Klädda Fåtöljer (75 Bilder): Stora Och Små Fåtöljer För Hemmet, Vackra Golvmodeller Med Och Utan Ram, Fyllmedel För Fåtöljer

Innehållsförteckning:

Video: Klädda Fåtöljer (75 Bilder): Stora Och Små Fåtöljer För Hemmet, Vackra Golvmodeller Med Och Utan Ram, Fyllmedel För Fåtöljer

Video: Klädda Fåtöljer (75 Bilder): Stora Och Små Fåtöljer För Hemmet, Vackra Golvmodeller Med Och Utan Ram, Fyllmedel För Fåtöljer
Video: IKEA ARMCHAIRS CHAIRS OTTOMANS HOME FURNITURE SHOP WITH ME SHOPPING STORE WALK THROUGH 2024, April
Klädda Fåtöljer (75 Bilder): Stora Och Små Fåtöljer För Hemmet, Vackra Golvmodeller Med Och Utan Ram, Fyllmedel För Fåtöljer
Klädda Fåtöljer (75 Bilder): Stora Och Små Fåtöljer För Hemmet, Vackra Golvmodeller Med Och Utan Ram, Fyllmedel För Fåtöljer
Anonim

Drömmer om hemmakomfort målar vi oss en bild av interiören, som säkert har stoppade möbler: en soffa, stolar, puffar, ottomaner, fåtöljer. Hur man väljer mjuka fåtöljer för hemmet, vilka modeller att föredra, vilka ramlösa möbler är - det här är vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Moderna tillverkare har faktiskt en viss klassificering, dela upp alla stolar i:

  • mjuk, halvstyv och hård;
  • med eller utan rygg (kokong);
  • med och utan armstöd;
  • med och utan fotstöd;
  • vikning och icke-vikning;
  • stora, midi och mini;
  • med standard 4 ben, rektangulärt eller runt stöd, 2 ben, hängande (utan ben), löpare;
  • ram och ramlös;
  • klassisk, automatisk eller mekanisk;
  • stationär och mobil;
  • för rekreation, kontorsarbete, trädgård, för barn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är klart att samma stol passar in i flera kategorier. Låt oss prata om de typer som är vanligast.

Klassisk

Termen "klassisk fåtölj" betyder inte inställningen till stil, utan designfunktioner. Detta är en ram som inte går att fälla med 4 ben eller på ett stöd. Den är utformad för att koppla av i sittande ställning. Mer moderna modeller kan vara med ryggstödslås, och sedan kan du ta "liggande" position . En mjuk stol kan vara väldigt bred och djup, med stora armstöd och nackstöd. Han brukar ha en fyrkantig sittplats. Det är lätt att gå vilse i en stol som denna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mindre modeller tar mindre plats. Men detta är inte det viktigaste. Om stolen har en halvstyv rygg kommer det att vara bekvämt för personer med ont i ryggen att sitta på den. Och höjden på ryggen kommer att påverka belastningen på axlar och nacke: bristen på stöd för huvudet kommer att tvinga nackmusklerna att vara i konstant spänning.

Fåtöljen kan också kallas klassisk i formen ., som gör att du inte bara kan luta dig ner och lägga dig, känna stöd under fötterna, utan också att få massage.

Bild
Bild

För spelare och andra datavetenskapare har det länge funnits speciella stolar som också har blivit klassiker: kontorsstolar, på ett ben, med lyftmekanism, fotstöd och 180 ° böjningsvinkel.

Bild
Bild

Utan ram

Den ramlösa fåtöljen är golvmöbler som dök upp för cirka 50 år sedan. I Ryssland blev hon känd mycket senare, men blev redan kär i älskare av informell kommunikation . Det finns mer klassiska alternativ i form av en golvstol eller modeller som kan verka formlösa. Men om du skakar dem kommer deras form att synas: päron, boll, droppe, pumpa, hjärta, apelsin, blomma eller något mer komplext.

Sådana möbler är idealiska för en plantskola på grund av dess säkerhet och rörlighet . En ungdomsgrupp använder gärna sådana väskor för att sätta upp en hemmabio. När allt kommer omkring kommer polystyrenkulor, som fungerar som fyllmedel, bekvämt att "krama" en sittande person och anpassa sig efter kroppens form. Och med en stark önskan kan sådana stolar göras oberoende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar

En stol-säng är den vanligaste versionen av hopfällbara stoppade möbler. Det finns många sätt att förvandlas: till en enkelsäng eller dubbelsäng, en viloplats vid poolen, ett tillstånd av "vilande" som arbetsplats. Denna design är en idealisk lösning för små utrymmen eller behovet av att ligga ner för att koppla av på en kontorsstol. Det finns följande typer av deras förvandling: "dragspel", utrullning, "delfin", "bok", "eurobok ".

Stolsängen, som måste vikas och fällas varje dag, har särskilda krav. Han har ofta en låda för sängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gungstol

Vem vill inte bara sitta i en stol och svaja lite, glömma bort alla problem, slappna av, anpassa andningen och pulsen? Det är därför gungstolar är så förtjusta i. Men om du, när du hörde detta namn, föreställde dig en stol på löpare, så är detta långt ifrån fullständig information. Ja, traditionellt ser en gungstol i rotting ut så här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns också en poeng - en stol med bara två framben i form av en ögla … En speciell design med ett lutande ryggstöd, ofta med ett fotstöd, får benen att springa upp och ner. Trots graciöst är strukturen som flyter i luften ganska pålitlig och mjuk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Papasan är en annan typ av gungstol . Den är också gjord av naturlig eller konstgjord rotting, men en madrass och kuddar läggs inuti, på grund av detta blir den mjuk. Ett utmärkande drag är sammansmältningen av sätet och ryggstödet. Det liknar ett halvklot i form. Kan vara med eller utan armstöd. Men nödvändigtvis på en stor rund bas som kan luta vänster-höger och fram och tillbaka. Det finns mekaniska modeller som också roterar 360º.

Detta är mycket bekvämt när utrymmet är begränsat, eftersom själva strukturen är ganska stor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängd vippare kan vara stationär (fäst i taket) eller bärbar (fäst på stödet, som säljs med stolen). Stol "ägg", "kokong", "släpp", "gunga" - denna design är känd under sådana namn. Den bärbara versionen kan användas inte bara hemma, utan också på balkongen, i trädgården, vid floden eller havet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gungstolar produceras också för små barn, vilket är till stor hjälp för unga mödrar . Dessa enheter är också mjuka, men helt enkelt för att de har en annan design: de är tyg utsträckta över en lättmetallbas. Vanligtvis läggs en flyttbar madrass till för mjukhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Det finns en ganska komplicerad teknik för att beräkna parametrarna för en stoppad stol. Men dessa beräkningar beror på möblernas funktionella syfte: för vila, arbete, massage. Därför kommer det i den mest allmänna formen att se ut så här:

  • höjden på sätet ska vara på knänivån, men om stolen är utformad för att ligga i vila kan den vara mycket lägre;
  • sittdjup - 50-60 cm och bredd - 50-70 cm;
  • sätet ska inte vara strikt horisontellt, men något lutat mot ryggen, annars kommer du hela tiden att flytta bort från det, och din rygg och skinkor kommer att vara i konstant spänning;
  • vilestolen måste ha en lutningsvinkel på minst 120º;
  • När du köper en stor stol måste du tillhandahålla ytterligare kuddar och insydda bolsters, annars blir det obekvämt att sitta på den;
  • När du väljer en liten stol ska du tänka på storleken på den största familjemedlemmen och den troliga tjockleken på dina kläder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Beroende på design, vid tillverkning av mjuka stolar, pratar vi om rammaterial, klädsel och fyllning.

Ram

Högsta kvalitet och dyraste rammöbel är gjord av naturligt trä: ask, ek, valnöt eller bok. Ett mycket populärt material är den tropiska sydasiatiska växtrotting. Men att göra stolar i barrträd rekommenderas inte. Ben, ram och armstöd är ofta tillverkade av olika metallegeringar. Detta gäller särskilt för vikningsmodeller som används varje dag.

De mest populära och kostnadseffektiva är spånskivor och MDF, samt olika typer av plast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel

För att rammöbler ska bli mjuka måste du välja rätt fyllmedel och klädsel, som klassificeras av experter efter styrka från 0 till 9. Bomull, linne, lätt chenille - det här är nollan, den lägsta klassen av slitstyrka. Eftersom möbler köps under lång tid är det rimligt att välja klädmaterial av hög kvalitet: naturläder, nubuck, ekoläder, gobelänger, vandalskydd, jacquard . Micro-corduroy, sammet, flock, velour, microfiber, cashmere tyger har mindre slitstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllmedel

Experter rekommenderar att köpa möbler av medelhårdhet. För detta ändamål är hästhår eller filt lämpligt som fyllmedel. Dessa är naturmaterial. De konstgjorda inkluderar skumgummi, syntetisk vinterisator (som en packning mellan ramen och klädseln), polyuretanskum och olika typer av fibrer, komer (polystyrenkulor för ramlösa möbler).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

Valet av möbelfärger är ofta väldigt knepigt. Faktum är att i butiken ser vi en fåtölj i en annan miljö och belysning. Du måste ha god smak för att korrekt välja färgglada ljusa möbler till den befintliga interiören. Framgångsrika färgkombinationer är:

röd med guld, lila, blå, nyanser av beige

Bild
Bild

orange färg är i harmoni med greener, lila, blå, brun och grädde; en orange fåtölj är en mycket vacker accent i en neutral miljö

Bild
Bild

grönt, som är motsatsen till lila, passar bra med det; mer välbekanta alternativ - en kombination med gult och dess nyanser, brunt, blått; ovanligt, men ser intressant ut med rosa

Bild
Bild

en lila fåtölj är en sorts delikatess som måste kombineras korrekt så att färgen inte förtrycker; guld, vinrött, fuchsia och naturligtvis monokroma färger (vit, svart, grå)

Bild
Bild

blått, ljusblått hjälper till att göra ett varmt rum svalare; det är klassiskt kombinerat med gråtoner

Bild
Bild

Färgklassiker - svart, vitt, grått. Dessa färger kombineras med absolut vilken färg som helst och med varandra. En sådan stol kan vara både en accentpunkt och huvudbakgrunden för ljusa kuddar eller barnleksaker.

Bild
Bild

Om rummet har ljusa tapeter och textilier, ska atmosfären dämpas med neutrala pastellfärger.

En bra hjälpare i detta är Ethens färghjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Genom att välja stoppade möbler föreställer vi oss inte bara hur de kommer att kombineras i färg, utan också om det passar i stil med den befintliga interiören. När du väljer lyxiga möbler för ett stort, dyrt rum, skulle det vara trevligt att använda råd från proffs. Det är trots allt väldigt lätt för en lekman att förvirra barock, rokoko, imperium. Om påståendena är enklare rekommenderar vi att du uppmärksammar möblerna i följande stilar.

Modernt - en av de mest populära stilarna. Det finns inga speciella krusiduller här, det är perfekt för en vanlig lägenhet eller hus, för stora eller små områden, de flesta moderna stilar.

Bild
Bild

Retro fåtöljer du kan naturligtvis köpa nya, men kanske räcker det med att uppdatera de som är kvar från mor- och farföräldrar. De är förmodligen gjorda av äkta trä och kommer att hålla länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Country, lapptäcke, Provence är nära på humör . Fördelen med dessa stilar är att köpta möbler kan kompletteras med element som ger individualitet. I allmänhet innebär dessa stilar manuellt arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hi-tech, techno, konstruktivism, minimalism förenad med tanken på minimal dekoration, rationalism, bekvämlighet. De två första stilarna föredrar metall, ljus, geometri. Logik, utrymme, bekvämlighet är viktigt för konstruktivism och minimalism.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att förstå vad som är Japansk, afrikansk, skandinavisk, egyptisk stil , du måste återge i ditt sinne hur du uppfattar dessa länder och delar av världen: norra vita Skandinavien, starkt soligt Afrika - det här är vad du måste reproducera i dina möbler och inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte kan bestämma stilen eller om rummet visade sig vara för ljust, med inslag av olika stilar, kan du alltid säga att det här är kitsch, boho eller popkonst .

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Italienarna har länge ansetts vara de bästa tillverkarna av dyra lyxiga stoppade möbler. I Ryssland produceras sådana produkter till exempel av 8 Marta -möbelfabriken, som garanterar europeisk kvalitet, tillförlitlighet, hållbarhet och ett varierat sortiment. I ett mer överkomligt prissegment är de fyra ledarna enligt följande.

Vitryska "Pinskdrev " Är det rikaste sortimentet av mjuka fåtöljer med ett brett utbud av klädsel.

På begäran av kunden kan exklusiva möbler tillverkas

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra platsen går till Rysk rival … De stoppade möblerna i denna fabrik levereras med lock, vilket är särskilt viktigt för familjer med barn och djur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samma Ryska "Mebel-Holding " intar en betydande plats i den ryska möbelproduktionen. Här kan du erbjudas inte bara vanliga fåtöljer, soffor, soffor, ottomaner, utan också produkter av ovanliga former och storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anderssen (Ryssland) erbjuder dyra och prisvärda möbler, inte bara attraktiva i utseende, men också bekväma och pålitliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja den mjukaste fåtöljen för ditt hem, det finns många kriterier att tänka på.

  • Var ska den stå? För köket ska det inte vara massivt. Säker för spädbarn, till exempel en bönsäckstol på golvet. En upphängd kan installeras på en balkong eller loggia, för vardagsrummet kan mjuka stolar vara mycket olika, för korridoren - med extra lådor, för kontoret - ergonomisk.
  • Hur bekvämt är det? För att undvika ryggont bör stolen ha en mjuk sits och en halvstyv rygg. Infällda fåtöljer bör väljas för långa personer. För äldre är fjädrande modeller lämpliga för att göra det lättare att gå upp. Ett fotstöd är ett bra alternativ för att vila fötterna.
  • Hur ofta kommer stolsängen att användas för sitt avsedda ändamål? Detta kommer att påverka material, klädsel och fyllmedel. Möbler måste vara pålitliga.
  • Stolens vikt och dimensioner kan "äta upp" utrymmet eller visuellt förstora rummet.
  • Det är värt att överväga kvaliteten på klädseln, det enkla att ta hand om det, särskilt om det finns barn och djur i huset.
  • Har stolen ytterligare funktioner? Ett höjdlås för en kontorsstol, lutningsinställning för ryggstöd, massagefunktioner, fotstöd, kuddar, en avtagbar madrass - några av dessa alternativ kommer definitivt att vara till nytta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Beanbag är en stor bönsäckstol för barnkammare eller tv -tittande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den ovanliga designen av dessa stolar lockar uppmärksamhet med sin elegans och samtidigt tillförlitlighet.

Bild
Bild

En bra hantverkare är ganska kapabel att göra en mjuk stol på egen hand.

Rekommenderad: