Stolar-puffar: Mjuka Stolar-ottomaner Med Granulat I Korridoren Och Stolar För Det Sensoriska Rummet, Stora Transformatorer Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Stolar-puffar: Mjuka Stolar-ottomaner Med Granulat I Korridoren Och Stolar För Det Sensoriska Rummet, Stora Transformatorer Och Andra Modeller

Video: Stolar-puffar: Mjuka Stolar-ottomaner Med Granulat I Korridoren Och Stolar För Det Sensoriska Rummet, Stora Transformatorer Och Andra Modeller
Video: Puff Chairs Puff Rockers ottomans 2024, April
Stolar-puffar: Mjuka Stolar-ottomaner Med Granulat I Korridoren Och Stolar För Det Sensoriska Rummet, Stora Transformatorer Och Andra Modeller
Stolar-puffar: Mjuka Stolar-ottomaner Med Granulat I Korridoren Och Stolar För Det Sensoriska Rummet, Stora Transformatorer Och Andra Modeller
Anonim

Ramlösa möbler blir populärare varje dag. Människor gillar särskilt puffstolar. Sådana produkter ser ovanliga och snygga ut, och deras bekvämlighet erövrar både vuxna och barn. Vår artikel kommer att berätta vilka typer av sådana inre element som finns och hur du väljer lämpligt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den ramlösa puffstolen dök upp första gången i Italien. Produktens huvuddrag var förmågan att anpassa sig till människokroppen, vilket ger maximal komfort. Modellen, som inte har ben och en stel ram, blev genast kär i köpare . Idag tillverkas bönpåsar av tillverkare i många länder runt om i världen.

Objektet är fyllt med fritt flödande granulat, på grund av vilket det vid behov ändrar form. Samtidigt förblir produktens grundform oförändrad tack vare det dubbla locket. Modellernas design, färger, storlekar och material är varierande, vilket gör att du kan välja ett alternativ för nästan alla interiörer.

Och i varje fall förändras situationen med utseendet på ett ovanligt volymetriskt element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med mjuka ramlösa stolar är många

  • Speciell design ger den sittande personen total avkoppling och komfort. Dessutom kan personen justera sitthöjden.
  • Olika storlekar låter dig hitta ett lämpligt alternativ för både ett barn och en vuxen med stor byggnad.
  • Skydden är avtagbara , som låter dig övervaka produktens hygien, samt ändra dess färg om så önskas.
  • Lättviktig gör det enkelt att flytta stolen runt huset.
  • Brist på hårda element och vassa hörn garanterar absolut säkerhet under drift. Detta är särskilt viktigt för familjer med små barn.
  • Enkel design säkerställer frånvaron av allvarliga haverier. Även om locket går sönder kan det enkelt bytas ut mot ett nytt eller repareras med en lapp.
  • Spektakulärt utseende en ramlös fåtölj förvandlar utrymmet, uppmuntrar hyresgästerna, överraskar gästerna positivt.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bristerna finns det inte många av dem

  • Ett sådant element kommer inte att kunna harmoniskt passa in i en klassisk inredning . Mot bakgrunden av träsnidade möbler och inredning i retrostil kommer en ottomansk stol att se ut på sin plats.
  • Finkorniga polystyrenkulor , med vilka produkterna fylls i produktionen, med frekvent användning komprimeras de något. Detta gör stolen mindre bekväm. Därför måste fyllmedlet förnyas regelbundet (ungefär vartannat år).
  • På grund av direktkontakt med golvet ytterkåpan kan gradvis förlora sin ursprungliga dragningskraft. I detta fall måste den bytas ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Således har ramlösa möbler fler fördelar. Det viktigaste är att välja det alternativ som passar dig.

Översikt över arter

Stolpuffar är ganska olika, de skiljer sig åt i form, design och syfte.

Konstruktionstyp

Principen för enheten för ramlösa möbler är densamma. Detta är den inre behållaren som innehåller fyllmedlet såväl som det yttre locket. Den senare utför en skyddande och estetisk funktion.

Men konventionellt kan du fortfarande skilja på flera sorter av ramlösa stolar

  • Väska stol . Dessa är rörliga strukturer som endast har en villkorlig form, begränsad av ett lock.
  • Stol-puff . Det här är mjuka modeller där ryggstödet och sittdelen är tydligt definierade. Vissa delar av produkterna är quiltade och något komprimerade, vilket gör att den givna formen bibehålls.
  • Fåtölj . Dessa är stora modeller som låter dig vila inte bara sittande, utan också vila. Baksidan på sådana modeller har formen av en rät vinkel.

Detta är de produkter som vanligtvis köps för sensoriska rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På tal om fåtöljer-puffar kan man inte låta bli att nämna ramalternativen. De är ottomaner med en styv bas trimmad med klädsel . Produkterna har rygg och liknar vanliga fåtöljer, bara i miniatyr. Och även på rea kan du hitta liknande uppblåsbara produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Formerna på ramlösa puffstolar är olika.

Fåtölj . Som redan nämnts har sådana modeller uttalade former av sittmöbler (ryggstöd och ibland mjuka armstöd).

Bild
Bild

Päron (droppe) . Detta är det mest populära alternativet idag. Dessa produkter ser snygga ut och garanterar bra ryggstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pyramiden . Sådana produkter skiljer sig endast från den tidigare versionen med en skarpare spets.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kudde . Detta alternativ kan ha formen av en formlös, långsträckt, men mycket bekväm madrass, eller omvänt, en tydlig form av sängen.

Bild
Bild

Boll . Den runda formen är också mycket populär. Det öppnar stora möjligheter för designers. Oftast får sådana produkter utseendet på en fotboll. Här uttrycks sidostödet av en sittande person väl, "drunkning" i stolen är det djupaste (i jämförelse med andra alternativ).

Bild
Bild
Bild
Bild

Lockig . En puffstol kan göras i form av läppar, någon sorts frukt med löv, en fisk, en boxningshandske, en hand och till och med ett djur med roliga öron.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

För korridoren är kompakta ottomanska stolar av smutsbeständigt tyg med ram lämpliga. Du kan sätta en produkt av vilken form som helst med eller utan ram i ett rum (sovrum, barnkammare, vardagsrum). Och det finns också multifunktionella transformerande modeller. När den är hopfälld kan transformatorn vara en bekväm mjuk sits . När den fälls ut blir denna modell till en madrass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För tillverkning av rampuffar med baksida används trä, MDF, spånskiva, metall , liksom mjuka material för bildande av säten och ryggstöd ( skumgummi, holofiber, syntetisk vinterisator, polyuretanskum ). Klädseln är tillverkad av slitstarka tyger med höga dekorativa egenskaper, naturligt eller konstläder.

När det gäller de ramlösa modellerna använder de också material som är slitstarka . Skummad polystyren är resistent mot fukt och har låg värmeledningsförmåga. Det anses vara ett miljövänligt och brandsäkert material. Sittstyvheten regleras av kulornas storlek (ju mindre de är, desto smidigare blir stolen).

Bild
Bild
Bild
Bild

För att undvika snabb tillsättning av fyllmedlet bör produkten skakas regelbundet.

I vissa modeller kompletteras polystyren med syntetiskt ludd. Sådana produkter är luftigare och mjukare . Naturligtvis återspeglas detta i priset. Detta material har dock också en tendens att veckas. Under drift måste den därför, precis som polystyren, uppdateras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slitstarka tyger används ofta för att göra ytterkåpor

Naturligt och konstläder . Eftersom ramlösa modeller ständigt är i kontakt med golvet, används ekoläder ofta vid tillverkningen. Liksom sin naturliga motsvarighet är den resistent mot fukt, hållbar och har ett solid utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Velours . Det är ett behagligt sammetslen tyg som ser bra ut men slits med tiden och måste bytas ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flock . Det är ett slitstarkt material som liknar mocka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstgjord päls . Sådana modeller är populära bland älskare av mysiga fluffiga saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oxford . Det är ett mjukt och tätt tyg som är fläckresistent och kan tvättas i maskin i 30 ° C.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nylon och andra vattentäta tyger . Sådana produkter är lämpliga för användning inte bara inomhus, utan också utomhus (till exempel i landet).

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Utseendet på produkterna är varierat. Ramlösa modeller kan ha olika former, utföras i en, två eller flera nyanser. Som redan nämnts, Bollstolen är mycket populär, men detta är långt ifrån den enda ursprungliga designen av mjuka stolar.

Du kan köpa en modell med blommigt, blommigt eller geometriskt tryck, en check eller en remsa. Barnet kommer att älska stolen i form av en fisk, en hare, en sagokaraktär eller ett saftigt äpple. Och naturligtvis presenteras monokromatiska modeller i en mängd olika färger som kan dekorera ett känsligt sovrum eller ett strikt vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Först och främst är det värt att avgöra om du behöver en ram eller en ramlös puffstol. Det första alternativet är lämpligt för både korridoren och rummet. För en plantskola är det naturligtvis bättre att ta en modell utan ram., Om du bestämde dig för det andra alternativet, här bör du tänka över huvudpunkterna så att köpet blir framgångsrikt.

Storleken

Komfortnivån beror på stolens rätta mått. Om produkten ska stå i en plantskola bör storleken vara liten. Ett relativt vuxet barn kommer att kunna flytta det mjuka elementet själv i rummet under spelet.

Om köpet är avsett för vuxna är alternativet i full storlek värt att ta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Valet av färgen på stolpuffen beror på hur modellen passar in i rummet. En ljus produkt (vanlig eller med tryck) är lämplig för en plantskola . För sovrummet är det bättre att ta en neutral ljus nyans. Om du använder ramlösa möbler i vardagsrummet bör du fokusera på vilken roll det kommer att spela i inredningen. Du kan välja färg på omslaget för andra stoppade möbler, gardiner eller dekorativa element, eller så kan du välja en kontrasterande puff, som kommer att bli en uttrycksfull accent som lockar uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Objektets form bör väljas inte bara av estetiska skäl, utan också av komfortnivå. Om möjligt, "prova" köpet i butiken. Sitt på en fåtölj, bedöm om det är bekvämt för dig . Det är bäst om du jämför flera olika alternativ och väljer det bästa för dig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Omslagsväv

En bra produkt utan ram bör ha 2 omslag. Insidan måste vara fuktbeständig . Till exempel är polyester ett bra alternativ. Om fiberduk eller spunbond används som material för innerkåpan bör du vägra att köpa. Dessa material är rädda för vatten och stress, vilket kan leda till snabb försämring av produkten.

Det yttre locket ska vara tätt . Textilalternativ anses vara de bästa eftersom de tillåter luft att passera, vilket minskar belastningen på sömmarna. Glöm inte det praktiska. Tänk på att päls snabbt samlar på sig damm, konstläder är inte resistent mot oljiga ämnen och”skalliga fläckar” visas på velour med tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns husdjur i huset (hundar, katter) är det bättre att välja textilier med en speciell anti-klo behandling. Klotmärken kommer inte att visas på en sådan produkt.

Kvalitet

Omslagen måste vara avtagbara. Detta gör att de kan tvättas regelbundet eller kemtvättas. Varje fodral ska ha en snäpplås. Minsta tillåtna länkstorlek är 5 mm. För det inre omslaget används vanligtvis en dragkedja utan "vovve ". Detta förhindrar oavsiktlig spillning av bollarna.

Sömmarna ska vara släta och snygga. Det bästa alternativet är dubbelsömmar. Handtag är önskvärda. I detta fall är den optimala bredden på den övre slingan från 3 till 4 cm. Handtag som är för breda eller för smala är inte särskilt bekväma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllmedlet ska inte vara för stort . Annars blir produkten snabbt skrynklig och väger mycket. Dessutom kan stora bollar spricka under stress. Den optimala densiteten för polystyren är 25 kg / m3.

Det är bra om det finns speciella metallringar ovanpå ytterhöljet. De ger ventilation och minskar belastningen på sömmarna.

Detta är särskilt viktigt om konstläder väljs som material.

Bild
Bild

Boende i det inre

Tänk på flera alternativ för att använda stolpuffen i interiören:

på mjuka puffar med fast rygg kan du koppla av vid spisen medan du läser eller har en trevlig konversation

Bild
Bild

du kan organisera med hjälp av päronformade produkter en bekväm relaxavdelning runt soffbordet

Bild
Bild

ovanliga stickade produkter med roliga öron blir inte bara bekväma stolar, utan också en spektakulär inredning i skandinavisk stil

Bild
Bild

att lägga en ljus touch till en neutral inredning med en ramlös sits är en bra idé

Rekommenderad: