Skåp För Hällen Och Ugnen: Mått På Skåpet För Den Inbyggda Ugnen, Välj En Modul För Hällen

Innehållsförteckning:

Video: Skåp För Hällen Och Ugnen: Mått På Skåpet För Den Inbyggda Ugnen, Välj En Modul För Hällen

Video: Skåp För Hällen Och Ugnen: Mått På Skåpet För Den Inbyggda Ugnen, Välj En Modul För Hällen
Video: Oven unboxing + install in cabinet 2024, April
Skåp För Hällen Och Ugnen: Mått På Skåpet För Den Inbyggda Ugnen, Välj En Modul För Hällen
Skåp För Hällen Och Ugnen: Mått På Skåpet För Den Inbyggda Ugnen, Välj En Modul För Hällen
Anonim

Det moderna köket är det mest tekniskt avancerade rummet i huset, därför ställs höga krav på valet av dagens möbler. Det ska vara vackert, funktionellt, säkert och ergonomiskt.

Särdrag

Inbyggda hushållsapparater idag är både en hyllning till mode och genomförandet av nya möjligheter som den moderna byggindustrin ger. Den mycket använda ramtekniken för byggande av byggnader gör att du kan skapa öppna ytor i ett stort område. Det finns en möjlighet att genomföra ursprungliga designprojekt, men det finns vissa nyanser. I interiören, där köket blir en del av vardagsrummet och vardagsrummet är integrerat med köket, spelar enhetens uppfattning av hela kompositionen en viktig roll.

Utvecklingen av inbyggda apparater började med den revolutionerande idén att dela ugnen och hällen på en traditionell spis i två separata apparater. Idag har familjen med inbyggda apparater kompletterats med mikrovågsugnar, kaffebryggare, kylskåp, men i den här artikeln kommer vi att uppmärksamma den "heta butiken".

Bild
Bild
Bild
Bild

Ergonomi

Skåpet för den inbyggda ugnen kan antingen vara en låggolvsmodul eller ett högt kolumnfodral, där utrustningen kan placeras på valfri höjd. Detta arrangemang ger bekvämlighet, ergonomi och garanterat skydd från barn (närmare bestämt barn från teknik). Många väljer idag det andra alternativet, men man bör komma ihåg att det inte är lämpligt för små rum.

Om storleken på utrymmet tillåter, tack vare de höga möblerna, kan du avsevärt förbättra funktionen i köket . De slutna nedre och övre våningarna fungerar som ett rymligt förvaringssystem och visuellt avlastar fasaderna utan att locka uppmärksamhet. Blinddörrar används vanligtvis för dessa moduler. I kombination med andra skåp bildar de en monolitisk vägg. Ugnsfacket måste förstärkas i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en skåpdesign för inbyggda apparater är det värt att överväga ägarnas individuella egenskaper. Med hög tillväxt är det extremt obekvämt att använda ett lågt golvskåp, och en kort värdinna är obekväm och osäker att hantera en ugn som ligger för högt i ett pennfodral.

Stil

Projekt med inbyggda apparater skapas ofta för minimalistiska interiörer och industristil. Det finns dock inga begränsningar för användningen av denna teknik i klassiska utrymmen, liksom i lantliga eller Provence -kök. Tillverkare av hushållsapparater såg till att varje person, oavsett deras idéer om skönhet och bekvämlighet, kunde förverkliga sina idéer . Det finns många antika modeller på marknaden. Men ändå är det värt att inse att högteknologi reglerar bollen i det moderna köket: detta gäller både den rådande stilen och utrustningens tillverkbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhet

Förutom design, när du väljer ett skåp för inbyggda apparater, bör du vara uppmärksam på valet av material. De måste vara praktiska, lätta att rengöra och framför allt säkra. När den inbyggda ugnen värms inuti skåpet, även med bra värmeisolering, stiger temperaturen och vissa material kan släppa ut giftiga ämnen. Därför är det absolut nödvändigt att ta hand om ventilationsanordningen vid montering. Om tillverkaren inte tillhandahåller ventilationshål och galler i skåpets bakre vägg är det bättre att inte installera det alls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material för köksmöbler

Oftast används tre typer av material för tillverkning av kök.

Spånskiva

Det är populärt bland tillverkare av budgetkök. Den är gjord av träspån och sågspån, formaldehydhartser används som bindemedel. När du väljer möbler bör du vara uppmärksam på den dekorativa beläggningen. Det finns två alternativ för efterbehandling av spånskiva: laminering och laminering . Båda typerna av ytor efterliknar mer ädla material, ser nästan likadana ut, men laminerade brädor är mer hållbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

MDF

Förkortningen står för "fin fraktion". I produktionen används liten sågspån, bindemedlet är paraffin eller lignin. Detta tekniskt avancerade och miljövänliga material lämpar sig lätt för komplex bearbetning. Det har fördelarna med naturligt trä, men är mer prisvärt och hållbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligt trä

Som regel används massivt trä inte i sin rena form, eftersom det är benäget att deformeras under påverkan av den yttre miljön. Därför gör även dyra märken vanligtvis bara köksfasader av trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utvändiga material är mer varierade . Naturfaner, akryl, ytlaminering, färgat lack, målade MDF- eller MDF -paneler med PVC -film, olika typer av plast, härdat glas och rostfritt stål används ofta. I de klassiska versionerna används komplexa massiva träfasader med paneler och sniderier. Det finns alternativ för ramfasader, glas eller annat material sätts in i en ram gjord av aluminium eller MDF.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fem skäl att välja inbyggda vitvaror för ditt kök

Trots att det finns ett stort utbud av fristående spisar på marknaden väljer köpare alltmer inbyggda apparater. Det kan finnas många anledningar, men här är de viktigaste:

  • funktionalitet;
  • ergonomi;
  • moderiktig design;
  • säkerhet för barn;
  • förmågan att kompetent utrusta köksutrymmenas icke-standardmått.

Det finns tillfällen när du behöver en smal ugn. Till exempel bor en ungkarl eller ett ungt par i en liten lägenhet eller studio. I andra fall behövs en extra djup ugn för att förbereda måltider för en stor familj. Med sådana önskemål är det svårt att hitta en multifunktionell spis, men det finns förslag på inbyggda apparater för alla smaker.

Skåpets dimensioner för inbyggda apparater beror på måtten på de tekniska anordningarna och de tillåtna utrymmena mellan utrustningshöljet och möbelväggarna, som är nödvändiga för luftcirkulation. Ugnens standardmått är 60x60x56 cm. Det finns smala modeller med en bredd på 45 cm. Golvsenhetens djup är vanligtvis 50-65 cm, bredd-50-120 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av enheter

Först och främst är det nödvändigt att ta hänsyn till vilka energiresurser som är anslutna till köket, vilken typ av utrustning som väljs. Det finns ett stort urval av gas-, elektriska och induktionshällar på marknaden. Gasutrustning av hög kvalitet kan kosta mer än elektrisk utrustning, men i driftsprocessen råder "rättvisa": gas som energibärare är billigare än el.

Den inbyggda hällen och ugnen kan vara fristående eller ha ett gemensamt styrsystem . De kallas det: beroende eller oberoende.

Utrustning med ett gemensamt styrsystem ser harmoniskt ut, eftersom det produceras av ett företag i en gemensam stil. Ett hällskåp integrerat i en gemensam modul med inbyggd ugn måste ha ett ventilationssystem. Du bör veta att med en sådan konfiguration, om en enhet går sönder, misslyckas hela den tekniska basen.

Bild
Bild

En oberoende inställning låter dig välja en spis med en icke-standardiserad uppsättning och arrangemang av brännare. Med beroende inställning är endast standardversionen med fyra kokzoner möjlig.

Utrustningsinstallation

När du placerar inbyggda apparater i köksutrymmet är det nödvändigt att följa regeln "arbetstriangel". Även med ett stort kök bör det totala avståndet mellan ugnen, diskbänken och kylskåpet i arbetsområdet inte överstiga 6 m: detta är kravet för ergonomi. Ett kylskåp och en ugn samt en elektrisk ugn och ett handfat får inte placeras bredvid. Gasugnen får inte vara mer än 120 cm från gasfördelningsröret: en för lång slang är mindre tillförlitlig.

Efter att ha installerat och fixat ugnen, förbered den för användning genom att torka av den med en fuktig trasa och värma den vid hög temperatur i en halvtimme. Nu är allt klart, allt som återstår är att önska er god mat.

Rekommenderad: