Väggar För En TV (73 Bilder): Ett TV -skåp I Vardagsrummet Och Sovrummet, En Hörnmodell Med Skåp Och En Nisch, Små Alternativ Med Skåp Och En Arbetsplats

Innehållsförteckning:

Video: Väggar För En TV (73 Bilder): Ett TV -skåp I Vardagsrummet Och Sovrummet, En Hörnmodell Med Skåp Och En Nisch, Små Alternativ Med Skåp Och En Arbetsplats

Video: Väggar För En TV (73 Bilder): Ett TV -skåp I Vardagsrummet Och Sovrummet, En Hörnmodell Med Skåp Och En Nisch, Små Alternativ Med Skåp Och En Arbetsplats
Video: 150 Modern TV cabinets - living room interior design ideas 2020 2024, April
Väggar För En TV (73 Bilder): Ett TV -skåp I Vardagsrummet Och Sovrummet, En Hörnmodell Med Skåp Och En Nisch, Små Alternativ Med Skåp Och En Arbetsplats
Väggar För En TV (73 Bilder): Ett TV -skåp I Vardagsrummet Och Sovrummet, En Hörnmodell Med Skåp Och En Nisch, Små Alternativ Med Skåp Och En Arbetsplats
Anonim

Vardagsrummet anses vara det mest bekväma och vackraste stället i huset, så dess moderna design kan inte föreställas utan en så viktig teknik som en TV. För att familjen ska kunna träffas på kvällarna för bekväm visning av nyheter, filmer eller TV -program är det nödvändigt att korrekt planera situationen i det inre av rummet och bekvämt bädda in skärmen.

Idag finns det många sätt att installera utrustning för vardagsrummet, men TV -väggar är särskilt populära.

Bild
Bild

Denna typ av möbler passar inte bara harmoniskt in i rummets allmänna utseende, utan fyller den också med en speciell atmosfär i härden. Det finns olika typer av väggar. Förutom en speciell nisch för en TV är de också utrustade med olika fack, hyllor, skåp där du enkelt kan placera högtalare, en tuner, tidskrifter och böcker.

Tack vare denna fyllning kan strukturen användas på olika sätt: det är rationellt att lagra saker, spara utrymmet i vardagsrummet, stänga en tom vägg i rummet. Dessutom gör ett brett urval av produkter det enkelt att välja en vägg för alla typer av vardagsrumsdekorationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

TV -väggen är en unik modul som består av en kombinerad uppsättning skåp som är tillverkade i samma design. Således är denna typ av konstruktion ett stort system för förvaring av fat, kläder, saker och andra föremål.

Därför kan en av väggens främsta fördelar betraktas som mångsidighet och rymlighet, den är också praktisk och lätt att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

I moderna väggmodeller kan du också hitta ovanliga kombinationer av sektioner, till exempel ett TV -stativ och dekorativa vitrin. Möblernas dimensioner och nischens djup för utrustningen väljs beroende på tv: ns mått. För att installera en plasmaskärm behöver du mer omfattande sektioner.

När du gör skräddarsydda väggar kan du dessutom tillhandahålla närvaron av en garderob eller andra moduler; ofta ingår glasdörrar och undertak i förpackningen med sådana möbler, vilket gör designen original.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att väggen ska passa in i det inre av rummet på ett speciellt sätt är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till dess storlek utan också till typen av dekoration, därför är det lämpligt att välja modeller med dekorativa element som kompletterar stilen i rummet.

Huvuddragen i denna typ av möbler är dess enorma utbud. Idag kan du enkelt köpa en TV -vägg gjord av olika material av vilken form, storlek och finish som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Bland det stora utbudet av möbler har mini-väggar för TV-apparater samt moduler med en kantig konfiguration nyligen varit mycket efterfrågade. De ser vackra ut inomhus, tar upp ett minimum av boyta och låter dig rationellt lagra saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom utmärks följande väggmodeller:

Glida … Det är en multifunktionell och kompakt modul som gör rummet rymligare och ljusare. På sidorna av denna design kan en garderob eller ett hängställ för böcker placeras. En bild med en öppen spis ser vacker ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trottoarkant … Väl lämpad för älskare av återhållsamhet och minimalism. En byrå kan placeras bredvid skåpet. Om rummet är litet kan detta möbelalternativ kombineras med ett datorbord eller en arbetsplats för att spara utrymme. I detta fall hängs TV: n upp på väggen med markiser eller placeras på själva skåpet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggskåp . Det är en modulär design med ett urtag i vilket ett höljesskåp är monterat. Särskilt populär är den inbyggda typen av väggar med ett skjutbart eller gångjärnssystem av mekanismer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

TV -väggen ska inte bara vara vacker, utan också av hög kvalitet. Därför bör stor uppmärksamhet ägnas åt det material som möblerna är tillverkade av. För tillverkning av dessa moduler används huvudsakligen två typer av råvaror:

  • Naturligt trä från olika typer av massivt trä . Sådana väggar är starka, hållbara och dyra. Som regel förvärvas dessa strukturer under förutsättning att utformningen av rummet inte kommer att förändras på många år.
  • Virke … Detta är MDF, spånskiva, fiberboard. Även om väggarna från ovanstående råvaror när det gäller deras egenskaper är betydligt sämre än träprodukter, lämpar de sig bra för bearbetning och går bra med olika finish. Glansiga möbelytor ser särskilt vackra ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper möbler av spånskiva och fiberboard måste du fråga om deras kvalitetscertifikat och förekomsten av tillåtna formaldehydindikatorer. Om formaldehydsiffran i råvaran är upp till 10 mg överskrider detta inte normen och möblerna anses vara säkra för människors hälsa. Nyligen har en kombination av naturliga och konstgjorda material också praktiserats aktivt - hyllorna och fasaden är gjorda av massivt trä och ramen är gjord av spånskiva. Som ett resultat ser produkten sofistikerad och dyr ut.

Bild
Bild

Beslag anses också vara en viktig indikator för TV -väggen. Som regel är moderna möbelmodeller dekorerade med plast, aluminium, glas och spegelelement. Denna typ av finish ger produkten ett unikt utseende och betonar dess statiska riktning.

Beslagen måste vara av hög kvalitet och ofarliga för hälsan, därför är överskott av bly och kvicksilver i spegel och glas inte tillåtet. Dessutom spelar tjockleken på dekorativa element också en stor roll i möbler, det kan inte vara mer än 5 mm, annars kan glaset eller spegeln spricka under tung belastning.

Det rekommenderas inte att köpa moduler monterade med skruvar. Detta är den mest kortlivade och billigaste fästmetoden.

När det gäller gardinväggskonstruktioner måste de också vara hållbara och av hög kvalitet. Det rekommenderas inte att hänga möbeldelar på gipsväggar, eftersom det inte tål tung belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Innan du placerar en vägg med moduler måste du veta inte bara rummets yta, utan även höjden, djupet, bredden på själva möblerna. Konstruktionens dimensioner väljs beroende på vad som kommer att finnas i väggen.

Så till exempel kan en hylla för böcker eller ett fack för porslin med glashyllor inte vara mer än 40 cm högt. Om du behöver ett bekvämt förvaringsutrymme för ytterkläder bör skåpets höjd vara minst 1,5 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen föredrar de flesta familjer att köpa små väggar. Men sådana minimodeller kan inte innehålla alla detaljer om en hemmabio. De ser snygga och kompakta ut, men de är inte avsedda att installera en stor TV, eftersom nischens djup i modulerna inte överstiger 30 cm. Det är också värt att överväga det faktum att det lilla djupet på möblerna minskar volymen på lådor och skåp, vilket visuellt ökar utrymmet i rummet.

Därför rekommenderas en smal design för stora rum, det kommer att göra väggarna långa och justera dem diagonalt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

En viktig punkt när du handlar en vägg är valet av färg. Det är på denna indikator som rummets allmänna utseende beror. Färgschemat väljs beroende på rummets storlek, inredningsstilen och de rådande nyanserna i rummet.

I modern design används tre typer av färgkombinationer:

  • Svartvit . Med denna kombination väljs alla objekt i rummet i samma färg, men i olika nyanser. Så till exempel är brunt i perfekt harmoni med grått, du kan också komplettera det med vitt eller svart. Det är tillåtet att skapa flera ljusa övergångar i rymden, men allt ska vara måttligt.
  • Harmonisk … Dessa är originalkompositioner från olika, men lika i tonfärger. Se bra ut i ett par blått och grönt, rött och orange.
  • Kontrasterande … Denna kombination består av absolut olika nyanser, men samtidigt kompletterar de varandra harmoniskt. Till exempel gult med blått, grönt med lila. Som regel har kreativa och aktiva människor mönster i den här färgen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att alla färger kan användas i designen av designen, det viktigaste är att en nyans dominerar i rummet, och resten kan användas i små tillbehör och detaljer.

Så till exempel är rummet målat i huvudfärgen, men för skönhet och originalitet kompletteras det med olika nyanser av möbler.

Bild
Bild

Som regel är TV -väggar gjorda i brunt allt från mörka till ljusa beige nyanser. Ovanliga ensembler - vit eller svart vägg - är också vanliga. De kräver noggrant val av lämpliga tillbehör och inredningsartiklar. Trots det eleganta urvalet av färger kommer bruna möbler alltid att förbli de mest fashionabla. En vägg i denna design ger rummet en känsla av komfort och stabilitet.

Dessutom passar den perfekt i alla stilar, eftersom dess färg passar bra med grönt, vitt, beige och till och med blått.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Svart färg Det anses vara den kallaste nyansen i paletten, så det kan orsaka ångest hos många. Men om väggarna och andra möbler i rummet väljs i en ljus ton, kan du säkert experimentera och sätta en svart vägg. Denna kombination kommer att skapa en stor kontrast.
  • Grå är en neutral färg, men det hindrar inte att det är en bra bakgrund för mer kontrasterande motiv. Därför, om det är nödvändigt att vackert markera en zon i ett rum, kan du säkert röra en grå modul i den. Dess mörka nyanser kommer harmoniskt att matcha röda eller senapsfärgade ytor, och mellantonerna hittar en ovanlig kombination med lila, rosa och grönt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Förtjänar särskild uppmärksamhet vit ton … Tack vare dess unika färgegenskaper kan rummet göras stort. Det är också värt att notera att vitt anses vara en bra matchning för alla färger. Vita väggar ser särskilt bra ut i små vardagsrum.
  • Som för beige , då är detta också en av representanterna för neutrala färger. Trots sin oansenlighet kombinerar beige bra med alla ljusa färger. Oftast kombineras den med azurblå, rosa, lila och turkos. En vägg i denna ton kommer att betona takets och golvets skönhet på ett speciellt sätt och kommer att bli en originalbakgrund för ljusare dekorationer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom att välja väggens färg måste du också välja rätt yta för den. Skilj mellan matt, glansigt och texturerat ytutseende. Därför, om du vill få en mysig stenatmosfär när du skapar en design, rekommenderas det att föredra mönster med matta djupa toner. För ljusa interiöralternativ är glans lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer

För att TV -väggen ska glädjas med sitt utseende och tjäna i många år behöver du När du köper den, följ vissa urvalsregler, nämligen:

  • Möblernas stilriktning ska vara identisk med inredningen. Därför, om det finns en klassisk version av möbler i rummet, kan du inte köpa minimalistiska väggar av metall eller glas.
  • Korrespondens mellan storleken på TV: n och måtten på modulen. Innan köpet påbörjas är det absolut nödvändigt att mäta alla parametrar för utrustningen. Dessutom ska väggen vara minst 100 mm bredare och djupare än TV: n.
  • Materialets kvalitet. Det är lämpligt att föredra naturligt trä, det är hållbart och pålitligt i drift.
  • Beslag. Väggen köps i flera år, så alla delar måste vara av hög kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om denna typ av möbler köps för vardagsrummet, bör du tänka över dess placering i förväg och rationellt använda den interna fyllningen. Små väggmodeller med minimal belastning rekommenderas för sovrummet; volymetriska strukturer med hyllor och garderober är väl lämpade för hallen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man ordnar

Ofta i utformningen av ett rum är huvudelementet TV: n, så hela interiörkonceptet beror på dess placering. Innan du installerar eller hänger TV: n måste du i detalj studera rummets layout, och redan utifrån detta fylla rummet med möbler och inredningsartiklar.

Som regel väljs en lång vägg för att placera väggen under TV: n, det enda undantaget kan vara vardagsrum, eftersom de har dörr- och fönsteröppningar. Rum med urtag förtjänar särskild uppmärksamhet. De är utrustade med rymliga nischer, som är det bästa stället för små väggar, en fåtölj, en soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild

I många rum är utrymmet uppdelat i öar för att spara användbart utrymme. Med denna design rekommenderas att TV -modulen placeras i mitten och därigenom markerar rekreationsområdet. I det här fallet ska skärmen vara i ett läge som är bekvämt för visning. Måtten på TV: n och väggarna måste väljas i enlighet med rummets yta.

Så till exempel passar en enorm matris med skåpmöbler inte i ett miniatyrvardagsrum. Det är oönskat att placera väggen bredvid fönstren, eftersom solljus kommer att göra det omöjligt att se under dagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen, i utformningen av vardagsrum, kan du hitta ett ganska intressant alternativ - att kombinera en vägg för en TV med en öppen spis. Att ha en mysig öppen spis i rummet är förstås allas dröm, men att rekommendera att placera den bredvid möbler rekommenderas inte. Därför är eldstaden i detta fall monterad i hörnet av rummet, och modulen placeras längs en av de angränsande väggarna.

Det är också viktigt att tillhandahålla ytterligare ljuskällor till TV: n. Små ljuskronor eller väggmonterade lampor med minimal ljusstyrka kan vara ett bra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Efter att väggen har valts och placerats i rummet återstår det att slutföra finesser och tänka över den ursprungliga designen, där möblerna och all inredning i rummet skulle gå samman i en stil. För att dekorera utrymmet vackert på sidorna av strukturen kan du hänga inramade affischer, collage, målningar eller snygga foton.

Dessutom bör alla dekorativa element inte vara catchy och inte accentuera uppmärksamhet medan du tittar på TV.

Bild
Bild
Bild
Bild

Miniväggar inneslutna i en ram av trä- eller bambuplankor eller trä ser ovanliga ut. Under reparationsarbetet rekommenderas också att väggen i närheten av installationen av modulen planeras att klistras in med fototapet eller duk med originalprydnader så att det ser kontrasterande ut mot bakgrund av möbler. Om nischen är öppen i väggen där TV: n står, kan tapeter med blommor klistras på baksidan av den på väggen.

Olika souvenirer, figurer, vaser, ljus och kompositioner av torkade blommor ser snygga och vackra ut på möbelhyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på original design

Idag representeras möbelmarknaden av ett brett utbud av produkter, väggarnas nyheter är särskilt slående. Nyligen har rutschbanor med runda urtag för en TV i klassisk stil, liksom hängande moduler med hyllor för böcker, varit mycket efterfrågade. Väggar med skåp runt TV: n är också praktiska och multifunktionella.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att få möblerna att se win-win mot interiörens allmänna bakgrund kan du tillämpa olika designidéer:

  • Väggen där det är planerat att installera TV: n är väl dekorerad med konststen eller tegel. Material som trä, läder, tyg och färgade paneler hjälper också till att belysa biografen. Om rummet domineras av ljusa färger är det bäst att göra TV -området mörkare och tvärtom.
  • Området runt modulstrukturen kommer att se ovanligt ut om du dekorerar det med målningar och hänger flera bokhyllor eller hyllor för souvenirer i närheten. I det här fallet ska möblernas färg vara i harmoni med väggar och golv. Alternativt kan du installera en ljus vägg, en mörk vinröd hörnsoffa och blå gardiner.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om nischen i väggen är öppen, kan en dekorativ ram av trä eller förgyllning ordnas bakom eller runt den. I detta fall bör det resulterande dekorativa elementet inte överstiga 30 cm för att tekniken ska "andas". För att göra utsikten över rummet komplett måste du placera andra föremål i rummet som kompletterar interiören. Ett lågt svart träbord kommer att se ovanligt ut i denna design.
  • Om det i klassisk stil ser ett rum med naturliga möbler och en öppen spis speciellt ut, väljs för renässansväggarna med sniderier, massiva ljuskronor och dekorativa element med förgyllning. Naturligtvis, mot denna bakgrund av "magnifik" inredning, kommer modern teknik att se besvärlig ut, så hängande strukturer väljs för TV: n. De kompletteras med smycken eller antika statyetter, och gardinerna är valda bland tunga tyger.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att dölja TV: n ur sikte kan den döljas i en vägg med stängande dörrar eller en skärm. Alternativt kan gjutning, fackdörrar eller en träram användas. Dörrar måste anpassas till färgschemat på väggarna eller möblerna, så kompositionen smälter samman till en helhet.
  • Rummet ska vara utformat så att utrustningen inte ser kontrast ut mot den allmänna bakgrunden. Till exempel anses en brun TV -vägg och beige väggar vara ett bra alternativ. Stora golvvaser eller blomkrukor är också lämpliga för denna komposition. Samtidigt är det bättre att välja krukor som matchar möblernas nyans.

Rekommenderad: