Stolar För Vardagsrummet (50 Bilder): Små Och Stora, Vi Väljer Vackra Roterande Och Fashionabla Moderna Fåtöljer För En Liten Hall

Innehållsförteckning:

Video: Stolar För Vardagsrummet (50 Bilder): Små Och Stora, Vi Väljer Vackra Roterande Och Fashionabla Moderna Fåtöljer För En Liten Hall

Video: Stolar För Vardagsrummet (50 Bilder): Små Och Stora, Vi Väljer Vackra Roterande Och Fashionabla Moderna Fåtöljer För En Liten Hall
Video: KIDS In SUMMERS - Rich vs Normal ...| #Fun #Sketch #Roleplay #Anaysa #MyMissAnand 2024, April
Stolar För Vardagsrummet (50 Bilder): Små Och Stora, Vi Väljer Vackra Roterande Och Fashionabla Moderna Fåtöljer För En Liten Hall
Stolar För Vardagsrummet (50 Bilder): Små Och Stora, Vi Väljer Vackra Roterande Och Fashionabla Moderna Fåtöljer För En Liten Hall
Anonim

Fåtöljer anses vara en speciell möbel som är förknippad med hemvärme och komfort. Därför används de ofta i arrangemanget av vardagsrum, när du behöver skapa en atmosfär som bidrar till avkoppling. För att denna typ av möbler ska fungera länge och på ett originellt sätt komplettera interiören i rummet måste många nyanser beaktas när du väljer en viss modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Idag representeras möbelmarknaden av ett stort sortiment av produkter, men fåtöljer till vardagsrummet förtjänar särskild uppmärksamhet. Tillverkare producerar dem i olika modifikationer, så de kan skilja sig åt i form, storlek och typ av konstruktion. De vanligaste typerna av vardagsrumsstolar inkluderar följande.

Klassisk . Dessa modeller är utformade för avkoppling, de är mjuka och mycket bekväma. Det finns mönster med eller utan armstöd. I interiören rekommenderas att komplettera dem med mjuka soffor och ett soffbord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gungstolar . De anses vara ett utmärkt val för dem som gillar att spendera sin fritid för avkoppling. De hjälper till att hantera sömnlöshet och är lämpliga för unga mammor att gunga sitt barn i famnen. Gungstolar är gjorda av olika material, men oftast säljs modeller av plast, trä och korg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Smarta stolar" (hissar) . Detta är en nyhet på möbelmarknaden, som tillverkare producerar för personer med funktionsnedsättning. Dessa stolar kan enkelt sänkas eller höjas med en knapptryckning. Det finns också modeller med justerbar lutningsvinkel och fällbara ryggstöd. De passar perfekt in i vilken inredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Schäslonger . Lämplig för att ordna relaxavdelningar i rymliga vardagsrum. Deras konstruktion kan vara gjord av ramar av trä, metall eller bambu. Dessutom är möblerna kompletterade med mjuka kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Korgstolar . Denna typ är gjord av valnötskvistar, vass, rotting och pilgranar. Sådana stolar ser underbara ut i utformningen av vardagsrum i lanthus. Fördelen med korgmöbler är miljövänlighet, hållbarhet, styrka och enkelt underhåll.

I det inre av vardagsrum rekommenderas det att kombinera det med dekorativa föremål av metall, läder och glas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ramlös . De är mycket populära i modern vardagsrumsdesign, sådana stolar kan variera i storlek och form. De består av en vadderad inre del och ett yttre lock. Eftersom expanderad polystyren fungerar som fyllmedel kan stolen anta olika former och lagra kroppsvärmen väl. De flesta modeller av ramlösa stolar är mångsidiga, eftersom de kan användas för både bekvämt liggande och bekvämt sittande.

De mest populära är modellerna i form av bollar, puffar, kuddar, väskor och pyramider.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vardagsrumsplanen ger en arbetsyta utrustad med ett datorbord, rekommenderas det att välja vridbara stolar. De är gjorda i olika utföranden. Varje modell är utrustad med en 360 graders vridmekanism. Vridbara stolar, till skillnad från vanliga, utökar vyn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Stolar för vardagsrummet måste väljas, med hänsyn till det allmänna konceptet för det inre av rummet. Numera är rottingmöbler på modet, liksom trämöbler klädda med naturliga tyger. Dessutom erbjuder tillverkarna stolar i följande stilar.

Klassisk . Modellerna utmärker sig genom sin sofistikering och chic, eftersom deras ram är gjord av naturligt trä, och själva strukturen har ofta en dekorativ finish i form av förgyllning och carving.

Bild
Bild
Bild
Bild

Etno . Dessa är de mest fashionabla fåtöljerna, de utmärks av en speciell design. De flesta modeller har en korgstomme och mjuka kuddsäten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Land . Utformningen av sådana stolar kännetecknas av en träram, som har en opolerad, grov yta, samt närvaron av tygöverdrag med blommönster. Olika mönster kan också finnas på klädseln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern . Detta är en modern trend, som kännetecknas av enkelhet i former och ergonomi. Fåtöljer i jugendstil är enkla att använda och i perfekt harmoni i interiören med andra inredningsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du väljer en fåtölj för ett vardagsrum är det viktigt att inte bara överväga dess design, form utan också dess dimensioner. För att göra detta måste du i förväg bestämma platsen för möblerna i rummet, med hänsyn till dess yta. I ett litet vardagsrum är det bäst att köpa små och lätta fåtöljer, kompakta produkter tar minst ett utrymme och det blir mycket lättare att ordna om dem . Det rekommenderas att utrusta små vardagsrum med klassiska modeller av ljusa nyanser, de låter dig visuellt utöka rummet.

Stora fåtöljer i valfri färg och design är perfekta för rymliga rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det värt att uppmärksamma det faktum att stolens parametrar säkerställer komforten vid användning. Till exempel kommer det att vara svårt att resa sig från ett mycket lågt säte, och om det är för högt kommer det att vara obekvämt att sitta, en smal kommer att hindra rörelse och en bred på grund av det stora avståndet mellan armstöden, kommer att skapa obehag. Sittdjupet bör vara minst 2/3 av lårets längd, om denna siffra är större kan problem med blodcirkulationen i lemmarna uppstå … Ramlösa modeller måste väljas, med hänsyn till användarens höjd, om det är upp till 150 cm, bör diametern vara 70-80 cm, från 150 till 170 cm - 90 cm och med en höjd av 170 cm - 90 centimeter.

Bild
Bild

Material (redigera)

För att stolen inte bara ska bli huvuddekorationen i vardagsrumsinredningen utan också fungera på ett tillförlitligt sätt under ett år, innan du köper den, måste du vara uppmärksam på många punkter, inklusive kvaliteten på fyllmedlet och klädseln. Du kan inte falla för reklamprylar och köpa billiga produkter.

Fyllmedel

Vid tillverkning av stolar används vanligtvis skum (polyuretanskum) eller syntetisk vinterdämpare. Samtidigt är den första typen av material elastisk, det är mjukt och håller formen väl. Skumgummi kan ha olika styvhetsnivåer, den mjukaste används för att fylla strukturen under sätet och den hårda används på baksidan . Experter rekommenderar att du väljer stolar med säten där ett fast (fjäder) block används som fyllmedel, täckt med ett lager latex ovanpå. Vid tillverkning av ramlösa modeller väljs ett fyllmedel som expanderad polystyren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel

Det bästa materialet för klädsel av fåtöljer i vardagsrummet anses vara jacquard, bomullstyg, velour, sammet, viskos och naturligt eller konstläder. Klädsel i naturmaterial är hållbart och lätt att använda . Det dyraste är läderklädsel, det är fuktbeständigt, absorberar inte smuts och passar perfekt in i vilken inredning som helst, men det är kallt vid beröring. Ett budget och praktiskt alternativ är jacquardtyg, för att öka slitstyrkan behandlar tillverkaren ytan med en vattenavvisande impregnering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du köper fåtöljer för ett vardagsrum måste du inte bara vara uppmärksam på deras design utan också på deras prestanda. Eftersom det möbelmarknaden representeras av ett stort sortiment av modeller, det är svårt att göra rätt val till förmån för den eller den produkten … För att utesluta köp av en billig falsk rekommenderar experter att välja möbler uteslutande från väl beprövade tillverkare. Dessutom är det viktigt att i förväg bestämma stolarnas storlek och stil.

För hemmet köper de vanligtvis stora korgmodeller med höga armstöd, och för en lägenhet är de mer kompakta i naturliga färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper måste du se till att möblerna är enkla att använda, för det här bör du försöka sitta på den. Särskild uppmärksamhet måste ägnas åt sitsens lutningsvinkel, det är från denna indikator som komforten beror på . Dessutom är det viktigt att strukturen har rullar. De kontrolleras separat med avseende på fästningens tillförlitlighet och kvaliteten på glidning på golvytan.

Kvaliteten på fyllmedlet och klädseln spelar också en stor roll . Om sätet sjunker och visar tecken på deformation, är produkten av dålig kvalitet. Förutom allt ovanstående ska möbler vara i harmoni med rummets övergripande design. Det är önskvärt att texturen och färgen på klädseln matchar den dekorativa väggdekorationen och textilierna i rummet.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

När du inreder utformningen av vardagsrum är det viktigt att skapa en mysig atmosfär som skulle bidra till avkoppling och kommunikation med vänner. För att göra detta behöver du inte bara planera rummet korrekt, välja en färgpalett för dess dekoration, utan också placera bekväma och praktiska möbler. En bra lösning skulle vara att köpa stolar som kompletterar interiören på ett originellt sätt. Följande designidéer kan förverkligas med denna möbel.

Lek med en färgpalett . För dekoration av hallarna väljs vanligtvis neutrala toner, så att du kan diversifiera interiören med hjälp av två ljusa jugendfåtöljer. Möblernas röda eller orange färg kommer att kontrasteras med det övergripande färgschemat. Bredvid fåtöljerna måste du sätta ett soffbord, så en ö för avkoppling bildas. Dessutom måste du hänga en bild och flerfärgade gardiner i väggen i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum kombinerat med kontor . Många, på grund av bristen på kvadratmeter bostäder, måste kombinera två zoner i vardagsrummet, en för avkoppling och den andra för arbete. För att göra detta kan du sätta ett datorbord i hörnet av rummet och komplettera det med en läderfåtölj på hjul. Det kan också användas för att läsa böcker och titta på TV.

Ljusfärgad väggdekoration och snövit gardiner hjälper till att markera lädermöbler positivt mot designens allmänna bakgrund.

Rekommenderad: