmaskiner? Använd För Toalettcistern Och Andra Livshackar
Video: Dishwasher Tablets: Uses & Hacks 2024, Maj
Hushållsbruk Av Diskmaskinstabletter: Hur Kan De Användas I Tvättmaskiner? Använd För Toalettcistern Och Andra Livshackar
Hushållsbruk Av Diskmaskinstabletter: Hur Kan De Användas I Tvättmaskiner? Använd För Toalettcistern Och Andra Livshackar
Anonim

Diskmaskinstabletter kan användas för mer än avsett syfte. De innehåller ämnen som perfekt tar bort smuts, fett, kolavlagringar och obehaglig lukt. Därför kan lösningen av dessa tabletter användas i vardagen för att rengöra olika ytor, tvätta kläder och till och med ta bort obehaglig lukt.

Bild
Bild

Hur använder man tvättmaskinstabletter?

Under drift samlas smuts, skala på tvättmaskinens trumma, en obehaglig smaklös lukt kan uppstå. För att eliminera dem köps specialverktyg, men vanliga diskmaskinstabletter klarar också detta. Du behöver bara lägga 2 tabletter tvättmedel i en tom trumma och börja torka . Välj en komplett cykel med en temperatur på minst 60 grader Celsius.

Bild
Bild

Om tabletterna males till pulver kan du lägga dem i tvättmedelsfacket.

Bild
Bild

Diskmaskinstabletter kan användas för att bleka tvätt . De gör ett bra jobb med gamla feta fläckar, gula armhålor på kläder från svett och deodoranter och tar bort grå plack. För att göra detta måste du kasta 1 tablett i trumman. För bättre upplösning rekommenderas att slipa den.

Du kan också bleka tvätten manuellt om du blötlägger den i en koncentrerad lösning över natten.

Bild
Bild

Det händer att vitt linne har bleknat om ett färgat föremål, till exempel en strumpa, kommer in i trumman . Pillerna är bra för att hjälpa till att hantera problemet. Saker kan blötläggas i lösning eller tvättas omedelbart med en tablett i en tvättmaskin.

Den koncentrerade lösningen kan användas som fläckborttagare. För att göra detta måste du fukta fläcken väl och lämna i 10-15 minuter.

Bild
Bild

Eller blöt piller själv och gnugga fläcken med det . I det här fallet behöver du inte fundera över var du ska använda den återstående lösningen.

Det rekommenderas inte att förvara produkten på tyget för länge för att inte korrodera färgen.

Sedan måste du gnugga fläcken igen och tvätta föremålet som vanligt.

Bild
Bild

Använd för att diska

Tabletterna kan användas för avsett ändamål. Lös upp i vatten och blötlägg rätter i det. Om kopparna har mörka fläckar från kaffe och te, klarar tvättmedlet det på egen hand.

Bild
Bild

Produkten klarar sig bra med feta avlagringar, särskilt på plastfat . Med tiden börjar behållare avge en obehaglig lukt, ett tunt lager gult fett samlas i spåren, som bara kan skrapas bort. För att återställa disken till ett välskött utseende måste du blötlägga dem i flera timmar, och allt försvinner av sig själv.

Bestick står inför samma problem, särskilt med ett lockigt mönster på handtaget . Det samlar också upp smuts, som är svårt att ta bort med en svamp och tvättmedel och måste gnidas med bakpulver.

Om det finns mycket bestick kan de också blötläggas över natten och bara sköljas väl på morgonen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra livshackar

Tabletterna kan användas som tvättmedel och för andra ändamål. Till exempel, använd för att rengöra en fritös. För att göra detta hälls 3/4 vatten i skålen, där tabletten löses upp. Sedan måste enheten slås på så att den värms upp, men inte överstiger temperaturen 90 grader Celsius . Lösningen ska inte koka. Låt verka i 10 minuter och tvätta sedan väl.

Rengöring av ugnen

En annan knepig plats att rengöra i ditt hem är ugnen. Efter hand bildas en fet kolavlagring på dess väggar, vilket är svårt att tvätta bort. Inte alla verktyg klarar det.

Lös tabletten i en liten mängd varmt vatten. Applicera den resulterande koncentrerade lösningen med en svamp på ugnens väggar, fukta dem väl. Låt verka i 2-3 timmar beroende på smutsgrad. Skölj väl efteråt för att ta bort alla kemikalier.

Du kan också fukta själva tabletten och torka ugnsväggarna och sömmarna med den.

Det fungerar bra med avlagringar på bakplåtar, bakformar och grillar. För att göra detta måste disken blötläggas i lösningen i ett par timmar och sedan sköljas väl.

Bild
Bild

Från smuts på väggarna

Icke-standardiserad användning av rengöringslösning för att ta bort smuts från väggarna: stänk av fett i köket, spår av en tusch, kritor och plasticine.

Det är viktigt att väggarna är tvättbara, annars kan beläggningen skadas.

Tabletten löses i varmt vatten, den resulterande lösningen måste torkas av väggarna . Du kan använda en svamp. Det används också för att rengöra plastytor som möbler. Det lämnar inga ränder och korroderar inte materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Papperskorgen desinficerar

Papperskorgen skyddar inte skopan mot smuts. Det kan läcka och komma under påsen. Resultatet är fläckar, obehaglig lukt och jämn mögel. Diskmaskinstabletter rengör inte bara hinken, utan desinficerar den också.

Lösningen hälls i en hink och lämnas i en timme . Efter det är det nödvändigt att tvätta de smutsiga platserna och skölja. Var noga med att låta det torka väl, först sätt sedan in en ny sopsäck.

För att spara pengar kan du återanvända vatten från disk eller genomblöt tvätt, med den använda lösningen kan du också desinficera toalettskålens avlopp.

Bild
Bild

Rengöring av toalettskål

Det finns två sätt du kan använda diskmaskinstabletter för att rengöra din toalett

  • Den första är att smula sönder den och slänga ner den i toalettskålen . Låt stå en stund, gnid sedan väggarna med en borste och skölj. Du kan göra en lösning från en halv tablett, behandla skålen och sitta med den och slipa den andra halvan och kasta den i avloppet. Torka väl efteråt.
  • Den andra metoden är att kasta den krossade tabletten i tanken och lämna den en stund . Där löser det sig och desinficerar det inuti. Torka sedan försiktigt av vattnet och torka av toalettskålens väggar med en borste.

Om du kastar p -piller hela kommer det att ta längre tid att lösa upp i kallt vatten. Därför rekommenderas att du använder varmt vatten eller maler produkten till pulver.

Bild
Bild

Förutom toaletten kan du också rengöra diskbänken . Speciellt mycket smuts samlas nära kranen vid lederna. De kan också behandlas med en lösning. Låt stå i en timme och torka sedan av smutsiga områden och skölj väl med vatten. Tabletterna är särskilt effektiva vid rengöring av diskbänkar, och de tar också bort obehaglig lukt från sifonen.

Bild
Bild

Luftfräschare

Det är ovanligt att använda diskmaskinstabletter som en luftfräschare, men de är utmärkta för att absorbera obehaglig lukt. Detta är ofta sant för köket. Att steka fisk eller använda gammalt smör kan ge en obehaglig lukt.

Om vanlig ventilation inte löser problemet kan du sätta lösningen på elden och koka upp. Förvara behållaren på låg värme i upp till en halvtimme.

Den återstående lösningen kan användas för att rengöra köksgolvet, eftersom det är det smutsigaste i huset, eftersom det är på det som obehagliga droppar från sås eller fett faller, som är svåra att tvätta efteråt

Bild
Bild

Naturligtvis finns det speciella tvättmedel för allt, och att använda diskmaskinstabletter är inte alltid ekonomiskt . Men i förpackningar stöter man ibland på trasiga eller sönderfallna tabletter, vars användning inte längre är möjlig i teknik. Men de kan lagras i en separat behållare och vid behov göras en lösning.

Rekommenderad: